Vergne İlk Puanları Sonrasında Mutlu

yazar:

kategori:

Yarışa 18. sıradan başlayan Fransız pilot, güçlü bir kalkış yaptı ve yarış askıya alındığında, diğerlerinin aksine yoğun yağmur lastiklerine geçmeyerek kendisini 7. buldu.

Toro Rosso pilotu günün sonunda puan bölgesinde kalarak kariyerinin ikinci yarışında güzel bir sonuç aldı.

Vergne: “18.’likten 8.’liğe yükselmek ve sonunda puan almak harika. Kalkışın ardından geçiş lastiklerinde uzun süre bekledim ve sonra kırmızı bayrakların çıkması, bana yardımcı oldu. Bu yüzden yoğun yağmur lastiklerine (pitstop yapmadan) gridde geçtim. Güvenlik aracı arkasında geçiş lastikleriyle devam etseydim, pistte kalmak çok zor olurdu”

Fransız pilotu daha sonra geçiş lastiklerine döndü ve en sonunda da pist kuruyunca oluksuzlara.

Vergne: “Pist yeteri kadar kuruduğunda tekrar piste geldim ve geçiş lastiklerini taktım. Ama oluksuzlara geçmeden önce biraz zaman kaybettim. Ondan sonra Di Resta’yı kovalıyordum ama aramızda bir tur yiyen vardı; geçiş için yeteri kadar yaklaşamadım. Bu yüzden sadece durumu idare ettim ve aracımıza damalı bayrağa götürmeye baktım”

“8. sırayı aldığım için mutluyum. Adım-adım ilerlemeyi planlıyorum. Bu ilk iki açılış yarışından sonra genel performansım oldukça iyi. Bu iyi temelin üstüne Çin’de ilerleme kaydedebileceğimizi hissediyorum”


Yorumlar

  1. ya bi geç bu ayakları şartlara bakıp yorum yapın hayal kurmayın koskoca takımsınız be uyanaın artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir