Basın: "Ferrari Massa'yı Test Pilotu Gibi Kullanıyor"

yazar:

kategori:

Massa, Fernando Alonso’nun hayal kırıklığı yaratan F2012 ile şu anda pilotlar şampiyonasında liderlik koltuğunda oturmasının ardından ciddi eleştiriler alıyor.

İtalyan takım, Massa’nın yerine birilerinin, özellikle de Sergio Perez’in düşünüldüğü yönünde haberleri yalanlıyor ve aksine Massa’ya destek mesajları veriyor.

Massa için İtalyan basın da eleştirel haberler yapıyor ki bunlardan La Stampa: “Ferrari, onu (Massa’yı) desteklemek için her şeyi yaptı ama her şey anlamsız”

“Ona daha zayıf bir takım arkadaşının olacağı yeni bir takım bulabilirsiniz. Onu korumanın tek yolu bu”

Ferrari’nin içinden birisi Auto Motor und Sport’a “Jean Todt, Ferrari’den ayrıldığından bu yana yine basını dinliyorlar”

Oricchio’ya göre Ferrari, Massa’ya adil davranmıyor.

Oricchio: “Bazen Massa bir test pilotu haline geliyor. Testler yasakken şimdiye kadarki iki yarışta yeni parçaları deneyen oydu (Massa’ydı)”

“Ve bu testlerden bazıları, araçta çok az yere basma kuvveti varken yapıldı ki bu, yaşadığı zorlukları açıklıyor”


Yorumlar

  1. Schumacher Mercedes'le anlaşmasa, Todt federasyon faaliyetleri yoluna girmese yine Ferrari ile beraber birşeyler yapardı illa Scuderia olması gerekmiyor.

  2. emredeicide avatarı

    Kovulma muhabbetini ilk defa duyuyorum.peki sonradan neden Ferrari'de görev aldı şumi

  3. Pardon hocam merak ettim Ferrari ve McLaren garajındaki kaçıncı yılınız ???

  4. Allah büyük keko…2007 mclaren aracı çalıntı… bilgi hırszılığı …sen ne biliyorsun Allah ın nasıl ceza verdiğini nasıl değerlendirdiğini…ozaman 2008 mclaren nasıl şampiyon oldu fitil fitil niye gelmedi…Allahın adaletinden şüphemiz yoksa

  5.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    Trulli önceleri verdiği demeçte aracının alonso kadar hızlı olmadığını ayarları kıstıklarını motoru kıstıklarını hep dile getirmiştir.

    Bu bilginin kaynağı?

  6. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Kardeş ben dün yazdım Alonso takımlarında hep lider olmak istemiştir. Alonsonun çok hızlı gözükmesindeki 1.etken takım arkadaşlarını hep bir şekilde takım dizginlemiştir mesela Trulli önceleri verdiği demeçte aracının alonso kadar hızlı olmadığını ayarları kıstıklarını motoru kıstıklarını hep dile getirmiştir. fisichellaya ne yaptılar bilmiyorum oda açıklamadı allah var ama onuna çok rahat mağlup ediyordu ama 2007 yılına gelindiğinde mclaren eşit davranınca pilotlara gördükki alonso uzaylı falan değil bildiğin bir pilot işte. bazıları yenilmedi eşit puandalar desede bir çaylakla son iki senenin dünya şampiyonu aynı araçla eşit puanlar aldıysa o şampiyon pilot ahım şahım bir pilot değildir. Alonso'nun bu kadar hızlı gözükmesinin sırrı Massanın sürünmesidir takım arkadaşına eşit şartlar verilirse yine göreceğizki alonso ahım şahım bir pilot değil. şimdi bir iki kişi çıkıp massaya eşit davranıyorlar diyecektir almanyada galibiyet benim elimdenmi alındı. adama bal gibi sen kazanmıycaksın alonso kazanacak dediler. çünkü massanın kazanması moralinin yerine gelmesine neden olacaktı ve böylece daha rahat rekabet edecek belkide geride bırakacaktı ama ferrari buna izin vermedi. alonso takımı hep etrafına toplamak ister hatta mclarendeyken mekanikerlere bana daha iyi muamale gösterin diye cebinden her yarış para vermiştir. kimse alonso aracın suyunu çıkarıyor falan demesin 2006 yılından beri hiç şampiyonluk kazanamamış bir pilot isterse aracı ezsin.

  7. bu adam efsane olmuştur
    Alonso ile beraber kimiyi deviren 2 .adam

    ve bence artık misyonunu tamamladı

    yetmezmi bir defa kılpayı şampiyon luğu kaçırdı bir defasında yol verip birilerini şampiyon yaptı

    bence bir pilota yeterde artar bile bileğinin hakkı ile..

  8. Saçma sapan bir haber daha. Saçma çünkü
    1-Ferrari gibi bir takım puan kaybetmek istemez. iki pilotunda puan almasını ister (Takımlar şampiyonasında)
    2-Diyelimki Massa test pilotu üç yıldır bu adam ne yapıyor geri bildirimleri ile takım sürünüyor o zaman.
    3-Ferrari vefa olarak Massayı olabildiğince destekliyor bence her demeçte de açıkça söylüyorlar zaten.
    4-Diyelimki Ferraride Alonsonun yerine perez geldi, Massa birinci Perez ikinci mi olacak zannediyorsunuz.
    Sonuç olarak benim düşüncem Perezin yerine Massa değil de keşke Alonso Saubere geçse görürdük sonuçları o zaman kurtulurduk şu Anti Alonsocuların dırdır larından… Gerçi muhalefet olsun diye yine dır dır edip dururlar ya neyse… Her zaman şartlar ne olursa olsun Şampiyon Alonso. Senin için bu yıl Monzaya gp gideceğim inş.

  9. ben bilirim de bilmeyenler belli oluyor zaten. aynen uzatmayalım.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bosver uzatmiyalim.bizimde verecek cevabimiz varda iste ….mevlana yi bilirmisin.

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ust duzey takimlarda cock cok extrem durumlar haric iki pilotunun arasinda bu kadar fark olmasina ihtimal veremiyorum.massa schumi ile tk arkadasiyken polde aliyordu yaris ta.schumi kazandiginda da genellikle puan barajindaydi.

    kimi geldiginde yine oyle.hatta 2008 de sampiyonluga oynadi.allah biliyor ya ben massayi sevmem.bunu massathebest cok iyi bilir.ha ben acik ve net alonsoyuda sevmem.hemde ferrariye kiminin yerine geldi diyede degil.benimle birlikte cnnturk te yorum yazan isimleri bende sakli sonralari hep berabere buraya gelen arkadaslarimda bilir.taa daha renodayken kanim isinmamisti.burda konu massa.

    beni hic biri ilgilendirmiyor.olaya etik ve global degerler icinde bakarsak massa nin sorunu kazadan sonra psikolojik travmalari.degilse kimse bunu acikliyamaz.bu adam neden bu kadar yavas.yada acaba yavasmi.massa tum takim arkadaslarina gecildi.evet tk arkadaslari samp oldu bunada evet.ama hic biri ile bu kadar ucurum yoktu.

    alonso esit sartlarda yaristigi hamilton haric herkese super farklar acti.hem siralamalarda hem yarislarda.acaba butun bu pilotlarmi cok berbat pilottu yoksa bu pilotmu super pilot.bunu herkes sorgulamaya basladi.ya alonso karekter olarak cok baskin ikna gucu kuvvetli tum takimarda lider pilot tek adam olmayi kabul ettiriyor yada harbiden bu adam cripton gezegeninden gelen bir uzaylimi.valla ben asagilarda bir tespitte bulunup ortaya bir yorum yazdim. anam anam hemen sen neden cekemiyorsun kuyruk acinmi var faan filan laf laf.yaw elin adamlarini neden cekemiueyim.tuttugum kimi bile benim umurimda degil.ben seyrederm kimiyi tutarim yaris biter yorumlarimi yazarim sonrada unuturum.ben ole fanatik filanda degilim.ama massa nin durumunda ben bir bit yenigi olduguna inaniyorum.massa aman aman ust duzey biri degil.takim rkadasina gecilmeyecek kadar dominantta degil ama bu kadar fark olduguna bende inanamiyorum.ne oldugunu bilemedigimiz icinde bir gun massa da pige gibi dile gelecek ve bul bul gibi otecek.ottuvunde de kamyon soforumu olur tirmi surer o onu ilgilendirir.ama f1den gidip baska yerlerde yarisanlari asagilamak super ligde oynarken birden amator kumeye dusmus.muamelesi yapmak at gozlugu takmakla ayni seydir.jordanda basketi birakip golf oynadiginda celik comakmi oynadi diyecegiz..

    Kimseyi kiskandigim cekemedigim kimseye saldirdigim kiskirttigim yok.herkes isine gucune baksin.

    son cumlem gercegin ne oldugunu simdi bir massa birde allah biliyor ama bir gun hepimiz sag kalir olmeSek ogrenecegiz.

  12. Ferrari zamanında Irvine'ı da, Barrichello'yu da test pilotu olarak kullandı, testler serbestken bile. Çoğu yeni parça ikinci pilot üzerinde deneniyordu, Ferrari de bunu açık açık söylüyordu zaten. Hatta bazen Barrichello'ya taktıkları parça her neyse iyi performans veriyor ve şuminin arkasına dayanıyordu Rubens. Bir sonraki yarışta bu parça ikisinin de aracında olduğundan fark geri açılıyordu. Kimi-Massa zamanlarında biraz tutuştuklarından bu sistemi uygulamadılar her zaman. Bu aralar da durum aynı olabilir, hele ki böyle başarısız bir araç ortadayken ve yarış dışı testler yokken. Şu da var elbet, Ferrari'ye ikinci pilot olarak gidiyorsan, neyle karşılaşacağını bilerek gideceksin. Perez'e duyrulur 🙂

  13. Forza Felipe avatarı

    Sanırım siz bu basında yer alan ilgili haberlerle aynı şeyleri düşünüyorsunuz ki Felipe'yi yerden yere vurmaya çalışıyorsunuz.

  14. önce okuduğunu anlamayı öğren sonra adabınla insan gibi cevap vermeyi öğren. burda lise ağzıyla laf sokmaya çalışma millete.

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    İçimden bir ses massanın aracında bir şeyler deneniyor diyor. tıpkı 2009 da baduerde fısıcellada yaptıkları gibi. test yasak kim üzerinde test yapıp arac gelıstırılebılır ki? tabiki massa. üzgünüm massa ama sanırım sana bu rol verildi bu sezon. Arac ıyı olsa senın basarını kımse onemsemez alonso zaten maxımumu cıkarıyo aractan

    Tam 24 saat once domınıcalının massa etrafında toplanmalıyız baslıgına attgm yorum. sanırım içimdeki ses beni yanıltmıyor.

  16. İçimden bir ses massanın aracında bir şeyler deneniyor diyor. tıpkı 2009 da baduerde fısıcellada yaptıkları gibi. test yasak kim üzerinde test yapıp arac gelıstırılebılır ki? tabiki massa. üzgünüm massa ama sanırım sana bu rol verildi bu sezon. Arac ıyı olsa senın basarını kımse onemsemez alonso zaten maxımumu cıkarıyo aractan

    tam 24 saat once massanın etrafında toplnmlyz haberıne attgm yorum. sanırım içimdeki ses beni yanıltmıyor

  17. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Öncelikle mental yapı konusunu yanlış okumuşsun. F1 riskli bir spor, Massa'nın takıda özgüven problemi olmadığını, aile babası bir adamın riskli bir sporda olmasından bahsettim. Bunun yanında Alonso'nun hiç bir yarışını izlememiş gibi yorum yapıyorsun, F1'i biraz izleyen bu sporda paranın seni F1'de tuttuğunu ama hiç bir zaman başarı getirmediğini anlar. Ferrari içindeki dengeyi anlatmışsın ama merak ettiğim konu nereden bildiğin, takımın içindeymiş gibi anlatıyorsun, kesin ifadeleri olan yorumlara saygım olmadığını defalarca yazdım ve hala nasıl oluyorda bazı şeyleri böyle yorumlayabiliyorsun cidden hiç ama hiç anlamıyorum, hangi mantığa göre yazdın acaba bu yorumu?

  18. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama…

  19. nasıl yani avatarı

    iyide orası Japonya değilmiydi?

  20. Benim anlamadığım sana ne oluyo? Senin için ferarri ya da massa önemli değil ki ? Varsa yoksa alonsoya laf giydirmeye çalışıyorsun.. Sana ne massa dan ? Bırak Alonsoyu , Massayı ve ferrariyi kendi takım ve pilotunla ilgilen..

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    benim de anlamadığım kimiciler massayla neden bu kadar ilgileniyor.2008de yerden yere vurdukları adama neden ilgi duyarlarki.sizin tek derdiniz kimiyi yenen massa neden alonsoyu yenemiyor.

  22. Benim anlamadığım alonsoculara ne oluyo? Hayır sizin için Ferrari önemli değil ki.VArsa yoksa alonso şöyle böyle.Size ne Massa dan.Derdiniz yoksa Massa Alonsoya yardım etmiyor diye mi?
    Bence bu daha makul.Bırakın Massayı Alonso ile ilgilenin.

  23. Benim anlamadığım alonsoculara ne oluyo? Hayır sizin için Ferrari önemli değil ki.VArsa yoksa alonso şöyle böyle.Size ne Massa dan.Derdiniz yoksa Massa Alonsoya yardım etmiyor diye mi?
    Bence bu daha makul.Bırakın Massayı Alonso ile ilgilenin.

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla onu bunu bilmem de Massa böylesine duygusal bir takımda olduğu için çok şanslı. Başka takım olacak çoktan koyardı kapının önüne. Piyasa kendini ispatlmaya çalışan pilot kaynıyor. Adamlar 3 senedir massanın puan alamaması yüzünden şampiyonayı olmaları gereken yerde bitiremiyor belkide. Milyon dolarlar dönerken ve ferrari bunları kaybederken yineden elinden geleni yapıyor massa için, kötü en ufak bir söz söylemiyor. Ne yani massa yı dünya paralar kaybetmek uğruna parça denemek içinmi kullanıyorlar. Ancak bu kadar saçmalanır. Zaten ferrarinin orda bulunma amacı massayı beslemek.

  25. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hoca piqe niye bulbul gibi ötmüş, aptal falan mı yazıyor rumuzumuzun altında. Sizde uyanıksınız yani.. Çaktırmadan giydirin sonra biz bşey demedik.

  26. "erdal altundag" adlı arkadaşımızın yorumunda alonsonun adı bile geçmiyor(isim vermeden dokundurdu desen o da yok) fakat yaptığın yorum maşallah alonsoyu savunmakla geçmiş. tamam bazı taraftarlar gereksiz olarak alonsoya yükleniyor olabilir de he desek alonso böyle hö desek alonso şöyle diyosunuz. bu konuda fazla hassas davranıyosunuz. biraz eleştriyi kabullenmeyi öğrenin bence.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Başlık biraz genel olmuş.Bunu söyleyen kişi Massanın hemşerisidir Bu adamın şahsi görüşü tüm basına mal edilemez.Basının büyük çoğunluğu Massanın işe yaramadığı ve gönderilmesi yönündedir.Bu yönde Ferrariye fazlasıyla baskı yapmaktadırlar.Ferrari de bu baskılara direnmeye çalışmakta ve pilotunu kedigillere yem etmemeye çalışmaktadır.Massanın şasesi değişti kendisini daha rahat hissetmesi için 1 haftalık arada bunu da yaptılar.
    Eminim ki artık Ferrari de Massa için ne yapması gerektiği hakkında karmaşık duygular içindedir.

    O muhabir de biraz duygusal davranmış.Sanki Alonso hiç parça denemezmiş gibi konuşmuş.Ferrari garajından canlı yayın yapar gibi konuşmuş.O muhabir geçen sene Çin ve Türkiye antrenmanlarını izlememiş.Orda Alonso cuma günleri yeni parçaları denedi ve hidrolik arızaları nedeniyle cuma günlerinin çoğu zamanını garajda bekleyerek geçirdi.Sadece 17 tur atabilmişti.Sırasıyla 12 – 14 ve 11. en iyi dereceleri yapabilmişti.

    Şimdi Livio orrichio isimli muhabire Şumi'nin eski takım arkadaşı Brundle'den Şumi hakkında bir demeç hatırlatayım.Bakın ne demiş.:
    ""Takım arkadaşı destek için vardı ve Michael'in test etmeye değmeyeceğini düşündüğü lastikleri takım arkadaşları kontrol ederdi."
    Orrichio nun iki hemşerisi de Şumi ile takım arkadaşlığı yapmıştı.Oriichio nun hemşerilik duyguları nedense bu yıl kabarmış.Kendisi takım patronu olsaydı acaba Massayı ne kadar takımda tutardı.Bence bu adam Massanın takımdan istifa etmesini istiyor.Mclaren ve Redbull Massa için sıradalar ya..

  28. Teferruatı bol ama olayın özeti evet kovdular.
    Birinin gitmesi için elinden geleni yapıyorsan anlaşmasını fesh etmeye gerek kalmaz, her zaman.

  29. Etik olmaz da akılcı olabilir.

  30. Massa = Murphy Kanunları

    Ters gidebilecek her şey, ters gidecektir..

  31. Schumacher- avatarı

    Massa' nın kazadan sonraki sürüşü test pilotlarına hakaret olur .
    Kaza öncesi gayet iyiydi.

  32. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Nerelerde o Raikkoneni bile deviren adam ? Alonso geldikten sonra Massa kayboldu..Yada kazadan sonra Massa kayboldu..Ama Massa Ferrari'den başka takım geçtiğinde gerçek hızını gösterecektir..Umarım Massa biran önce Ferrari'den ayrılır..Hem kariye hemde kendi için en iyisi bu..

  33. Bence bunda yanlış veya ayıp birşey yok.Araç zaten performans olarak en iyi ihtimalle üçüncü araç.Hedefe götüren pilotun Alonso olduğu çok açık.Eğer güncellemeleri Massa'nın aracında test edip veri elde edilecek veya pit stratejisinde Massa kullanılıp doğru kararlar verilecekse sonuna kadar doğru,akılcı,yenilikçi,etik bir hareket olur.

  34. MSC yi de takımdan kovdular yani 😀

  35. çok doğru çünkü yarışta ilk yoğun yağmur lastiğini massaya takıp hızlandığını görünce alonsoya da wet taktılar.geçen yılki kuş kanadı ve vs vs. takımdaki adam bile adil davranmıyolar demiş.içimden bir his massayı yok etmeye çalışıyor diyor.nicolas todh olmasaydı massayı hemen kovmuşlardı.kim bunlar.tarihin gelmiş geçmiş en iyi 2 pilotunu kovmuş bir takım. kim o iki 2 pilot -msc ve rai.

  36. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Lafi kime camisim hocam.soylede bende bileyim.

  37. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hem suçlu hem güçlü olmuşsun.Hem laf çak hem de cevap alınca itiraz et.
    massayı bu takımda zorla mı tutuyorlar.madem rahatsız, toplasın eşyasını gitsin.Kafasına silah mı dayıyorlar.Madem haksızlık var kardeş ben bu şekilde sürmem desin ve gitsin.burada mağdur olan massa değil ferraridir.
    kimicilerin hepsinin ağzında aynı cümle var.kiminin ahının alındığı cümlesi.başkada bişey bilmezler.

  38. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Kıyamıyorum ben bu adama 🙁 . Massa'nın başına gelenler , Bahtsız Bedevi'nin çöl muhabbetinden de beter .

    O gune kadar herşey güzeldi. Massa'ya ne sempati ne antipatim var ama Macaristan GP'den nefret etmeme neden oldu ki Raikkonen'ciler için Efsane GP'dir
    (McLaren'deki Rai'nin son turda Renault'dan Fisi'yi geçme hikayesi)

  39. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bak kime nasil cvp verdigine dikkat et.sen geri zekalimisin.yukaridaki yorumumda hic bir pilotun adi geciyormu massa ve pige den baska.senin nickinde yazan pilotu andimmi.pilotuna haakaret ettmimmi kufur mu ettim.senin kuyrugunami bastim.bu ne hiddet bi ne celal.bu yuzden yorum yazmiyoruz zaten.tifillar yuzunde.yorumunu yaz ona buna aldirip bos bos konusuuor diye suclama.ben senin chat arkadasin degilim.

  40. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Güzel bir yorum katılıyorum 🙂 Massa hiç bir zaman çok iyi bir pilot olmadı ortalama iyi pilot oldu bence de..Bu sezon gidecekdir hatta sezonun ortasında bile olabılır,boyle devam ederse…

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Piqe bulbul oldu da ne oldu arkadaşım, şimdi kamyon sürüyor. Varmı elinde Alonso suçludur diye belge. Yok.. Boş boş ne konuşuyorsun..

    Ne Alonsoymuş be kardeşim, FIA suçsuz dedi, normal mahkeme suçsuz dedi, Olayı gerçekleştirenler heberi bile yok dedi. Siz ne diyorsunuz. Ne yaptı bu adam butün bu kuruluşlara öpücük verdi herhalde ne olur beni suçlu bulmayın diye. Ne menfaatleri var Alonsodan da suçlayamlıyorlar, hala neden tüm takım patronları tarafından övgüyle bashedilen, gridde birçok arkadaşı olan bir pilot olmaya devam ediyor.

    Ne hazımsız adamlarmışınız.. Yuh… Anca bıdıdı yaparsınız işte böyle.

  42. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bazılarımız aslında Alonso normalde Massa nın kötü olması Alonsoyu yükseltiyor diyor, bazılarımız sponsor diyor.

    Bende kendi Fikrimi yazayım. Uzun zamandır izlerim F1, Bana çıksın birisi desin ki Massa şu takım arkadaşını yendi. Kimse 2008 demesin, bitmiş ve bıkmış bir KIMI faktörü vardı o yıl. Sonra o yıllarda, pilto yoktu ki. Button hondada sürünüyordu, Lewis mclarende idi çaylaklığını geçersek son virajda şampiyon oldu, Alonso Reno da sürünüyordu, her ne kadar 2. yarı en çok puanı Reno ile Alonso toplasada neticede şampiyonluk yarışında değildi. Schumi yoktu.. Vettel 8-9 olursa seviniyordu puan aldım diye. Bişeyde kalmadı başka.

    O zaman biz bu adamın nesini büyüttük bu kadar da Massa şöyle böyle diyoruz. Massa kazadan evelde böyleydi, değişen bişey yokki. İşte sizlerin dediği gibi o dönemlerde baskın bir araç ve takım arkadaşı olmadığı için şimdikinin tersine Massa iyi pilot görünümü veriyordu.

    Almanyada şöyle böyle diyenler var. Açıp tur zamanlarına baksınlar, arkadan sürekli daha hızlı turlan gelen bir Alonso ve Vettel, önde tıstıs giden ama kendi takım arkadaşına muazzam savunma yapan bir Massa. Neticede Alonso'nun geçmesi zaten an meselesiydi, ha ne oldu çekin şunu önümden arkadan Vettel yetişiyor oldu. Yapılacak en doğru hareketti. Alonsonun ilk senesiydi, malum Massanın 2007 den Alonso ile arasında geçen bir olay vardı. Massa bu konuda sabıkalıdır. Birine geçilince elinden geleni yapar yarışı mahvetmek için. Geçen senelerde hata hep Lewis demiydi sanki. İşte böyle şeyler yaşanmasın diye massa ya kenara çek denmiştir.

    Neyse haticeye değil neticeye bakmak lazım. Sakat haline ramen takımdan önderilmeyip bağra basılan bir Massa, 2010 dan beri takıma en ufak bir katkıda bulunmamıştır. Ben Ferrariden dfeğil Massanın Hinliğinden şüpheleniyorum. Bilerek yapıyor gibime geliyor. Düşününce Almanyaya kadar az çok puan alan adam, o yarıştan sonra resmen bıraktı.

    Çokta uzatmaya gerek yok, bu kadar bile yazdığım fazla. Massa sandığınız gibi hiç bir zaman üstün kabiliyetlere sahip bir pilot olmadı. Olanı biz abarttık imkansızlıklardan.

    Gittiği günü dört gözle bekliyorum..

  43. buradan malezya antremanlarında yeni ön kanat deneyenin alonso olduğunu görebilirsiniz. Fos bir haber anlaşılan

  44. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bir brezilyali bir gun cikip gecmiste aslinda neler oldugunu nelwr konusuldugunu ortada donen entrika ve doneklikleri anlatmisti.iyid yapmisti..

    bazen insanlar icinde bulundugu anin konjokturune bagli susar hee asananai sineye ceker.bir gun benimde konusacagim zamanlar gelwcektir diye sabirli davranir.susar.bence su anda massa tamda bunu yapiyor.susuyor.

    ferraride bir sirinlikler filan basladi.massaya yeni sasiler vermeler etrafinda toplanmaliyiz masallari filan.massayi yumusatip bak senin icin neler yapiyoruz diye gozunu boyuyorlar.ama hata yapiyorlar.

    massada piguet gibi bi gun gelecek ve bulbul kesilecek.hic birsey artik gizli sakli kalmiyor.

    yazik ettiler cocuga.alma mazlumun ahini cikar aheste aheste….

  45. Ben Ferrari taraftarı değilim ama her iki Ferrari pilotuda birşeyleri sürekli deniyorlar.İkisininde bir programı ver ve aracı hızlı bir şekilde geliştirme adına birşeyler deneyip duruyorlar.Bu araç yeterince DF üretsin ve lastik kullanımı normale dönsün o zaman Massa ALonso değerlendirmesi yapabiliriz.Şu an ki aracın DF özürlü olması sonucunda DF yi seven Massa gibilerinin performansı düşük görülür. BU araç düzelirse o zaman görebiliriz ama ALonso dan müthiş hızlı bire Massa yı aklınıza getirmeyin. Jean Todt dahi;' Massa oldukça iyi ama karşısındaki pilot Alonso' dedi.Yarışı berbat duruma gelen Button erkenden değişik bir lastik takıp yarışda varyasyonlar elde edip hızlıyla başarı yakaladığında Button başardı denilebiliniyor.Massa, erken lastik değişti diye laf ediliyor.Perez de erken pit yaparak önündekilere göre avantaj yakaladı ve hızıyla birlikte öne zıpladı.Öne çıkamasaydı Kobayashi ye test pilotluğu yaptımı diyeceklerdi.ARaçta DF yok ve bu olmayınca lastikler çalışmıyor… Massa da lastiği çalışmayan aracı performanslı kullanamıyor.Ferrari nin bu adamın arkasında durma sebebi henüz tam anlamıyla iyi bir aracı pilotlarına sunamamasıdır.Massa aracım kötü dedi Ferrari ona şasi hazırladı.Bu sene jet gibi bir orta grup ver ve bu grubun ortasında kaldığınızda herşeyiniz mahfoluyor.

  46. alonsonun iyi görünme sebebi aslında massanın çok kötü olması. alonso sadece görevini yapıyor. takım arkadaşı berbat durumda olduğu için normal olarak aynı araç içindeki adamla kıyas yapılıyor. yani bu durum aslında alonsonun işine geliyor. artık massadan F1 olayı geçmiş bırakması lazım.

  47. ""Hepimiz biliyoruz ki bunu başarmasının sebebi yeteneği değil.Sponsorunu Ferrariye sunduğu olağanüstü miktardaki paralar""

    =))

  48. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    şimdi massa'cılar çıkmış 🙂 , adam brezilyalı ne diyecek tabi savunacak massa'yı. Brezilyalı pilot kalmadı piyasada, son emareleri artık bunun için can atıyor kimse bu basın 🙂

  49. Muammer UYAR avatarı

    Benim düşüncem antrenmanlarda massa üzerinde yeni parça deneniyor alonso üzerinde de ayar deneniyor daha sonra da yarışta en iyi paket birleştirilip 2 araca da takılıyor. Herkes bu kadar massa ve ferrari yi eleştirirken yarışta haberdeki gibi bi şey yapmazlar

  50. Massa duygusal bir adam bak sen son cümlende güzel bir şey demişsin.Mental açıdan.Önemli etken bu lakin bunu anlayamayan bir ferrari mevcut.Çocuk üzerindeki baskıyı atabileceği bir yarışı kazanmak üzerindeyken telsizden gelen habis bir mesaj karşısında tüm motivasyonunu özgüvenini kaybetti.Alonso ise tam tersi tüm gücü eline aldı.Bu çok ama çok önemli bir etken orada o günkü olay yaşanmasa Ferrari daha eşit mesafede yaklaşımda bulunsa Massa bugün adım gibi eminim çok daha farklı konumda olacaktı.Belki alonsoya yine geçilirdi ama bu kadar farklar asla oluşmazdı.Hepimiz insanız özellikle biz Türkler çok duygusalız.Hep iyi şeyler duymak isteriz güzel sözler hepimizi motive eder içimizi ferahatır.F1 gibi bir arenada motivasyon en önemli unsur.Ferrari hiç bir açıklamasında samimi değil.Adamı resmen kobay yaptılar.Massa ya yapılanların on da biri Alonso ya yapılsa kıyamet kopardı.2007 bunun apaçık bir örneği.Alonso kıskanç ve kibirli bir adam.Dünya kendi etrafında dönsün istiyor.Ama bunu bugün başardı.Hepimiz biliyoruz ki bunu başarmasının sebebi yeteneği değil.Sponsorunu Ferrariye sunduğu olağanüstü miktardaki paralar.
    Şimdi Massa nın yaşadığı üzücü kaza ile bugünkü yavaşlığının ilgisi hiç ama hiiiiiiiç yok.Schumi de çocuk sahibiyken kaç tan şampiyonluk kazandı.Ayağı kırıldı bomba gibi döndü.Herkseten daha hızlı olarak hem de .Lauda gib adamın geçirdiği kazadan sonra dönüp tekrar şampiyon olması gibi dolu örnek mevcut.Bunlar hikaye kim ne derse desin gerçekler üstte söylediğim şekildedir.Takım alonso odaklı bir takım.Pilotlar arasında yüzde 90 Alonsonun yüzde 10 Massanın söz hakkı var.Zaten yaptıkları anlaşmada alonsonun ilk isteği birinci pilot olmak istemesiydi.Kimsenin hakkı kimseye kalmıycak Alonso ve ferrari bu kafa ile gerilemeye devam edecektir.

  51. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Milletin yarışmak için can attığı hayal kurduğu bir takımda 7 yıldır sanki yeryüzünde pilot kalmamış gibi oturması büyük bir nimet değil mi.
    Ferrari yanlış yaptı.2010 un sonunda onu da şutlayacaktı ki lafı sözü bitecekti.Massa durdukça millet dedikodu üretecek.orricho vatandaşım dünyanın en iyi takımında yarışıyor diye şükretsin.redbull olsaydı masa şimdiye çoktan toro rosso nun yedejk pilotluğuna atanmıştı bile.

  52. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    siz 2008 brezilyada massa son metrede kaybettiğinde de aynı şeyi söylediniz.Allah büyük 2008 de takım massaya ayrıcalık yaptı ve bu yüzden Allah onları son metrede ağlattı dediniz.Size göre nedense Allah siz hariç herkesin burnundan fitil fitil getiriyor.Ama biriniz de çıkıp 2005 de montoyaya yapılanlar yüzünden kimi o yıl şampiyon olamadı.Allah burnundan getirdi diyemediniz.Bknz nurburgring 2005.

  53. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Massa'nın hakkında konuşmak kolay bence, hepimiz çok rahat eleştriler yapabiliyoruz, ama biraz da okları kendimize çevirmemiz gerekiyor, F1 pilotu olmak bisiklete binmek kadar kolay bir şeymiş gibi atıp tutuyoruz çoğu zaman.

    Peki, şimdi burada yer alan habere bakalım, Brezilya'da bile Massa'yı eleştiren bir çok basın mensubu varken biri de çıkıp Massa'yı desteklemiş, elbette bu da bir bakış açısı ama burada bir kavram kargaşası mı var diye de sormadan edemiyorum ben. Massa'da yeni parçalar deneniyor mu derseniz evet derim, bunu takım da açık açık belirtiyor zaten, ama önemli bir ayrıntı var, bu denemeler antrenman seanslarında yapılıyor. Takımın Massa sayesinde de puan almak isteyeceği açık değil mi? Öyleyse niye Massa'ya çalışmayan parçalar taksınlar ki, takım kendi kendini sabote etmez herhalde, değil mi? Yani yarış içinde kullanılan paket, büyük bir ihtimalle antrenmanlarda denenmiş ve karar kılınmış en iyi paket oluyor, Alonso ile Massa büyük bir ihtimalle aynı paketi kullanıyor.

    Peki öyleyse Massa ile Alonso arasındaki fark nasıl oluyor, Massa bu kadar kötü bir pilot mu ki? Hayır Massa bence kötü bir pilot değil, ya da değildi mi demek lazım. Massa'nın performansını kaybetmesini çoğu kişi geçirdiği kazaya bağlıyor, bence de doğru. Ama şimdi mantıklı olursak Massa'ya da hak vermemek elde değil. Hani bir söz vardır; Bir F1 pilotu baba olunca 1 sn. yavaşlar. Massa'nın geçirdiği kaza çok ciddiydi, bir kaç cm ile hayatta kaldı. Massa evli ve çocuklu bir adam, geride bırakacağı bir ailesi var ve kazadan sonra hasta yatağında eminim bunları çok düşünmüştür, hatta belki bu sporu bırakmayı bile aklından geçirmiştir. Bunca şeyden sonra Massa'dan son sınırda araç kullanmasını beklememek gerekir bence. Sınıra bu kadar yaklaştıktan sonra Massa'nın bence en yapması gereken emeklilik. Eminim Ferrari'den aldığı rakam hiç de fena değildir, emeklilik ona çok yarayacak diye düşünüyorum. Brezilya'da biraz vakit geçirmek onu mental açıdan dinlendirebilir

  54. Allah büyük bu adama yapılanları burnunuzdan fitil fitil getirecek.Bknz:Abudhabi 2010

  55. Eğer kendini test pilotu gibi kullandırıyorsa bu onun suçudur.

    Şasi istediler,takım getirdi.Bumudur test pilotu olan pilota yapılacak şey?

    Artık kabul edelim.Massa nın zamanı doldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir