Rosberg Lastik Sorunu Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Alman pilot ve takım arkadaşı Michael Schumacher, Cumartesi günü sıralamalarda McLaren pilotlarının en ciddi rakibi olarak görüldü ama Pazar günkü yarışta, her ne kadar da Schumacher spin atarak geri düşmüş olsa da tempoları çarpıcı bir şekilde düştü.

Rosberg: “Garip. Sıralamada çok güçlüyüz ama sonra yarışta sıkıntı yaşıyoruz. Sıralamada elimizdeki araçla ilk çizgi için mücadele edebiliyoruz ama yarışta…”

“Bu sefer strateji açısından her şey yolunda gitti. Kırmızı bayrak ve pitstop sonrasında 4. sıradaydım ve ondan sonra iyi işler çıkarabileceğimi düşünmüştüm. Ama yine geriye düşmeye başladım ve büyük an”

“İlk geçiş lastiklerinde pite gelmem gerekti. Çünkü arka lastiğimin tamamen bittiğini düşünmüştüm. Bu yüzden pite girdim; yeni bir set geçiş lastiği taktım ve pit ekibi, (değiştirdiğim) lastiklerimin hâlâ yepyeni olduğunu söyledi. Bu yüzden, neler oluyor diye düşündüm. Tamamıyla bitmiş hissi veriyorlardı. Garipti.”

“Ondan sonra işler giderek kötüleşti. Ardından oluksuz lastiklere geçtik ki bu biraz daha iyiydi; Jenson’ı (Button) geçmeyi başardım ama 13. sıra için mücadeleden bahsetmeye değmez”

Mercedes yetkilileri, sıralamada iyi olan aracın neden yarışta geri kaldığını anlamak zorunda

Rosberg: “Yarışta hâlâ sıkıntı çekiyoruz; önümüzde hâlâ çok iş var. Bazı incelemeler yapılması gerek. Çin öncesinde yeterli zamanımız var. Bu yüzden başarabileceğimizi umuyorum”

“Sonunda iyi bir sonuç almak için Çin’i dört gözle bekliyorum. Sezonum aşağı yukarı orada başlayacak”


Yorumlar

  1. Arkadaşın dediği doğru demedim bakın sadece bir fikir telakkisine kapı araladım.

  2. Downforce yani bastırma kuvvetinin aks, salıncak, jant yani lastikler ile bir ilgisi yokki. Bastırılan şey aracın şasisi, ön ve arka yer alanı düzlemi. Lastiklerin bulunduğu kenar hattına yukarıdan bir etki olmuyor yani, anlaşılabildi mi?

    Anlaşılamadıysa şöyle diyeyim. Araç gövdesi aerodinamik olarak hızlandığında ne kadar bastırılırsa bu sabun gibi manyetik alanlar üzeri kayma gibi bir etki oluşturur. Ray üzerinde giden bir tren gibi oluştuğu düşünülürse virajlarda tutunma etkisi tek başına lastiklere düşmemiş olur.
    Yani?

  3. Ben bazen simülasyonlarda lastik kullanımını 3x 4x e alıyorum. Bir sıralama turu atıncaya kadar bitiyor lastikler ama yine de şuan bu adamların yaşadığı ölçüde değil. Düşün biz oyun oynuyoruz sanal bir ayar atıyoruz ortaya fakat adamlar gerçek dünyada daha şiddetlisiyle karşılaşıyorlar nasıl memnun olabilir insan.

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    geçen sene ferrari yarışlarda çok istikrarlıydı, bir tek sert lastikleri ısıtamıyordu ama redbull ve mclaren dışındaki diğer takımlardan da yavaş olmuyordu… alakası yok geçen seneki ferrari ile.

  5. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    geçen sene ferrari yarışlarda çok istikrarlıydı, bir tek sert lastikleri ısıtamıyordu ama redbull ve mclaren dışındaki diğer takımlardan da yavaş olmuyordu… alakası yok geçen seneki ferrari ile.

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    arkadaş mühendis değil sonuçta f1 izleyicisinin çakma bilgilerle, kendi yorumu ile sallamasyon verilen bilgiler böyle olur 😛

  7. downforce artarken lastiklere binen yük nasıl azalıyor? biraz saçma olmamışmı:D

  8. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bu araçdan bişey olmaz arkadaslar,3. sezon gelınen nokta ortada,sıralamada uçuyoruz,yarışda ise kaplumbağa gibiyiz…Çok ilginç bir arac var bakın şimdi,yarış balsadı ilk turlar lastıkler yeni,yine çok yavasız..Sıralamada ucan aracımız daha yarısın ılk turundan yavas,pıte girip çıkıyoruz yenı lastıkler takılıyor arac yine yavas bir turlu sıralamadaki performasını gösteremiyor,nerde sıralamada pole pozisyonluguna mücadele eden araç..Lastik aşınması denılıp duruluyor bu arac daha ilk turdan kaplumbaga gibi,pite gir çık yenı lastıgı tak yine aynı,anlıcagınız saçma sapan bir araç var yine efsanenın altında,inş ben yanılıyor olurum ve gelecek yarışlarda işler değişir,çünkü sumi 8. sampıyonlugunu kazanabılcek gücteyken altında 10. luğa mucadele eden bir eşşek var,görüntü yine bundan ibaret…

  9. Lastik sorunu bende inandırıcılığını yitirmeye başladı.. DRS + F Kanalsız Mercedes'in yarış temposu bu bence, Pit Stop sonrası ilk turlarda bile yavaş kalıyorlar. 10 saniyede bitirecek halleri yok ya..

  10. sorun ön kanat flapları ile şasi altı kanatlardan kaynaklanıyor. sauber in bu yarış öncesi fren soğutma sistemi için ön kanadı değiştirdiğini unutmayın. (bu sistem aynı zamanda ön tekerler koruyacak bir aerodinamiğe sahip) gelelim şasi altı kanatlara; redbull ve mclaren lerin alt kanatlarına bakın, ciddi bir açıya sahipler. bu açı hızlı virajlarda aracın downforce unu arttırıyor ve lastiklere binen yükü azaltıyor. mgp in şasi altı kanadı ise dümdüz, işte bu nedenle hızlı virajlarda çok yavaş kalıyor.

  11. Bu yıl Mercedes "En iyi ihtimalle" 5. olur…

  12. Mercedes GP avatarı

    konuyla ilgili yazı yazmadan önce keşke herkes böyle olsa işe teknik yönden bakilarak yazilan yorumlar muthis teknik yonden ufkumuzu genisletiyor cok iyi bu.rosberg'in dediği şeylerden bi tanesi cok dikkatimi cekti arka lastiklerimin bittiğini hissetim ve sonrasinda pite geldim yeni lastik taktim ve takim hemen ardindan lastiklerin yepyeni oldugunu soyledi dedi bu cok onemli bi nokta buyuk olasilik lastikleri isitamadi ki lastiklerin yol tutusunun bittigini soyledi en basidinden F1 2011 oyununu oynarken pitten cikis turunda lastikler soguk mavi olarak gorunuyor aracla ilgili olan sekilde o turda tur zamanim yavas oluyor sonraki turlarda isindikca hizlaniyor tur zamani.lastik isitma sorunumuz var bence bu yuzdende lastikten parca parca kaucuk kaybediyoruz.o yuzden boyle goruntuler cikiyor ikinci bir senaryo ise arac lastikleri isitiyor ancak istenilen seviyede tutamiyor yani optim derecede olmuyor buda performansi hemen kaybetmemize yol aciyor aracimiz hizli dengelide ammavelakin yarista yavas kotu bir arac olsa siralamada ilk siralar icin mucadele veremeyiz.arac performansli yani..bir diger nokta ise subazi kisiler aracin hizini f-w ductlara bagliyor bence bunlarla alakasi yok denecek kadar az takima acilsn bir lastik uzmani gelmesi gerek yoksa bu sene araya gidebilir eger boyle olursa cok kotu olur cok uzuluruz.takim aracin performansinida gordukten sonra bu isi cozmek icin cok zorluyordur umarim bu isin baska yolu yok bide schumacher yarista istikrarli turlar atti ama yavasti??vede malezya gibi bir pisste lastik asinmasi avustralyadaki gibi degildi bence schumacherde olan sey lastik isitamadi daha dogrusu arac lastikleri isitamadi bu yuzden kotunun iyisi denilecek sekilde oldu performans dusuk istikrarli turlar.Ben sahsen Çin icin yuksek umutlarim var bari bize uyan pist dicem ama artik boylede bir sorunumuz oldugunu dusunmuyorum her pisste siralamada gucluyuz malezya aerodynami pisti arac gayet hizliydi bence tek sorn lastikler yoksa bu sene schumacher dunya sampiyonlugu kazanabilir ama daha cok erken 18 yaris var onumuzde beklemek gerek avrupa yarislarina kadar

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yeter artık Mercedes bir kere güldürün yüzümüzü..Mercedes'den yavaş olan Ferrari yarış galibiyeti alıyor siz hala 2 senedir tek podyum yok..Bu Ferrari'yi şimdi geçemezseniz daha geçemezsiniz..

  14. Lastikte yaşanan sorun geçen senenin tam tersi. bu sene araç lastikleri optimum çalışma ısısına getiremediği için lastikler parçalanıyor. geçen sene aynısı ferraride de olmuştu.

  15. donnie darko avatarı

    Şaşkın mı !!! Ben butun lastiklerde diger araclara nazaran sıkıntı yasayacaklarini tahmin ediyordum. Bana oyle geliyor ki lastiklere gelen kuvvetler biraz fazla. Arac yere tutunmak zorunda ancak o sınırı henuz belirleyememis bir Mercedes takimi dusunuyorum. Yani bana oyle geliyor. Ve sanirim bu Mercedes'in kronik sorunu.

  16. Agron Küçük avatarı
    Agron Küçük

    Okadar iyi mühendisler var ve sadece lastik sorununu çüzemiyorlar,çok saçma.

  17. bir araç ağırken hızlı olanlar bir de hafifken hızlı olanlar var bu sene. bu şekilde heyecanlı olabileceğini düşünebiliriz ama olmuyor çünkü sonra lastik hava şartları vs vs kriterlerle iyice karışıyor yarış. benim tv başında anlamadığı mı pistte giden insan hiç anlamaz

  18. Lastik sorunu karşısında şaşkın mı?
    hadi canım ordan lastik aşınmasımı olmuş malezyada???
    yaw siz barcelonadan beri ne sürüyosunuz Allah aşkına.
    bizler burdan gördük sen kullanırken anlamadınmı bu sorunu davar???

  19. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ferrari' de ise tam tersi. Yarışın başların da depo doluyken çok iyi depo boşalmaya başlayınca son 15 tur falan yavaş kalıyor. Ferrari' nin de, Mercedes' in de en başta çözmesi gereken konular bunlar kesinlikle.

  20. İşin mantığı şu

    Bir kere lastik olduğu kesin niye Rosberg yarış haftasonu ne dedi Sıralama performansından ödün vererek sıralama ve yarışa hazırlanırken yarış ayarları ile giricez" demedimi dedi bu ne demektir biz sıralama performansına sahip o yönde ayarlama yapmadan direk yarış ayarları ile çıkıcaz demektir bu.

    Yarış ayarları ile çıktılar ilk 3 e kaldı değilmi schumi ama nasıl kaldı q3 te en az tur atan ekipti Mclarenle birlikte mercedes.Rezil olmamak adınada yaptıkları en güzel şey buydu.

    1:37.517 1:37.017 1:36.391 —Bunlar Schuminin yarış ayarları ile sıralamalarda kuru zeminde attığı turlar.Buna bakarsak yarışta en azından ilk 5 te olabileceğini düşünür insan neticede karmaşadan uzak bir yerde start alıyorsun.Hadi kaza maza girdi yağmur kırmızı bayraklar seans sonra devam etti e arkadaş önünde sıralanan kişilere bakalım yarışta

    7. Di Resta Force India-Mercedes + 44.412
    8. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 46.985
    9. Hulkenberg Force India-Mercedes + 47.892
    10. Schumacher Mercedes + 49.996

    En azından yağmur veya kuru setlerle 4 saniye aralıkla sıralanmış pilotları geçmeni engelleyen tek şey pilot değil araç hiç değil ama lastik işte Force india ile arasında yarış sonu 5 saniye fark var.Bunu Schuminin pilotajı ile hiç bir alakası yok tamamen aracın lastikleri kullanamaması yüzünden.

    Mercedes araç üstünde çözemediği sıkıntı şu 10 tur ortalama aldığında sonuç şu çıkıyor.

    HIZ (+) ———–Sıralama Ayarı————-LASTİK (-) (7-8-9.turlarda 1 saniye oluyor) (Avusturalya Gp de bu oldu)

    LASTİK (+)————-Yarış ayarı—————–HIZ (-) (7.8.9 turlarda 0.7-.08 oluyor)(Malezya Gp de bu oldu)

    Bunu çözerlerse bu sene idda ediyorum şampiyon olurlar açık diyorum araç şampiyon olabilicek araç.

    Ama yukarıdaki denklemi çözücekler araç yavaş değil hız aralıklarında Mercedes 300-310 aralığında ilk 3 te gözüküyor.Motor sağlam şasi iyi kaput iyi ne haltsa hepsi iyi tam Schuminin isteği tarzda bir araç bu zaten geçen sene ilk 3 e kalamayan araç bu sene 2 yarışta sıralamada eğer 3. ve 4. oluyorsa o araç zaten potansiyelli bir araçtır.

  21. Benim tahminim ağırlık merkezi ile ilgili. Çünkü aklıma başka mantıklı bişey gelmiyor. Araçta benzin fazla yokken(sıralamalarda) çok iyi ve dolu depoyla başladıklarında resmen sürünüyorlar. Farkındaysanız yarışın sonlarına doğru diğerleriyle aynı tempoyu tutturmaya başlıyorlar ama bu seferde lastik sorunu başlıyor ve yine geri kalıyorlar.

  22. Malezya'da lastik sorunu ile yine karşılaşmasına şaşırdı.

    Başka neye şaşıracaklardı ki? Ki aslında buna da şaşırmamaları gerek, geçen sene çözemedikleri sorunu bir yarışta çözebilecek değiller herhal. Benim dikkatimi çeken, yağmurda da kötü olmalarıydı. Ne şumide, ne de nico'da tık yoktu resmen.

  23. geçiş lastikleriyle çok tecrübeleri olmadığından böyle olmuş olabilir. ama kuru zeminde slick lastikleri aşındırdıklarını biliyorlar.

  24. Zaten dünden bu güne kadar aklıma takılan bir kaç soru vardı bu açıklama bir sorumun cevabı olsa da hala cevapsız kalan sorular var.
    1. Ben olayın tamamen lastiklerden kaynaklı bir sorunu olduğun düşünemiyorum. Keza niconun bu açıklaması az çok sorumuzun cevabını veriyor ki schumi de yarıştan sonra sadece tempo ile ilgili şikayetini dile getirdi ve lastikle ilgili bir sıkıntı bildirmedi. Zaten schuminin tur zamanlarına bakarsanız geçiş lastikleriyle hemen hemen istikrarlı turlar attığını görebilirsiniz.
    2. Takım dün hem ıslak zeminde hem de kuru zeminde neredeyse öndeki ilk 10 pilottan çok uzakta kaldı ve bu da aracın hava şartlarına göre ayarla ilgili bir sıkıntı olmadığını gösterir.

    Şimdi aklıma takılanlara gelelim. Bir takım hem ıslak zeminde hem de kuru zeminde nasıl olur da bu kadar vasat bir görüntü çizebilir? Üstelik "lastik sorunu yaşamadan".
    Diğer bir soru sıralamalarda 2.pilottan sadece 0.030 sn geride olan bir takım, yarışta nasıl bir sitem deniyor ki 1 ila 1,5 sn arası yavaş kalabiliyor. F duck veya W duck bu sistemler bize tur başına 1,5 sn kazandırıyor ise bence tüm takımlar diğer bütün sistemlerini iptal edip bu sistem üzerinde çalışmaya başlasın.

    Açıkçası çok karışık bir sezona başladık mercedes hayranları olarak. Tam bir belirsizlik cumartesi yüzümüz gülerken pazar günü adeta cenaze havasına giriyoruz. Ben çok net birşey anladım bu mercedesten bir yol olmaz.

  25. katılıyorum, yanlış hatırlamıyorsam pirelli de lastiklerde, mercedesin söylediği kadar büyük bir aşınmanın olmadığı yönünde açıklama yapmıştı. Demek ki başka bir problem var.

  26. bu aslında Mercedes'in yarış performansının çok yavaş olduğunun bir kanıtı pilotlar yavaş kalmalarının lastikler olduğunu sanıyor ama sorun başka da olabilir.

  27. elvan dalton avatarı
    İlk geçiş lastiklerinde pite gelmem gerekti. Çünkü arka lastiğimin tamamen bittiğini düşünmüştüm. Bu yüzden pite girdim; yeni bir set geçiş lastiği taktım ve pit ekibi, (değiştirdiğim) lastiklerimin hâlâ yepyeni olduğunu söyledi. Bu yüzden, neler oluyor diye düşündüm. Tamamıyla bitmiş hissi veriyorlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir