Domenicali, Eleştirenlere Massa'nın 2008 Başlangıcını Hatırlattı

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, şu anda lider konumdaki takım arkadaşı Fernando Alonso’nun performansına ayak uyduramadı. Bu durumu bazıları kötü şans derken bazıları hatayı Brezilyalı pilotta buluyor ama bazıları da Ferrari’nin Massa’yı test pilotu olarak kullandığını öne sürüyor.

Bununla birlikte Malezya’da yeni bir şasi alan Massa, sıralamalarda takım arkadaşıyla arasındaki farkı azalttı ama yarışta yine uzak kaldı.

Brezilyalı pilotun bu performansı, anlaşmasının da sene sonu bitecek olması nedeniyle artık koltuğunun ciddi anlamda tehlikeye girmesine yol açtı.

Takım Patronu Stefano Domenicali, bu seneki durumu geçmişteki bir dönemle kıyasla ve o zamanda Massa’nın nasıl bir geri dönüş gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Domenicali: “4 sene önce aslında tam da bir Malezya GP sonrasında – Kimi Raikkonen kazanmıştı – Felipe aşağı yukarı bugünkü durumla aynıydı”

“Gazeteler onun yerine hemen birinin getirilmesini istiyordu ama (Massa) bu duruma, takımın desteği ile iyi şekilde tepki vermeyi başardı; sonraki 3 yarışta 2 galibiyet aldı.”

“O sezonun nasıl bittiğini biliyorsunuz. Birkaç saniyelik de olsa Brezilyalı aslında şampiyondu ve biz 16. Takımlar Şampiyonluğu’nu elde etmiştik”

Domenicali, takım olarak Massa’ya destek verdiklerini yineledi ve Brezilyalı pilotun önümüzdeki hafta için planlarının değiştiğini açıkladı.

Domenicali: “Felipe planlarını dğeiştirdi. Ailesini görmek için Brezilya’ya gitmek yerine son iki yarışta neler olduğunu anlama, elde edebileceği sonuçları alamamasının nedenlerini ortaya çıkar adına mühendisleriyle birlikte çalışmak için yarın Maranello”da olacak. Doğru ruh bu ve biz buradayız; ona yardım etmeye hazırız”


Yorumlar

  1. Sorma bende çok üzülürüm 2008 sezonuna nasıl olduda Kimi nin sezonu mahvoldu ve adamda motivasyon denen birşey kalmadı.

  2. Sorma bende çok üzülürüm 2008 sezonuna nasıl olduda Kimi nin sezonu mahvoldu ve adamda motivasyon denen birşey kalmadı.

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ahha 🙂

  4. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Bu massa haberleri de baydı artık

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Koskoca Kış ayında neler yaptınızda adama kötü bir araç verdiniz,sizin yönetim komple değişmediği sürece ferrari samp olamaz arkadaş çok zor çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk domicalinin yerien briatore gelsin bak o ferrariyi ne hale getiriyo italyan adamdan ne beklersin beyin yok bunlarda ferrari bu adamın üstünde olduğu sürece kan kaybetmeye devam edicektir bu senede pek umutlu değilim ama en çok Alonsoya üzülüyorum süper bir pilotunuz var ancak, değerlendirmeden süper yılları geçip gidiyor Ferrari şu anda en hızlı araç olsa hiç düşünmeden şamp adayı Banko dur. Amas bu araç ispanyada gelişmesse işte o zaman kara bulutlar ferrarinin üstüne gelicek ve Gözler Luca Di Montezemolo çevrilicek yönetim el atıp başta takım patronu olmak üzere yeni isimler almak zorunda sen bir italyan yönetsin diyorsun ancak takım kaç senedir şamp aç bir şekilde sürünüyor işini % 100 yapan teknik adamlar ihtiyacımız var… Bizler sesimizi şimdiye kadar duyurduk artık uygulama yapma sırası sende Bay Luca!!

  6. Neyi benziyor Allah aşkına yahu.O sene Massa 2. yarışında spin attı ilk yarışında ferrari zaten bi halt yapamamıştı.3. de adam yarışı kazandı.Şimdi alonso buna izin verir miydi?Bırakın gidin çocuk kandırmayın.

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Soz meclisten disari Oyle oldu. bazi f1den super anliyanlar belli oldu anladin sen beni:))

  8. Aynı şeyi defalarca dile getirdim…2008 Ferrari adına utanç duyulacak bir sezondur…yine Massa etrafında toplanarak Kimi'nin sezonunu mahvetmişlerdi…ama bu kez Alonso var tabi…aynı şeyi yapacak olsalar olacakları düşünemiyorum, Kimi'nin yaptığı gibi başını eğip kendine uymayan aracı sürmeye çalışmayacaktır…o sezon Massa gibi vasat, sıradan bir pilota verilen destek anlaşılmaz ve inanılmazdı…

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ferrari çok emin konuşuyor..Aklıma birşeyler gelmiyor değil.

  10. Lovely_F2008  avatarı

    "Gazeteler onun yerine hemen birinin getirilmesini istiyordu ama (Massa) bu duruma, takımın desteği ile iyi şekilde tepki vermeyi başardı; sonraki 3 yarışta 2 galibiyet aldı."
    "O sezonun nasıl bittiğini biliyorsunuz. Birkaç saniyelik de olsa Brezilyalı aslında şampiyondu ve biz 16. Takımlar Şampiyonluğu'nu elde etmiştik"

    Raikkonen'e aynı desteği sağlasaydınız 2008 şampiyonluğu garanti gibi bişey olurdu . Massa'nın normal destekle o zaman da bugünkü başlangıcı yapması , Massa'nın seviyesini belirtiyor . Yıllardır bir koltuğa yazık oluyor . Daha fazla destekle bile Rai den 0.3 s civarlarında hızlı olabiliyordu , o da olabildiği zaman işte . Rai nin o araçtan her zaman şikayet ettiğini hatırlıyoruz . Neden ? Çünkü Rai nin geri bildirimlerine göre değil Massa'ya göre geliştiriliyordu araç . Sonra da başkandan bize fabrikaya sadece gelip giden pilot lazım değil , yok geri bildirimi kötü tarzı açıklamalar … Bazen diyorum da bu Massa başkanın bir sırrını mı biliyor acaba ? 🙂

  11. Massa'nın artık pili bitti takım arkadaşın yarış kazanırken sen 15. 16.lıkta sürünüyorsan sorun sende demektir. Bu adamı artık eskisi gibi yapmanın mümkünü yok gibi. En iyi çözüm sene sonu yolları ayırmaktır.

  12. Eyvallah. Desene ortaya bi yumuldum ayıklamaya kalktınız 🙂

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Abdurrahman kardesim ben hic birseyden anlamiyorum.sen herseyi biliyorsun ben aganin lafi ustune af etmeyeyeim.yaptim bir gaf ettim bir hata nolur affet beni nolur.

  14. F1 de başarılı aracın hali; dayanıklı+ayarlanabilir bir aracınız olacak ve iyi ayarlayacak bir pilotunuz ve teknik ekibiniz olacak.
    F1 de kazanan aracın hali: hızlı + dayanıklı +ayarlanabilir bir aracınız olacak ve iyi ayarlayacak bir pilotunuz ve teknik ekibiniz olacak

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    eşit şartlar sizin için ne ifade ediyor bilmem ama sanki kulaktan dolma bilgilere dayanıyor.
    Şumayer 2010 da aracım her zaman rosbergin aracı ile aynı değil demişti.Sen bu cümleden ne anlarsın.Brawnın şuminin aracını yavaşlattığını veya sabote ettiğini mi anlarsın.

  16. "Gazeteler onun yerine hemen birinin getirilmesini istiyordu ama (Massa) bu duruma, takımın desteği ile iyi şekilde tepki vermeyi başardı; sonraki 3 yarışta 2 galibiyet aldı."

    Massa'nın sonraki 3 yarışta 2 galibiyet alacağını hiç sanmıyorum. Alonso'nun da alacağını sanmıyorum. O zamanki koşullar ile şimdiki koşullar farklı.

  17. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Dostum sen benim bunlari bilmedigimi mi saniyorsun.beni orta iki ogrencisimi sandin.belki bana cvp olsun diye yazmadin ama ben ustume alindim dogrusu.son gunlerde cikan massa iddialarini ortadan kaldiracak bir kemal sunal filmi ornegi gibi.ikisini dovusturelim hesabi.bir ironi girigirina yani.ben ne diyeyim artik.

    sanki biz bilmiuoruz milimine kadar pilota ozel oldugunu.zaten mesajimdada var iksi icin ayarsiz oacak ama olsun diye.neyse uzatmiycam kal saglicakla.

  18. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ben de ironi yaptim zaten.basit bir ornek.yukardaki yorumlardaki gibi kurallari siraliyacak degilim.exdejenere bir ornekti sadece.
    haklisin ve yontulmamis iiki arac.kura cekip sursunler.daha ne diyelim.massa cok iyi pilo degil ama cok kotude degil.umarim herkesin ikna olacagi gercegi birileri aciklar.ya massa evet kardesim ben kotuyum aracin sucu yok desin.yada ferrari massa acik acik alonsodan yavas desin herkes rahatlasin.

  19. Değiştiremezler ki öyle. Araçların pilota dair herşeyleri farklı.
    Koltuklar güvenlik kafesine derin montajlı birimler.
    İkisine de setup sız araç ver ikisi de sürünür.

  20. Arkadaşlar… F1 izlediğinizden eminmisiniz… Alonso nun aracı farklı olduğu anda anında hissederler çünkü ikisininde fren pedalı kullanma özellikleri dahi farklıdır ve F1 araçlarında o dahi ayar edilir.Viteslerdeki düşlü seçimlerine varıncaya kadar bir dünya farklı özellik olduğundandır ki ALonso ile Massa arasında maksimum hız farkı dahi oluyor.F1 araçlarının yüzü benzer olabilir ama takım içindeki iki aracında kullanım özellikleri pilotun özelliklerine göre düzenlenir.Bu ayarları yarış mühendisiyle görüşüp talep eden kişide pilotlardır. ANa özellikleri takım yarışa göre düzenler değişebiir nitelikler ( direksiyon uzunluğu dahi) pilotun takımdan talebine göre ve takımın standartlarını aşmayacak şekilde izin verilir.
    F1 araçları ve kullanım özellikleri galeriden alınan araçlara benzemez.

  21.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Artık Felipe'nin mazerete ihtiyacı kalmadı. Basın bir bahane uydurmayı başardı. Ferrari, Mclaren'e geçilme pahasına kendini sabote ediyormuş. Yersen…

  22. saçma bir düşünce neden dersen zaten ferrari alonso'nun daha iyi olmasını istiyor.massa'nında tempo kazanmasını istiyorlar kii takımlar şampiyonasında daha güçlü olabilmek için.massa ne kadar hızlanırsa hızlansın ferrari alonso'yu geçmesine izin vermez.hindistan 2011'de massa yarışı alonso'nun hep önünde götürdü ama pitstoplarda alonso'yu öne aldılar.yani demek istediğim şu yarış içerisinde massa ve alonso karşı karşıya gelse ferrari massa'ya başka takım pilotu gibi bakıyor ve alonso'ya yönelip daha iyi strateji ile alonso'yu öne alıyor.bana kalırsa massa artık ferrari'den ayrılmalı.massa'nın o kazadan sonra performansının düştüğünede inanmıyorum.öle olsa geri döndüğü ilk 2 yarışta sürücüler klasmanında lider olmazdı. (2010)

    yerinede perez veya bu sezon sonu sözleşmesi biticek olan paul di resta getirilmeli bence.

  23. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Aslinda ne oldugunu anlaanin bir yolu var.ferrari antremanlar siralama lara yararini herseyini yapacak.pilotlara haber vermeden iki pilotun aracini pazar gunu degistirecek.tamam ayarar kisisel olmayacak ama ikisi icinde sartlar esit olacak.ozanda massa bis varlik gosteremesse kalemi kiralim.

  24. Aslında bu sene pistte 6 değil 7 tane şampiyon pilot var. Felipe'de 15 saniyelik de olsa şampiyondu. :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir