Karthikeyan'dan Vettel'e: "Ağlak Bebek"

yazar:

kategori:

Sepang’daki yarışın sonlarında Vettel, tur bindireceği Karthikeyan ile temas yaşadı ve lastiği patlayınca pite girmek zorunda kaldı. Alman pilot, ilave pitstop nedeniyle puan bölgesinin dışına çıktı.

Duruma sinirlenen Red Bull pilotu, yarışın hemen ardından RTL ve BBC mikrofonlarına konuşurken Karthikeyan için geri zekâlı ve hıyar kelimelerini kullanınca bir anda gündeme oturdu.

Kendisine yapılan hakaretlere karşılık Hindistan Times’a konuşan Karthikeyan: “Bir dünya şampiyonunun böyle şeyler söylemesi gerçekten utanç verici. Gerçekten profesyonelliğin dışında”

“Çok büyük başarılar elde etmiş bir pilotun, zor bir sene geçirmesinin hayal kırıklığını bana kusması, gerçekten üzücü. Profesyonel bir sporcunun böyle ağlak bir bebek olması beklenmez”

Malezya GP sonrasında iki pilot arasındaki temas için komiserler, Hint pilotu suçlu bulmuş ve sonunda pitten geçme cezasına karşılık Karthikeyan’ın derecesine 20 saniye eklenmişti.

İlgili temasın videosu


Yorumlar

  1. hasan ünler  avatarı

    formula1 de milyon dolarlar kazanan adamlara yakışmayacak aptalca demeçler bunlar takım yöneticisi olsam 2 pilotada ceza verirdim

  2. Geçen sene ve ondan önce ki sene için. Vettelin gerilerde kaldığı zaman ya da sıkı rekabet içeren durumlarda nasıl oalcağına bakmak gerek demiştim. Çünkü gerçek bir pilot böyle zamanlarda anlaşılır. Vettelin daha sezon başında ilk yarıştan itibaren böyle davranması ne halt olduğunu göstermiş oldu. Gelsin dondurma falan ısmarlim ağlamasın yazık.

  3. Eskiden f1'in yıldızı Schumi idi ve onun sayesinde f1 rating alıyordu bu sebeple onun pistte olması herşeyden önemliydi.

    Ve bu artık Sebastian Vettel için geçerli.

    F1'in yeni zirvesi Sebastian Vettel ve onun pistte yarışması herşeyden önemli. Sızlanan şampiyonlardan, bağıran takımlardan, kendisine küfreden taraftarlardan bile.

    Bu durumu kabul etmek önümüzdeki 10 yıl f1'i izleyebilmeyi kolaylaştıracaktır. aksi sinir sisteminin harabı olacaktır. Dostça tavsiye edilir.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    banane kardeşim, güzin ablamıyım ben. git derdini canına sıkanlara ve yönetime anlat.

  5. helal sana be alonso_rf1 zaten dikkat ettim genelde vettel haberini baltalatan 2 tane şumici var na biri bu dieride normla şumi nikini kullanan arkadaş

  6. sensin lan çocuk yaşın kaç senin artist,sen kimsin oğlum çocuk falan..biz espri yaptık..senin yaşın kadar benim f1 geçmişim var…

  7. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bence ne olursa olsun böyle hakaretleri benim tuttuğum pilotlardan biri bile etse ayıplarım.Kaldı ki Vettel,kaç kişinin yarışını mahvetti bu şekilde.-Bana kalırsa bu kazada da suçu var-Ayrıca o durumda Button da mağdurdu ama böyle bir tepki görmedik.Karthikeyan'dan doğru tespit…

  8. horner a söyleyelimde yarışlarda vettel e bi emzik getirsin…. şu ifadedeki horner yerine dominik vettel yerine alonso ifadesini getirdik diye siteden kontrol yedik ama ilginçtir bu ifadeyi yazan arkadaş ne kontrol yedi ne yorumu silindi ne tepki geldi alonso fanı fazla onlara böyle şeler söylerseniz site karışır tepkiler olur vettelin fan sayısı zaten az hiç bişe olmaz mantığı ile olaya bakılıyor gerçekten yazık ortada büyük bir haksızlık var şimdi belkide bu yorumumdan dolayı gene kontrol yicez

  9. çatlasan da patlasan da o parmak velet diyerek küçümsediğin pilot bu sene şampiyon olacak

  10. nasıl sakin olayım apo gene kontrol geldi hiç bişe yapmıyorum şuçum günahım yok bu nasıl iştir kardeş

  11. apo gne yorum engeli geldi yahu adaletsizlik vr haksızlık var aynı uslupla cevap veriyoruz kontrol geliooooo yukarda gene alonsocular mbize saydırmışş face sayfasında daha da bu siteye yorum felan atmam

  12. yapma sayın admin benim kontrol yememe neden olan yorumlarla aşağıdaki yorumlar arasında hiç bir fark yok orda söylenen emzik sözcüğünü onların pilotuna çevirdim haksızlıktır adaletsizlik tir bu ilk onlar başlatıyor aynı şeyleri onların pilotuna söyleyince suçlu biz mi oluyoruz emzik bebek vettel dediler bende onların anlayacağı dille emzik bebek alonso dedim onlara kontrol gelmiyoda bana mı geliyo yapma sayın admin bu kadar da olmaz yaa

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sakin ol rambu.Biz yıllarca alonsoya takılan lakaplarla mücadele ettik.******* yalonso falonso galonso malonso demediklerini bırakmadılar.sen de alışırsın.

  14. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Başka pilotlara bu yakıştırmalar yapılmıyor olabilir elbette. Çoğu Vettel'e özel zaten.
    Açıklamamı bir daha okuyunuz lütfen.

    Diğer pilotlar ya da takımlar için bu ifadeler kullanılmıyor olabilir ama herbiriyle ilgili konularda bir şekilde şiddetli tartışmalar çıkabiliyor. Amaç şiddet ise her zaman bu sözcüklere ihtiyaç olmaz.

    Ben söz konusu ettiğiniz anlatımlar için düşüncelerimi söyledim. Kullanılabilirler, ancak uçlara gitmemeli.. Sizin yorumlarınız, sikayette bulunduğunuz yorumlara daha ağırca anlamlar yükleyip belki de daha hırçın yanıtlar vermeniz nedeniyle kaldırıldı…

    Ayrıca hakkınızda "ban" kararı yoktu… Sadece "onaylamalı"da idiniz.
    Günün geri kalan kısmında site başında olamayacağım…
    İyi günler.

  15. Adam gerekli cevabı vermiş kendi seviyesine göre

    ve hakettiğince ağlak bebek te yakışmış hani

    haksızda sayılmaz pol olmayınca bir ağlama halidir alıp gidiyor çünkü

    yok centilmentik anlaşması bozulmuş..

    yok herkes ağlak bebeğe yol vermeli

    keser döner sap döner dünya böyle işte.

  16. öncelikle yazı için teşekkür ediyorum peki sayın admin başka hangi pilotun haberlerinde o dediğiniz türden ifadeler kullanılıyor belki biz rahatsız oluyoruz siteye giren hemen hemen tüm sebastian vettel haberlerinde direk bir küçümseme aşağılama ayrıca benim yorumlara neden kontrol geldiğini açıklarmısınız bende aşağıdaki ifadeleri onların pilotlarına çevirdim karşılıklı olarak bana geliyorsa onlara da gelmeli

  17. İşte böylelikle yavaş takımlar ve paralı pilotlar herkesin gözünde daha saygın bir yere yerleşmiş oldu !
    Tek yapmaları gereken buymuş. Vettel Hitlere hakaret etmeye kalksa burada birçok üyenin Hitlerin tarafına geçip yine Vettel aleyhine konuşacaklarına eminim. Şartlanmışlar çünkü. Vettel in ağır konuştuğunu söyleyenlerin üslubu da ayrı dert.

  18. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    İsteğiniz üzerine bu başlıktaki tüm yorumları tekrar gözden geçirdim;
    Sebastian Vettel için kullanılar ifadelerden biri "Parmak Çocuk" ki bu yakıştırma baladığından beri, zaferini kutlama şeklinden doalayı yapılıyor ki bunda herhangi bir şekilde küçümseyici ya da aşağılayıcı bir hava sezmiyoruz. Dahası bu yakıştırma sadece bizde değil diğer ülkelerde de yapılıyor.

    "Velet" yakıştırması da ismine büyük çağrışım yaptığından ve sözcük karşılığı da "çocuk" olduğundan kullanılmasında herhangi bir ahlaki sakınca görmüyoruz.
    Bunun yanında "Parmak Velet" tabiri de kullanılmıştır ki, bu da önceki ile aynıdır.

    "Şimarık" yakıştırması işe toplumumuzda "Kendisine gösterilen sevgi ve saygıdan veya verilen değerden yüreklenerek yersiz ve aşırı davranışlarda bulunmak" olarak algılanır ki birçoğumuz için zaman zaman da olsa bu yakıştırma büyüklerimiz tarafından yapılmıştır. Bunun da üzerimizde iyileştirici bir etkisi vardır.
    Aşırı uçlara varmadığı şürece bu tabirin kullanılmasında da büyük sakınca görmüyorum.

    "Emzik" konusuna gelince…
    Bu da son dönemlerde özellikle genç kuşak diyebileceğim kesimi, kişinin konuşmalarını büyük ölçüde çocukça ve yersiz bulduklarında, bu hislerini O kişiye belirtmenin -esprili bir hava barındırsa da- "kabaca" bir yolu olarak kullanır.
    Bu tabir de, yanına daha ağır sözcükler ya da anlatım biçimleri eklenmediği taktirde yorumlarda kullanılmasına izin verilebilir.
    Ancak;
    Bu tabire ağır yüklü anlamlar yükleyip, karşı yorumlarda bulunmak üyelerimiz için sıkıntılı bir konuşmanın başlangıcı olabilir. Eğer iş buraya varıyorsa ilgili iletileri kaldırabiliriz.

    Bu tür iletileri En başta engellememizin nedeni sizlerin olaylara ve anlatımlara ilk olarak olumlu tarafından bakarak yaklaşacağınıza olan inancımızdır.

    Ben bu satırları hazırlarken yazmış olduğunuz bazı yorumlar ise içeriğine bakılmaksızın "tamamı büyük harflerle" yazıldığından yayından kaldırılmıştır.
    Küçük bir hatırlatma daha eklemek isterim. Anasayfamıza yazdığınız her yorum okunmaktadır. Öğrenmek istediklerinizi sadece bir (1) kez iletmeniz bizim için yeterlidir. Dahası İletişim bölümünden de bize ulaşabilrisiniz. Hemen yanıtlayamayabiliriz. Ama mutlaka sizi tatmin edebilecek bir yanıt verebiliriz diye düşünüyorum.

    Anlayışlı iletilere…

  19. nasıl sakin olayım dostum benim pilotuma bebek ve emzik dediler aynı ifadeyi ben senin pilotuna söyledim kontrol geldi yorum silindi aynı ifadeleri siz söyleyince ne yorum silinir ne kontrol gelir üstelik ilk de siz başlattınız siteye bir vettel haberi girdimi direk yorumlara bak hep bir aşağılama diğer rakip pilotlara karşı böyle bir tavır yok

  20.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sakin ol Şampiyon.

  21. bana neden kontrol geldiğini ve yorumumun silindiğini söyle sayın admin aynı ifadeleri alonsocular ve hamiltoncular da kullandı onlara neden kontrol gelmiyo neden yorumları silinmiyo derhal bu haksızlağa bir son verin sayın admin

  22. aynı ifadeyi senin pilotuna çevirdim ve yorumum silindi kontrol geldi senin ki neden yayınlanıyor da bizimki siliniyor yapam sayın admin lütfen tarafsız olun şimdi bu ifademden dolayıda kontrol getirmeyin ya allah aşkına şu haberin altındaki yorumlara bak nasıl yayımlanır aynı şekilde onlara karşılık vereyim dedim kontrol geldi anladım ki çoğunluk kimdeyse haksız dahi olsa haklıdır

  23. bana neden kontrol geldiğini ve yorumumun silindiğini söyle sayın admin aynı ifadeleri alonsocular ve hamiltoncular da kullandı onlara neden kontrol gelmiyo neden yorumları silinmiyo derhal bu haksızlağa bir son verin sayın admin

  24. AYNI İFADEYİ SEN DEYİNCE NE YORUMUN SİLİNİR NEDE KONTROL GELİR AMA BEN SÖYLEYİNCE KOTROL GELİR YORUMUM SİLİNİR NEDEN ÇÜNKÜ BEN VETTELCİYİM SEN SE ŞUMİCİ

  25. kardeş daha şimdi ben yorum kontrölü yedim neden biliyomusun senin fandaşların benim pilotum vettele bebek emzik vs vs dediler aynı ifadeleri sizin pilotunuzun haberinde ben yaptım ve sayın admin rakip fanların yorumlarını yayınlarken benimkileri hem sildi hemde kontrol verdi sorarım size arkadaşlar bu nasıl bir adalet anlayışıdır

  26. ALONSO VE HAMİLTON HABERLERİNDE AŞAĞIDA GÖRDÜĞÜNÜZ İFADELER KULLANILIYOMU SAYGILI OLUN BİRAZ

  27. YEMİN EDİYORUM BU SİTEDE ACAYİP BİR VETTEL DÜŞMANLIĞI VAR RAKİP FANLAR VETTELE BEBEK VE EMZİK DEMİŞ AYNI İFADELERİ BEN RAKİP PİLOTLARA KARŞI SÖYLEDİM YORUMUM SİLİNDİ VE ARDINDAN KONTROL GELDİ ALONSOCULAR VE HAMİLTONCULAR DA DEDİ NEDEN ONLARA KONTROL GELMEDİ YORUMLAR SİLİNMEDİ

  28. bana neden kontrol geldiğini ve yorumumun silindiğini söyle sayın admin aynı ifadeleri alonsocular ve hamiltoncular da kullandı onlara neden kontrol gelmiyo neden yorumları silinmiyo derhal bu haksızlağa bir son verin sayın admin

  29. aynı ifadeyi senin pilotuna yazdım ve sayın admin yorumumu sildi ve kontrol geldi neden neden siz yazınca bi şe olmuyo da biz yazınca başımıza gelmedik kalmıyo

  30. sayın admin neden soruma cevap vermiyosunuz

  31. aynı ifadeyi senin pilotuna çevirdim ve yorumum silindi kontrol geldi senin ki neden yayınlanıyor da bizimki siliniyor yapam sayın admin lütfen tarafsız olun şimdi bu ifademden dolayıda kontrol getirmeyin ya allah aşkına şu haberin altındaki yorumlara bak nasıl yayımlanır aynı şekilde onlara karşılık vereyim dedim kontrol geldi anladım ki çoğunluk kimdeyse haksız dahi olsa haklıdır

  32. sayın admin size bir sorum olacak aşağıda vettele parmak velet şımarık çocuk bebek emzik gibi terimler kullanıldı ve o yorumlar saatlerdir orda aynı ifadeleri ben onların pilotlarının haberlerinde yaptım ve yorumlarımı kontrol geldi neden sayın admin

  33. sayın admin benim pilotuma neler neler dediler onlar ban yemiyo neden bn ban yiyom

  34. pilotuma parmak çocuk parmak velet emzik bebek gibi ifadeler kullanılmış o yorumlar silinmiyorda benimkiler silinio bide yorum kontrolü getirilio yuhh be yazıklar olsun daha da bu siteye yorum atmam

  35. sayın admin aşada vettele bebek emzik parmak velet gibi aşağılayıcı terimler kullanılmış o yorumlar neden silinmiyorda aynısını ben söyleyince siliniyor

  36. dominike söyleyin alonso bebeğe bir emzik getirsin

  37. hrt yi alonso sürsün ne olacak yaRIŞ MI KAZANCAK ÜTOPİK İNSAN

  38. senin o fernandon varya o ateist olan karısını aldatan sebastian kadar delikanlı mı oooo emzik var ya emzikk alonso gibi pilotlara lazımmmmm çatla patla vettel bu senede şampiyon olacak

  39. allahım delircem yaa vettele şımarık diyooo sebastian kadar delikanlı bir pilot varmı burda utan be adaM O VETTEL ÜLKEMİZDE düzenlenen formula futbol şölenine katıldı hemde hepsine senin pilotun nerdeydi

  40. siz iyice kaşındınız illaki alonsonun anadan doğma plajda çekilmiş fotolarını sitersiniz

  41. aşağıda millet vettele neler neler demiş yuh be yuuuh beee adminnn o yorumları nasıl yayımlarsınızzz çıldırmamak elde değil herkes kendi pilotuna baksınnnn efendilerrrr alonso karısını aldattı başkasının namusuna göz dikti ateistttt yeter beeee adamı siteden soğutursunuz

  42. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İspanya'ya Kadar Aracı Herkesten 1 Saniye Daha Hızlı Hale Getirebileceklerine İnanıyorsun Yani 🙂

  43. KARThikeyan yediğin turlarla 10 tane çin seddi yapılırdı.Vettel seni kaale alıp konuşmaz bile sadece pistlere hakaret eden gereksiz bir gp2 takımının paralı lüzumsuz pilotusun.

  44. rocco junior avatarı

    " Profesyonel bir sporcunun böyle ağlak bir bebek olması beklenmez"..Kavgada bile söylenmez

  45. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    sakin ol şampiyon , daha uykudasın. uyanınca gerçekleri görücen 🙂

  46. Bu sezon Vettel'in şampiyon olacağından o kadar eminim ki.Son yaşananları ve oluşan tepkiyi kaale bile almıyorum.Hileyle yarış kazanmaktan,yarış içinde kasıtlı olarak hakemleri yanıltmaktan daha kötü olamaz.

  47. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Eyvahhh, bu da Vettel in seviyesine inmiş yakışmadı klasina

  48. hıyar fırlatmak iyi olur hee :p

  49. Çindede tur yerken çakarsa buna şaşırmam 😀 yada yanından geçerken hıyar fırlatırsa çok espiritüel olur 🙂

  50. Vettel yarışı kazanamayınca yada istediği gibi gitmeyince işler psikolojik olarak bunu kaldıramıyor.
    hemen yüzüne yansıyor hisleri.
    Öfke kontrolü maalesef yok. bu onun için iyi değil. bu konuda yardım alması lazım.
    Son yaptığı sempati duyanların duygularının değişmesine neden olabilir.
    Başkalarını hor görmek büyüklüğe yakışmaz.

  51. ben şimdiye kadar narain'i sönük, kendi kendine takılan biri sanırdım. Pek ısınamamıştım. Geçenki sözleriyle biraz sevdim kendisini. Bu ifadeyi de bir hint medyasına söylemiş. Demeseymiş daha iyiymiş, yalan da söylememiş gerçi.

    Vettel'den hala bir özür gelmemesi garip. Çıksa "sinirliydim, ağzımdan çıktı, özür dilerim" dese kimsenin lafı olmayacak aslında. hepimiz biliyoruz, sinirlenince herşey olur.

  52. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    o değilde karthikeyanın 10.luğu heba oldu be

  53. şuna bak kimsenin adını anmayacağı karthikeyan efendiyi tutar oldu herkes, bana son derece saçma geldi bu. herhangi başka bir pilot dese bunu ya da yapan vettel olsa gene suçlanan vettel olacaktı. samimiyetinize hiç mi hiç inanmamaktayım karthikeyan'a karşı.

    vettel'in dediği profesyonelliğe yakışmayan deyimlerdi tabi ki orası su götürmez bir gerçek. karthikeyan da hak etmemişti o sözleri her ne kadar takozluk yapsa da ama kendince açıklamaları vardı ne de olsa yağmur yağmıştı vs. vs. ama bu tepki hoş olmamış pek.

    bu konuda kimse savunulamaz iki tarafın da haklı ve haksız olduğu yönler var, gidip direkt vettel'e saldıranları son derece anlamsız ve taraflı buluyorum, arka sıra takımlarına destek çıkan arkadaşlara saygı duyuyorum.

  54. Diren ve efsane ol Karthi !

  55. Magico sürsün nede olsa memleketlisinin takımı bir magic te ona yapsın düzelirler belki.

  56. daha bunlar iyi günleriniz rbr ciler gelen vuracak giden vuracak size daha durun

  57.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Karthikeyan ve Vettel de liseli ergenleri geçti maşallah.

  58. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Narain Sen Seviyeni Koru 🙂

  59. adam haklı hrt yi vetel sürsün bakalım ne olacak…

  60. Ha bu arada o vettele velet diyorsun yaa o vettel velet kadar çoçuk doğurtabilir ha bu arada belki bir gün vettelden bi veletin olur hayat hiç belli olmaz :D:D

  61. tutmayın küçük enişteyi

  62. Ahlaksız dediğin ADAM çok iyi bir eğitim almış, zeki biridir. Bu sektördeki birçok insana göre başarılı ki öyle olmasa burada bulunmazdı, ayrıca kibar-naif birisi ve sen ona hakaret etmeden önce kendini bi teraziye koy; bu senin gelişimin için iyi olacaktır, o zaman bu tarz dialogların aslında ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksın..

  63. zaten geçen sene ham ı daha ilk sektör bitmeden geçen de başkasıydı neyse anlamsız anlamsız bir sürü yorum

  64. Sen nesin la Allah ın kamili.Laf edene bak hele yediği turları bir araya getirsek ekvatordan komple geçecek 4 turlu çin seddi yapılır ahlaksız herif.

  65. Daha iki yarış geçti ne zor senesi sezon bittide benimmi haberim yok ?

  66. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Vettel'in açıklamaları Kartikheyan'a açık kapı bırakmış . Bugune kadar Ne şampiyonlar ne temaslar yaşadı ama Massa'nın Hamilton'un sırtına dokunup alaylı bir şekilde tebrik etmesinden daha ileri gitmedi

    Olmadı Trulli gibi pistte halletseydin , üstüne yürüseydin . Kameralar karşısına geçip böyle bir açıklama yapmak Kaçak dövüşmektir. Medya çevresi daha sağlam diye rahat rahat kamuoyu yaratabilirsin Kartikheyan'a göre

    Pozisyon icabı Vettel haklı olabilir , Şampiyon olmuş ama adam olamamış . Yani bir Alex değil :)))

  67. Yusuf  Hitay avatarı

    Karthikeyan hıncını alamamış belli ki, çin'de ağız burun dalarsa şaşırmam.

  68. Çocuk bu ikiside.

  69. horner a söyleyelimde yarışlarda vettel e bi emzik getirsin….

  70. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Jordanlı yıllardan ismini duyup tanıdığım Karthikeyana bu yakışmamış diyecektim ki soruyu soran gazetenin Hindistan Times olması işin rengini değiştirdi.Basının istediği şekilde konuşmuş.Demek ki Hindular bu işe kafayı takmışlar 28 ekim 2012 yi dört gözle beklemekteler.

  71. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    çok güzel söylemiş

  72. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Gercekten anlamsiz uzadi. Oldu olacak Vettel de simdi ciksin yanit olarak baba parasiyla yarismaktan bahsetsin.

    Yalniz komik olan, adama demezler mi, sen Vettel'in lastigi anlamsizca bic, alacagi puanlardan et, sonra da sezonu kotu gittigi icin vs. vs.

  73. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    E şimdi 2 dünya şampiyonu hıyar derse gerideki takımın pilotu da bunu söyler.Bizim oralarda bir laf vardır.İmam o…cemaat sı…rmış.

  74. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    karthikeyan parmak çocuğu fena oturtmuş, parmak velet bundan sonra kendisini geliştirir artık. karışıklık nerede velet orada öğrenemedi bi türlü pistte sadece kendisi olmadığını, velet önünde kimse yokken pist boşken puan alabiliyo 🙂

  75. Çeviri sırasında Cry Baby için tereddütteydim ama bana en uygunu, en yakını bu geldi.

  76. "Profesyonel bir sporcunun böyle mızmız olması beklenmez" diye çevirsek yada algılasak bence o kadarda ağır bir itham değil. Mevcut çeviri yanlış demiyorum fakat anadili ingilizce olan biri bu cümleyi daha farklı algılayabilir şuan bizim önümüze çevrilip koyan cümleden

  77. a cry baby = sulu göz (deyim)
    cry-baby = mızmız ( konuşma dili)
    cry like a baby = bebek gibi ağlamak

    kaynak: tureng.com

    “For a world champion to say things like that is really shameful. It is really unprofessional. For a driver who has achieved so much to take out his frustrations on me just because he is having a difficult year is really sad. One does not expect a professional sportsman to be such a cry baby.”

    mızmız, sulu göz yada bebek gibi ağlamanın kötü sözcükler olduğunu düşünmüyorum, Vettel'e önyargılı mı yaklaşıyorum emin değilim fakat kendisinin sürüşüne hakaret edip üzerine bir de hıyar diyen birisine verilecek yerinde bir cevap gibi geldi bana. Ha söylemese daha iyiydi belki de onda haklısınız. Ama hakaret yok burada. Ayrıca sadece Vettel değil bu tarz şeylerden ön sıralarda ki çoğu pilot şikayetçi ( tur bindirme olayları vs.), şuan numarayı yapan Vettel diye onu konuşuyoruz 🙂

  78. donnie darko avatarı

    Vettel'in soyledigi ne kadar yanlis ise Narain'in ki de o kadar yanlis. Yanlisa yanlisla karsilik vermesi hic hos degil. Vettel hakliyken haksiz konumuna dusmustu. Simdi de ayni sey Narain icin gecerli. Gereksiz bir uzatma olmus.

  79. onlardan rahatsız olan hangi pilot hangi takım olursa olsun fark etmez. arka gruptaki pilotlar ve takımlar f1'in bir parçası birazcık saygıyı hakediyorlar şamar oğlanı değiller ya.

  80. Estedo de S. Paulo gazetesi, Massa'nın yarıştan hemen sonra Karthikeyan hakkında yaptığı tanımın ise "yayınlanamaz" şekilde olduğunu yazdı.

    Di Montezemolo da İtalyan Sky Sports 24'e yaptığı açıklamada, "İşte bu yavaş araçların ve tecrübesiz pilotların (yol açtığı) bir problem" diye konuştu.

    Kanada 2011 yarışı sonrasında yaşanan bir hadise.

  81. Bakıyorumda eline fırsat geçmiş sende saydırıyosun çifte şampiyona hayırdır böylesi şans birdaha gelmez geçmişken biraz gündem de olayım diyosun herhalde sıktı artık bu tarz söylemler.

  82. vetteli aşağılamalar küçümsemeler, arka gruptaki takımlara ve pilotlara karşı yapılan aşağılayıcı suçlayıcı küçümseyici tavırlar yanında bir hiç kalır. kimse onları dikkate almaz adam yerine koyulmazlar. serhan acar bile vettel karthikeyan olayında "önce button'ın yarışını katletmişti" ifadesini kullandı sonra düzeltti ama arka gruba olan bakış açısının dışa vurumuydu…

  83. Sen bari yapma Narain. Gerçi ceza verilmiyorsa saydır gitsin 😛

  84. İyide yanlış veya kötü bir laf etmemmişki.Hem bu konuda çok uzadı artık.

  85. Yanlız burada Vettel hakkında yapılan ithamlar da çok şık değil.Dikkatle takip ediyorum adamı itinayla aşağılayanlar var.Bunların çoğu kesinlikle tarafsız gözlemle yorumları yapmıyorlar..Her pilotun hatalı anları talihsiz sözleri oldu.Burada ben Vettelin aşağılayıcı sözlerini de aynı şekilde doğru bulmuyorum.
    Bunu da belirteyim.

  86. Maalesef haklı ama Karthikeyan'a yakışmamış bu dediği. Seviyeyi düşürmemeliydi.

  87. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Yorumlar süper ya harbi tam benim kafandansınız Vettel ağlar ağlar susar merak etme Karthikeyan,Vettel bu lafın altında kalmaz ama harbi doğru konuşmuş gerçekler adama koyar adam doğru söylüyor şamp yakısıcak kelimeler değil bu adam ceza alsa ne olur almasa ne olur kendine zarar verdiğinin farkında değil beyinsiz asker 😀 işte abi ne olcak öyle pole alıpda yaris kazanmak olursa durum böle olur ağlar durur o araçta her kim olursa olsun şamp olurdu hem webberin araci daha farklı vettelinkine göre vettel 1 ci pilot konumunda olduğu için yeni parçalar ona takılıyor,2 sinede eşitlik veriyoruz hikayelerine karnımız tok kısacası güçlü bir araçla şamp oldu çekismesiz pole alip araci finishe getirdi yaptığı bakalım daha bu sene neler goricez.

  88. elvan dalton avatarı

    Bundan sonra vettel "o laflar boyboy.." diye açıklama yaparsa şaşırmam

  89. Schumacher- avatarı

    Karthikeyan dostum onun seviyesine inmene gerek yok onun şımarık bir şampiyon olduğunu biliyoruz.

  90. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Buraları hep bizim arka mahalleye dönmüş…

  91. lafı gediğine koymuş :)))

  92. Karthikeyan da abarttı artık,uzatmanın anlamı yok.Kendisi aynı durum da kalsaydı kim bilir neler derdi,ayrıca Vettel in BBC ye konuştuğunda söylediği "idiot" kelimesini(hıyar diye nasıl çevrildi anlamıyorum,bildiğin aptal demek) her pilot her yarış sonrası bir şekilde söylüyor.Şampiyona bir puan bile önemli,ayrıca maddi getiriside çok büyük,kızgın olmak gayet doğal,Karthikeyanın abartması gerekmez artık

  93. Karthikeyan son noktayı koymuş.

  94. oy oy kıyamam e abisi çocuk hep şanslı başına bi şanssızlık gelince ağlıyo:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir