Montezemolo'dan Massa'ya İhtiyatlı Destek

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, Malezya GP sonrasında Brezilya’da ailesinin yanına gitmek yerine Maranello’da çalışmayı tercih etmişti; bu plan değişikliği, takım yetkililerinin Massa’yı merkeze çağırıp neler olup bittiğini sorma isteği olarak da yorumlandı.

Massa’ya destek veren Takım Patronu Stefano Domenicali, yakın zamandaki açıklamasında 2008 sezonunu hatırlatmış ve neler yaşandığının tekrar görülmesini istemişti.

Alman SID Haber Ajansı’na konuşan Montezemolo: “Massa’yı güven güvenimiz var”

“Ve Şu anda ortada çok sayıda sıra dışı pilot da yok”

“Sıra dışı pilot yok” derken Montezemolo’nun, Massa’nın yerine geçebilecek birinin görünmediğini ima ettiğine inanılıyor.

Ferrari Pilot Akademisi’nin üyelerinden, son Malezya GP 2.’si Sergio Perez’in adı Massa’nın koltuğu için ciddi aday olarak geçiyor.

Brezilyalı eski pilotlardan Luciano Burti, Massa’ya 2010 Almanya GP’de verilen “Fernando senden daha hızlı” talimatına atıfta bulunarak “O talimat geldiğinde bütün duvarları yıkıldı”


Yorumlar

  1. Diyelimki Ferrari Alonsoyu massaya karşı destekliyor,sennayıda mı Massaya karşı destekliyor,yada ilk yarışta massayı kim geçmemişti massayı?

    geçmeyen kalmamıştı,neredeyse hrtler geçecekti bizim ise tarıştığımız massa ile Alonso!!!!

  2. at yalani s.. inananı

  3. değil kubica senna bile gelse alonsonun yanına ne toz kondurursunuz nede laf.adeta tapıyorsunuz.
    atın şu gözlüğüde önünüzü görün biraz.sırf birilerine laf atmak adına burada provakasyon yapıyolar demeyin.sizin tek derdiniz alonsoya acaba bir laf gelirmi koltuğunu tehdit edecek biri olurmu.bir arkadaş almanyada yol vermese ne olurdu diye,eminim çok farklı olurdu.burtininde dediği gibi tüm inancını yıktılar.adama daha hangi şeye inanacakki yarış galibiyeti için savaşsın.o malum kişinin allah belasını versin nereye gitse sorun çıkarıyor.

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Saygı duyuyorum, sonuçta ikimizinki de düşünce. Ancak Massa'nın açıklamaları da takım ile ilgili bir problemenin olmadığını gösteriyor bence. Sitede yer alan haberde de var Massa'nın ağzından dökülen sözler. Ferrari değil başka bir takım olsa bence bu performansı kesinlikle kabul edemez ve bu kadar desteklemezdi. Massa'da bunun farkında ve istenileni verememesi onu daha da çok sıkıyor diye düşünüyorum. Düşünün ki takım Kimi yerine Massa'yı seçti. Schumi'nin veliahtı demiyelimde varisi olarak onu gördü ancak istenilen performansı kazadan sonra gösteremedi. Hatırlarsanız daha ilk yarışta ilk defa Ferrari aracını kullanan (yarışta) takım arkadaşına geçildi ki medya dahil tüm gözler Alonso'ya çevrildi. Yani daha ilk mücadelede ağır bir yara aldı Massa. Ama dediğim gibi bunu aşabilecek tek kişi kendisi.

    Ben ne takımın ne Alonso'nun desteğinden şüphe duymuyorum. Bence yapılması gereken her şeyi yapıyorlar ama işler bir türlü yolunda gitmiyor. Umarım şeytanın bacağını kırar…

  5. Onur'un söyledikleri benim de aklımdan geçmişti ama yazmak istemedim.Tepki çekip cevap vermemek adına.Tarihte var mıdır? kaç tane vardır? bilmiyorum olsa da çok yoktur takım arkadaşı yarış kazanmadan dünya şampiyonu olan…
    Bakınız 2007-2008 sezonaları her iki Ferrari pilotu yarış kazanıyor birisi dünya şampiyonu diğeri sınırdan dönüyor…
    Muhtemelen Almanya Massa'nın o sezon kazanabileceği son yarıştı malum Alonso puanını riske eden bir pilot değil (Massa'nın hep kötü ve çirkef bir savunmacı olduğunu düşünmüşümdür) riske girip atak yapmazdı ama takım onu da bir şekilde elinden aldıktan sonra Massa'nın takıma olan güveni inancı kalmadı bence…
    Dersin ki Massa'ya o kadar güven dolu sözler ediliyor şasisi değişti vs. evet ama bunlar değil bence sorun adam nasıl olsa bana güvenmiyorlar diyerek yeterince motive olmuyor yarışta değil bence Massa'nın sorunu yarıştan önce Massa odaklanmıyor odaklanmaya çalışmıyor bile muhtemelen eğer Alonso'nun önüne geçerse bir şekilde takımın onu geri düşüreceğini düşünüyor ve Ferrari de bunu takımlar şampiyonasında geri kalarak acı bir şekilde ödüyor.Bu sezondan sonra yerine kim gelirse gelsin rekabetçi bir yarışta önüne geçilmemeli bence tek bir yarışı dahi alması diğer pilotun şampiyonluğuna katkı sağlamak,takım oyunu oynamak adına önemli rol oynayacaktır…
    Katılmayabilirsin haklı savunmaların olabilir ama benim düşüncelerim b yönde en azından Massa'yla ilgili

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Açıkçası bir fark olacağını sanmıyorum. Öncelikle Almanya GP'sine bakarsak takım en doğru harekti yaptı ki, Massa'nın tutumu yüzünden sağlam bir ceza gelebilirdi. Neden doğru yaptı dersen, Massa ile Vettel farkı yaklaşık 80 iken Alonso ile Vettel'in puan farkı yaklaşık 40'tı. Massa o yarış dahil diğer tüm yarışları kazansa ve Vettel'in ona geçilmek için her yarış en fazla 4. olması gerekiyordu. Yani Massa'nın şampiyonluk şansı imkansıza yakındı ki bu seçim sonucunda gerçekten de Alonso şampiyonluğa çok sağlam yapıştı ancak sene sonunda ki -üzerine tüy- ile birlikte şampiyonluk kaçtı.

    Massa yetenekli bir pilot. Diğer tüm F1 pilotları gibi. İyi bir araçla saat yönünün tersine pistlerde garip bir şekilde normal halinden daha da hızlı oluyor. Ama bu kadar… En iyiler arasına girebilecek kadar iyi değil. Ayrıca çok duygusal ve hırçın. Alonso'ya karşı yaptığı savunmayı başka pilotların hiç birisine karşı yapmıyordu, ta ki Malezya ya kadar! Malezya'da cidden Button'a çok sert savunmalar yaptı ki Alonso'nun ridikılıs diyebileceği bir seviyeydi bu.

    Massa'da en büyük sorun kafada. O sorunları kafasından atması lazım. Herkesi kendine rakip görmemeli, en büyük rakibinin kendisi olduğunu anlamalı. Takımın ona desteği ortada. Bunu hem takım, hem kendisi dile getiriyor. Alonso istiyor diye Ferrari'nin Massa'yı tutması iddiası gibi saçma ötesi şeylerden bahsetmiyorum bile 🙂 Gerçekten aralarında manevi bir bağ var. Ancak bu manevi bağın da limiti doluyor.

    Kusura bakma uzattım ama sözün özü, Massa'nın problemi ne Alonso, ne Ferrari, ne kaza, ne Hamilton ( 🙂 bitirim ikili) ne de bir başkası. En büyük engelin kendisi olduğunu anladığı an her şey değişir. Ha Alonso'dan daha iyi mi olur? 2010'daki şampiyonluk şansı kadar 🙂 Ancak en azından takım arkadaşı galibiyet ve podyumlar alırken daha az da olsa o da aynı başarıları sergileyebilir. Bunu canı gönülden isterim. Peki Ferrari'de şampiyonluk alabilir mi? Alonso varken sanmıyorum. Çünkü aynı araçla Alonso'yu geçebileceğini düşünmüyorum. Başka takımda şampiyonluk alabilir mi? 2011 Redbull'u gibi veya bir tık altındaki bir araçla neden olmasın?!…

  7. Babil Kralı'nın yorumunu gördüm kardeşim. Ancak o şekilde %100 bir çıkarım yapılamaz. Çünkü, Macaristan'a bakıyorum, McLarenler ortada yok, Massa 4.; Belçikaya bakıyorum Button-Vettel-Alonso yarış dışı, Massa 4.; İtalya'ya geçiyorum, Lewis yok-Red Bull'lar uzun düzlüklerde yaralı, Massa 3. v.s. v.s.

  8. Nasil Mark Webber kendini ezdirmiyor geride kalsa da kolay kolay Vettel`e teslim olmuyor Massa`da olmayacak abicim, 2 hamle de teslim oldu, hic kivirmasin ikinci plana atiliyorum diye.

    Bakin Webber`in arkasinda sadece Matechitz var, Massa`ya patronundan mekanikerine herkes destek oluyor, hic mizmizlanmasin..

  9. Nebuchadnezzar nikli arkadaş senin irdelediğin konuya güzel bir cevap vermiş. Sanıyorum, kendisi yasaklı olduğundan yorumu kontrol edilip yayınlanınca siz görememişsiniz.İncelerseniz güzel bir açıklama olduğunu görürsünüz.

  10. Sauber'de kendini Ferrari'ye gösterdi. Michael ile yarışırken çok güzel işler yaptı. 2007'de daha iyi oldu. 2008'de uçtu. 2009'da -araç çok kötü olduğu için Kimi ile kıyaslıyorum- yine çok iyiydi. Yani sürekli üstüne koydu. Massa'nın bu hale gelmesinde en önemli etken o talihsiz kazanın psikolojik etkileridir diye düşünüyorum.

    Ancak bir de şöyle bir durum var: 2011 Brezilya'da Red Bull 'geleceği düşünerek' Webber'i galip getirip sürücüsünü psikolojik olarak rahatlattı. Ferrari ise 2010 Almanya'da 'günü kurtarmak için' o işi yaptı. Düşünüyorum da o iş olmasaydı acaba bir şey değişir miydi?

  11. desene webber o yüzden geçen sene kötüydü mark maintain the gap

  12. Geçen sene Şuminin hamiltona karşı yaptığı savunmayı gördün mü? bir pilot hızlıysa savunma yapmasına gerek yok zaten,ama savunma ile engellemeyi karıştırmayalım ki sizinde belirttiğiniz gibi ayrı düştüğümüz nokta burası, ve konumuzda değil,

    2 sen Almanya yarışını izlediysen,Alonso ile massanın arasındaki bariz hız farkınıda fark etmişsindir
    Ferrari duble yacağı bir yarışta sırf massanın Alonsoya geçilmemek yaptığı savunmayıda görmüşsündür

    yönetimde bunu gördüğü için herhalükarda Alonso geçecekti bari güvenli geçiş olsun diye massayı uyardılar diyorum, yoksa massa pilotluğunu savunma yaparak gösterecekse eksik olsun.

  13. Ne Senna ne de Jenson takım arkadaşı değil ama Massa'nın değil mi akıllı arkadaşım benim? Bir rakibe yol vermek kendine saygı duymaman anlamına gelir ki bunu anca balonlar yapıyor zaten. Yanlış anlama sana karşı değil söylemim, sadece son anektodun yanlış gibi geldi bana. Alonso hızlıdır değildir yada aklını daha iyi kullanıyordur, bunlar elbette ki Alonso'nun kendisi dışındaki herkese göreceli olabilecek kavramlardır. Renault'nun kötü olduğu senelerde nasıl bu kadar öne çıkamadı da şimdi bir anda harikalar yaratan bir pilot haline geldi sadece onu anlayamıyorum. Sonuçta benim takımımın bir üyesidir, elbette desteğim vardır, ama önceki vukuat ve davranışlarını da gözardı edemiyorum. Kimi'nin yerine gelmiş olması beni heycanlandırmıştı zamanında, Kimi bana göre Ferrari için aşırı soğukkanlı bir pilotdu. Alonso-Massa ikilisi bana göre Ferrari için çok değerli, umarım Massa bir an önce toparlanır da "İki Kırmızı"yı izleriz Mücadele ederken önde.

  14. kişiler geçiçi kurumlar kalıcıdır, herkesin zamanı gelicek seninde benimde 😉

  15. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    =)

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Brezilyalılar topyekün savunmaya geçtiler.Muhabirlerinden tutun da eski pilotlarına varana kadar herkes Ferrariyi eleştiriyor , iyi de massanın hiç mi suçu yok??Ferrarinin suçu bu adama sahip çıkmak mı, yoksa halen koltuk veriyor olması mı?Bir brezilyalı da çıkıp da Ferrariye teşekkür etmiyor.Ülkemizi temsil eden pilot F1 in en köklü takımında yarışıyor demiyor.

    Muhabirin biri diyor ki hemşerim test pilotu olarak kullanılıyor.Sanki koca gridde parça deneyen bir tek hemşerisi var.
    Eski pilotun biri diyor ki massa almanyadan sonra bozuldu.Sanki almanyaya kadar her yarışı kazanmış da şampiyona lideriymiş de ondan sonra gerilemiş.
    Daha detaylı rakamlar vereyim de Almanyadan sonra çökmüş ve gerilemiş mi beraber görelim.

    Almanyaya kadar olan 10 yarışta sadece 67 puanı varmış.
    Almanyadan sonraki 8 yarıştada 59 puan

    Almanyaya kadar yarış başına ortalama 6,7 puan alırken
    Almanya sonrası yarış başına ortalaması 7,4 puan almış.

    Demek ki rakamlara bakarsak massa almanya sonrası çöküşe geçmemiş. Yani massa yine aynı massaymış.Ne almanya öncesi ne de sonrası değişen pek bi bişey olmamış.

    Geçen yıl yumuşak lastiğin dahi kendisine sert geldiğini söyleyen massa bu yıl daha da yumuşayan lastiklerle ne yapacak bakalım.Şase değişti lastik değişti bakalım ne olacak.

    Massa fanı arkadaşlarım yanlış anlamasın sözüm Massanın bu durumundan faydalanıp Ferrari ve Alonsoya laf atan diğer pilot fanlarının tezini çürütmek amaçlıdır.
    Alonsodan sonra yarış kazanmasını istediğim ilk pilot massadır.

  17. Brezilyalı eski pilotlardan Luciano Burti, Massa'ya 2010 Almanya GP'de verilen "Fernando senden daha hızlı" talimatına atıfta bulunarak "O talimat geldiğinde bütün duvarları yıkıldı"
    Düşünebiliyormusunuz bunu söyleyen bir pilot nasıl pilotsa muhtemelen massa ayarında bir pilot ki bunu söyleme ihtiyacı duyuyor
    öyle sazanların geldiği yere bakınca kendime acıyorum bu kadar mantıksız adamların analiz yaparken bu kadar saçmalamaları da beni haklı çıkarıyor
    1-Monti sezon başında bizim iki pilotumuzun birbirleri ile mücadele etmesini istemiyorum dedi(doğru yalnış tartışılır)
    2Alonso mclarendeki olaylardan dolayı zaten sıkıntı çekmişti,burda da o problemler tekrarlenmasın diye doğal olarak ihtiyatlıydı
    3 Starta Alonso massaya geçildi,Yarışın ilerki bölümlerinde Alonso bariz şekilde hızlıydı ve arkadan vetel geliyordu,dolaysıyla birkaç kez sollamaya yeltendiysede massa kazmalık yapabilir diye vaz geçti,sonra rolantiye aldı ve fark 10 saniye neredeyse çıktıki yine gaza bastı ve bir kaç turda yine yakaladı massayı,
    4-ve tamımda massaya Yavaşla demedi,sadece Alonso seni zaten geçecek sakın bir kazmalık yapma diye uyarması normal değil mi,
    hamiltonu sevmem ama hakkını vermek lazım,Jenson geçerken açık kapı bırakıyor yani takım arkadaşını tehlikeye atmıyor
    Ama masada öyle bir düşünce yoooook.niye! son yarışa bakın neredeyse jensonu dışarı atıyordu,ilk yarışta senna,Geçen sezona geçelim mi?

  18. haydi massa göster kendini artık yoksa daha çok massaya güvenimiz tam haberleri çıkacak ve kaçınılmaz son gelecek…sen bu adamı nerden tanıyorsun nasıl bu kadar kesin konuşuyorsun gaybı nerden bileceksin godfather

  19. Burti son sözü söylemiş.Doğru da söylemiş.Bunlar hep alavere dalavere.Bu montezemolo tam bir tatlı su kurnazı aklınca iyi görünmeye çalışıyor.Sevdiği tek şey para.Schumi kimi massa sıra alonsoya da gelecek burada bunun şakşakçılığını yapanları o zaman göreceğiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir