Domenicali: "Massa'nın Etrafında Toplanmalıyız"

yazar:

kategori:

Massa, Pazar günkü Malezya GP’de takım arkadaşı Fernando Alonso’nun 1,5 dakika gerisinde 15. olabilmişti.

2008’de şampiyonluğu kıl payı kaçıran ve son 23 yarıştır podyuma çıkamayan Brezilyalı pilot, kendisi kabul etmese de Sergio Perez’in Sepang’daki ikinciliği sonrasında daha da baskı altına girdi.

Bununla birlikte Domenicali, pilotunu kesinlikle suçlamıyor ve onun yerine Massa’ya yardım etmek zorunda olduklarını ifade ediyor.

Domenicali: “Şu anda Felipe’ye yakın durmalıyız. Zor bir zaman ve aracında kendisine güvenmesini sağlamanın yolunu bulmalıyız”

“Mesela sıralamalarda attığımız adım doğruydu. Çünkü geçen haftaya kıyasla bir gelişim olduğunu gördük. Şimdi yarış temposu ve performansı konularında bugün (Pazar) neler olduğunu anlamamız lazım”

“Bence sorun şu ki; bu aracı sürmek çok zor; kolay değil. Çok iyi olabilir ama aynı zamanda oldukça zor. Bugün, belli şartlar altında belli bir sürüş stiliniz olduğunda çok ama çok iyi olabildiğinizi; diğer şartlarda lastikleri mahvedebildiğinizi gösterdik”

“Benim için öncelik, Felipe’nin etrafında takım korumasını sağlamak ve onunla birlikte sıkı çalışmak”

“Ve bizim üzerimize düşen, aracını sınırlarda kendine güvenerek kullanmasını sağlamak.”


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Aşagıdaki yorumları okudum,arkadaslar ''F1 POLİTİKA VE PARA'' AYRTON SENNA' nın dedıgı gıbı,f1 de bu olaylar hep dönüyor,takım emri,adam kayırma falan filan,fakat burda pilotun yetenegi ve şampiyonluk şansı belirleyici oluyor bu iş böyle malesef..
    Fakat objektif olun lütfen,Alonso bu griddeki en yetenekli pilotların başında geliyor..2010 dan beri bu adam aracın canını cıkararak sürüyor,limit fln dinlemiyor,hep ekstra biseyler yapıyor,rekabet edebılcek aracı olsa zor geçilir diye düsünüyorum ben..

  2. M1chael sen bazı şeyleri idrak edemiyorsun gerçekten.Sen durduk yere bana kalp krizi geçirirsin gibisinden dolaylı yoldan laf sokuyorsun.Böyle bir şey demeye hakkın yok.Yazdıklarım neden rahatsız etti seni bu kadar acaba?.Rahatsız olduysan da böyle bir cevap vermek zorunda mısın?Karşındkini küçük görüp küçük dağları ben yarattım havalarıyla cevap vermeler falan.Anladık bilgin var bilgine saygım sonsuz lakin davranışların hiç de hoş değil.Dikkat ediyorum herkese karşı böylesin.Ben burada hiçbir yorumcuya saldırmadan yorum yapıyorum.Yorum kriterlerine aykırı en ufak bir söylemde bulunmuyorum ki site yönetimide bunun farkında ve benim görüşlerimi sansürlemiyor.Şimdi alakasız bir yerde gelmişsin laf atmışsın bana belki diğer mesajlarımda cevap verebileceğin onlarca konu varken.Neymiş+1000000 falan demişim.Geçen de uzaktan motor kontrolü hakkındaki yazıma verdiğin cevap da cabası.Güzel bir şekilde uyarmasını bilmiyorsun kusura bakma.Ne iyiyp içtiğimi kim olduğumu nasıl bir ruhsal yapıya sahip olduğumu bilemezsin.Buradaki insanları yorumlaraına göre iyi kötü vs sınıflandırmalara tabi tutamazsın.Bilgin var ama belliki tecrüben yok.Dilerim tecrübende olur.

  3. herkül sen çal çal oyna,hayal dünyan ne kadar geniş senin sana ne kadar gülüyoz bi bilsen!alonso bi lafım da sana sen kazanma arkadaş adamlar burda sinirden çıldırıyor yaaa…hahahahahahahahah

  4. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    alonsonun bu kadar ön plana çıkması takımlarında kayrılmasından dolayı mesela 2007 yılında kayrılmayınca eşit şartlar altında bir çaylak pilota yenildi. ama renoda ve ferraride hep kayrıldı takım arkadaşlarından çok üstün gösterilerek harika bir pilot olduğu ileri sürüldü ama takım arkadaşları bir şekilde engellendi. trulli'nin aracının motoru kısıldı. yenince takımdan uzaklaştırıldı. hamiltona yenilince onu engelletmek istedi. alonso karekter olarak yerlerde sürünen bir insandır kariyerinde şikeyle takım emirleriyle aldığı yarışlar doludur. ve asla bir daha şampiyon olamıycaktır.

  5. "kalp kırmamayı idrak edebilmeyi" yazıyorsun yazıyorsun da bir kere de okuyor musun içtenlikle ulan ben ne dedim acaba diye, yahu sizin evde hiç ayna yok mu.

    insanların görüşleri + yorumcu + akıl ve mantığın bittiği yer + hakaret + ……

    RABBİM bana da bunların makamından nasip et. Ne içiyorsunuz yahu. Nasyonel Coğrafyacılara söyleyeceğim vallahi sizi.
    öerth human pilanet artık yani. enough

    Neyse parası toplanıp arkadaşlarla verelim diyeceğim site yönetimine de burası öyle bi site değil. 🙂

  6. Eyvallah kardeşim bimukabele.Herkül de baba adam tam bir profesör ama adama saldırıyorlar.Neden meyve veren ağaç taşlanır.GEeçekler acıdır acıtır vs vs.Cevap veremeyince hemen kişisel saldırılar başlıyor.Neden çünkü Akıl ve mantığın bittiği yerde hakaret başlar

  7. benden de + 100000000000000000 süper yorumlar bu sitede en sevdiğim yorumcusun

  8. Allah korusun.Allah sana uzun ömürler versin.İnsanların görüşleri için kalp kırmamayı idrak edebilmeyi nasip etsin.

  9. Kaç yaşındasın bilmem ama çok yaşamazsın sen, sağlığına dikkat et, her an gizli bir kalp krizinin açığa çıkışına tutulabilirsin. 🙂

    Hasbinallah birileri bunları parayla mı tutuyor acaba.

  10. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    ömürsünüz valla ço güldüm:):)

  11. alonsonun bu yarışı kazanması ile kimi nin spa yı kazanmasının ne alakası var. burada bütün rakipler sorun yaşadı. yağmur gibi aslanı kediye boğduran bir etken vardı. kimi o gün gerçek pilotların pisti olan spa da gayet normal koşullarda 6. başladığı yarışı müthiş pilotajıyla birinci bitirdi.
    malezyada herkes alonsonun önünden çekildi. spa da ise raikkonen herkesi pistte sürüş ustalığıyla geçti….

    sivrisinek bir idrar birikintisinin üstündeki çalı parçasının üstüne konmuş ve başlamış böbürlenmeye…
    "işte derya(deniz) işte kalyon(gemi) işte ben…
    müthiş bir kaptan oldum tuttum bir dümen…"

    malezyanın hikayesi….

  12. +100000000000000000000000000000000000000000000000000000

  13. inandırıcı ifadeler değil…massa alonsonun geldiği ilk sene ilk yarışlar alonso ile gayet güzel mücadele ediyordu. ölümcül bir kaza ile f1 e dönmesine rağmen aldığı neticeler fena değildi. işin aslı ferrari santander ve alonsoya verdiği sözden dolayı darbe almışkaza geçirmiş bir pilotu takımda tutarak sözünü yerine getirmiş oluyordu. buna rağmen alonso o ilk yarışlar massanın performansını görerek takımdan 2007 deki başına gelmiş olayları hatırlayarak takımdan massayı uyarmasını istedi. hangi yarış hatırlamıyorum bir pite giriş olayı yaşandı massayla kendi arasında. bu ciddi bir uyarıydı. takım alonsoya hiç sesini çıkarmadı. eğer bunu massa yapsaydı bence ciddi bir uyarı alırdı. arkasından almanya da takım emri ile takım alonsonun yanında olduğunu massaya ve cümle aleme ciddi bir şekilde göstermiş oldu. düşüş bundan sonra başladı. üvey evlat muamelesi görmüş bir massa konu mankeni gibi sırf alonso başarılı olsun diye takımda tutulmaya devam etti.
    artık tepkiler artmaya başladı. herkes massanın bu psikolojyle(düzelmez artık)bu takıma fayda vermeyeceğini biliyor. ama takımı idare edenler ki bu insanlar maaşlı insanlar alonsonun yanına onunla boy ölçüşebilecek bir pilot getirmeye cesaret edemiyorlar. massayı neredeyse yeni takımlar dahi geçecek durumda. ferrari bu kadarmı kötü? mümkün değil…bu yarış bunu gösterdi. ama maddi manevi yaralı bir massa nın performansı ile ferrarinin aracının performansını etrafa anlatmaya çalışıyorlar. alonsoda çok önde olunca bu alonsodan kaynaklanıyor havası veriyorlar. herşey çok kötü alonso çok iyi. santander bence ferrari takımı çalışanlarına geri besleme ile ödüllendirmiş olabilir. yeterki alonso şampiyon olsun. şu an takımdaki hiç kimse markalar şampiyonluğunu düşünmüyor. yoksa isteseler şu an bile massadan çok iyi performans gösterebilecek 10 larca pilot bulabilirler. ama gizli anlaşmalar gereği bunu yapmaya cesaretleri yok.

    birgün gelecek nasılsa bu gerçekler ortaya çıkacak. massa takımdan yollanırken zaten konuşacak eteğinde ne varsa dökecek. akabinde illa ki eşit şartlar verebileceği bir pilot takıma gelecek. dilerim o anda alonso takımda kalsın. muhtemelen kalmak istemeyecek. o zaman takke düşüp kel gözükecek. ve bir 2007 vakası daha yaşanacak. olan ferrariye olacak. hodgam alonsonun ben merkeziyetçi ihtirasları yüzünden ferrari yıllarını kaybedecek…fan sayısı azalacak artık sözü eskisi gibi geçmeyecek öyle kafasına göre bol paralı sponsorlar bulamayacak. zulm ile abad olmaya çalışanın ahiri berbad olacak….

    Allah ömür versin bekleyip göreceğiz….

  14. Massa'nın Etrafında Toplanmalıyız" Diye okuyunca biran adamı dövecekler zannettim 🙂

  15. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    duygularıma tercüman olmuşsun.. bu fark alonsonun pilotajından kaynaklanmıyor. başka şeyler dönüyor

  16. Lovely_F2008  avatarı

    Raikkonen spa 2009 u kazanmasına rağmen , takımdaki herkesin o aracın yarışı kazanacak kapasitesi yoktu demesine rağmen , bu ferrari yönetimi ne akla hizmete o adamı kovdu ben anlamıyorum ki ! 2 sene ara vermesine karşın hala üst düzeyde sürüyor , yeteneği o kadar fazla ki biraz paslanmışsa bile massa gibi normal pilotlardan daha iyi sürüyor . Hala geri dönmesini çok istiyorum ama her ne yaşanmışsa artık başkanla arasında , bu başkanın raiyi en azından şu an sevmediği ortada ! Massa'yı da bazı etkenlerin yanında çok sevdiği için takımda tuttuğunu da defalarca söylemişti başkan . Onun duygusallığı yüzünden Ferrari çok şey kaybetti , başta Raikkonen olmak üzere …

  17. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    14 aracın finiş gördüğü Belçika'da 14.lüğü varmış 🙂

  18. Luca olamamıştı ama :p 🙂

  19. bende lastik konusunda ayarlar üzerinde bir sorun yaşandığını düşünüyorum açıkçası kamber açısı vs onların nasıl olması gerektiğini bilmem hatta bilgisi olan birisi tam olarak detaylı bir şekilde açıklarsa gerçekten çok memnun olurum ama mesela lastikten tek tur da çok iyi verim alıp bunu uzun süreye yaymakta güçlük çekmesi bana da bir ayar sorunu olduğunu düşündürttü. Geçen sezon Spa'da Redbull takımı ayarlarda sınırların sonuna kadar geçip hatta daha fazlasını yaparak lastikleri daha ilk turlarda değiştirmek zorunda kalmışlardı ona benzer birşey olduğunu düşünüyorum ama yeterince bilgim olmadığı için emin değilim tabii ki

  20. Massa'nın ipini çekeceksiniz de en azından bu sezon sonuna kadar desdek çıkın.Pilotu Massa olsa da Ferrari aracı sürüyor, bari ferrari için destek olun.Garip oğlan gibi adamı dımdızlak bıraktınız.

  21. yerinde tespit..

  22. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bence boşa çaba . Massa'nın Son yılı .

    Ustunde büyük bir baskı oluştu şu an , En büyük camiadasın, Tifosiler isyanda, Alonso zaten aracı olduğundan hep 1 kademe üstüne taşıyor. Iyı arabayla şampiyonluk mücadelesine girmek kolay . Kötü araçla yetenek ortaya çıkar , En buyuk ornek tabii ki Alonso'nun bu yarışı kazanması veya Raikkonen'in 2009 Spa'yı kazanması .

    Rosberg veya sezon içi performansına bağlı olarak Perez Koltuğa oturabilir gibime geliyor . Ama açık şu ki Artık Ferrari'ye yakışmıyor

  23. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    İçimden bir ses massanın aracında bir şeyler deneniyor diyor. tıpkı 2009 da baduerde fısıcellada yaptıkları gibi. test yasak kim üzerinde test yapıp arac gelıstırılebılır ki? tabiki massa. üzgünüm massa ama sanırım sana bu rol verildi bu sezon. Arac ıyı olsa senın basarını kımse onemsemez alonso zaten maxımumu cıkarıyo aractan

  24. Yağmur lastiklerinde McLaren in büyük sorunlar yaşadığını sanıyorum.Belki ayarlarla alakalı yada hızlı olma adına fren sistemindeki bir değişiklik adına bir farklılıkdanda olabilir. Button ve Hamilton dan benzer tepkilerin( telsizden) gelmiş olması dikkat çekici.Araçlarını sürüklenmesinden bahsediyor olmaları 150 km nin üstünde hızdan birden 40-60 km lere düşmelerinde tutunma denen özellik yoktu.Bu durum hatalı lastik kullanımını ve performası hızlı düşen bir yarışı öngürdü.Bırakın Hamilton u Button ın yerine bakarsanız anlarsınız.Benzer bir durumuda Massa yaşadı ( Mercedesleri anlatmaya dahi gerek yok).Lastikleri kullanamayınca anında performans kaybı yaşadı.Bu lastiklere farklı bir kamber açısı yada basıncı çalışmasıda gerekiyor olabilir.Yumuşak olan hamurlarda sağ ön lastiğin sol orta kısmında deformansyon görülürken Hamilton un yağmur geçiş lsağ astiğinin sol dış kısmından orta kısma doğru bir aşınması söz konusuydu.Kamber ayarında bir değişim yoksa sorun lastik basıncı olabilirmi? Lastiğin tam yere oturmamasından dolayı ısınma ve soğuma da rantabl olmayan değerler göstermesiyle birlikte frenlemede sorun yaşatması, sürüklenmesi ve dejenere olmasına sebep olabilir.Bu çehrede… Sauber ne yaptıysa tam olmuşdu… ve öylesine tam olmuştu ki kuru hava standartlarında dahi iyi çalıştı.Massa nın ayarları ALonso ile aynı olsada sürüş stilindeki bir farklılıkdan ötürü lastiği çeviremiyor.Bu durum Ferrari de had safhada ve peşine Mercedes de fazla görülüyor.McLaren çok hızlı olan araçla işi idare ediyor… başka bir takımın aracı bu işi çözerse (Lotuslar fena gözükmediler ve Sauber de ileri safhada duruyorlar ama lotusdan biraz daha eksikler) alıp başını gider.
    Bu sırada… bu spor u izleyen bazı insnlar arena ya çıkmışlar sanki gladyatör karşılaşması seyrediyor gibiler.Bu aracın baş safhasında Alonso ve Massa vardı .Bu adam başarısız olsa dahi yerine getireceğiniz herhangi bir pilotun ondan başarılı olması sadece tesadüf olur.2009 da Massa nın yerine gelenler ne yapabildiler. Birisi senelerin tecrübesi ve yedek pilotdu diğeri ise kurt gibi her ortama uyan ve FI ile kazanmaya çok yakın birisiydi. Ferrari aracı o zamanda zorluydu şimdide zorlu… Ferrari Massa yı göndereyim diye bir maceranın adını dahi anmamalı.

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa'nın hala Ferrari'de olması skandaldır.

  26. zamanında şampiyonluğa oynayan hatta birkaç saniyeliğine bile olsa şampiyonluk yaşamış bir pilotun bu hallere düşmesi beni üzüyor açıkçası. macaristan 2009dan başka mantıklı bi açıklaması yok sanırım bu durumun. tamam hiç bir zaman bir alonso kadar iyi değildi ama en azından mücadele edebiliyordu farklı arabalarda olsa bile. geri döndüğünden beri gösterdiği performansı kabul edilemez.
    umarım bi hal gelir bişey olur da eski haline döner massa.

  27. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Ferrari Massa'nın Aracına Sabotaj Yapıyor :p =)

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Peki sence neden bu fark oluşuyor ??

  29. Massa'ya bu yarış yeni şasi verildi hala problem çıkarıyor. Demek ki bütün soruları araçta aramamak gerek. Ne yazık ki o malum kazadan sonra eski performansını yakalayamadı Massa. Bence artık başka takımlarda kendine koltuk aramaya başlaması lazım.

  30. ağustosu göreceğini sanmıyorum.

  31. Ferrari üstüne düşüyor çünkü ferrari tek pilotlu bir takım.Massa nın durumu alonsoyu mükemmel gösteriyor.Alonso iyi bi pilot ama hiç bir pilot bu kadar büyük farklar yaratamaz.Hele massa gibi defalarca yarış kazanmış bir pilota bu farkı atamaz.Ferrari alicengiz oyunu yapıyor aklınca Massaya sahip çıkıyoruz nidaları altında kendini kurtarma çbasında.Efendim biz elimizden geleni yaptık ancak maktul ıslah olmuyor diyecekler biz de yedik.Kimse yemez ama işine gelmeyenler var.2007 onlara yeterli bir ders olmamış.Telmex paraya kıyıp Ferrariye tam teşekkülü bir yatırım yapsında görelim farkı.Yoksa perez de kobaylıktan öteye gitmez.

  32.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    F. A. Diaz Ferrari F2012: Massa'yı kovmalıyız. Sad but true.

  33. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Fisichella sezon ortasında hemen oturdu koltuğa.Massa'nın bir bahanesi olamaz testlerde aracı kullandı.Hala Domenicalli'nin Massa'yı nın etrafında toplanmalıyız lafı trajikomik.Biri 2 yarışta 35 puan,biri 0.Önceki sezonlardada gördük.Massa'dan artık birşey olmaz.Sefillere oynuyor.Yerine kim gelirse gelsin en azından onun yaptığını yapabilir.15.olmak zor olmasa gerek

  34. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Son Şanslarını Kullanıyor. Böyle Devam Ederse Sezon Bitmeden Perez Gelebilir.

  35. Değil etrafında toplanmak altına da yatsanız afedersiniz Massa'nın yapacakları bu kadar gibi.

  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Fisicella da aynı bu duruma gelmişti. Araca güvenemiyorum diyordu. Çok sert ve sinirli diyordu. Benim anlamadığım Ferrari bu adamın üstüne bukadar düşüyor ve düşmüştür de ama bu adam neden sürekli ezikleri oynuyor bunu da çözemedim. Alonso gelirken bile sakat bir Massayı Kimiye tercih etmişti takım. Massa da ilk teşekkürünü almanyada milletin gözüne soka soka kenara çekilerek yapmıştı.

    Zaman geçiyor, bir bakmışık bu senede bitmiş. Bakalım o zaman ne olacak ?? Ferrari çok duygusal davranıyor ama ben Massanın aynı duygusallıkta olduğunu düşünmüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir