Lotus: "Henüz Gerçek Potansiyelimizi Göremedik"

yazar:

kategori:

Takımın internet sitesinde açıklama yapan Allison, “Normal bir yarıştan kastımız, vites kutusu değişikliği nedeniyle grid cezası almadığımız, Pirelli’nin yağmur lastiklerini tecrübe edememiş olan pilotlarımızın yağmurlar karşı karşıya kalmadığı yarışlardır.”

“Son yarıştan çıkarabileceğimiz pozitif işaretler, tempomuzun gayet iyi olması ve oluksuz lastiklerde yarışın sonlarındaki aşınma derecensin az olması. Doğru bir sıralama sonrası doğru yerden yarışa başladığımızda bunun ödülünü alabiliriz.” diye konuşuyor.

Çin GP’si öncesi takımların önünde üç hafta var. Allison bu sırada takımın çok büyük güncellemeler yapacağını söylüyor.

“Gridin birbirine ne kadar yakın olduğuna bakarsanız, küçük gelişimler bile fark yaratabilir. Bu sezon sürdürülebilir bir gelişim programı oluşturmak başarı için anahtar noktalardan biri olacak.”

 


Yorumlar

  1. sanki koyun otlatmaya çıkmış gibi duruyo bence :))))

  2. Kimi 16 yaşında

  3. Teşekkürler fikriniz için.

  4. 🙂 Bence onları heba etmeyin madem toplamışsınız. Bir site kurun içeriğinde başka hiç birşey barındırmanıza gerek yok kayar veya kutu şeklinde bir albüm koyup hepsini sitenizden yayınlayın. Başlıkta Kimi Raikkonen yazması yeterli bile olur. Epey hit alacaktır.

    Yönetici arkadaşlarla iletişime geçin olur derlerse bir albüm açarlar siz resimleri onlara gönderirsiniz onlar tek seferde girer bitirir.

  5. Bu fotoğraf 500X328 ebatında bundan daha büyük olabilir mi ?

  6. Arkadaşlar konu dışı ama fotoğraflar hakkında birşey soracağım.Bende Raikkonen'e ait yaklaşık 2500 adet fotoğraf var. 🙂 ( Her geçen gün de çoğalıyorlar)Bir kaç tanesini burada paylaşmak isterim konuya göre.Fakat pikselleri çok büyük.Site de yayınlana bilir piksel oranı nedir?Şimdi deneme yanılma yapıp kirlilik yapmak istemiyorum.Ona göre görüntü oranlarını düşüreyim.

  7. Ahah 🙂 kimi reyiz baharda börtü böcek mesaj vermiş 🙂

  8. Şu göz ardı edilemez; Schumacher ve tayfasının gönderilip yerine Kimi'nin getirilmesi,
    Alonso'nun Mclaren'a gidip bir sürü spekülasyonların olması,
    Mclaren'in Alonso'nun kıymetini bilememesi,
    Kimi'nin kovulup yerine Alonso'nun getirilmesi,
    Button'ın gelip (ALLAH'tan taraftarı yok) Lewis'in tahtını sallandırması,
    bunların hepsinin insanlar üzerine etkisi var.
    Bunlara Alonso'nun Schumacher'e karşı hareketleri, Rosberg'in Schumacher bazlı konuşmaları, David'in Schumacher ile SPA kazası, Mika'nın erken ayrılma durumunun oluşması, Vettel'in artisliği vb. şeyleri de etkileyince cephelenmeler doğal görünüyor ama işte problem taraftarlığın kör fanatizme kaydırıldığı noktada başlıyor. Hepimiz anlayışsızlık yapıyoruz.

    Kendi açımdan konuşmuyorum. Belirli bir yaş, tecrübeden sonra diğerlerine en azından kötü bakmama kendiliğinden oluşabilir ama o zamanda tüm politik, pislik tavrı yüzünden Formula 1'den soğuyup ilgi azaltma durumu söz konusu olur.
    İlgiyi diri tutan da sıcak taraftarlık olur yine ancak. Makineleri biraz daha fazla sevmek gerekiyor sanırım.

  9. şşş kavga yok gelirsem oraya….
    gibi bakıyor 😛

  10. Dostum umarım Mercedes düzeltir durumunu ben bile üzülüyorum bu üstat için araç normal yarışta kağnı ya bukadarmı kötü olur oluyor işte.

  11. Hız olarak Kimi derim ama komple pilot dersen Alonso derim.Dediğin gibi ikiside mükemmel pilotlar.

  12. Çok önemli değil ama elbette umut veriyor adama.Çünkü geçen sene gördük bazen çok farklı kişiler en hızlı tura imza atıyordu.Malezya yarışı standart dışı bir yarıştı ama ben tekrar söyleyeceğim zevk almadım bana göre sıkıcı bir yarış oldu(Perez in Alonso ya yaklaşması biraz heyecan kattı yarışa).Bakalım Çin de takımlar nasıl olacak.

  13. Ferrari bu konuda çok ilerletmiş piststop olayını Alonso ya lastik tak çıkar 3.2 sn aldı,geçen sene berbattılar iyi fırça yemişler işe yaramış:D

  14. bazı kimi fanlarını anlamıyorum(objektif bakanlar hariç)neden olaya objektif bakamıyorlar,ben burada kiminin ne denli büyük bir şampiyon olduğunu yazabiliyorum da siz nasıl hala alonso ya pilot değil tarzında yorum yapabiliyorsunuz ben sizin aklınızdan şüphe ederim..ikiside büyük pilot ikiside harika ikiside şampiyon ikiside çok iyi dost ben alonso fanıyım onu desteklerim,sen kimi fanısın onu desteklersin bu kadar basit.çamura ne gerek var.emin olun kimiye deseler senin türkiyedeki bazı fanların alonso pilot falan değil şansa bu başarıları diye düşüncelere sahipler size biryerleriyle gülerdi..

  15. Merağımı celbeden şeyler; Mercedes'in gerçekte ne kadar kötü olduğu, yarış konumu, uzun düzlüğe sahip pistlerde rakiplerine neler yapabileceği (geçen yıl ki Monza'nın başka tekrarlarının olup olmayacağı), Redbull Mclaren arasında temiz yarış performans düzeyi, Lotus'un tahminlerden daha iyi konumda olup olmadığı ve tabi ki SPA, Michael Kimi mücadelesinin sonucu. 🙂 Schumacher geçen yıl yalnızdı şimdi yanına gayet çılgın sonuçlara imza atabilecek Lotus'uyla Kimi var. Grojen Diyojenim durumuna bakıp bir iki defa niye böyle gibi dedim adama ama geçen ki en hızlı turlar bana en güzel cevabı verdi.
    Adamlar beklenilenin üzerinde görünüyor şuana kadar diğerlerinin modifikasyonlarına yetişebilirler umarım zira Vettel, Lewis, Fernando'nun özellikle özel pistlerde ensesine korku salacak bir Kimi umuyoruz.
    Merağımız devam ediyor.

  16. Tolga Soydan avatarı

    pitstoplar berbat lotusun.2 yarıştır 2-3 saniye fazla kalıyolar

  17. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Takımın geleceği için beni en çok umutlandıran şey yarışın en hızlı turunu Raikkonen'in atması oldu .
    Bu Kuru zemin için bir işaret.

  18. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hayır , Hayır , kesinlikle katılmıyorum . Kimi ne ise Alonso odur bence.. 2 pilot arasındaki tek farkın , "farklı şartlarda birbirinden üstün olabilmeleri"

    Örnek : Yağmurlu Hava Raikkonen için istenmeyen Bir durumken Alonso için bulunmaz bir nimet .
    veya Spa gibi hızlı pistlerde Raikkonen fark yaratırken , Fazla ve yavaş virajlı pistlerde Alonso'nun daha öne çıkması gibi , Raikkonen'in arkadayken çok daha iyi yaptığı "Saldırgan"stiline karşın , Alonso'nun Italyan Milli Takımı gibi "savunmasıyla arkasındaki pilotu canından bezdirebilicek"bir becerisi var .

    Felsefi olarak da "Çok yetenekliler ama yeteneklerinin birbirleri ile alakası yok."

  19. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hayır , Hayır , kesinlikle katılmıyorum . Kimi ne ise Alonso odur bence.. 2 pilot arasındaki tek farkın , "farklı şartlarda birbirinden üstün olabilmeleri"

    Örnek : Yağmurlu Hava Raikkonen için istenmeyen Bir durumken Alonso için bulunmaz bir nimet .
    veya Spa gibi hızlı pistlerde Raikkonen fark yaratırken , Fazla ve yavaş virajlı pistlerde Alonso'nun daha öne çıkması gibi , Raikkonen'in arkadayken çok daha iyi yaptığı "Saldırgan"stiline karşın , Alonso'nun Italyan Milli Takımı gibi "savunmasıyla arkasındaki pilotu canından bezdirebilicek"bir becerisi var .

    Felsefi olarak da "Çok yetenekliler ama yeteneklerinin birbirleri ile alakası yok."

  20. Alonso'nun da hakkını yeme, o da aşağı yukarı aynı ayarda pilottur.

    2000li yılların başında Mclaren daha dayanıklı bir araç yapabilmiş olsa, sıra kimi'ye gelmez, Hakkinen çok büyük başarı kazanırdı bence. Kimi de olsa aynısını başarırdı tabi.

  21. Kimi'nin ve Shumi'nin kalitesi tartışılamaz elbette ki ama Alonso'yu da bu kadar küçümseme derim.Başardıklarının sadece şansla olabileceğini düşünmek bana doğru gelmiyor:)))

  22. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    cok haklısn kimi normalde araca gittiginden fazlasını veriyor bu yüzden mclarenin verdigi araç çürük olmasa şuan kimi cok farklı olabilirdi.

  23. kimi alonsonun rakibi deyildir ben kimi yi schumi ile kıyaslıyorum kimi nin tek eksigi zamanında ona saglam bi araç verilememesi eğer öyle olsaydı şimdi schumiden sonraki en fazla şampiyonluk kazanmış pilotlardan birisi olacaktı bunu herkes biliyo, alonsoyu bu araya koymak bile yersiz bana göre…alonsonun reno da şansla yaptıklarını vettelde aynı şekilde şans ve iyi bi araçla başardı, ve 2 şampiyonlugu var ….

  24. Renault iken geçen sene bu adamlar ilk iki yarışta da mükemmel startlar almıştı ondan henüz heyecanlanamıyorum startları konusunda, istikrarlılığı görmek için 5 veya 6. yarışa kadar bakmak lazım bence. ama saf hız anlamında da genel olarak aracın iyiliğinde de gayet başarılı bir çalışma bence de.

  25. umarım bu sezon işler kimi için yolunda gider,eğer lotus gelişim hızına ayak uydurabilirse kimi harikalar yaşatacaktır,bu gridde alonso ya rakip gördüğüm yegane pilot kimi dir..ferrari avrupa yarışların başladığında hala rekabetçi bir araç veremezse alonso ya bu sene kimi nin şampiyon olmasını gönülden desteklerim…

  26. Raikkonen in aldığı en hızlı tur derecesi çok büyük bir işaret. Bu da demek oluyor ki, kers direksiyon problemi olmadığı zaman pole alabilir bu takım, lastik kullanımı da iyi olduğundan galibiyetler alabilir. Ben bu sezonu 2005 sezonuna benzetim. Sezonun ilk yarısında mclaren yavaştı fakat avrupa sezonuyla arabayi uçurdu raikkonen ve 7 galibiyet aldı. ( bu arada 7 galibiyet alıp şampion olamamış başka bir pilot yoktur f1 istatistiklerinde:) )

  27. Benim farkedebildiğim kadarıyla efektif hızları korkunç. Lastikleri az yıpranıyor ve her tur daha hızlılar.Romain in çıkışdaki hızı gözümü korkuttu.Hızlarının ortaya çıktığında McLaren dahi endişelenecekdir.Sıralama hızlarındansa yarış hızları çok iyi ama en iyisi hiç lastik aşındırmıyor gibiler.

  28. yavuz_selim avatarı

    İceman'ın normal bir yarış çıkarabilmesi için direksiyon sorununu çözmeniz, ve tek turda çok iyi olmanız lazım ki Rai ilk çizgiden başlasın. Çok kazma pilotlar var gridde, hele bir maldonado var ki montoya'ya rahmet okutuyor. Gros_jean da çaylaklığı henüz üzerinden atamadı. Geriden gelip böyle pilotları geçmek başlı başına bir risk. Ne geçmeyi ne de geçilmeyi biliyorlar. İyisimi ilk çizgiden başlayıp rahat bir şekilde yarışı bitirmek. Bunun içinde çoook çalışmak lazım çoook.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir