Vettel Malezya'da Takımın Talimatına Karşı Mı Çıktı?

yazar:

kategori:

Takım, Malezya GP’de telsizde Vettel’e, fren sıcaklığının tehlikeli seviyelere çıkması nedeniyle aracını kenara çekmesini söylemişti. Hatta mühendisi Guillaume ‘Rocky’ Rocquelin, bunun acil olduğunu ifade etmişti.

Sonlarda yarıştan çekilmek, Red Bull’a önümüzdeki Çin GP’de yeni bir vites kutusunu cezasız değiştirme şansı tanıyacaktı.

Red Bull, telsizdeki sorun nedeniyle Vettel’in bu talimatı duymadığını söyledi ama Malezya’da çekilen resimlerde, verilen talimatların pit duvarından tabela ile de gösterildiği dikkatlerden kaçmadı.

24 yaşındaki pilot yarışın hemen ardından: “Elbette aracını koruyabilirsiniz ama damalı bayrağı görmek istedim. Olması gereken de bu diye düşünüyorum”

Bild Gazetesi’ne göre Vettel, patronlarının talimatlarına karşı geldi.

Takım Patronu Christian Horner: “Bunu konuşacağız”

Alman gazete ayrıca Vettel’in, bu haftanın sonunda Çin hazırlıkları kapsamında simülatör çalışmaları için Milton Keynes’deki merkeze geçeceğini yazdı.

İtalyan gazete La Repubblica’nın haberine göre “2012, Vettel için bir kâbusa döndü ve egemen pilotken şimdi diğer pilotlardan biri haline geldiğini” ifade etti.


Yorumlar

  1. alonso onu bile yapamaz o araca rahmetli sennayı koysan belki puan alabilir

  2. parmak çocuk asi çocuk olmaya karar vermiş lakin tur bindirdiği araca çarpmadan geçemiyor

    yakında crash kid lakabını devralacak 2 de bir oldu devamı gelecek gibi.

  3. Xtrabit bu nedir biliyor musun? Diğer pilotları aşağılamaktır ! " Bu iş böyle yapılır "demektir A. Senna de Silva nın yeryüzünde doğa üstü varlıkların varlığını sorgulayanlara cevabıdır.

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Vettel HRT'de Puan Alabilir Miydi ?

    Son İki Sıradan Ötesine Gidebilir Miydi ?

  5. sana benden bir soru alonso hrt de olsa puan alırmıydı

  6. VAY VAY VAY VAY VAY
    >:)©

  7. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bide hakaret etmeler fln cidden hiç hoş değil,pilotların çoğuna bence saygı duyulması gerekiyor,yaptıkları işi herkes yapamaz,çok ayrı bir spor bu,bunu biliyoruz ve çoğuna saygı duymalıyız diye düşünüyorum..
    Fakat bazı istisnai durumlar var,yukarıda pılotların çoğu dedim hepsi demedim çünkü,nasıl çevremizde,iş hayatımızda karaktersiz insanlarla karşılasa biliyorsak,F1 de de bu tarz karaktersizlerden mevcut,saygı duymazsın,yarış kazansın istemezsin olur biter diye düşünüyorum ben..Burda hakaret etmeler fln bence hiç hoş olmuyor…Bi örn verıyım isterseniz,Rosberg geçen yarış Buttonu geçtim diyor,bu çocugun acayip saplantıları var bence,buda bir tek yarış galibiyeti hala alamamasından kaynaklanıyor..Button 4 defa pite girip çıktı rosberg,adamın yarışı mahvoldu bırakda geç,ama bunu niye söylüyon işte yaaa ne kadar gereksizce 🙂 Sumi ye sürekli laf atıp duruyor hepimiz biliyoruz bunu,sen önce otur Sumiye saygı duy,git bişey öğren,yok ben onu geçiyom,yok ben gencim güzelim hesabı 🙂 böyle yani,karakter olayı bunlar..Neyse herkese saygılar bu 2 haftalık ara nasıl geçicek bakalım 🙂

  8. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Arkadslar asagıdaki yorumları okudum,bakın hep şunu söylüyoruz size vettelin daha kanıtlaması gereken çok şey var,mücadeleci bir araçla,herkesin gücü birbirine yakınken ne yapıcak onu bir göstersin diyoruz..Lütfen gidip vetteli,SUMİ,Alonso,Kimi gibi üst düzey pilotlarla karşılartırmayın,aslında üst düzey pilotlar arasına Hamilton da dahil ama oda performasını hep geriye taşıdı bakalım onun durumu da ne olucak?? Hamilton'nın saf hızı var,ama sanki bu ona hep zarar veriyor,gücünü,hızını kontrolsuz kullanıyor (lastiklerde bu adama hiç uymuyor bence)..Neyse kısa lafın özü vettel herkes birbirine yakınken ne yapıcak izleyelim görelim…

  9. Alonso kesinlikle olurdu, şu yorumun bile F1 bilginin ne kdr kısıtlı oldugunu gosteriyor. Button da olurdu ama Kimi ve Hamilton olamazdı cunku onlar durumu idare etmezler kokune kadar basarlar hızlıdırlar heyecanlıdırlar ama şampiyonluk sayısını arttıramazlar, sadece bnm gibi taraftarların gonlunu kazanırlar 🙂

  10. Kesinlikle Vettel'i araçla gidip Schumi ile kıyaslamış biri değilim bizim çocukluk kahramanızmızdır Schumi.Ben olayın istatistik boyutundayım ve bunu ben değil Schumi'de dedi Vetteli veliahtım olarak görüyorum diye.Mesele zaten kopyalama becerisi değil bende biliyorum her kopyanın tutmayacağını başka araçta bir önceki mesajımdada dediğim gibi 2009 dan beri bir şey icat edemiyorsa takım takibi kopyalamadada başarılı olamaz.

  11. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Kopyala yapıştır olayı öyle tahmin ettiğin gbi kolay birşey değil bir f1 izleyicisi olarak bunu bilmen lazım. her araca her yenilik uymaz. aracların tasarımları bırbırlerınden farklıdır. A takımına uyan bi şe B takımına uymaya bilir. Bunun için tamamiyle B takımının teknik ekibini suçlayamzsın bu 1. si. 2.si ise ben Rb yi kötülemedim veya rb haksız yere şampiyon oldu diye bişe söylemedim olayı bu yöne çekip konuyu çarptırma. Ben Vettelin yerinde herhangi bir pilot olsa o şampiyon olcaktı dedim. keza vetteli 2. pilot yerine koysalardı iki sezon da webber rahat bir şekilde şampiyon olurdu. sanırım bu konuda hem fikiriz. Benim karşı geldiğim nokta vettelin 1 sn hızlı olan aractakı performasnna bakıp Schumacherle veya Alonso gbi üst düzey pilotlarla kıyaslamanızdır. Rb nin hızıyla vettelin hızını ayırt etmeyi öğrenin. Bu sene bekleyip görelim daha az mucadelecı aracla orta sıralarda ne işler cıakracagını. yarış kazanmak için oyle sanıyorum ki en hızlı arac sahıbı olmaya gerek yok. pilotta kendısı bıseyler katıp aractan maxımumu alabılır. Alonso sampıyona lıderı ama ferrari 5. en hızlı arac. belkı vettel 10 puan alamıcaktı bu aracla anlatmak ıstedgımı anlamıssındır umarım

  12. millette bi vettel çekememezliği var anlamadım gitti. Ben vettelin neyi ispatlayacağını hala anlamış değilim. 2009 hariç rbr yağmurda iyi gidemiyor sebebini bilmiyorum. vettel malezyada yarış dışında kalınca bu hafta hemen vetteli orta sınıf pilot yaptılar yeteneklerini sorgulamaya başladılar. bi de şu hıyar kelimesi var sadece burda yazıp başka yerde yazmayan hemen saldıracak yer buldular. ben vettel karthikeyan temasında karthikeyanı suçlu buluyorum vettel önüne geçtiğini görünce biraz gazı kesse o temas yaşanmazdı ki karthikeyana ceza verdiler. umarım bu sene güzel geçer de her pilotu daha rahat görürüz

  13. meşrubat takımının parmak çocuğuna bakın siz kazan kaldırmış..))

    bırakın bu işleri.ne oldu 1 sn hızlı araçla polden başlayıp millete tur bindirmeye benziyormu.

    evet hızlı araçla bir egzos furyasıyla senelerce şampiyon olabilirsin ama tur bindirdiğin araca çarparsan pilotajın sorgulanır işte böyle.

    şimdi bakalım webber iyi dereceler aldıkça etrafındaki takımın rengi değişecekmi

    bir Alonso hamilton ve bir kimi olabilmek için çok fırın ekmek yemen lazım

  14. 0.9 olunca az hızlımı olacak peki bu farkı yaratan takımların teknik ekibidir yani bunu afedersin diğer takımlar yapamıyorsa onların kendi problemi öyle bir konuşuyorsunuzki sanki Redbull da diğer takımlardan farklı birşey var gibi.Çift katmanlı difizörde vardı,egsoz beslemeside vardı herşey vardı ama mesele bunları en iyi şekilde kullanmaktı.Redbull bu özellikleri en iyi şekilde kullandı.Daha bir esnek kanat yapamayan bir takımın taraftarı olarak biraz gözünü aç derim bu F1 de başarılar herzaman cezasını çeker.Bana şimdi Renaultun yasaklanan amortisörlerinden girdirip Mclaren Ferrari arasındaki olaylardan boşuna çıkarttırma.Kimse yavaş araçla şampiyon olmuyor.Bukadar saniye olaylarına takılmanız sizin sorununuz Mclaren geçen yıl son yarışlarda farkı çok güzel kapadı demekki kopyalama yaparken bile bir beceri gerektiriyor bu iş sizin takımınız bana söylermisin 2009 teknik değişikliklerinden sonra ne icat etti bu sporda ? Hiç birşey kopyalama ile bile yapamadınız Mclaren yaptı geçen sene Korede alınan Pole derecelerine bakın daha doğrusu son yarışlara bakın Mclaren Redbull arası farklar nekadar sezon başında 1 sn fark olabilir bu diğerlerinin beceriksizliğidir Redbull un değil yapana saygı duymasını öğrenmedikçe başarıda gelmez sizin ekibinizden ben bunu diyorum sadece.

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    belki bi f2004 bu kadar domınant olmustur. son 10 yılda bu kdar rakıplerının onunde bir arac görmedım. hıı bi de brawn gp. ozamn da dıyodunz button brawn sayesınde sampıyon oldu dıye. vettelın sampıyonlukalrı da aynı. ama bir hamilton bir alonso bir schumacher bi raikkonen asla böyle şampiyon olmadılar. Son yarışlara son virajlara kadar mücadeleci şampiyonluklar kazandı bu pilotlar.2010 abu dhabıyı ornek vereceksın sımdı, ama ferrarının ne kadar gerılerden geldgını unutma o sezon.

  16. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    daha hızlı bi araçla şampiyon olmak başkaaaaa 1 sn hızlı araçla şampiyon olmak başkaaa:)) hepimiz biliyoruz ki bu lıgdekı tüm pilotlar arasında 1 sn lik bir pilotaj farkı yok, özellikle ligdeki en iyi 10 pilottan bahsedıyorum. bu da sunu gosterıyo pilotajla kapatılamayck bi hızı vardı rb nın. Alonso nun renosu rb kadar hızlı mıydı diğer takımalra gore? raikkonenin ferrarisi hamiltonun mc lareni diger araclara gore domınantmıydı? sen de bunun cvbını ver

  17. Niye desinki zaten diyenleri garipsemek lazım yani senin gibileri adam hızlı araç var bende şampiyon olmiyimmi demeli ? Bana yavaş araçla şampiyon olan birini göster ozaman gel bu mavalları bize okut.

  18. Konuştum yasaklayacaklar.

  19. Kesinlikle dostum burada sana katılıyorum Kapansın gitsin Sabah dan beri müsait oldukça sana yazıyorum sen de bana cevap verdiğin için teşekkür ederim zaman gelir anlaşırız elbet sağlıcakla…

  20. Alonso f2012 avatarı

    yaa kardes safmisin sen ne spreyii/yarisin sonu zaten kuru havada gecti/spreyde nerde cikiyorki/talimat verilidiginde de yarisin sonuna az kalmisti

  21. deget adamın akşam akşam asabını bozma nasıl bir atgözlüğüdür seninki ya

  22. Ya anlamıyorum neden bazı provakatörler RBR ve Vette'i çekemiyor kardeşim ister sevin,ister nefret edin,ister şans deyin,ister yetenek bu adam motor sporlarının zirvesi olan F1 de 2 defa şampiyon olmuştur.Sizin gözünüzde olmaması yada sizin gözünüzde yeteneksiz olması bu adamın değerini azaltmıyor.Sorarım size Mclaren-Ferrari-Mercedes tada diğer takımlar bu adam boşta olsa hangisi almaz ben söyleyeyim hepside alır.Adam daha 24 yaşında en azından 10 sene daha var F1 de ve öğreneceği çok şey var.Nasıl ki Alonso şampiyon olduğu yıldan daha iyi sürüyorsa son 2 senedir,yada Button 2009 Brawn ile şampiyon olduğu yıla göre çok daha komple bir pilot olduysa Vettel de olacaktır.Öyle bir provakatörler varki nasıl yazıyorlar nasıl aşağılıyorlar RBR ve Vettel i.Yok meşrubatçılar yok bilmem ne saygı duyun takıma,en azından bukadarını hakediyorlar.Adamların dünyada sponsor olmadığu branş yok nerdeyse bu kadar dünya sporuna katkı yapan bir firma ve takım saygıyı hakediyor.(Bu arada Vettel ci değilim favori pilotum Kimi dir.)

  23. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sen ağlamaya mücadele etmek diyorsan ,asıl çocuk olan sensin , ama tabi sizde de ağlamayana emzik vermezler politikası var sanırım ,ağlayın ağlayın açılırsınız ;)))))

  24. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ben avukat değilim kimsenin hakkını hukukunu da savunmuyorum sizler gibi , haklı da olmak istemiyorum sadece doğru ne ise o olsun kimin hakkı yenildi kim haklıydı buna biz karar veremeyiz yani ,anca burda yorum yapıp birbirimizi yeriz olacağı en fazla bu ama sizde iyiye iyi demek yok bunu farkettim sadece ,uzatmaya da gerek yok yani benim amacım ters düşmek değil burda hiçkimseyle zaman geliyo aynı fikirde oluyoz, zaman gelir fikir ayrılığı yaşanır ama ne olursa olsun herkes birbirine saygı duymak zorundadır,bence bu konu saygısızlığa dönüşmeden kapansın gitsin.

  25. Sen var ya hakikaten çocuksun!!! çok çok bu sene şampiyon olmayız yada diğer sene,en azından mücadele ederiz şampiyonluk için meşrubatçı kelimesini de hatırlatırız sana sonra ben hala diyorum ki senin bu RBR yada Renault tan alıp vermediğin ne sana nasıl bir acı çektirdi bu iki takım onu söyle sen ?

  26. Daha toysun az daha büyü öyle gel oku işte o zaman anlarsın :))

  27. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bende katılıyorum size fakat GÜLMEKTEN ;)))))

  28. Çocuksun dostum tamam ben haklısın ağlama 🙂

  29. Arkadaşım işte Button o 1 dakikalık farkı sc girdiğinde kurtardı zaten bunu neden kabul etmek istemiyorsun eğer öyle olmasa button ne yaparsa yapsın yakalayamazdı yani aslında button un yerini son sıra değil son sc çıktığında kaçıncı sıradaysa ordan başlatman gerekiyor ayrıca hepimiz biliyoruz ki button o yarışta belki kariyeri boyunca hiç sürmediği ve süremeyeceği kadar iyi sürdü ve saldırganlaştı ama şimdi bile o kadar iyi değil bir atımlık barut misali
    Yani öyle bir durumdayız ki şu an ben bile Button'un en iyi sürüşünün olduğu yarışı hakkının olmadığını savunuyor görünüyorm hayır o yarışı hakkıyla Button kazandı ama o yarışta Vettel tek bir hata yaptı diye bu kadar acımasızca eleştirmekle Button o yarışı haketmedi demek arasında hiçbir fark yok…
    Ayrıca hatayla ilk yarış kaybeden Vettel mi hatayla son yarış kaybeden Vettel mi olacak bir yarışı temel gösterip adamı ilah da yapamayız rezil de edemeyiz kimse babasının hayrına 2 dünya şampiyonluğu almıyor iyi aracın olabilir ama iyi pilotsuz o araç neye yarar Schumi'yi Kimi'yi Button'u, Hamilton'u al alonsoyu al hepsini koy saubere ne yaparlar ve araçları iyi olmadığında ne yaptılar hani nerede şampiyonluk arada yarış kazanmayla ilgili dediklerimi yukarıda okuyabilirsin şampiyon olmak için aracın iyi olması şart
    Bu sezon da abarttığınız kadar kötü gitmiyor ilk iki yarışta bir 2.lik birde 4. sırada giderken patlayan lastik sonucu geri düşmeyi kötü olarak adlandıramazsın asla…

  30. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    biz pazar günü ağladık belki ama siz iki haftadır avustralya'dan beri ağlıyosunuz ve büyük ihtimalle bu sezon hep ağlarken görcez sizleri ;))) redbull taraftarlarına pist girişlerinde peçete tutan elemanlar görmeye başlarız önümüzdeki yarıştan itibaren ;))))

  31. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ozman FIA kaldırsın sc yi arkadaşım ,bu herkes için geçerli bir kural button ,hamilton , schumacher ,petrov ,alonso vs vs her kim olursa olsun sc girdimi 1. giden pilotun emeği çalınır ama bu da demek değildir 2011 canada da button yeni lastik olduğu için kazandı denilemez ,vettel o kadar ara açtı diyosun tamam haklısın , ama button da vettelden 3 kez fazla pite girdi her pit en az 20 sanıye desen 1 dakika yapar ve arada trafiğin oluşturduğu zaman kayıpları ve yukarı çıkma mücadelesi bence button'a çok büyük haksızlık olur çok.

  32. Aynen kardeşim katılıyorum…

  33. Ağlayan sensin yorumlar ortada Merak etme sen Cumartesi konuşanlar pazar günü yoktu :))

  34. Sc içeri her girişinde Button'a yaradı hemde her seferinde Vettel her Sc çıktıktan sonra ki bölümde yeterli farkı koymak için zorlamak zorunda kaldı geçen sene ki RB7 nin en büyük handikapı lastikleri aşındırma hızıydı hatırlıyorsundur umarım dolayısıyla Vettel son turlar da lastik sıkıntısı çekmeye başladığı için tempo kaybetmişti defalarca açtığı farkı artık son bölümlerde açamadı ve evet kesinlikle kabul ediyorum hata yaptı ama sen bana şunu söyle kariyeri boyunca hata yapmayan pilot var mı Button madem o kadar iyi hani Malezya da neredeydi görseydik Button'un zaferini…
    Kötü dediğiniz öldü bitti dediğiniz adam ilk yarışı 2. sırada bitirdi umarım izlemişsindir pist üstünde geçişini de yaptı gerektiğinde aracın temposu yeterli değildi yoksa ben adım gibi eminim ki Vettel orada yakalayıp geçme şansı olsa 18'i değil 25'i almak için denerdi de
    Malezya'da 4. giderken adamın teki lastiğini patlatsın sonra da Vettel suçlu ohh bee ne güzel dünya… Sonuçta o karma karışık yarışta bile kötü denemeyecek düzeyde giderken lastik patlaması sonucu puan alamamasını başarısızlık olarak görüyorsan kesinlikle F1 i yeniden inceleyip anlaman gerekiyor…
    Bu sezon belki şampiyon olmayabilir ama bu yine de kötü pilot olduğunu göstermez baksana koskoca efsane bile malesef birşey yapamıyor bir çok kişinin çok iyi pilot olarak gördüğü alonso birşey yapamıyor burası F1 araç iyiyse iyisin yoksa Senna da olsan bir Williams aracı çıkar yenilirsin elinden birşey gelmez….

  35. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sinan onu bunu boşver de sen konuştun mu FIA ile yasaklatcakmısın MERCEDES'in kanadını ;)))) , he şunuda söyliyeyim 2010 da weber'in şampiyon olmasını belkide en çok isteyenlerden biriyimdir , siz kendi takımınız içerisinde diğer pilotunuzu çekemiyosunuz asıl sizin tek derdiniz ve size duyulan antipatikliğin nedeni de bu …

  36. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    tamam o zaman madem okadar iyi pilot bu senede kafa tutsun o zaman ,ağlamasınlar o kural dışı bu bu yasak diye gelsin geçsin bileğinin hakkıyla mükemmel pilotunuz da sizde bu sözleri bize hatırlatırsınız o zaman …

  37. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sc içerdeyken mi geçti sanki button wettel'i de konuşuyosun sen ? ya da mclaren takımı emir mi verdi sc içeri girsin diye ? madem öyle daha ön sıralarda olan weber neden geçemedi ? sizin pilotunuz geçen hafta 6.sıradan başladı ilk 3 e girseydi vay be derdiniz adma bak orta sıralardan geldi podyuma çıktı diye bas bas bağrınırdınızda ,sizin wettel'iniz daha o kadar pişmedi be arkadaşım daha çok yol alması lazım çookkkk

  38. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    size çektirdiği acılar kadar acı veremez bize merak etmeyin daha çok çekeceksiniz ama bunuda bilin de öyle konuşun iki senelikdi sizin sahneniz ama oyun çokdan bitti sahneden indiniz hatta inmediniz yuvarlanarak düştünüz renocu redbullcu meşrubatcı arkadaşlar….

  39. Vettel ve atak? Hmm biraz düşünmem lazım. Biraz uzak terimler.

  40. Vettel buna benzer olayı 2010 İspanya da yapmıştı 3. sıradaydı sanırım geçmiş gün ama ya 3. yada 4. giderken Horner frenlerde sorun olduğunu ve aracı geri getirmesini isterken Vettel ısrarla geri dönmeyerek pistte kaldı hatta frenaj noktasında çektiği sıkıntı gözle görülür derecedeydi ama o inadı talimatı dinlememesi sezon sonunda ona şampiyonluğu getirdi…. Bence Vettel'in yaptıklarında bir sorun yok şu gridde yavaş araçla temiz bir sezon da şampiyon olan pilot var mı? hepsi en hızlı araçla şampiyon oldu yarış kazanmaktan bahsetmiyorum yarış kazanmak farklıdır araç çok iyi olmayabilir ama tek bir özellikten avantaj kazanır monaco da O. Panis 14. başlayıp yarış kazanmış yani kötü araçla yarış kazanmak öyle çok çok çok imkansız değil hayatta illa karşınıza şans çıkar yani bazıları kötü araçla yarış kazandı diye göklere çıkarılıyor da şampiyon olsun da görelim o kötü araçla…

  41. tebrik ediyorum çok güzel saymışsın Button'un 6 kere pite girdiğini bir de söyle bakalım kaç kere sc girdi de Vettel'in emek emek açtığı farkları 0'a indirdi söyle bizde şapka çıkartmak için bir sebep daha elde edelim el insaf yahu ayıp vallahi ayıp

  42. emin ol 2010 daki daynıksız ama hızlı rb 6 ya alonso otursa şampiyon olamazdı

  43. alonso gelmiş 30 küsür yaşına 24 yaşındaki halini hatırlayın bide vettelin 24 yaşındaki hali ile karşılaştırın yaaaaaaaaaa

  44. 10 .sıradan başlasında atak şow nasıl yapılırmış görün

  45. lan siz delikanlımısınız kız kılıklı herifler hepinizi çin yarışından sonra görcem işiniz gücünüz ortalığı karıştırmak başka bi halta yaramazsınız zaten bu senede şampiyon vettel olacak sen ve senin gibiler de patetes olacak

  46. arkadaşlar vettelin 30 polü var alonsonun 20 üstelik arada 6 yaş fark var açık ara vettel daha başarılı kıskananlar çatlasın başkada bişe demiyom

  47. la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim sinirlenmeyim diyom ya tifosiler gidin alonsonun haberlerine sizene vettelden şuanda başarı anlamında yüzde olarak vettel açık ara alonsonun önünde hayır o kaza olmasa bugün bunlar konuşulmayacaktı

  48. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    schumacher tam 7 kez şampiyon olmuştur ama bir kişinin ağzından '' daha az mucadelecı arac sur de senin kim oldugunu görelim'' diyen bir taraftar görmedim. sanırım bu herşeyi özetliyor.

  49. Çok acı vermiş bu eleman size belli.Adamın daha yaşı 24 elbette pişecek gelişecek neden nefret ediyorsunuz bu adamdan?

  50. Metrobüs şoförleri insan yığınlarından yayık ayranı, tulum peyniri, tereyağ imalatı husunda muazzam bir beceriye sahipler; RB7'nin kokpitine değilde onları motor kapağına tünettirip iki durak dolaştırmak gerek, sonra kapaktan egzoz deliğine aksınlar bakalım çalkalama nasıl oluyormuş 🙂 Bi kaç kere Metrobüse bindim kılpayı tereyağ oluyordum; bi kaç günde ancak katılaştım hala eski halime dönmüş değilim galiba 🙂

  51. bizim metrobüs şoförleri o arabayla kaza yapardı her koşulda zira sadece metrobüslere açık yolda birbirlerine çarpmayı başarıyorlar. saldırmadan önce biraz düşün koşullardan yarış kazanan takımın taraftarı ( alonso'ya lafım yok gayet iyi sürdü bu yarışta takdir ettim zaten onu ).

  52. Katılıyorum abu dhabi gerçekten bazılarına yaramadı.

  53. Ortalama performansa sahip bir araçla RedBull'un baskıya nasıl bir tepki vereceği ve ya baskıyı nasıl yöneteceği merak ediliyordu; sanki erken fire vermeye başladılar – bu olanlar fire kabul edilir mi bilmem tabi..

  54. Abi tek kelime etmeye gerek yok bunlara olay çekememezlikten dolayıdır.2010 da herkes Webber şampiyon olacak derken son yarışta alonso şampiyon olamadı diye bütün bunlar.Webber şampiyon olsaydı bu laflar Webbere edilirdi olay sadece bu.Tutturmuşlar bir türkü o araçla bunu oturtsan şunu oturtsan madem çok büyüksünüz yapın arkadaş öyle araç madem sizin pilotlarınızda sürsün bu takım oyunudur biri vardı haticeye değil neticeye bakıcaksın diye malezya gp sonrası bizde haticeyle ilgilenmiyoruz neticeyle ilgileniyoruz 2010 ve 2011 WC Sebastian Vettel yırtınsanızda bu böyle gelmiş canada yarışından bahsediyor bana hani nerde canadadaki pilotunuz malezyada ne iş yaptı demezlermi ?

  55. RB7 ile bizim Metrobüs şoförlerini getirsen onlar da 1-2 yarış kazanırdı.En iyi 2. araba ile şampiyon olmak kolay değilmiş ha Vettel ?

  56. son cümlende çok haklısın kardeşim

  57. Ne bu acelen dur bakalım.

  58. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    7 kez dünya şampiyonu olacaktın bay schuminin varisi ne oldu? kırılmadık rekor bırakmıcaktın hani? Zordur bu işler vettel bey zordur.

  59. vettel'i severim, desteklerim de. webber'i de aynı oranda yeri geldi mi daha az yeri geldi mi daha ok desteklerim. vettel 2 yıldır şampiyon oluyor, bu büyük bir başarı. ha altında 1 sn hızlı araçla yaptı bunu 2011de, 2010'da araç hızından bahsetmeyin artık zira ne büyük talihsizlikler yaşadı, ve bazen yaşattı da vettel (spa'da button'ı biçmesi diyemiyorum doğraması herhalde).

    kanıtlaması gereken bir çok şey var evet, ben geçiş yeteneğini sorguluyordum ama bu sene iki yarıştır yeterli hamlelerde bulundu bu konuda şimdilik. bazen basit hatalar yapabiliyor. o yüzden efsane pilot diyemiyorum vettel'e ama griddeki çoğu pilotla başa baş yetenek konusunda bunu da kabul etmek lazım. bir alonso, bir hamilton kadar iyi bence. karakteristik özelliklerinde sorunlar oluyor aşırı hırsı yenilmeyi kaldıramaması gibi ama bunlar her pilotta olabilen şeyler. ayrıca psikolojik durum da var bkz: 2011 hamilton'un durumu.

    yani diyeceğim o ki vettel bir hata yaptımı gördün mü vettel efendi parmağını kırarlar öyle 1 sn hızlı araçla yarışmasıyla olmuyormuş gibi yorumları bırakın, ben alonso ya da hamilton hata yaptığında asla onlara kükremem eğer balıklama dalıp bir pilotun yarışını bitirmedilerse. aynı saygıyı diğer pilot taraftarlarından vettel'e bekliyorum.

    saygılar.

  60. Ben hiç anlayamıyorum 2009 a kadar herkes Vettel in çok yetenekli ve geleği parlak diyordu adam 2009 da 2. 2010 ve 2011 de şampiyon oldu herkes yerden yere vuruyor. E ne oldu gelecek vaad ediyordu. İşte sonuç. Webberi de son iki sene malup etti. Cesur ataklar yaptı. Kusursuz sürüşler çıkardı. İki kere şampiyon oldu dahası var mı ? Al sana hız al sana yetenek. Birde yavaş takımda görelim diyenler F1 i 2010 da mı izlemeye başladı. Bu adam BMW kullanmadı mı bu adam Torro Rosso da sürmedi mi ? Pole almadı mı yarış kazanmadı mı ? Halen neyi tartışıyoruz. En ufak hatasında bile yerden yere vurmaya hevesli dünya kadar insan var burada.Kusura bakmayın ama Lewis ten Alonso dan Button dan çaldığı her şampiyonluk için Vettel e bir kızgınlık var. Eğer o şampiyon olmasaydı eminim halen yetenekli geleceği parlak bir pilot olarak aklımızın bir köşesinde kalacaktı.

  61. Kesinlikle arkadaşım Efsane Schumacher halen öğreniyorum diyorsa bu sporda Vettel gibi bir yeteneğin öğrenmesi ve kendini kanıtlaması gereken bir çok alan var elbet bunlar da zamanla olacaktır. Benim kızdığım nokta adama çamur atılması ve tek suçu Harika arabalarla şampiyon olması bu suç ise bir çok efsane suçludur o zaman. Pilot kendi şansını kendisi yaratır. Tek yarışa bakıp Pilot değerlendirmem hiç bir zaman ama ilk yarışta altıncı başlayıp ikinci bitirmesi bazı şeylerin kanıtıdır.

  62. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Vettelı destekleye bılırsın arkadasım tabıkıde gayet normal bır sey bu,vettelden nefret ettıgımızde yok o gunde yazmısdım,f1 i gercekden seven bır izleyici saf hızdaki,mükemmel yetenekdeki pilotlara nefret degil saygı duyar..Fakat hep dıyorum Vettel'in daha cok kanıtlaması gereken sey var,yetenek ve saf hız acısından grıdeki pılot sıralamsında bence 5. sırada..Bu yıl vettel kanıtlıcak bazı gerçekleri,çünkü birbirlerine yakın araçlar,ya gerçekden saf hzıda mükemmel yetenekde bir pilot,yada ortalama iyi bir pilot…

  63. vettel sıralamada geçildi ama yarışta webbere geçilmedi onu geçti o beyininize sokun. adam yarışta 4. gidiyordu webber kaçıncıydı. vetteli kötülemek iiçin her şeyi yapıyorsunuz. çünkü kıskanıyorsunuz

  64. :)) Sonuç= Sebastian Vettel 2011 World Champions o unutulur ama Tarih bunu unutmaz dostum Rahat ol sen 2 kere üst üste şampiyon olan en genç isimdir.Ne den mi olamadı 2010 öncesi izlemediğin belli oluyor Çift katmanlı difüzör sağolsun ve Çift katmanlı difüzöre tek katmanlı difüzör ile kafa tutan tek takım ve pilottu 🙂

  65. aynısını montoyada yaşamıştı. 2005 türkiye ve 2005 spa

  66. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    neden o zaman 2010 öncesinde şampiyon olamadı ? ya da neden bu sezon geride madem iyi pilot geçseydi o zaman lastiği patlamasaydı yine 4. bitirirdi bu yarışı hiç şüphem yok , iyi pilotu geçen sezon canada da herkes gördü merak etme 6 kez pite giren , tam bir tur boyunca patlak lastikle ilerleyen iki kez son sıraya düşüp sonra sizin parmak çocuğunuzu geçip birinci olan pilot İYİ PİLOTTUR.

  67. Tabi tabi hep atıyorlar zaten ver demekle olmaz işte 2010 sezonunu hatırlıyormusun Puan tablosun da son yarışa kadar bir kez bile lider gitmeyen Vettel Dünya şampiyonu olmuştu. Her pilotun kendine has süsleme tarzı vardır sorun yok yani. Büyüklük öyle ölçülmüyor bu sporda elde ettiğin başarılara ve Efsane olan babalara ne kadar yaklaştığınla ölçülüyor. Elinize iyi ki bir parmak kozu geçti tekrarlar durursunuz artık 🙂

  68. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ayrıca tur bindirdiği adamın önüne geçerek beceriksizliğini orta parmağını göstererek süslemesi onu daha büyük bir pilot yapıyor olmalı ;)))

  69. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    o saydığın isimlere rb6 ve rb7 yi ver bakalım vettel'e kaç tur fark atıyolar.

  70. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    boşlukları doldurmalımıyız ? yoksa süs olsun diyemi koydun ? ;)))

  71. Takım ile araların da neler geçtiğini hiç kimse bilemez ve de Telsizin de sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Gösterilen tabelayı bir ihtimal Yağmur spreylerin den görmemiş olmaz mı? Vettelin yarışı dördüncü sırada götürürken Arka sol tekerin fren balatası'nın bittiğini ve yarışı bitirecek durum da olduğu söyleniyor taki altın da ki arabaya bakmadan hava koridoruna girip arka lastiği patlatana kadar birinin. Dördüncü sırada yarışı götürürken ve o soruna rağmen bir yarış pilotuna ciddi bir sorun olmadan telsizden kenara çek yarışı bırak demek saçma böylesine yakın geçen bir sezon da zamanı gelir o dördüncülük mumla aranır ama iş işten geçmiştir.

    Gelelim Vettele diğer adıyla Parmak çocuğa nedir bu adama bu kadar kin nefret? Lewis Mp4 24 ile şampiyon oldu da bizim mi haberimiz yok Fernando R29 ile şampiyon oldu da bizim mi haberimiz yok Schumacher W02 ile şampiyon olduda bizim mi haberimiz yok. Tabi ki bu saydığım pilotların Vettele göre tecrübesi daha çok ama alınan sonuçlar elin de bulunanlar ortada.

    Sizin burada bu adamı karalamanız hiç bir şeyi değiştirmez sadece onun ne kadar büyük olduğunu gösterir. Bu adam 2009 yılın dan beri F1 in zirvesin de bu senede takımı ile öldük deseler yine ilk üçün içerisin de olacaklardır…

  72. Takım arkdaşına geçilmeyi kaldıramıyor bu çocuk. 2010 macaristan ve italya dün gibi aklımda webber'e geçildiği için telsizden küfürler ediyordu. Webber 2-3 yarış üst üste yarışlarda geçerse asıl o zaman görmek lazım vetteli..

  73. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Kimse şansa demiyor ki dogru yorumlayalım bence yazılanları,1 sn hızlı aracla,ortalama iyi bir pilot rahatlıkla şampiyon olabilir ve takım içi bazı politik olaylarla..Ben Vettel'in daha kanıtlaması gereken çok şey olduguna inanıyorum..Herkes birbirine yakınken geçsin rakiplerini,gelsin şampıyon olsun diyorum ve çoğu kişide böyle düşünüyor bence..HA geçebilir mi elbette geçebilir, ama kanıtlayıp göstermesi gerekiyor işte bunları…

  74. ben seb in sıradan ideal bir pilot olduğunu düşünüyorum…………….saf hızı olan biri değil ama tam bir takım pilotu…………………….mesela lauda,senna.montaya,haikinen,şumi.fernando ve lewis gibi saf hıza sahip değil ………………………………son iki sene vettel in yerine perez olsa o şimdi tarihin en genç dünya şampiyonuyduDDDDDDDDDDDDDDDD

  75. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ee vettel efendi gördün mü ayrıcalık yokken nasıl sıradan biri olduğunu, parmak yapmaya benzemez bu işler. Webber'i ikinci plana atmasalardı seni zaten geçiyordu 2010'da senin için özel yazılım tasrladılar geri kalıyosun diye. Şimdi gördün mü naneyi geriden başlayınca en hızlı araçla bile bişey yapamıyodun geçen iki senede. Şimdi aracın ikinci en hızlı araç ama, alonso berbat bi araçla neler yapıyor. Şu anki araçta olsaydı alonso belkide iki de iki yapardı, redbull'un yarış performansıyla.

    Webber'e geçilmeye başlayınca nasılda agresif oldu hemen takıma karşı gelmeler, en büyük benim tripleri. Redbull defterini kapatmak istiyo galiba, seneye ferrari tekrar söz sahibi olacak diye perez oturmadan , ben geçem koltuğa diye düşünüyodur 😀 neyse velet çocuğa burdan bir parmak işareti yapıyorum… 🙂

  76. vettel iyi pilot 2 sene kimse şansa sampiyon olamaz.ama çok basit hatalar yapınca insanlar onun kötü pilot olduğunu düsünüyor.

  77. ee vites kutusu değişecekmiymiş? ceza alacaklarmı?
    9-10 gibi start alınca görelim birde kendisini.

  78. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Hep söylüyorum vetteli herkes bir birine yakınken görücez diye,asıl vettel neymiş bu sezon görebiliriz..Bide yıllar gectıkcede cok daha iyi de olabılır,Alonso gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir