2012 Malezya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Sauber C31 – Fren Kanalları

Fren kanallarından aerodinamik fayda sağlayan takım sayısı giderek artıyor. Bu kanallardan ön tarafta, lastik-şasi ve arka kanallar arasındaki alanda hava akışı geliştirilerek yere basma kuvveti arttırılıyor. Barselona testlerinde Sauber, Williams’ın önderlik yaptığı doğrultuyu takip etmiş ve hava girişi olmayan tamburlar kullanmıştı ama geçen hafta sonu Avustralya’da İsviçreli takım, küçük resimde de görüleceği üzere bir hava girişi eklemişti. Sepang’da ise C31’deki fren kanalları, tamamıyla kapatıldı ve onun yerine frenleri soğutmak için gereken hava, karbon şerit ile lastik arasındaki kçük bir aralıktan sağlandı.

 

Williams FW34 – Fren Kanalları

Sauber’de de anlatıldığı gibi fren kanalları, takımların yere basma kuvveti elde etmek için kullandıkları alanlar arasında girmiş durumda ve Williams, hava alığının olmadığı bir düzenle yarışmaya başladı. Britanyalı takım ayrıca hava akışının etkinliğini arttırmak için küçük bir hava yönlendiricisi ekledi.

 



Yorumlar

  1. Mclaren pist ekibi de fren kanallarının yarısına yapıştırdıkları beyaz şeyi sökmekle meşguldüler. Sırf bunun yüzünden bile deli gibi zaman kaybettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir