Honda Gösterilen Gelişimden Memnun

yazar:

kategori:

Honda takımı da bu hafta Paul Richard’da önümüzdeki 2 yarış Monaco ve Kanada için diğer takımlar ile birlikte çalışmaları sürdürdü.

Test pilotu Alex Wurz çarşamba günü çalışmalara başladı ve Monaco yarışı için aerodinamikleri ve setupları geliştirdi. Ertesi gün görevi devralan Jenson Button önce aerodinamik geliştirmeler üzerinde çalıştı ancak öğlende yağmurun piste düşmesi ile öğleden sonra lastik gelişimi üzerine yoğunlaştı.

Button "Perşembe günü çok verimliydi çünkü Monaco için hazırlıkları tamamladık. Öğleden sonra daha verimliydi çünkü araçta bazı değişiklikler yaptık ve bu değişiklikler olumlu sonuç verdi."

"Ne yazık ki cuma günü yağmur yüzünden etkili olmadı çünkü sabah sadece kuru pistte sınırlı sürüş gerçekleştirebildik." dedi.

Baş Mühendis Steve Clark "Fransa’nın güneyinde Paul Richard’da yapılan testler her sene Monaco ve Montreal öncesinde gelenekseldir. Pistin ayarlanabilir değişik bölümleri var ve bu da iki pist için iyi hazırlıkların yapılmasına olanak sağlıyor. Böyle olsa bile çarşamba ve perşembe günü kullandığımız kısa bölümü tam olarak Monaco’yu yansıtmıyor."

"Ancak yine de tüm senenin en yüksek downforce ayarları ile yeni parçaları test etmemizi sağlıyor. İlk 2 gün iyi geçti, Alex aerodinamide bazı geliştirmeler yaparken Jenson da setup bakımından gelişim sağladı ve fren paketini test etti. Ne yazık ki cuma günü pistin uzun bölümünde kuru havada az sürüş gerçekleştirdik. Olumlu olan ise Alex ve Jenson 1000 km’den fazla yol kat etti ve bu 300 turu da geçiyor ve dayanıklılığımız iyi konumda." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir