Perez: "Bugün Galibiyet Gerçekten Mümkündü"

yazar:

kategori:

Meksikalı pilot, değişken şartlar altında muhteşem bir yarış ortaya koydu ve Fernando Alonso ile zafer mücadelesine girişti. Sonunda ikincilikle yetinen Sauber pilotu, zorlu şartlar altında takımın ortaya koyduğu çabayı övdü.

Perez: “Bugün galibiyet gerçekten mümkündü. Açıkçası takım, beni doğru zamanda (lastik değişimi) için çağırmakla çok iyi bir iş çıkardı. Sadece ikinci pitstopta çok zaman kaybettik ki debriyajda sorun yaşadık ama sonrasında her tur Alonso ile arayı kapatabildim”

“Aracın kontrolünü kaybettim; zafer için mücadeleyi de. Öyle olsa da takım adına harika bir gün oldu. Beni doğru zamanda çağırdılar. Aracı pistte tutmak için şartlar çok zordu. İnanılmazdı. Onlar da (takım) odaklarını kaybetmedi ve beni doğru zamanda çağırdılar ki bu, çok önemliydi.”

Alonso’ya yaklaşmışken pist dışına çıkmasıyla ilgili Perez: “Onu geçmek için hızlı olmam gerektiğini biliyordum; lastiklerimde de büyük bozulma vardı. Onu geçmek için bir yol arıyordum ve ardından dışa taştım. Bordüre temas ettim ve yarış dışı kalmadığım için şanslıydım”

“Sonuçta ikincilik de takım adına harika bir sonuç. Birçok puan demek. Daha ikinci yarıştayız ama umarım mücadele etme adına gelişmeye devam edebiliriz.”


Yorumlar

  1. Perez çaylaklık dönemini daha çabuk atlatmışa benziyor. dikkat ederseniz pek kazası yok, suya sabuna dokunmadan bir sürüşü var. Umarım Ferrari'ye gelmeyi aklından geçirip de kendini heba etmez. Ferrari eğer Massa'nın yerine pilot arıyorsa, Massadan daha hızlı bir pilot arıyordur, Alonso'dan değil. Sürpriz yapıp Mercedes'e de geçebilir.

    Ayrıca Sauber'in de Ferrari motorunu çöpe atıp yine Mercedes motoru kullanması taraftarıyım.

  2. Şunu eklemeden edemeyeceğim. İşte Perez'in babası oğluna ne kadar zarar verdiğinin farkında mı acaba. Vakit öten horozun…. misali.
    Bu olmadı diyoruz ikisi de bir hafta da dışarı çıktı biri pistte, diğeri….

  3. Ferrari ciddi bir şekilde bu çocuğu düşünüyorsa gerçekten niyetlerini, kararlarını bir kaç defa daha gözden geçirmeliler.

    Bugün hızla yaklaşması değil o dışarı çıkışı inanılmazdı asıl. Bu kadar basit bir hatayı yapan adam üzerinde çok düşünülmeli. Belki bir daha ulaşamayacağı bir pozisyonun nimetini yiyemedi. 40 yılda bir gelir arkadaşım bunlar insanın başına. Herşey sana çalışıyor bir an geliyor baskıyla mücadele edemedi bu çocuk der insanlar.
    Olivier Panis kullandı bunu, daha bir çokları da, geçen yıl Algersuari de. Perez de kullanmalıydı ama bu kadar mış demek ki…
    An gelir stratejiyi düşünmezsiniz sadece sürersiniz….

    Yine de tebrikler iyi iş başardı, Ferrari ve Fernando'nun aklını ağzına getirmiştir.

  4. Lovely_F2008  avatarı

    bianchi den önce gutierrez var . ferrariden geçen haftalarda yapılan açıklamalara göre bianchi ile fazla ilişkileri kalmadı gibi gözüküyor . ''artık ona hayatında başarılar diliyoruz.'' gibi bişey hatırlıyorum açıklama hakkında .

  5. 2. nelson piquet vakası..

  6. Ben özellikle dikkat ettim yarıştan sonra perezin yüzü nasıl olacak diye ama havalara uçuyordu.Yani konuşma geçtiğinde politika devreye girdi diye düşündüm ama görünen o ki perez öyle algılamamış.Ama Ferrari de geçen seneden beri görmek istediğim bir pilottu sadece bugün yaptığıyla bizi biraz daha sabırsızlığa sürükledi massayı düşününce….

  7. Doktor sen yaşıyor musun ya bi ara bi ses ver be özledik 🙂

  8. Sauber in 18 puanı kazanacaklarını hissettiklerinde kaplerindeki heyecanı hissedemeyen varmı? ALonso Perez i zorlamadan geçmesine izin vermeyecekken Perez in hata yapma ihtimalini bileniniz varmı?? Baskı altında Hamilton un dahi ne kadar zorlandığı ve usta çaylak olarak adlandırıldığında dahi böyle denildiğini hatırlamıyormusunuz.Hata yapmış olsaydı hem Ferrari hem Sauber kuşlarını kaçıracaktılar.Son iki senenin duble şampiyonunun kaç puanı var Perez in kaç puanı var.Önümüzdeki yarışlarda kimin ne kadar puan toplayacağı tamamen belirsiz çünkü RBR nin egzoz kısmında Sauber esinlenmesi var.

  9. Kısaca:Çaylağım beceremedim daha pişmem lazım.

    Gerçekten etkileyici bir yarıştı ama o hatayı yapmasa ve yarışı kazansa perezin kariyeri çok daha başka bir hal alabilirdi.Çünkü kimse zaferleri unutmaz ama 2.likler ertesi gün unutulmuştur bile

  10. Raikkonen06  avatarı

    Perez çaylak olmasına rağmen şansı ve takımın yardımıyla bugün çok iyi sürdü aslınd Alonsoyuda geçerdi çünkü araç çok hızlıydı tabi bunda Ferrarrinin yavaş olmasıda vardı ama işte şansızlık bunada şükür ihtiyaçları vardı bu puanlara tebrikler.

  11. perez rahat geçerdi. savunması iyi olurdu alonso'nun ama iki tane uzun düzlükte çok yaklaşsa perez napacak ? zig-zag ?

    baskı altında titremeyen diyemem ama gayet baskıya dayanıklı bir pilottur, evet.

  12. perez ferrariye bianchi saubere 🙂

  13. Yapmayın arkadaşlar.Geçse ne olurdu sanki?Alonso'nun rakibi Perez değil ki ! Ayrıca Alonso'nun defansı,iki aracın da Ferrari motoruyla düzlükte yakın hızlara sahip olması ve DRS-KERS faktörleri kolay bir geçiş zordu.

    Peki Avusturalya'da Maldonado'ya kim talimat verdi duvara gir diye?Gerçek şu ki Alonso baskı altında eli titremeyen bir pilottur.

  14. Serhan Acar ne dedi bilmiyorum ama ben yarışı RTL den izledim takım Perezin Alonso ile mücadele etmesini engelledi. Telsiz konuşmasına gerek bile yok. Büyük ihtimalle Perez'in hata yapmasından korktular. Beni sinir eden de tur başına 1 saniye hızlıyken bile bu kadar korkak olmak.

  15. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Perez yarışın başındada pist dışına çıkmıştı hiç buna hata bulmayın.

    Serhan Acar ın fantazilerinide pişirip bize getirmeyin.Adama dikkatli ol dediler.Hiç bir Ferrari mekanikerinin yada patronunun pit duvarına gidip talimat verdiğini gördünüzmü?O zaman kısa kesin.

    Tebrikler Checco.Seni abartıklarını düşünüyordum.İyiymişsin gerçekten.

  16. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    zaten Montezemolo kendisi dedi Perez i harika bir gelecek bekliyor diye

  17. Son pitstopta takim cesur davransaydi zaten perez alonsoyu gececekti ama gecmemesi icin elinden geleni yaptilar. Daha buyuk takimda goruruz umarim

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hazımsızlık zor birşey sizi anlıyor, yazın dökün içinizi birazda olsa rahatlarsınız, alonso bu adamı ne hale sokar….

  19. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    mükemmel bir yarış çıkardı tebrik ederim.. yarışın en hızlı iki ismi raikkonen ve perez… geçmesini beklerdim ama..

  20. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Ferrari ile Sauber'in arası iyi olması nedeniyle hata yapmasanda geçiş yapmana izin verilmeyecekti geçsende akademiden atılacaktın.sağlık olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir