İki Yarışın Ardından Güç Sırası Hâlâ Net Değil

yazar:

kategori:

Ferrari, Sepang’da yağmur yağana kadar sıkıntı içindeydi ve Fernando Alonso’nun gelen muhteşem zaferi, takım içinde büyük coşku yarattı.

Avustralya GP sonrasında Malezya’da da sıralama gününü ilk iki sırada tamamlayan McLaren için bu senenin büyük favorisi ifadeleri kullanılıyordu ama Malezyz’daki yarışta ne Lewis Hamilton ne de Jenson Button, Alonso ve Perez’e yaklaşabildi; son iki senenin şampiyonu Vettel ve sıralamalarda güçlü görünen Mercedes pilotları da bunu başaramadı.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh’ın ifadelerine katılan Alonso: “Geçen sene, veya son iki senedeki gibi bir üstünlük yok. Her şey çok daha ortada gibi görünüyor.”

Güç sırasının birden bire değişmiş gibi görünmesinde yağmurun yanında Pirelli lastiklerinin etkili olduğu düşünülüyor ki Red Bull Takım Patronu Christina Horner da bu yönde düşünüyor.

Sergio Perez de hemfikir “Farklı bölümlerde farklı araçlar hızlı”

Horner: “Eğer o aralığın (uygun çalışma aralığı) dışındaysanız hiçsiniz. Bu, lastikten lastiğe, pilottan pilota değişiyor.”


Yorumlar

  1. "lastiklerin de etkisi ile"

    İşte bu kelimeler her şeyi anlatıyor: dandik Pirelli tekerlekleri yüzünden tüm Formula 1 zevkimizin içine ettiler…

    Kontrolsüz güç, güç değildir! miş.

    Olmayan bir gücün kontrolü mü olurmuş? Nerde o eski Bridgestone, Michelin lastikleri.

  2. tam bir fiyasko..

    öyleki bir strateji ki sauber bile liderlik kovalıyor..

    ki daha lotustan çok şeyler bekliyorum

    bence mc laren meşrubatçılar lotus ve mercedes bu arada ferrari lotus ila mercedes arası bir yerde.

  3. Güç dengesi netleşmese bile az çok renk verdi. Sıralamalarda McLaren çok hızlı. Öyle ki en yakın rakibi Redbull'dan 0.5 sn daha hızlı tek turda Mercedes sıralamarda çok hızlı ama McLaren'den 0.3- 0.4 sn daha yavaş gibi Ferrari tek turda çok kötü 1 sn'ye yakın fark var McLaren'le. Ama yarış performansı daha farklı Avustralya'ya baktığımızda McLaren yine yarış performansında 1. Redbull 2. Lotus ve Ferrari çok yakın ama Mercedes yarış performansında ilk 5'e giremez. Malezya'da yağmur yağmasa çok farklı olurdu ama yağmur işleri değiştirdi ve bir perde örttü. Çin'de kuru zeminde göreceğiz kim nerde nasıl. Ama Şuan da genel anlamıyla McLaren ve Redbull ilk 2 takım ve Ferrari geri dönemezse Mercedes'te sıralamalardaki hızını yarışa uydurmazsa lastik aşınması çözüp yarış performansını artıramazsa sezon McLaren ve Redbull arasında geçer. ve en az hata yapan takım ve pilot şampiyon olur.

  4. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bu lastiklerden ne zaman vazgeçicek ecclostone çok merak ediyorum??? Takım telsizleriden artık hadı daha hızlı olabılırsın gıbısıne konusmalar degıl,bu lastiklerle 20 tur gitmeliyiz daha yavaş,daha dikkatli ol diyorlar,nerde saf hız,nerde gerçek yarışcılık!!!!!

  5. Bu sene geçen seneye benzer esasında sadece RBR ile Mclaren yer değiştirmiş gibi, geçen sene de RBR sıralamalrda dokunulmazdı yarışta Mclaren daha yakındı hatta kafakafayaydı bazen… Bu sene de tersi ama dengeler aşağı yukarı aynı…
    Mercedes sadece sıralamalarda var bu f-kanal bu kadar avantajlı mı bilmiyorum ama şu anda hem aldıkları puan hem yarış tempoları geçen seneki gibi hatta orta grubun yakınlaşmasıyla daha da zorlanıyorlar…
    Ferrari sıralamarda yine daha kötü yarışlarda daha iyi ama geçen seneye göre kan kaybetmiş gibi… Ferrari gibi bir takım Q3 e girermiyim diye düşünmemeli bile…
    Geçen seneye de Renault iyi başlamıştı ama sonra ilerleme yarışında geride kaldılar,yanlış yönlere saptılar ve çakıldılar.. Bu sene de iyi başladılar umarım böyle giderler… Kimi nin pistte olması bile keyif veriyor…
    En hızlıyı, kazananı lastiklerin belirlemesini bir türlü sevemedim; tamam 2010da Petrov'un yaptığı gibi bir setle yarış bitirilmesin ama böyle de olmasın… sanki geçen seneyi arayacağız bu sene…

  6. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Lotus&RedBull Belirgin bir performans gösterene kadar güç dengesi tam olarak belli olmaz..

    1 numara McLaren bu belli .
    Red Bull gecen seneyi mumla arıyordur eminim . Beklentiler çok yüksek ama geçen seneyi tamamen aklınızdan sildiğiniz zaman bu sene çok çalışmaları lazım.
    Ferrari, takımda Alonso olmasa takım sıralamasında son sırada yer alacak ,
    Mercedes kısa turlarda çok iyi ancak uzunda darma duman .
    Lotus iyi mi kötü mü anlayamadık. Sıralamalar iyi gözüküyor , yarışta diğerlerini geçebilecek bir araba olduğunu gösteriyor ,en hızlı turu atıyor ama son netice yok .
    Sauber Devrim yapabilir.
    Toro Rosso'nun 2 pilotu da çok saldırgan , geri kalanların en iyisi olabilir..

    Bir sıralama yap deseler 1.McLaren-2.Redbull&Mercedes-3.Lotus-4.Ferrari&Sauber.
    kişisel fikrim

  7. herkes lastiklerden bahsediyor, patronlar,pilotlar… ilgi odağı lastikler olunca pirellide sağlam reklam yapmış oluyor. belkide F1 tarihindeki en kötü lastik anlayışı budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir