Whitmarsh: "Şampiyonluk Mücadelesi Ardına Kadar Açık"

yazar:

kategori:

Ferrari, F2012’deki sorunları halledene kadar geçen süreçte savunma modunda olduğunu Fernando Alonso ile söylemişti ama İspanyol pilotun Malezya’daki sıra dışı performansı ile gelen zafer, kendisini puan tablosunda zirveye taşıdı.

Bu savunma döneminde bile galibiyet elde edince Ferrari, McLaren ve Red Bull’un başı çektiği mücadelede kendi şansını arttırmış oldu.

Malezya GP sonrasında konuşan Whitmarsh: “”Şampiyona ardına kadar açık. Daha fazla yarış ve şampiyonluğu kazanmak için makul bir konumdayız ama bizim de iyi performans göstermemiz gerekiyor; hata yapmamalı ve iyi bir şekilde aracı geliştirmeye devam etmeliyiz.”

Ferrari’nin güncellenmiş F2012’yi Mayıs ayında Mugello’da denemesi bekleniyor ama bunun yanında Bahreyn veya Çin’de yenilenmiş aracın piste çıkacağı söyleniyor.

Ferrari’nin beklenenden iyi sonuçlar alması ve yenilenen aracıyla daha da öne çıkması ihtimali konusunda bir endişesi bulunup bulunmadığı sorusuna Whitmarsh: “Her zaman (endişe edersiniz). Şampiyonluğu kazanmaya çalıştığınızda her zaman endişe edersiniz. Ve biraz daha fazla performans göstermeyi umarsınız”

“Bu konuda dürüst olursanız, bilinçaltınızda birinin bir şey bulup sizi geçmesinden endişe edersiniz.”

“Ama önümüzde çok ama çok uzun bir sezon var. Kötü bir durumda değiliz ama kesinlikle bir şey garanti altında da değil. Bu şampiyonanın sonunda neler olacağını kimse kendine güvenerek söyleyemez ki zaten böyle de olması gerek.”


Yorumlar

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O bu değil, ya mclaren, ya rbr şampiyon olacaktır bu sene. Ferrariyi sayamıyorum artık, belki ittire kaktıra pilotlarda Alonso bişey yaparmı diyorum ama tek pilotla yarışan bir takımın da takımlar şampiyonu olamayacağı açık..

  2. Kusura bakma patron pit ekibin berbat stratejileriniz berbat. Hamilton'ı Ricciardo'dan 1 tur sonra pite soksanız çok şey değişebilirdi belki. Bu kafayla gittiğimiz sürece aracın hızının pek bir önemi kalmıycak ve gene şampiyonluğu kaybedeceğiz. Acilen çeki düzen verin kendinize.

  3. tugay nasırcı avatarı
    tugay nasırcı

    aynen katılıyorum biz zaten böyle gidersek gene şampiyonluk elden gider

  4. İlk önce strateji ve pit hatalarını düzeltin ondan sonra şampiyonluk mücadelesi hakkında demeç ver Martin Redbull'u hiç mi örnek almıyorsunuz anlamıyorumki.

  5. tugay nasırcı avatarı
    tugay nasırcı

    mclarende var ama o kadar çok hata yapıyorlarki haliyle eşit görünüyor

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    evet whitmarsh çok gerçekçi konuşmuş. Bu adam çok doğru konuşuyor ve iyi bir patron. Ferrari'nin güncellemeleri veya yeni aracın hazırlandığında ön tarafa yaklaşırsa şampiyona karışık hale gelebilir. Bu yüzden whitmarsh hata yapmamalıyız sözü özellikle pitte ve stratejide çok önemli. Ama büyük patronum bunları söylüyorsunda ben her yarış korkarak izliyorum keşke diyorum pit olmasa. Pilotlarımız pite girince mclaren pit ekibi ne hata yapacak diye korkarak izliyorum, çünkü bizim pitlerde her an sorun çıkabiliyor. Lastik çıkmıyor, takamıyolar , tabanca sıkışıyo. Valla bu durumun çalışılması lazım.
    Bir diğer korkarak izlediğim şeyse stratejiler, karışık yarışlarda bazen gereksiz stratejiler uyguluyoruz , sadece karışık yarışlar değil bazende normal yarışlarda gerek yokken dandik strateji ugluyoruz. Geçen iki senede hamilton'la birçok gereksiz dandik strateji izledik ve adamın yarışını mahvettik. Bu sezon böyle karışıkken ve kimin ne zaman ne yapacağı belli değilken, ön grup bir birine bu kadar yakınken. Senin dediğin gibi ne kadar hata yaparsak o kadar iyidir sevgili patronum, yoksa böyle iyi başladığımız bir senede rakipler sorun yaşarken devamını getiremezsek ve hatalar sürerse ne zaman şampiyonluk kazanırız bilemem valla.

  7. Whitmarsh: "Şampiyonluk Mücadelesi Ardına Kadar Açık"

    Kesinlikle görüşlerine katılıyorum Whitmarshın. Bu sezon çok uzun olacak geçen söylemiştim yine söyleyeyim ortada Hiç bir takıma ait baskın bir araba yok bu da sezonu daha eğlenceli ve zevkli kılacak gibi. Geçen sene durum daha farklıydı Red Bull Renault özellikle de sıralamada ulaşılmazdı ve başlar da yarışlar da da ulaşılmaz oluyordu ama Mclaren in sorunları çözmesi ile işler daha da zorlaşmıştı. Ama bu sene Takımların bir birlerine daha yakın olduklarını görüyoruz.

  8. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    -Normal yağışlı yarışlarda, pistte yarış çizgisi oluştuğunda (yarış çizgisi harici hala ıslakken) kuru zemin lastiğine geçmek için zorlardık. Bu yarışta pistin tamamı kurudu ama parçalanmış lastikle yola devam ettik.

    -Pit ekibimiz hakkında yorum dahi yapamıyorum. Tek kelime ile olağanüstü bir iş çıkardılar.

    -Sezon başı güçlü görünümümüz sebebiyle oluşan kısmi rehavet inanılmaz bir sonuç doğurdu. (yarışın yağmurlu olup olmayışı bu seviyede önemli değil:)

    ———————–

  9. gariptir hızlıyken bile bir yarışı garanti edemiyoruz, geçen senenin redbull'una bak adamlar hızlıydı ama kontrolü elden bırakmama özellileri de başarılıydı. McLaren ise kendi pit ekibiyle yarış verme peşinde. her yarışta değişik bir hata üretebiliyorlar
    bu senenin bir problemi ise sıralama yarış hızı farkları anlaşılan her takım farklı bir ruh sergiliyor bunu kim dengelerse herkesin uyuduğu bu dönemde puanları biriktirir.

  10. tugay nasırcı avatarı
    tugay nasırcı

    birde takımı iyi yönetebilse her yarışta hatalar silsilesi bu adamın şampiyonluktan şözetmesi tuaf baştan her yarıştan hata yapmayı bırakın ondan sonra şampiyonluğu konuşun

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aynen katılıyorum, SIR ünvanı verilmeli kendisine. 😉

  12. harika bir takım patronu. röportajları, verdiği demeçleri ve gözlemleyebildiğim davranışlarıyla tam bir beyefendi. ferrari taraftarıyım bu seni sevmeye engel değil whitmarsh:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir