Fernando Alonso'nun Günlüğü

yazar:

kategori:

Pazar günkü galibiyetin ardından Maranello’da olmak güzeldi. Uçakta tekrar yarışı düşünüyordum ve inanmakta güçlük çektim. Ardından Maranello’ya vardığımda çalışanlarımızın yüzündeki gülümsemeyi gördüm ve mümkün olan kısa süre içerisinde aracı geliştirme konusundaki tutkunun ne kadar güçlü olduğu karşısında çok memnun kaldım.

Yarış içerisinde  son pit stoplardan sonra galibiyet kazanabileceğimizi düşünmeye başladım. Geçiş lastikleriyle mümkün olduğu kadar dark oluşturmaya çalıştım ancak kuru zeminde gerçeklerin ortaya çıkabileceğini ve her şeyin değişebileceğini biliyordum.

Ardından pit stopların ardından Perez’in çok hızlı olduğunu gördüm. Beni çok fazla baskı altına aldı ancak aynı şekilde 2 metreden geniş olmayan tek bir kuru çizgi olduğunu biliyordum. Hava koridoruma girse bile beni geçmesi kolay olmayacaktı ve sonuna kadar onu arkamda tutmayı umut ediyordum.

Hiç bir arkadaşımın Sepang’da kazanacağıma ya da ilk iki yarışın ardından şampiyonada lider olacağıma dair iddiaya girmemiş olması utanç verici. Sanırım çok büyük paralar kazanabilirlerdi! Ancak gerçek arkadaşlarım çok mutlular ve galibiyetten memnun oldular. Ancak takım içerisindeki herkes dahil hiç kimse hayale kapılmıyor. Şampiyonaya istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık ve daha yapılacak çok şey var.

Ancak vazgeçmeyi reddetme, Ferrari’de her zaman takdir ettiğim bir özelliktir. Onlara karşı yarışırken de durum böyleydi şu anda takımın bir parçasıyken de. Önümüzdeki iki yarışta defansif bir tutum içerisinde olacağız, bu konuda şüphe yok. Rekabetçilik konusunda yetersiz olsak da, istikrarli bir şekilde podyum ve galibiyet mücadelesi veremesek de şu anda yapabileceğimiz tek şey hasarı sınırlandırmak yapabileceğimiz tek şey. Koşullar normal olursa en iyilere göre çok fazla puan kaybetmemeye çalışmalıyız. Umarım Avustralya ve Malezya’dakinin aynısını yapabiliriz.

Şu anda İtalya’da Forli’de yer alan ve antrenörüm Fabrizio Borra’nın  süper olduğu Fizik Merkezi’nde rutin tıbbi kontrollerimiz için bir kaç gün geçireceğiz. Her açıdan ne durumda olduğumu görmek için bu tıbbi ve fiziksel kontrolleri senede 2-3 defa yaptırıyorum. Ardından İspanya’ya ailemi görmeye gideceğim. Bu sayede onlarla birlikte bir kaç gün geçirebileceğim.

Sepang’daki gibi zorlu bir yarışın ardından rahatlamak için bir kaç güne ihtiyacınız oluyor ve önümüzdeki art arda olacak Çin ve Bahreyn yarışları için hazırlıklarda son rütuşları yapacağız.  Daha uzun seyahatler olacak ve saat dilimleri değişecek. Düşünün, Avrupa’dan ayrıldığımda kıştı ve şu anda 3 hafta sonra ilkbaharın ortasındayız. Çok güzel değişim oldu!

Son 3 haftada Twitter’daki ilk günlerimi geçirdim ve çok keyifli bir deneyim olduğunu söylemem lazım. Bir süredir bunu istiyordum ve bunun için kendim biraz çalıştım. Son aylarda internette ve sosyal medya sitelerinde hakkımda çok fazla şey konuşuldu bu yüzden benim de oralarda olmamın iyi olacağını düşündüm, öyle değil mi? Artık kendi görüşümü sunabilir, hakkımda konuşabilir ve gerçek duygularımı iletebilirim.

Ancak teknik konuşmalar olmayacak çünkü derine inersek Formula 1 hâlâ belli alanların önemli olduğu bir spor ve ben sadece yaptığım işle ilgili bazı şeyleri açıklamaya çalışacağım. Şu an için harika. Takipçilerimin gönderdiği tweetleri ve önerilerini okumak harika. Onlara cevap veremiyorum çünkü tüm günümü alır ancak hepsini okuyorum ve tweet standardımı yükseltmeye çalışıyorum.

Çok şaşırdığımı söylemem lazım. Öncelikle hemen kazandığım takipçi sayısından. İlk videomu koyduğumda Doha’dan Avustralya’ya gidiyordum ve hava alanındaydım. Menajerim ve fizyoterapistim Edoardo ile havaalanından ayrılmadan önce kaç takipçik olacağı konusunda iddiaya giriştik. Ben 100 dedim, Luis 800, Edoardo 600 dedi. 4 saatin ardından Melbourne için ayrılırken takipçi sayısı 39 bin’e çıktı! Ardından heyecan oluştu. Çok fazla mesaj vardı ve hepsi pozitifti. Bunun bana gerçek motivasyon sağladığını söylemeliyim.


Yorumlar

  1. bak sizin araçlar geçiş yapmak için tasarlanmış vettelin rbr si düzlükte drs sayesinde bile öndeki aracı zar zor yakalıyor lider gitmek için tasarlanmış araç

  2. Tifosi6178_  avatarı

    Vettel hea 😀 ? İki sene önce ki pilot 😀 ? Şuan o pistte Alonso-Button-Lewis ve her ne olursa olsun Schumi zevk katıyor senin gibi kör cahiller dışında herkes Vettel kendini tam olarak kanıtladığını düşünmüyor 😉

  3. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    hiçbir şey kusursuz değildir illa bir açığı vardır.tıpkı hackerların bilgisayarlara girmesi gibi her zaman her yerde bir açık kapı vardır ve illa birisi bu açık kapıyı doldurur

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    =) =) =)

  5. evet araba hızlıydı ama son 5 6 pol son saniyede kendini kasarak alınmış tır sadece hindistan değil bunun gibi daha 10 pol kusursuzdu aynı araca senin pilotun hamiltonuda koysak o turu geliştiremezdi adı üstünde kusursuzdu

  6. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    sene sonunda görüşürüz o zaman bir de hep aynı şey hindistandaki kusursuz tur ne yani adamın hızlı bir arabayla iyi bir tur attı diye ne bu hava ?

  7. çift katmanlı difüzör şampiyonumu güldürme deni dostum bi keresinde araç tek turda sene başın 08 yarışta 0.3 civarı iken ikinci yarıda ki monza sonrası diyelim tek turda 0.2 yarışta 0.1 hatta bazen siz daha hızlıydınız hatırla genç sizin mühendis ne demişti bizim araç sene sonunda en hızlıydı ama nasıl oluyodu vettel polü alır tarzı ifadeler kullanmıştı o rekorları öyle herkes kıramaz o kusursuz hindistan abu dabi pollerini lewis geliştirebilirmi zaten sınır o vettel webbere açık ara fark attı gridde webberden kaç tane iyi pilot var bu sene o çekişme zaten olacak eb d yi yasaklayarak amacınıza ulaştınız bakalım kim şampiyon olacak ben gene inanıyorum ki vettel olacak

  8. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    rambo arkadaş sen sebastian vettelin f1 i izleyen insanları arttırdığını düşünmüyorsun değil mi? vettel insanları altında 1 saniye hızlı araçlarla poller yarışlar kazanmasını istemiyorlar , çekişme istiyorlar,agresif pilot istiyorlar,bitmeyen lastik istiyorlar,her yarışa ayrı motorlar istiyorlar , saçma sapan geçiş kurallarının kalkmasını istiyorlar,gelişim istiyorlar,kers,drs vb yapay unsurlar istemiyorlar,doğal çekişme istiyorlar,çift katmanlı difüzör şampiyonlarını değil

  9. vettel alonsonun yaşına geldiğinde yani 30 küsür olduğu zaman yeni şumi dönemlerini yaşayacağız
    güçse güç yürekse yürek zordur sebastian vetteli yenmek

  10. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sen Kabul Etmesende F1'deki En Önemli Ögeler Ferrari ve McLaren'dir 🙂

  11. Eskiden f1'in yıldızı Schumi idi ve onun sayesinde f1 rating alıyordu bu sebeple onun pistte olması herşeyden önemliydi.

    Ve bu artık Sebastian Vettel için geçerli.

    F1'in yeni zirvesi Sebastian Vettel ve onun pistte yarışması herşeyden önemli. Sızlanan şampiyonlardan, bağıran takımlardan, kendisine küfreden taraftarlardan bile.

    Bu durumu kabul etmek önümüzdeki 10 yıl f1'i izleyebilmeyi kolaylaştıracaktır. aksi sinir sisteminin harabı olacaktır. Dostça tavsiye edilir.

  12. senin ve senin malum pilotununki ise bu bile olamasın.

  13. polyannacılık oynuyor…daha doğrusu insanlara bunu kabul ettiriyor. çünkü başka verebileceği birşey yok.değil 39 bin 39 milyon olsa ne yazar…sen şampiyonluk veremedikten sonra takımına…
    üzerine kan sıçramış doğarken…üç beş sevenin ama binlerce nefret edenin…

    en büyük mutluluğun bu olsun….

  14. thelolz - avatarı

    Pozitif yorumun kralını attım görünce evde cirit attım ona tweet yolladım durmadan.Ama cevap vermiyor tabi.Rubens Barrichello vermişti gerçi bana hatta ona Türkçe öğretmiştim ama neyse 😀

  15. Malum şahsın günlüğü:

    "Bugün de Allah'ı inkar ettim."

  16. Hakikaten o savunmayı bende unutamıyorum. İstanbul Park denilince aklıma gelen ilk şeylerden bir tanesidir. 8 nci viraj savaşı müthişti öylesi de sonra olmadı zaten hiç orda yada beni etkileyecek kadarı diyelim.

  17. Matador seni SultanAhmette izlemek ayrı bir güzeldi

    İstanbul parkta seyretmek ise çok ayrı
    o şumiye yaptığın geçiş vermeyen savunma yokmu

    bir tanesin…

  18. yapma sayın admin onlar aynı ifadeyi kullanınca bi şe yok biz kullanınca suç mu

  19.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Son derece makul ve ayakları yere basan bir üslupla kaleme almış. Artarak devam etmesini umuyorum.

  20. Oraya ufak güncellemeler gelecek asıl güncellemeler İspanya'da olacak

  21. İki yarışa pole den başladığı halde vasat iki sürüşle alınan iki silik podyum taraftarlarının psikolojisini epeyce harap etmiş.

    ————————————————————————————————————————————————-

    Çözüm= En büyük hayranı olduğu pilottan Fernando Alonso Diaz (2005-2006 FIA F1 Dünya Şampiyonu İspanyol Pilot) dan sürüş dersleri almasına……..

    ————————————————————————————————————————————————

    Şuda olabilir: Hey guys.If I back up bla bla bla bla bla bla will overtake me or not?

  22. arkadaşlar ferrari çine güncelleme getirecekmiydi alonso hala savunma modundayız filan diyo da bu konu hakkında bilgsi olan varmı?

  23. öff ya bi çekin gidin alonso haberinden

  24. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Perez'in çok hızlı olduğunu gördüm. Beni çok fazla baskı altına aldı ancak …………………………. Hava koridoruma girse bile beni geçmesi kolay olmayacaktı ve sonuna kadar onu arkamda tutmayı umut ediyordum.

    —————————————————————————————————
    Petrov dan aldığı 40 turluk ders sonrası kendine güveni bir hayli artmış.
    Attaboy.

  25. Massa da twitter'a katıldı

    @Felipe1Massa

  26. Muammer UYAR avatarı

    teşekkürler

  27. Muammer UYAR avatarı

    arkadaşlar Alonso nun twitter ismi ne ?

  28. Çok hızlı yayılacağına ihtimal vermediklerinden o sayılardan bahsetmişlerdi demek ki.

    Bir kaç yıl önce burada taraftar sayıları üzerine tartışmalar yoğunlaşınca bir araştırmaya girişmiştim sonra yoğunluk girdi araya kaldı hep aklımda ama hem teknik konularla ilgili site hemde böyle bir kaç araştırmaya bir türlü fırsat olmadı. Kimi'nin son senesiydi, Schumacher henüz dönmemişti tabi web bazlı yapmak durumundaydık Schumacher ve Lewis konusunda zorlanmıştık her pilotun clubü iyi yönetilmiyor tabi. Şimdi fırsat oluşturmak lazım aslında facebook, tweeter var veri toplamak çok daha kolay olur.
    Formula 1, motorsporlarının böyle dış kapının mandalı konularında istatistik, anket çalışmasına çok ihtiyacı var aslında, UEFA iyi yönetiyor böyle olayları.
    Amma fikri olarak hep söylediğim demek ki işlerine çok karıştırmak istemiyorlar. 🙂

  29. Menajerim ve fizyoterapistim Edoardo ile havaalanından ayrılmadan önce kaç takipçik olacağı konusunda iddiaya giriştik. Ben 100 dedim, Luis 800, Edoardo 600 dedi. 4 saatin ardından Melbourne için ayrılırken takipçi sayısı 39 bin'e çıktı! Ardından heyecan oluştu. Çok fazla mesaj vardı ve hepsi pozitifti. Bunun bana gerçek motivasyon sağladığını söylemeliyim.

    100 takipçiyi burda yorum yapan bizim gibi f1 fanları bile 1 günde yapabilir. fazla mı mütevazisin yoksa dalga mı geçiyosun galibiyet sarhoşluğuyla fernando 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir