Hamilton McLaren'ın Eksiklerini Açıkladı

yazar:

kategori:

Guardian gazetesine demeç veren İngiliz pilot,”Sıralamalarda hızlıyız ama yarışta da daha hızlı olmamız gerekiyor. Düşük hızda otomobildeki yere basma gücünün artırılması gerek. Eğer otomobilde ve belki bir de pit stoplarda bazı gelişimler kaydedersek,daha iyi işler çıkartabiliriz. Umuyorum ki bazı güncellemelerimiz olacak. Bunları yapabilmek için çocukları zorlayacağım.” diyor.

Hamilton bu sezon şanssız olduğunu ancak bunun değişeceğini de düşünüyor.

“Sanki bazım şeyler istediğim gibi gitmiyor, orası kesin. Avustralya’da güvenlik aracı yarışımın içine etti. Malezya’da da ilk pit stopta çok rahat liderdim. Ama Ferrari’lerin arasında kalınca, bilemiyorum orada takımım beni yanlış zamanda mı çağırdı ama, iki sıra kaybettim. Sonraki pit stopta da küçük bir sorun yaşadım ve sonrasında da. Yani biraz şanssızdı ama eminim işlerin tersine döneceği zaman da olacaktır.”

 


Yorumlar

  1. deniz anası gibi lastik çok iyi bir betimleme haha

  2. hamiyi çok zor bir yıl daha bekliyor..

    keza jenson lastikleri çok daha iyi çalıştırıyor

    massa da aynı kaderi paylaşanlardan

    en iyilerden meşrubatçılar ve lotus var bana göre

    en kötüsü de mercedesler

  3. 🙂 Hoş bi alt yorum.
    O renk standart değildi zaten muhafazakarlığın dışında kalmıştı. Hatırlayanlar olacaktır burada da şaşırıldığını ifade etmişti insanlar. Italyan forumlarda da aynı hal. Hatırlıyorum da bana da ilginç gelmişti hızla alışmıştık ama. Rengin için özel bir isim bile olsa böyle değişiklikler şart. 2010 dan sonra daha standart renkler görmeye başladık sanki değil mi?

  4. Budur "Pirelli'nin istediği şu ağırlık dengesi durumu da çoğu takım ve pilot için bir nevi spec series ortamı"

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Lastiklerden herkes şikayetci,hem yarış severler hemde takımlar,eskiden ne kadarda güzeldi pit stratejılerı,yakıt stratejıleri hepsı ayrı bır guzeldi ve iyice heycanlı hale sokuyordu yarısları..Şimdi ise pilotlar lastik korumak için yarısıyor,hızlı olmak için değil…

  6. İki senedeki en büyük sorun lastikler. Lastikler bu kadar nazik olmasa araçların yüklü veya hafif hali arasında da bu kadar fark olmayacak. Ayrıca Pirelli'nin istediği şu ağırlık dengesi durumu da çoğu takım ve pilot için bir nevi spec series ortamı yarattı.

    DRS, KERS ve Yakıt ikmali yasağı ile hiç bir sıkıntı yok bana göre. Yakıt yasağı bence işin strateji kısmını öldürdüğünden daha mantıklı, pilotaj izliyoruz en azından. KERS sırf masraf olsun diye duruyor, maksat sıkıntı çıksın diye orada gibi, ama teknoloji gelişimi açısından mantıklı olabilir. DRS konusunda ise tam nötr'üm, olsa da olur, olmasa da olur. Ancak sıralamada kullanımı kesinlikle yasaklanmalı.

  7. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    http://www.grandprix.com/jpeg/phc/ptur07/sun/massaraikkonen1-lg.jpg

    Şu renklere bakarmısınız?Bu rengi yapan adam öldümü?Kaçırıldımı?Ne olduda Ferrari bu rengi bıraktı?

  8. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    Araçlara,kurallara alışıyoruz zamanla.Benim için 2005-2008 seneleri F1 araçlarının zirvesidir.Ben sana daha canını sıkacak birşey ssöyleyim o zaman.Alonso,Raikkonen,Button,Hamilton,Schumacher,Vettel,Webber,Rosberg ve dönerse Kubica'nın 10 sene içersinde (hepsinin emekli olacağını tahmin ediyorum).En gençleri Vettel olacak oda yaş 35.Alt serilerden gelen bana 1 tane yetenek söyleyebilirmisin?Şimdi Perez,Guitterez,Grosjean falan diyenler olacak ama bunların hiç bir tanesinin (diğerleri dahil) yukarıda saydığım pilotların oyundaki AI seviyesine bile ulaşacağını sanmıyorum.Yani estetikten,lastikten daha ciddi sorunları var F1 in. 2005-2008 de ne pilotlar vardı GP2 de,geçen gün listeye bir baktımda..Kaç senedir gp2 ye bakmıyorum ama gridin kalitesinin bu kadar düştüğünüde hiç farketmemiştim.

  9. Şimdide gece yarışı yapmaya zorluyor bay E.
    Güzdüz bile yağmuru yiyince karanlık olan bu pistte gece nasıl olur bilemiyorum.
    Burdaki sorun esasında yağmurun çok yağması zaten. muson yağmurları genelde ikindi vakti yağıyor. Yarışı yerel saatle 14 civarına alsalar son turlarda hafif yağmurlu ve çok zevkli yarışlar olacak.
    Bu yarışı ilzeyen zaten saat 6 da olsa kalkıp izleyecek.
    ha 6 olmuş ha 9 sonuçta ikiside sabah 😀

  10. Önceden daha erken saatte 08:00'de başlıyordu yarışlar ama FOM ve FIA Avrupa'daki insanlar uyuyor diye daha geç bir saate aldı yarışları Sporun en çok seyredildiği 2 ülke İngiltere'de saat sabah 06.00 Almanya'da da 07.00'de başlıyordu yarışlar ama FOM ve FIA pazar günü insanlar erken kalmasın diye 2 saat daha ileri çektiler start zamanını ama bu seferde yağmur engeli çıktı çünkü Malezya muson ikliminde bir ülke ve senenin %80'den fazla yağışlı geçer ve yağışlar daha çok öğleden sonra yağar. Buna bir çözüm bulmaları şart.

  11. Biz buna bozulan zamanın, meta tapınmacılığının ağız buran etkisi diyoruz.
    Daha iyiye gitmeyecek malesef.

    Sebep sonuç ilişkisinden gidişatın durmasını isteyen de yok sanırım. Örneklerle kimse dsmart almasa bir kaç ay içinde group ben bu anlaşmayı nasıl fesh ederimde yırtarım derdine düşer. Geçen 1 milyon anca… haberini hatırlıyoruz taraftarın çoğunluğa yakın önemli bir kısmı özel platformları tercih etmeyeceğini açık açık belirtse Bernie'de ikna edip bunları böyle yayıncılara satamaz biz sonuçta yine F1'i izliyor oluruz hem de trt gibi kuruluşlar da aşırı zarar etmemiş olur. Diğer herşey de bunun gibi… olabildiğince çirkinleştiriyorlar ama insanlar tribünleri doldurmaya devam ediyor. Demek ki doğru yoldayız diyorlar. Etki tepki kanunu.
    Yine örneklerden bir tanesi, benim gücüm olsa gerçekleşmemesi için varımı dökerim…. turbo olayı. İnsanlar üzerinde çok kafa yormadan, yenilik, adım gibi algılıyor bunu, aksini anlatmaya çalıştım bir çok site üzerinde. Hatta birileriyle yazıştım ama gördüm ki o mühendislerle de aynı fikirdeyiz ama ortamın girdiği yol ortada… Diyelim ki bu mühendisler tavır ortaya koydu takım sahiplerini ikna etti, para kaybı uğruna bir dirayet göstericek oldular fakat yine de Ferrari tek başına değiştiremez gidişatı. Güç bizim elimizde ama hem kullanmayı bilmiyoruz hemde bizim gücün farkında olmamamız için FIA, FOM, Bernie elinden geleni yapıyor.
    Makinelerin dünyasında motorsporları ilerlemiyor malesef, yapaylıklara bürünüyor, basitleşiyor, etkileyicilikten uzaklaşıyor….

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aslında yağışlı olması yarışa zevk verebiliyor ancak yağış dediğiniz şey nedir ne kadardır? 😀 malezyanın yağışları ile avrupanınkiler aynı değil. malezyada Allah ne verdiyse gökten dökülüyor, orda tropik yağışlar olacağı belli, geçmişte yarış durdurulması, yarım kalması, yarım puanlar verilmesi gibi tecrübeler yaşanmış. buna rağmen göz göre göre lades. özellikle malezyada, dediğin gibi yağış riski daha az olan saatlere yarış alınabilir.

  13. F1'den hep zevk almışımdır ama 2009 yılından bu yana içimde hep bir burukluk var McLaren şampiyon olsada Lewis yada Jenson'da şampiyon olsa o burukluk gitmez. Youtube'da zaman zaman bakıyorum 2009 öncesi araçların tasarımları pit stratejileri çok çok güzel ve özeldi. Mesela 2008 Türkiye Lewis 2.bölümü kısa tutup sıralama formatında turlar atıyordu. Massa'ya atak yapıp geçmişti hatta. Buna benzer birçok örnek var 2004 Fransa'da Schumi 4 pitstop stratejisiyle yarışı almıştı. Şimdi bakıyoruz Pirelli deniz anası gibi lastik üretmiş dokunduğun an eriyor. Araçlar desen hilkat garibesi gibi Kers DRS hepsi suni. 2002 Fransa GP'sini izleyenler bilir Montoya Schumi ve Raikkonen yarışın başından sonuna kadar hep 2-3 sn içersinde turladılar. Evet geçiş olmadı belki ama muhteşem pit stratejileri görüyorduk acaba geçermi nasıl atak yapar diye heyecan duyuyorduk. Şimdi ki gibi Aç DRS'yi 1 sn arkadan gelip 15 km hız farkıyla geç önündeki pilot birşey yapamasın olmuyordu. 2014 yılından itibaren bence eski tasarımlara geri dönülmeli Benzin ikmali daha dayanıklı lastikler geri gelmeli. DRS ve Kers gitmeli. Yoksa Sporda Hamilton Alonso Raikkonen Schumi Kubica gibi pilotların sınırları zorlaması yerine lastik koruyup yarış kazanan pilotları seyretmeye devam ederiz.

  14. Yaw ben şunu anlamıyorum.
    Bu spor dünyanın en büyük ve pahalı şovlarından birtanesi.
    Bu gösteriyi daha keyifli hale getirmek varken neden bu kadar karmaşık hale sokup insanların zevklerinin içine ediyolarki???

    Pirelliye oluklu veya oluksuz 15-20 tur sorunsuz gidecek lastik siparişi verirsin, araçlardada yakıt ikmalini serbest bırakırsın. bırak isteyen istediği kadar pit yapsın lastik değiştirsin sanane.bak ozaman nasıl şova dönüşüyor bu spor.

    ayrıca Mesela malezyadaki yarışı yerel saatle 14 e alsana kardeşim heryerdeki gibi.
    yağmurun yarışın içine edeceğini bile bile neden halen bunda ısrar ediyosun?

  15. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    geçmişte bir yarış hatırlarım, sanırım sezonun son yarışıydı, mücadele hakki ve shumi arasında geçiyordu, shumi gerideydi ama öyle agresif sürüyorduki ufak ufak yaklaşmaya başlamıştı, sonra lastik daha fazla dayanamadı ve gümledi. shumi o agresifliği şimdi yapmaya kalksa belki lastik patlamaz ama max 3 tur veriyorum sonrası malum tur başına 3-4sn kaybetmeye başlar.benim kızdığım nokta burası. 🙂 ekmek arası peynir. bu lastiklerle aslında hangi tipteki pilotların cezalandırıldığı çok açıktır.

  16. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    düşük hızdaki tutunma derken sanırım bu sezonki aracımızda mekanik yol tutuş çok iyi değil. takımın bunu düzelteceğine inanıyorum çünkü bu konuda oldukça iyi tecrübeye sahipler.mekanik yol tutuşun iyileştirilmesi lastik aşınmalarınada pozitif etki yapacaktır.

  17. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bir sumi taraftarı olarak bu lastiklerden nefret ediyorum,gerçek yarışçılık degil,lastık koruma yarısı yapılıyor sanki pistte!!!!

  18. yavuz_selim avatarı

    Bu çocuk takımına toz kondurmazdı… Bana kalırsa ayrılık sinyalleri vermeye başladı lewis… Kafası hala karışık, yarışa tam olarak odaklanamıyor gibi. Button faktörü de var tabii, onu çok fena zorluyor. Mclaren bu sene iyi işler çıkaracaktır fakat lewis'in de kendine gelmesi lazım. İki'dir polden başlamasına rağmen zaferle buluşamadı…

  19. carl, pirelli lastikleri f1 de oldukça snn button karşısında şansın sıfıra yakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir