Domenicali: "Ferrari Zorlamak Zorunda"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun Malezya’daki sürpriz galibiyetiyle birlikte Ferrari ve Alonso şampiyonluk mücadelesinin içerisine girdiler. Daha önceki açıklamalarında sezon başında zorlanacaklarını kabul eden Domenicali, şu anki durumlarını sürdürmeleri için daha çok zorlamaları gerektiğini söyledi.

Domenicali “Tüm çalışanlarımıza maksimum zorlamalarını ve gelişim planlarını mümkün olduğu kadar öne getirmelerini söyledim. Fernando’nun şampiyonada lider olmasının bir anlamı yok ve tüm sorunlarımızın sihirli çubukla sona erdiği hayaline kapılmıyoruz.”

“Art arda yarışlar öncesinde 2 haftamız var. Önce Çin’e ardından Bahreyn’e gideceğiz ve o yarışlara Avustralya ve Malezya’ya yaklaştığımız gibi yaklaşacağız. Pistte mükemmel olmaya çalışıp elimizdekinden maksimumu almaya ve tüm fırsatları değerlendirmeye çalışacağız.”

“Fernando ile kontra-atak oyunumuz mükemmel çalıştı. Sepang’da bunu başarmak gerçekten harikaydı. Felipe ile bunu başaramadık ve onun da puanlar kazanması için en iyi durumda olmasını garanti altına almalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Aşağıdaki yorumlarını okudum. Bilemiyorum, bana bu adamda sorun yokmuş gibi geliyor. Zaman gösterecek bakalım. Millet Massa gidecek derken yerine Domenicali gidebilir, dediğin gibi.

  2. rocco junior avatarı

    Kesinlikle öyle fazla demokrat ve bu gevşek davranışlara veya fazla töleransa yol açıyor.Aynı adamlar,aynı hatalar ama sonuç yok.Sonra 1 yarışın faturası çat diye birine kesiliyor.Halbuki baştan bir organizasyon sağlam olsa bunlar olmaz.Jean Todt döneminde takım saat gibi çalışıyordu.

  3. rocco junior avatarı

    Ben aşağıda tek tek nedenlerini anlattım.Daha ne eksiğinden bahsetmem gerekiyor.Herhalde farklı sezonları veya farklı serileri izliyoruz.Bu adam size fazla gelirken bize eksik geliyor.Her neyse bu senin görüşün ve ben kelle avcısı değilim ama gitmesini sitiyorum.Emin ol büyük çoğunluk bunu istiyor.

  4. 🙂 Ben çabuk ikna olan biriyim:) Yani domenic'i fazla demokrat buluyorsunuz anladığım kadarıyla,oysa müeseseler diktatörlükle yönetilmeli, düşünceniz buysa +1,acaba italyan olmasaydı o koltukta oturabilirmiydi diyorsunuz,çekirdekten yetişme olduğunu unutmayalım,mektepli alaylı mukayasesi yapılabilir,horner karşılaştırması bence ideal,çünkü,Adrian olmazsa hornerin haberi bile çıkmaz bu sitede.

  5. Güzel diyorsun da kardeşim,

    Domenicali'nin ne tür bir eksikliğini gördünüz? Neyi eksik yaptı da işler yolunda gitmiyor? Sen ve ben gibi bir F1 izleyicisi, durumun gerçekte ne olduğunu, nasıl çözülebileceğini nasıl bilebiliriz?

    Ferrari bir süredir geleneksel tasarımdan dolayı geride kalıyor dendi, bütün taraftarları artık agresif tasarım istiyoruz dedi, adamlar da böyle bir karar verdi ve uyguladı. Buna karar verirken de taraftarlarının düşüncelerine zerre bakmamışlardır zaten.

    Agresif/Yenilikçi tasarım yapıldı ve ortaya kondu. Daha nesi beğenilmiyor, anlayamıyorum doğrusu. Tamam, henüz aracı çözemediklerini söylüyorlar. Belki çözünce önümüzdeki 10 yıl şampiyon olacaklar?

    Tepkim bunadır, umarım anlatabilmişimdir.

  6. rocco junior avatarı

    Ayrıca eklemek istiyorum;bir başka hatası ise,sürekli medya önünde şişirme yorumlar yapıyor.Pohpohluyor da pohpohluyor.Daha araç ortada yok,sezon başlamamış,kim neyle gelecek belirsiz şampiyonluk bilinci aşılanıyor taraftara.Büyük vaadler veriliyor ama gerçekleşmiyor.Yani bu kadar şeyden sonra insanların saygısı azalıyor.

  7. rocco junior avatarı

    Domenicali aslında takıma sponsor sağlayan ve büyük anlaşmalara aracılık eden biri diye biliyorum.Yani görevi kesinlikle patronluk değil.Profil olarak belli ki teknik açından Brawn yada o seviyede biri ile karşılaştırmamak lazım.Çok nazik vesaire olması burada iyi gibi anlatılmış ama bu kötü bir özellik.Birisi sizi kibar gördü mü ezmeye çalışıyor,acımasız bir hayat burası o yüzden sivri insanlar kazanıyor.Hele f1de hiç yeri yok nezaketin.Tamam saygılı olunur ama vur kafasına al parasını bir görüntüsü var adamın.Takımın haklarını nasıl savunuyor,Horner kadar politik olabiliyor mu,baskıcı olabiliyor mu hiç emin değilim.Ayrıca kaç senedir bir ekip kuracak ve nihayet adam akıllı insanları güzel pozisyonlara koydu ama onlarda şu an itibari ile başarısız olan araçla patlamış görüntüsü çiziyor.Aslında bir anda kucağında saatli bomba bulmak gibi oldu yeni ekibin işi.Takımda eskiye göre yükselişe geçen veya ilerleyen tüm alanlarda yeni ekibin katkısı var.Tabi onları bir araya getiren Domenicali ama emri veren onun yukarısı.Ona da emri verenler diye gidiyor…Aracı tasarlamıyor evet teknik sorumlu değil ama araç nasıl tasarlanacak,radikal mi olacak,muhafazakar mı,ne kadar risk alınacak kararı veren o.Şimdi baskı ve panikten yanlış zamanda yanlış araç tasarlatmış olabilir.Yani Domenicali; yenilikçi olmamız gereken zamanda yapmadık,yeni ekibe hadi sil baştan araç yap demiş olabilir.

    Ayrıca bakınız onun dönemindeki Ferrari pit ekibinin uyuşukluğuna ve stratejik hatalara.Saç baş yolduracak şeyler yaşandı.Bir anda koca bir mirası aldı eritmeye başladı.O yüzden İtalyanlar benim görüşüme göre bu sporda" bu kurallarla" başarılı değiller.Eski özellikleri yok artık sporun.O zaman belki çok başarılılarmış ama devir değişti.Neyseki biraz bundan dönmeye ve tekrar global bir hale dönmeye başladılar.Bu sayede artık biraz başarı görebiliriz diye düşünüyorum.

  8. Taraf değilim)
    Birde şu açıdan bakın,
    Dominicali teknik kadroda mı? Yani aracı mühendisler mi yapıyor yoksa dominic mi?
    2 Asıl karar merci,dominicali mi.montezemelo mu?
    Benim bildiğim ki,(yüzeysel) idari patron ve bence çok iyi şekilde idare edebiliyor,mesela tombazisi,çok uygun bir şekilde pasifize etti,en büyük rakibinden,Pat frayı sesiz sedasız Ferrariye aldı,
    kısacası teknik kadroda gerekli değişikliği zaten yaptı daha ne yapılabilir ki,açıkta bu işi daha iyi yapan varda Ferrariye almadı mı?

    Şimdi ben bu yorumu yapınca,Rüzgarın estiği yöne göre yönelmiş oluyorum sanki,eğer baskın döşünceler gitmesine yönelik olsaydı sürü psikolojisine kapılıp dominice sallayabilirdim muhtemelen:) konu dışı kafanızı yorumsa af ola,bu konuyla ilgili rus yapımı 12 jurinin bir toplantıda idam kararı verilen bir çeçen çocuğu nsıl önce idam sonra suçsuz buldukları film geldi aklıma
    12 rus filmi

  9. rocco junior avatarı

    Niye kelle avcısı ne alaka?Biz meraklı mıyız habire birilerinin gitmesini görmeye.Başarı istikrar ile sağlanı bunun için kadroda ufak değişmeler dışında pek oynama yapılmamalı.Ama eğer bir adam işin ehli değilse,o işi yapamıyorsa yollanır.O zaman Massa gitmeli diyenlerde kelle avcısı.Aynı şekilde oda bir kaç yıldır yada zamandır etkisiz ve görevini bir takım sebeplerden yapamıyor.Haliyle taraftarlar memnuniyetsizliğini dile getiriyor.Bende kalmalı diyenleri anlamıyorum diyebilirim ama anlıyorum.Tutup da kelle koruyucusu demiyorum değil mi?Herkesin fikri kendine.Eğer Domenicali den memnun değilse insanlar buraya 10 tane neden sayabilirler yada 5 tane ki rahat çıkar.Gidin bakın , araştırın tüm yerli yabancı forumları binlerce kişi Domenicali gitsin demiştir.Hadi her ülkeden 1 forumdan 100 kişi desin Ferrari fanlarından yada genel fanlardan.Onu da ortalamaya vurun %70i istemiyor taraftarların.

  10. Domenicali kalsın hatta sonsuza kadar kalsın ve ömür boyu gülelim.Ömrümüz uzasın

  11. ağzına sağlık. Domenicali gitmeli diyenler kelle avcıları sadece. Bu şekilde bir şey olabileceğini sanıyorlar. Domenicali bu takımın en tecrübeli ve en etkin parçasıdır. İcabında pilotlar gider, tombazis gider, monte gider, o kalır.

  12. Zaten 14-15 anahtarla araca yaklaştırmazlar; alyan olmalı 🙂 Anti parantez Domenicali, Ferrari'nin başına gelen en iyi şey diye düşünüyorum; çok efendi bi adam ve ekibi onu başarısız gösteriyor ki evet neticede kurduğu ekip yüzünden başarısız maalesef ama o kadar. İki büyük takıma bakın: O ve Whitmarsh'la birlikte Formula 1'in alçakgönüllü yüzünü görebiliyoruz..

  13. donnie darko avatarı

    Domenicali'nin esas görevi, başarı kazanacak aracı yapmaktan çok başarı kazanacak aracı yapacak ekibi bir araya getirmesi bence. Bir yapbozun parçalarını düzgün bir şekilde yerine koymak. Tamamen kendi fikrim. Ancak bazı parçalar sürekli eksikmiş gibi gösteriliyor ya da gerçekten eksik. Görevini yapan herkes eksiksiz yapsa bile, iletişim kopukluğu var gibime geliyor. Bundan dolayı da çoğunluk Domenicali'nin üzerine oynuyor. İşler rayına oturursa, ki umarım oturur, bu kadro uzun yıllar beraber olacaktır.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Domenicalliye sonuna kadar güveniyor ve destekliyorum.
    2008 den beri bu adama gitmeli diyen taraftarları da anlamıyorum.Eline 14-15 anahtarı alıp arabanın altına yatmasını mı bekliyorsunuz.Ya da eline kağıt kalem alıp araç çizmesini mi….Şu gridde bu adam kadar yırtınan biri daha var mı.Omuzundaki yükü ve baskıyı diğerleriyle kıyasladınız mı?Horner neweyin kaymağını yerken Domenicalli enkazla kendi başına boğuşuyordu.Yeniden yapılanma kolay mı?.

    Rehavete kapılmak yok zorlamak var.

  15. ben daha farklı bakıyorum..

    öncelikle Mr Domenicali'ye: realist olmak iyidir ve çoğu zaman işe yarar..

    ve Mr Monyiye: Ferrarinin geldiği durum.."daha çok zorlayarak" klasmanda üst sıralarda bulunma..Ferrari olmanın getirdiği doğal üstünlük ve güven yok olmaya yüz tutmuş gibi..

    daha çok zorlamanın diyalektiği şudur..güncellemelerle hız kazanılacağına inanmanın içinde barındırdığı pozitif etki..en büyük olmaktan daha çok zorlamalarla büyükler arasına girilebileceği düşüncesinin içinde barındırdığı negatif etki..

    Ferrari fanları için ne acı bir diyalektik..itiraf..

  16. tekerleme gibi her sene aynı şeyleri söylüyosun adam şakamısın sen :))

  17. Muammer UYAR avatarı

    Dominic sen sus ta güncellemelerin konuşsun !!

  18. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Hadi canim, ciddi misin Stefano? Iyiydi boyle, alistik ne zamandir herseyi Fernando'ya havale etmeye.

  19. her şey göz önünde alonsonun bu vasıflarını kabul etmemek mümkün değil bunları kabul etmeyeninde f1 bilgi ve anlayışından şüphe ederim

  20.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Aynen. En komple pilot Alonso. Hız-İstikrar-Liderlik. Daha ne olsun? Domine edecek otomobili olmasa da şampiyonluğa oynuyor. Biraz geride kalınca sudan çıkmış balığa dönmüyor? F1 pilotları da Fernando'nun liderliğini kabul ediyor zaten.

  21. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    En Hızlı Olmamıza Gerek Yok. Sadece Rekabet Edebilecek Kadar Hızlı Olsak Yeter. Gerisini Alonso Halleder 🙂

  22. Şaka yapıyor olmalı tabii ki zorlamak zorunda.

  23. ferrari zorlamalı alonsonun yetenekleri çok önemli, ferrari için büyük artı fakat rekabetçi olmayan bir arçla bi yere kadar… örneğin button jampiyonluğunu yeteneklerinden ziyade kendisine sunulan pakete borçluydu(geçen yılki performansına şapka çıkarıyorum) araçın önemi açısından en çarpıcı örnektir bu.

  24. alonsoberker avatarı

    Nereye baksam Ferrari haberi bu kadar konuşacağınıza çalışsanız şimdi 1 sn hızlı aracınız olurdu be !!!!

  25. şu iki yarışı en az hasarla atlatabilirsek güneş bizim için doğacaktır,takım sıkıntının ne olduğunu çok iyi biliyor, tweet ten gelen açıklamalar böyle.gelen güncellemeller işe yararsa fernando zaten gerisini halleder.malezyadan sonra hala şüphesi olan varmı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir