Kaynak Kısıtlama Anlaşması İçin Paris'te FIA İle Görüşülecek

yazar:

kategori:

Ferrari, McLaren, Mercedes, Williams ve Marussia, bu toplantıda yer alacakken RRA’nın pek destekçisi olmayan Red Bull, grupta bulunmayacak.

Kaynak Kısıtlama Anlaşması, maliyetlerin düşürülmesi için takımların kendi aralarında oluşturduğu bir sistemdi ve 2011’de Ferrari, 166 Milyon € ile harcamalar konusunda zirvede yer aldı.

Red Bull, konu hakkındaki görüşmelere henüz katılım sağlamadı. Çünkü takımlar arasındaki centilmenlik anlaşmasının yerine FIA’nın kontrolü ele almasına taraftar değil.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Red Bull’un Formula 1’de maliyetlerin kontrol altına alınmasına tam destek verdiğini net bir şekilde ortaya koymak isterim. Sorguladığımız şey, bunu başarmak için doğru yolun RRA olup olmadığıdır.”

“Okuduğum mektupta yazan ‘RRA’yı FIA’nın kontrol etmesi isteği’ bize göre yanlış yoldur”

“Formula 1’de maliyetleri kontrol etmeye; anlamsız harcamaların kalkmasına yürekten inanıyoruz. Ama bunu yapmanın daha iyi yolları var”

Milton Keynes kökenli takımın RRA fikrine karşı çıkması, Red Bull’un bir şeyler gizlediği yönünde şüpheler doğurmuştu ama Horner, bunu kabul etmedi.


Yorumlar

  1. Ortada bir giz yok ise FIA'nın müdahalesine böyle bir karşı çıkış doğal görünmüyor.

    Alınıp da uygulanmayan karar neye yarar ki insanları kandırmaktan başka. Bu olayı FIA'nın kontrolünde özel bir firmaya devretmeliler. Firma her takımı istediği gibi inceleyebilmeli yoksa söyledikleriniz, tutumunuz biraz komik kaçabilir.

  2. tugay nasırcı avatarı
    tugay nasırcı

    arkadaşlar bence her takımın araca harcadığı bütçe eşit olsun görelim kim daha iyi kim daha kötü büyük takım küçük takım olayı olmasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir