Domenicali: "Son Viraja Kadar Galibiyetten Emin Olamadık"

yazar:

kategori:

Alonso’nun Sepang’da mükemmel bir sürüşle zafere ulaşmasına rağmen takım, McLaren ve Red Bull seviyesine çıkabilme adına 2012 aracını yine de geliştirmesi gerekiyor.

Ekibin Çin GP’ye bazı güncellemeler götürmesi bekleniyor ama asıl odak noktasının Barselona’daki İspanya GP olduğu söyleniyor.

Domenicali: “Sizin de düşündüğünüz gibi bugünkü (Pazar günkü) sonuç beni çok mutlu etti. Çünkü performansımızdan memnun olmadığımızı göz önüne alınca, rakamlara bakıyorsunuz ve Fernando şu anda şampiyonaya liderlik yapıyor ki bu gerçekten harika bir haber”

“Ama sonuç, evimizde yaptıklarımızı değiştirmez. Çünkü bu aracın performansını geliştirmemiz gerek. Ve adamlarımı, bunun mümkün olduğunca yakın zamanda gerçekleşmesi yönünde teşvik ediyorum”

“Bu, duygusal bir an. Büyük baskının arasında bir neden. Umarım bu başarı, size söylediğim alanlarda mümkün olduğunca kısa zamanda daha fazla gelişim getirmeleri için adamlarımıza ilave bir ivme kazandırabilir.”

İtalyan patron, Malezya’da galibiyetten emin olmak için Alonso’nun son virajı geçmesini beklediğini ifade etti.

Domenicali: “Dürüst olmak gerekirse son virajdı. Her şeyi hesaba katınca, her 10 dakikada bir havayı kontrol ediyorsunuz ve bir yağmur gelebilir; gelmeyebilir de”

“İkincisi, lastikleri değiştirmeli mi değiştirmemeli mi? Tekrar yağmur yağarsa, yeni bir geçiş lastiği takmanız gerekecek. Çünkü lastikler mahvoluyor. Bu konuda sınırdaydık. Çünkü lastiğin dişleri bitmişti.”

“Kuru zemin lastiklerini takmak zorundaydık ve o şartlarda Perez giderek yaklaşıyordu. Ardından bir hata yaptı ve birkaç tur kala fark açtık. Ama yine de yağmur tehdidi vardı. Bu yüzden dürüst olmak gerekirse son viraja kadar emin olamadık”


Yorumlar

  1. gör keko gör…

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ben de diyorum ki "Allah Allah Kovalainen neden podyuma çıkamadı :/"

  3. Yönetim kurulunun gücü adına, güçlü adamların gücünden korkup, alt edersen, insiyatifi büyük, zeki adamlarla güçlülük anlayışına, savaşına girersen halin bu olur….

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Alonso bu, adama feleğini şaşırttırır walla…

  5. Domenicali'de mi yoksa başka bir sorun mu var bilemiyorum. İki sezon önce ******'nun şampiyonluğu olabilecek en kötü pit yönetimiyle elinden alındı. Başkalarının yapamadığını Ferrari pit yönetimi yaptı. Takım her geçen gün kötüye gidiyor. En güçlü F1 takımı ne hale geldi. Bu yıl herhalde ilk üç bile tehlikede gibi. ****** nereye kadar mücadele edebilecek adamın da gücü bir yere kadar. Yötimin bir gözden geçirilmesi gerek bence.

  6. 100 kere dedim ki içip içip yorum girmeyin siteye 🙂

  7. Sadece Red Bull'un KERS'i değil, Caterham'a verilen Red Bull KERS'lerinde de sorun vardı özellikle Avustralya'da. Kovalainen starttan itibaren kullanamadı cihazını.

  8. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Arkadaşım afyon falan mı içtin hamilton nerden çıktı bahsettiğim diğer pilot massaydı hani şu ferraride yarışan brezilyalı çıkarabildin mi

  9. Hami x Mclaren  avatarı
    Hami x Mclaren

    Hamilton'a niye laf atııyorsun anladık ALonso çok iyi pilotda saygılı olalım …

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    o değil de bu redbull'ların kerslerine ne oldu arkadaş geçen seneden beri bi çözemediler gitti , şimdi horner efendi çıkıp demesin biz kullanamıyoruz beceremedik çalıştırmayı kimse kullanmasın diye ;)))

  11. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yazdığım Yorumda Öyle Birşey Mi Yazıyor ?

  12. sen alonsonun bir daha bu şekilde kolay galibiyet alacağınımı sanıyorsun.

  13. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Yat kalk alonso gibi bi pilota sahip olduğun dua et. diğer pilotun dalga meselesi oldu artık 15.lik mücadelesi veriyor. ferrari gibi bi takımı ne hallere getirdiniz.

  14. kimse kendini kandırmasın araç üretildiğinde ne kadar hızlı ise tüm sezon öyle devam eder.ben alonsonun bu sene başka galibiyet alacağını sanmıyorum.podyumlar gelecektir ama ne mclaren nede rbr ve diğerleri bir daha böyle bir musonlu yarışta bu kadar yalnız bırakmayacaktır.the end.

  15. sadece o değil spa2000 keko rambo bunlar tamamen ibretlik insanlar

  16. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bu yarışın sonucu %20 Şans %80 Beceridir..

    Alonso fark yaratıyor bu belli . Massa'yı hiç saymıyorum zaten. Kimsenin kimseye rezil olduğu da yok . Sezon uzun.Benim anlamadığım , RBR'ye ne oldu , olağanüstü Vettel , 2 yarıştır nerede ?

  17. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    =)

  18. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sürekli Aynı Şeyi Tekrar Edip Duruyorsun. Biz Aracımnız O Kadar Hızlı Demiyoruz Ki. Sadece Şartları En İyi Şekilde Değerlendirdiği İçin ve Yavaş Araca Rağmen Alonso'nun Kazanmasını Tebrik Ediyoruz.

    Ben Daha Hiçbir Ferrari Fanının Çin'de Galibiyet İçin Savaşacağız Yazdığını Görmedim. 🙂

    Bu Galibiyetin Önemli Olabilmesi İçin İspanya'da Aracın Galibiyete Oynayacak Kadar İyi Olması Gerekir. Eğer Olmazsa Sadece Alonso'nun Yeteneği Sayesinde Aldığımız Bir Galibiyet Olarak Kalacak

  19. Sanırım daha çok araca güvenilmiyor.

  20. alonsoyla hamiltonun en hızlı turlarına bi baksana sen .hala bu yarışı baz alanlar var ya.yazık

  21. bir mesajı 2 defa üst üste yazarak tılsım yapan üyeler sahne almış.

    acaba montoya yıllarında kimiyi kollama adı altında montoyaya güvenilmediği gibi mi.

  22.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Ben ağlama duvarını Kudüs'de biliyordum.

  23. Git live timing e bak alonsonun turları zaten hamiltondan her tur iyidi.

  24. herkül neden istisnasız her yorumunda böyle yapıyorsun,anlam veremiyorum burada gerginlik için mi varsın!

  25. Neyse Çin de normal şartlarda Rbr Ve Mclarenlere karşı görmek istiyorum ferrari ve taraftarlarını

  26. herkül istisnasız her yorumun neden böyle,vallahi çok merak ediyorum.eminim sende alonsonun en iyilerden biri olduğunu biliyorsun,neden ya!

  27. Dua edin arkanızda Perez vardı.Hamilton iki kez pitstop sırasına sorun yaşamasaydı yanmıştınız.

  28. demek pilotlarına güvenmiyor…haklı…

  29. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ
    Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Fernando Alonso'nun Malezya'daki sıra dışı zaferinden son viraja kadar emin olamadıklarını ama bu galibiyetin F2012'yi geliştirme konusunda kendilerini daha da fazla teşvik ettiğini söyledi.

    Şuraya bak galibiyet gelmese daha fazla teşvik olmaları gerekmiyor sanki Dominik bey. Araç rezil durumda rezilll. Bu aracı acilen hızlandırında takımdan alonso hariç alayınız kovulmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir