Schumacher: "Yarış Temposu Üzerine Çalışmaya Devam Etmeliyiz"

yazar:

kategori:

Alman pilot, kalkışta arkalardan gelen Romain Grosjean’a ilk virajda geçildi ama sonrasında aynı turda yerini geri alırken Fransız pilotun arkadan temasına maruz kaldı. İki pilot spin atarak gerilere düştü. Schumacher daha sonra gerilerden yükseliş göstermekte zorlandı; sonunda Maldonado’nun yarış dışı kalması sayesinde bu sezon ilk puanına kavuştu.

Schumacher: “Yarışa başladığımız yeri düşününce, sonunda sadece bir puan almak utanç verici”

“Elbette sıkı çalışmalarının ardından takım adına daha iyi bir sonuç almak isterdim. Ama kalkışın ardından çok geçmeden arkamdan çarptılar ve spin attım ki öğleden sonram gerçekten bu şekilde belirlenmiş oldu.”

“Yarıştaın ilk bölümünde sadece pistte kalmaya çalıştım; hiçbir şey göremiyordunuz. Yani yarışı durdurmak doğru karardı”

“Yeniden başlangıcın ardından tempo o kadar uzak değildi ama birçok takım için durum aynıydı. Bu yüzden sıra kazanmanın bir yolu yoktu. Bugünden anlaşıldı ki sıralamadaki tempomuzu yarışa taşıma konusunda yapacağımız hâlâ çok iş var. Çocukların bir çözüm bulmak için daha şimdiden düşünmeye başladıklarına eminim. Ama bu, bir yarışta olacak iş değil. Biraz zaman alacak. Ona da bu zamanı vermemiz gerek. Yine de geliştiğimiz bir gerçek. Bu yüzden şimdi eve, bundan emin ve gelecek yarışları dört gözle bekleyerek gidebilirim”

Takım arkadaşı Rosberg ise geçiş lastiklerini erken aşındırmaktan şikâyet etti.

Rosberg: “Benim için olaylı bir yarışın ardından şanssız bir gündü. Yeniden başlangıçta iyiydim; iyi strateji sayesinde 4. sıradaydım. Ama sonrasında geçiş lastiklerimle sıkıntı yaşadım. Aşınma çok yüksekti ve bu yüzden yeni bir set için ilave pitstop yaptım.”

“Olumlu tarafı, oluksuzlarla gittiğim son bölümdü. İyi tempoya sahiptim ve lastik idarem sayesinde Jenson’ı yenebildim. Sıralama güçlüyüz ama yarışta henüz değil. Önümüzdeki Çin GP öncesinde bu konu üzerine çalışmalıyız”


Yorumlar

  1. mercedes'in sıralama performansıyla, yarış performansı arasındaki fark var şaşırtıcı. İşin kötüsü 2 senedir aynı problem devam ediyor umarım kısa zamanda çözerler yoksa yine hayal kırıklığı. Sevenide sevmeyeni de vardır elbette ama Schumacher'in 40 yaşından sonra geri dönüp tek arzusu yarışmak olunca etkilenmemek elde değil. Zaten maksimium 1 – 2 yıl daha duracak keşke en azından bir kaç kere podyumda filan görebilsek.

  2. deniz aydın avatarı

    Ama ben pist kuruduktan sonraki performansa baktımda fena değil. Asıl sıkıntı geçen sene orta grupta yer alan takımlar, bu yıl yarışta gerçekten hızlı. Yoksa schuminin pist kuruduktan sonra Alonso'dan Button'dan Vettel'den Hamilton'dan pekte farkı yoktu. Ama daha iyi olabilmenin yolunu bulmalılar ki buda bence podyumların yolunu açacaktır…

  3. grosjean schumiyi suçluyor bide o haber niye verilmedi acaba editörler gözden kaçırdı sanırım.

  4. Yağmurun yağmaması için resmen dua ettim.Çünkü takımın yarış performansını tam anlamıyla görmek istiyordum.Yarış sonrası slicklere geçildiğinde stintleri inceledim.Yine mukayaese edilcek türden sonuçlara varamadım.Çok değişkenli ilginç hiç bir veri alamayacağımız bir yarış ldu.Ve benim görüşüm araç dolu depo ile lastiklerden yeteri verimi alamadığı yönünde.Aşınma yaşanıyor olabilir ama Pirelli nin de belirttiği gibi aşırı derece bir aşınma problemi bence de yok.Esas sorun lastiklerden yeterli randımanı alamamak.Geçen yıl Ferrarinin yaşadığı sorunları yaşıyor gibiyiz.Şu anda tüm takımlar için en önemli durum lastikleri tam randımanlı çalıştırmakken böyle bir sorun yaşamak gerçekten çok kötü…

  5. deniz aydın avatarı

    Arkadaşlar bence durum sanıldığı gibi felaket değil. Evet sıralamadaki hızımız yarışa yansısa podyumdan geri kalmayız ama, tur zamanlarına baktımda schumi, Buttondan iyi, hamiltonla hemen hemen denk, vettelden iyi, Alonso ile hemen hemen denk gidiyordu ( tabi bunlar pist kuruyunca ortaya çıkan kuru zemin verileri ) yani demek istediğim, bence MGP gelişecektir, çünkü bunu başarabilecek bir ekibe ve pilot dizilimine sahipler… Efsanenin podyuma dönüşü yakındır…

  6. Vallahi söylemek istediklerime derman oldun ne türler var cidden 🙂

    Bir kere konumuz Vettelmi sevgili arkadaşım.Ayrıca Vettel bir Button veya bir Schumi hatta Alonso gibi yağmurda iyi performans veremediğini Kanada Gp den beri biliyoruz.

    Yağmur olmasaydı vites kutusu bozulmasaydı yok efendim Hasan efendi asgari ücreti 50 tl farkla almasaydı bunlar uzar gider burası F1 sen sanırım burayı Boğaziçi trafiği sandın düz sıkıcı 2 damla yağmur düşer kilitlenir sıralama bellidir önce otobüsler arkada minübüsler en son mini mini arabalar 🙂

    Yahu birde yazıyorsun yağmur yağmasa ilk 10 a girer diye bun tam güldüm siz değilmisiniz yağmur yağsa podyum garanti diyen .

    Yağmuru niye bekliyordunuz lastik aşınmalarını en aza indiren bir hava olayı olduğu için birde yağmur yağmasa o sıcakta o nemde ilk 10 u rüyasında görürdü mercedes neyin iddasındasın Mercedes 1 haftada benim bilmediğim bir şey bulduda lastikleri %100 kullanmayımı öğrendi

    Hadi diyelim yağmur yağdı arkadan çarptı o oldu bu oldu iyide arkadaş kazananlar hamiltonla buttonmu hayır herkezin başına bir şeyler geliyor yağmurda önemli olan iyi bir strateji ile lastik+araç+pilot kombinasyonu.Hoş pilot+araç varda lastikler s.o.s veriyor.

    Münnecim değilim görünen köy klavuz istemez.Pembe hayallerde dolanmayın.Mercedes lastik sorununu çözemezse kar yağsın yine podyumu bırak ilk 8 e zor girer.İster şimdi yukarıdaki gibi boş ve sadece anlamsız yazına devam edersin yada düşünür ya Mercedes ne yaptı arkadaş dersin 😉

  7. Yakup ERCAN avatarı

    olur bakalım şimdilik idare et bu takım çok şey öğrenecek ama o zaman sen olurmusun onu bilemem.

  8. Yahu ne türler var.Yağmur olmasaydı zaten 2 side ilk 10a rahat girerdi.Sen tabi müneccim yemeği yemişsin yağmuru ve kazaları doğru tahmin ettin.Tebrik ediyorum.

    Bİrde birşey bilmişsin gibi yorum yazmışsın.Az büyüyün.Vettel button da 10 dışıydı bunuda tahmin ettin mi acaba?

  9. Mustafa Kemal avatarı
    Mustafa Kemal

    inanmak istemiyorum ama haklısın galiba 🙁

  10. petrov gitti grosjean geldi kasaplığa devam

  11. Enes seni buralarda tekrar görmek güzel 🙂

  12. site niye bu kadar gecikti grosjean haberini vermekte?

  13. Çaylak grosjean crash

    grosjeanla kazası. adam bide gelmiş schumacheri suçluyor yok boyle bişey ya yanında araç var daha nereye sokuluyon be adam.

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tam bilmiyorum ama patinajda kalmış olabilir..Onboard'ını göremedik henüz..

  15. Yarışa geçiş lastikleriyle başladı.Yumusak lastiklerle geçiş lastiği kalkışta fark eder.

  16. Schumi bugün starttada yavaştı farkettinizmi?
    iyi kalkamadı neden acaba?

  17. Yarış haftasonu hiç yorum yazmadım hep bugünü bekledim çünkü neticeyi biliyordum.Çoğu arkadaşımız yağmuruda duyunca çok sevindi işte lastikler geç aşınır Schumi the rain man alır götürür kopar bizi çıltırt bizi Schumi dedi lakin görüldüğü üzere starttan itibaren sorunlar başladı.Zaten sonrası curcurna idi demekki her yağmur mercedese veya Schumiye yarayacak diye bir kural yok araç dengesi yitirilince lastikler cayır cayır tükenince isterseniz cihanı alem pilot getirin yapıcak malesef bir şeyi olmaz 🙂

    Ne yazmıştım ben koyayım yinede o konuda rosberg yarış ayarları ile piste çıkıcaz dedi.
    ————————————————————————————
    Alexa 22.03.2012 13:53:02
    Ben şimdiden yazayım Mercedes Malezyada ilk 10 içerisinde kalırsa başarıdır.Eğer çok çok şartlar uyarda yağmurdur işte pistin durumudur falan o zaman ilk 5 içerisinde yer alır diğer türlü Mercedes pit ekibi+mühendisler yarış içinde aracı ittirseler bile başarılı sonuç aldırmazlar.

    Bundan öncede dedim pist gerçek performansı ortaya koyan pist lakin hava sıcaklığı ve Mercedesin lastikleri hunharca harcaması onları ilk 10 a bile sokamaz.

    Şimdiden başladılar Sıralama performansından ödün verebiliriz yarış performansına gelincede şunu derler aracın yarış bitirmesi için hızdan ödün verebiliriz.

    Mercedes Gp başarılı olmak istiyorsan yapacağın tek şey lastik sorununu hemen çözmek ne olursa olsun yoksa istediğin kadar güçlü motorun istediğin kadar iyi paketlenmiş aracın istediğin kadar hızın olsun o lastikler sadece yarış kazandırır veya kaybettirir.
    ————————————————-

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/25031-rosberg-malezya-da-siralama-performansindan-odun-vermek-zorunda-kalabiliriz.html

    Nitekim tek yanıldığım nokta Schuminin 10.olması özür dilerim:)

    Mercedes yine yineliyorum sert-yumuşak-intermediate artık ne halt lastikler varsa hepsine en az%99 uyum sağlayacak sistemi hayata geçirmeli yoksa yağmur-düz pist-oval pist o pist bu pist derken sene olucak 2030 Schumi bakıcaksın bastonla pol kovalıyor.

    Mercedes aklını başına hala alamadı son 2 yıldır.

  18. bu takım bugüne kadar neyi çözmüş ki bunuda çözsün hemde kısa vadede bu senede güme gitti takımlar birbirine yaklastığı ve biz tam tersi istikametti olduğumuz için korkarım orta sıra takımı olmakdan da geriye gidebiliriz yarısların ilerleyen turlarında koca mercedes markasına yazık hadi ilk sene neyse hadi ikinci sene olabilir ama kardesim 3.sene bir arpa boyu yol katedilmezmi yaptıkları tek sey schumacher e verdikleri 2 yıl boyunca pistte dans eden o rezil arabayı en azından kullanılabilir hale getirdiler daha doğrusu rosberg e en basta verdikleri türden en azından kıvırmayan bir araba vermeyi basardılar 3.sene de.

  19. Mercedes'in yarış performansı sanırım sadece HRT Caterham ve Maruissia'dan iyi bugün gelen giden geçti neredeyse Williamslara bile kafa tutamadı araç nasıl oluyor sıralamada uçan araba yarışta böyle sürünüyor W kanal en fazla 0.2 bilemedin 0.3 kazandırır onu çıksak öndeki gruptan 0.7sn geride falan olması lazım ama bugün yarış içide gördük ki 1.5 sn yavaş turlar geldi hem de rosberg yeni geçiş lastikleri taktığı halde acilen bi çözüm bulmaları lazım yoksa çöpe gidecek yine bütün çalışmalar

  20. schumikolik avatarı

    Hevesimiz kursağımızda kaldı ama iki yarışta hiçbir takım için kesin yorumlar yapılacağını düşünmüyorum. Umarım Mercedes yarış performansını adam akıllı geliştirir. Schumi'nin azmi inanılmaz yüksek ama Mercedes'in gerçek performansını görebileceğimiz yarış henüz gelmedi. İkisinde de talihsizlikler yaşandı çünkü.

    Sezon ile ilgili ilk yorumumu her zaman 5 yarışta yapmışımdır ki; bu sene de aynısı olacak. Aceleye ve paniğe gerek yok

  21. Neyse.Şükür ki ilk puanımızı aldık.:)) Moral bozmaya gerek yok olur böyle şeyler.Millet nirelere düştü biz düşmüşüz çok mu? İşimiz zor ya umut Mercedesin ekmeğidir:((

  22. Haber MGP/Şumi taraftarlarının ağlama duvarı olmuş 🙂

    Her ne kadar yağmur yağmış olsa da, ciddi kısmı kuru geçilen bir yarıştı. Ne şumiden, ne de rosberg'den ileri yönde bir hamle görebildim. Yarış başını düşününce, şumi spin attırılana kadar ve sonrasında çok parlak değildi, araçla boğuşuyordu sanki.

    Bu sene MGP'nin işi yine yaş sanırım. Sıralama performansının yarışta faydası olur, ama bu kadar kötü bir araca olmaz. Arkadakini geçirmemek için iyice yavaşlatır hatta.

    Olsun, fanları üzülmesin: Şumi 1:0 Rosberg 😉

  23. çok çabuk pes ediyorsunuz.o inandığı şeyden asla vazgeçmez.sezon içinde inşallah zafer gelirde devam eder.

    no retreat no surrender.

    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSooT7r1A9DOuf5-aenoxNvE9Ej7rfpkUMJbofAP2PF6MxApgo0

  24. Benim anladığım ve gözlemlediğim kadarıyla ;

    Wduct sistemi araca 0.3-0.5 saniye katmış lakin lastik aşındırması yüzünden bu tek turda (sıralama için değil bütün tek turlar) işe yarıyor fakat yarışta (uzun stintlerde) afedersiniz ama ağzımıza …

    Şasi uzunluğu : Araca 0.2-0.3 sn kazandırmış fakat hızlı virajlarda yada yavaş virajlardan birinde biraz dezavantajı var gibi

    F-Duct: İşte Ross Amca'nın bütün bir tatil boyunca üzerine gittiği konu bu sanırım tam olarak bu sistem bize en az 0.6 – 1.0 arasında kazandırıyor ama yarışta böyle bir avantajımız olmadığı için yani öndeki adama 1 sn yaklaşamadığımız için sadece bizim gibi insanları cumartesi heyecanlandırıp pazar küstürmeye yarıyor …

    Genel olarak bakacak olursak Cumartesi günleri için mükemmel bir gelişme var fakat onun dışında pazar günü şasi uzunluğu ve w duct'dan gelen 0.5-0.6 sn gelişim yarışta f-duct olmayışı ve w duct'un ( en önemli kısmı ) hayvan gibi lastik aşındırması sonucunda geçen seneye göre hiç bir şey değiştirmediği sonucuna ulaşıyoruz.Ayrıyetten 2 yarıştır diğer bir gözlemimde aracın lastikleri ısındıramadığı için ilk 3 turda öndekiyle aramızda 1, 2 yada 3 sn fark olduğu genel olarak sıralama kralı bir aracımız ve yarış özürlüsü bir kaplumbağamız var saygılar diliyorum okuyan herkese..Ama hala ümit var içimde hala bir kıvılcım var umarım o kıvılcımı söndürmezler … ( Bunlar difüzör'ün verdiği dezavantajı hesap edilerek yapılmıştır ..)

  25. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    🙂 Alışkanlık kardeş,hızlı yazıyorum ve inan hiç dikkat etmiyorum,msn de,face de yazışır gibi 🙂 bu yüzden..SAYGILAR 🙂

  26. Bence de slicklere geçmek için bu kadar beklemeleri gerekmiyordu, risk alınabilirdi ve çok erken geçilebilir ve sonuç farklı gelişebilirdi ama yağmur radarının verilerine göre yağmur beklentisi yüksekti gördüğüm kadarıyla yağarsa yağmur lastiği için pit yapalım dediler sanırım…

  27. Schumacher- avatarı

    Hocam seninle şahsi bir sorunum yok ama neden Türkçe karakterleri tam düzgün yazmıyorsun ?
    Sanki SMS atıyon : D 😀 😀

  28. geçen yarışta olduğu gıbı yıne bu yarısta da schumacherın performansını tam olarak degerlendıremıyoruz ılk turdakı olaydan dolayı. ama su varkı raıkkonen gıbı adamın yanına sadece sıralama hızlı olabılen kasap bır pılotun ısı ne anlamıs degılım schumının yarısı mahvoldu. rosberg ıse yapacagı bısey yok gelen hızlı gıden hızlı yagmurlu havadan dıcem de bu kadar olmaz fark arkadas bır sonrakı ayrıs cın. orada da hava acık olursa anca mercedes neymıs anlarız ama benım soyledıgım gıbı yarısta cok vasat bır arac karsımızda bunun en buyuk nedenı kım ne derse desın pırellı lastıklerıdır yahu sauber takımı podyuma cıktı gecen sene petrov podyuma cıktı bız hala mercedes suruculerını acaba puan alacaklarmı dıye bekler olduk sorunun farkındayız cumlelerı gecen senelerden hıc farksız degıl hala aynı seylerı soleyıp duruyorlar olan schumıye ve rosberge oluyo alonsoyuda kutlarım o aracla galıbıyet almak cok zor bır ıs (helekı massanın performansına bakınca)

  29. Bu aracın sorunu ne yaw. delirecme ben.
    ha şimdi ha birazdan tempo yükselecek diye bekliyorum, maldonadoya bile yetişemiyoruz.
    Ayrıca pit duvarı berbat strateji seçimi yapıyor.
    Ricciardio silik lastiklere geçmeden mgp nin geçmesi gerekiyodu. en azından rosbergle bunu denemeleri gerekiyordu.
    kaybedecek neleri vardıki?

  30. Yarışın bir bölümünde mercedesler orta sektörde nerdeyse tüm gride göre 1 saniye yavaştı.Diğer sektörlerde aynıydılar.

    Sonra schumacher noldu anlamadım o 1 saniyeyi geri aldı.Rosberg yeni lastik takmasına rağmen orta sektörde herkesten 1 saniye yavaş kalmaya devam etti.

    Kuru lastiklere geçilince herkese yakın turlar atmaya başladılar ama kesinlikle griddeki orta bölümden hızlı değillerdi.

    2 yarıştır Schumacherden net bir yarış performansı göremedik.İlk yarış vites, 2.yarış spin.Ancak Rosberg nerdeyse iki yarıştır hiçbir ekstra olaya karışmadan 4.lüklere kadar çıkıp son puanlar için mücadele eder haldeydi.Heleki bugün berbattı.Rosberg bu haliyle schumacheri geçiyorum demeyi de unutsun.Sıralamalar 2-0, yarış performansı rosbergin 0

  31. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Harcıyorsunuz efsaneyı,hepımız bılıyoruz kı sumı hala herkesi gecebılır,bu gucu hala var,sıralamalarda goruyoruz,ama arac tam bır essek,ben sıralamalarda boyle ucan ama yarısda ılk 10 a bıle gırmeye zorlanan baska gerzek,sacma,aptal ötesı bır arac gormedım,tam bır fıyasko mgp!!!!Sumı ye cok uzuluyorum,tam yuzumuz gulucek derken aracın yarısdaki performansına bak yaa,bu sezonda anlasıldı bence mgp nın halı,inş yanılıyor olurum..

  32. İlk yarışta görüldüğü gibi sorun sadece lastikleri hızlı tüketmekte değil, aynı zamanda yarış hızı eksikliğinde. Artık sıralamada ne yapıyorlarsa bir şekilde önde olabiliyorlar. Korkarım Mercedes bu performansla pole pozisyonu alsa bile yarışta ilk ona kalamayacak.

    Bu takım beni F1'i izlemekten soğuttu. Bu gidişle de sittin sene birşey olmayacak. Bu takımda gördüğüm tek istikrarlı şey: sürekli geri geri gitmeleri, daha da istikrarlı birşey görmedim.

  33. Efsaneyı harcıyorsunuz,yazıklar olsun sıze mgp,yeter artık ne zaman yuzumuz gulucek,cok uzuluyorum..Belkı de bu sezon sumıyı son kez ızlıyoruz 🙁

  34. schumi'ye üzülmeye başladım yaa.. adam resmen 'dünya barışı, sevgi, kardeşlik… umut dolu yarınlar!' ayarında açıklamalar yapıyor..

  35. Mercedes in yarış temposu berbat arkadaşlar bu gidişle ilk 10 da yer bulurlarsa harika olur onlar için,gelen geçti giden geçti Mercedes leri bugün vallahi bir RBR olarak ben üzüldüm bu halde olmalarına…

  36. Mercedes mekanikerleri rezalet adamlar daha ayar yapmayı bilmiyor.Schumi de onlara güveni p beyanat veriyor yazık etti kendine ne işi var bu caterham gibi takımda.Adı mercedes diye aldanmayın içi boş bu takımın olan Schumi ye oldu.Bu a sene de geçti gitti.Schumi daha fazla kötü olmadan bıraksın bu sene bence

  37. Schumacher- avatarı

    Allah belanızı versin Mercedes mekanikerleri mühendisleri.
    Ulan kanser oldum 2 yarıştır berbat araç.
    Schumacher geriye düştü dedim bari Rosberg puan alsın oda geriye düştü bunlar aracı geriye götürmek için mi çalışıyor anlamadım.

  38. Eğer Mercedes sıralama performansını yarışa aktaramazsa sanırım Shumi için 2. emeklilik dönemi geldi diyebiliriz.Seneye seni izleyemeyeceğimiz için korkuyorum Şampiyon. 🙁
    (Zaten o'da bunu görmek için antlaşma imzalamamıştı sezon başında)

  39. Mercedes ne zaman adam olur acaba?Schumacheri harcadıktan sonra mı?

  40. Lotustan 1 saniye gerideyiz yarışta :((

  41. Schumi Mercedes'ten bi halt olmaz üzgünüm ama öyle sana üzülüyorum sadece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir