Vettel Monaco'da 5 Sıra Cezası Alacak

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel önümüzdeki Monaco GP’sinde yeni aracı kullanacak ancak bunun yanında da ceza alacak.

Vettel ve takım arkadaşı Bourdais sezonun ilk 5 yarışını STR2B aracı ile geride bıraktı ancak Toro Rosso önümüzdeki hafta Monaco’da yeni araç STR3’ü piste çıkaracak. Yeni araç yeni bir vites kutusu gerektirdiği için bu 5 sıra cezası anlamına geliyor.

Bourdais ise ceza almayacak çünkü o zaten son Türkiye yarışını tamamlayamamıştı.

Auto Motor Und Sport’a konuşan takım patronu Gerhard Berger cezayla ilgili "Monte Carlo bunun gibi bir cezayı isteyeceğiniz son yer." dedi.


Yorumlar

  1. eger yeni araçla Q3'ekalırlarsa vettel'e gerçekten yazık olur sezonun ilk 4 yarışı finish görmedi ama türkiye'de gördü ve yeni araçla yarışacağı monaco yarışında ceza aldı bence fia'nın bu aptalca kuraldan vazgeçmesi gerekiyor.

  2. gökay kara avatarı

    bişey farketmez sonuncu başlar büyük ihtimal ama Q2 e geçerse yazık olur. şunu da belirteyim bu tip takımlar için sene sonunda tamamladığı yarış bile önemli çünkü bir sıra milyon dolarlara bedel…

  3. yeni aracı monte-carlo yarışında kullanacakları belli değil miydi? madem bu planlı idi vettel zaten puan alamadığı istanbuldaki yarışta takım yarıştan çekseydi onu, böylece ceza almadan monte-carlo yarışına başlayabilirdi vettel. şimdi bu piyangodan çıkmış gibi konuşmasına gerek yok takım patronunun. hiç kimse tamamlayabileceği yarıştan çekilmeyi istemez elbette ancak, ya onu seçeceklerdi, ya cezayı.

  4. valla vettel bu sene şanssız. okadar yarış dışı kaldı ama türkiye de kalmadı ve şansa bak bir sonraki yarış monaco 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir