Rosberg, Monaco Mücadelesi İçin Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg gelecek hafta yapılacak olan Monaco Grand Prix’i için sabırsızlıkla bekliyor. Monte Carlo’daki yarış Williams pilotunun kalbinde önemli bir yer teşkil ediyor.

Alman pilot Monaco Prensliği’ni evi olarak adlandıran birçok Formula 1 pilotundan birisi. Öyleki Rosberg yaklaşık iki ay öncesinden başlayan Grand Prix çalışmalarını izleme imkanına sahip.

Setanta Sports News’a konuşan Rosberg şunları söyledi: " Monaco benim evimde gerçekleştirilen Grand Prix. Çünkü burada büyüdüm, bütün arkadaşlarım, ailem ve herşey burada bu yüzden benim için eğlenceli bir yarış, benim halkım benim şehrim boyunca bütün sokakları iyi biliyorum."

" Grand Prix için pistin inşaasına iki ay öncesinden başlanıyor. Parçaları ve birleştirilmelerini görmeye başlıyorsun. Kerblerin yerleştirilmesi, bariyerlerin oluşturulması daima hafızanızda hatıraların canlanmasını sağlıyor ve burada kullanacağınızı düşünüyorsunuz. ‘Formula 1 aracımla sokak boyunca yarışıyor olacağım.’

" Tünel boyunca yarış arabasını kullanmak gerçekten de olağanüstü bir duygu yaratıyor."

Bununla birlikte Rosberg Monte Carlo sokaklarındaki yarışta henüz başarılı bir sonuç elde etmiş değil. 2006 yılında yarış dışı kalırken geçen yılki yarışta da ancak 12. olabilmişti. Fakat bu durum Williams pilotunun kendi evindeki yarışta yaşadığı ‘mücadelede’ sevgisinden bir şey eksiltmiyor.

" Monaco gerçekten de çok ama çok özel bir pist ve yılın en mücadeleci yarışı olma olasılığı çok yüksek çünkü en ufak bir hatayı bile affetmeyecek karakteristiğe sahip."


Yorumlar

  1. Geçen Yıl Hiç Konusmuyordun Melbournede bir podyum gördün dilinin bağı çözüldü. Laçkalaştın demekki 2 3 podyum görsen herkesden daha fazla konuscaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir