Hamilton Sokak Çocuklarını Unutmadı

yazar:

kategori:

Malezya yarışı bittikten sonra Hamilton, evine dönmektense UNICEF ile birlikte Filipinler’e gitti ve orada Manila’daki evsiz 85.000 çocuktan bazılarıyla görüştü ve yardım etkinliği kapsamında çalışmalarda bulundu.

Binondo’da 2 gün kalan Hamilton bir film çekimine katıldı. Bu film senenin ilerleyen dönemlerinde Soccer Aid adlı organizasyonda kullanılacak.

Hamilton “Bugün tanıştığım genç erkekler ve kızlar gerçekten harika çocuklar ancak bir çok insanlarda olan yiyecek, temiz su ve uyuyacak güvenli yer gibi bazı basit şeyleri yok. Bu şekilde olmamalı.”

“Ancak bunun yanında UNICEF ve partnerlerinin onlara nasıl yardım ettiklerini ve onları daha iyi için nasıl değiştirdiklerini de gördüm. Dünyada zor bir şekilde yaşayan çocuklar için çok az para bile fark yaratabilir.” dedi.


Yorumlar

  1. somut sonuclari gozlemlenebilen ve yararlari maksimumda olan iyi niyetli hayir kurumu unicef. cozumun yardim etmekten ibaret oldugunu dusunmemize yarayan, biz hayirseveriz, ne kadar da guzel yapiyoruz, uc kurus da siz verin sizin de iciniz rahat etsin diye insanlari kandiran asagilik kuruluslardan biri. onlarin sizin iyi niyetinize ya da acimaniza ihtiyaclari yok. o cocuklarin o durumda olmasinin nedeni de ne bizim gibi insanlar ne de kendileri. silah tuccarlari, dunyanin sayili ve hic bir listede gorunmeyen gercek zenginleri, gercek yoneticileri daha rahat etsin diye onlar o durumda. bu durumda iyi niyetli olmak komik olmaktan baska bi anlama gelemez. ne senin benim cebimden cikan 3-5 kart parasi, ne de turkiyenin butcesi o cocuklara cozum olacaktir. buyrun siz fitre zekat verin, kart alin, piyango bileti alin falan.. kimbilir belki de sira sizde?
  2. Schumacher'in Japon depremine yaptığı yardım Türkiye'nin yardımından büyüktü, ben utanmıştım defalarca yazdım facebook'da. Bir kaç sporcunun yaptığı yardım toplamı katlıyordu zaten…

  3. Makbul olanı bilinmeyeni değil mi zaten.

    Michael Schumacher, yardım kuruluşlarına en fazla katkı sağlayan global sporculardan birisi.
    Ben açıkçası unicef felan katkısını show'a, reklam'a dönüştüren F1 pilotu henüz görmedim içlerin den sayıca az olanı önemli miktarlarda yardım yapmış olsa bile pek bilinmiyor. Bunlar genelde gazetecilerin araştırması, pilotların marka danışmanlarının ağızlarından kaçırmasıyla biliniyor oluyor.
    Ben böyle gördüm daha doğrusu hep.

    Unicef ayrıca batıya bir kandırmaca, çoğu sporcunun paraları heba olup gidiyordur. Batının sömürü, organ mafyası kuruluşlarından sadece birisi.

  4. Alonsomania  avatarı

    Alonso'dan başka UNICEF e yardım eden pilot olduğunu bilmiyordum iyi iş yapmış Hamilton..

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hay kedi canını yerim ben onun 😀 Alnında ki kırmızı noktaya da bayıldım 🙂

  6. Hamilton'a eleştiriler bir yana iyi yaparken de köyü yaparken de samimi bulmuşumdur..malezyanın asıl kazananı olmayı haketti..bir tebrikte benden..

  7. Gurur duyuyorum Adamım seninle ♥♥♥

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bahsettiğiniz konuyla ilgili bir video vardı arşivimde izninizle sizinle paylaşmak isterim

    http://www.youtube.com/watch?v=y3iAHivQBaU

    Alonsoya da Hamiltona da tebrikler.Ayrıca Şuminin de afet bölgelerine yaptığı maddi manevi değeri çok büyük yardımları da unutmayalım.

    İstanbulpark öncesi perşembe günü Ali Sami Yen stadında yapılan All Stars Formula 1 futbol karşılaşmasının da tüm geliri Unicef e bağışlanmıştı.

  9. gelde lewis i kutlama helal sana ………………….çokta mütafazi değilmi

  10. işte birazda insanlık ğerek fefkaladenin fefkindesin……………………..fotolar çok samimi.

  11. bir unicef destekçisi olarak tebrik ettim.

    arkadaşlar bir çocuğun aylık okuma maliyeti 25TL dir. dileyenler unicef web sayfasından aylık 10 tl de olsa bağışta bulunabilirler. unutmayın okuyan bir çocuk daha ülkemize kazanmış eğitimli, kazandığımız bir çocuktur.

    tebrikler hamilton…

  12. XIX sonunda doğru bir şey yapmış. Güzel.

  13. Haberi görünce çok mutlu oldum. Bunlar çok önemli, küçük adımlar, ama büyük şeyler…
    Duyarlılığı artırıyor en azından. Aferim Lewis..
    Keşke biraz daha pilot katılsa Unicef'e. Biraz da GreenPeace'e…

  14. FIA yada Bernie ,artık her kim ilgileniyorsa F1 Cares diye bi kampanya başlatsalar ya NBA'i örnek alarak.

  15.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Hamilton da taktiri hak etti. Bu şekilde sosyal etkinlikler O'nu daha da geliştirecektir. Yine söylüyorum. Kendi kendini geriyor.

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Helal Olsun Lewis 🙂

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)
    ArcadiA
    Bildiğim kadarıyla Unicef e yoğun şekilde çalışan pilot ALonso dur.Hamilton da Unicef neferi olarak görev almış olmalı.Böylesine meşhur kişilerin böyle toplumsal hizmet görevleri almaları güzel bir hizmet.

    Evet Alonso'da yoğun bir şekilde çalışıyor. Hamilton gibi dünyaca ünlü birinin böyle bir etkinliğe katılması, bir filmde yer alması çok çok iyi. Her ne kadar bizden haberi olmasa da tebrik ederiz kendisini. İnşallah diğer pilotlarda bu tarz etkinliklerde bulunurlar, hali hazırda bulunanlar daha da artırır.

    Bu hareketle birlikte Malezya Gp'nin yıldızı Alonso-Perez, Malezya'nın yıldızı tek başına Hamilton! İmkanım olsa +rep verirdim 🙂

  18. Adamın dibisin Lewis. 🙂

  19. Bildiğim kadarıyla Unicef e yoğun şekilde çalışan pilot ALonso dur.Hamilton da Unicef neferi olarak görev almış olmalı.Böylesine meşhur kişilerin böyle toplumsal hizmet görevleri almaları güzel bir hizmet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir