Fittipaldi: "Raikkonen'in Formuna Dönmesi Hiç Zaman Almadı"

yazar:

kategori:

1972 ve 1974’te şampiyon olan Fittipaldi: “Formunun zirvesine çıkmakta Kimi’nin hiç zaman kaybetmemesine şaşırdım. Michael Schumacher de bu sene formunda ama ayak uydurması 2 sene aldı. Kimi, daha ilk testte formundaydı”

“Etrafta birçok iyi ikili var ve Lotus da istisna değil. Kimi’nin iyi yarışması, Romain’in (Grosjean) hızı göstermesi ile bu ikili, birbirlerini iyiye taşıyacak ve sonuçlar gelecek.”

Raikkonen Avustralya’da 7., Malezya’da ise 5. oldu ama Grosjean, henüz damalı bayrağı göremedi.

Fittipaldi’nin Fransız pilota bir önerisi var.

Fittipaldi: “Öncelikle yarışı tamamlamalısınız; daha sonrasında birinci olabilirsiniz.”

Bu arada Niki Lauda da Kimi Raikkonen’in performansını övdü ve hiç ayrı kalmamış gibi sürdüğünü söyledi.


Yorumlar

  1. son cümleyle olayı zaten çok güzel açıklamışsın önemli olan aracın içindeki. dediğin gibide en basit ve en güzel örnek massa

  2. Ben kışkırtma amacı gütmeden karşılıklı münazara şeklinde konuşur cevaplarım ne ekmeğimi verirsin ne de suyumu anlıyorsan anlarsın! bil hassa sen bir alonsocusun başta bunu söyleyeyim kimi'ye karşı muhalif olduğunuzu dünya biliyor bir ben değil. senin çifte şampiyon 8 günde şampiyonaya hazırlanmalarını eleştirmiş kendi ağzınla diyorsun? 2 yıl olmuş ara vereli Formula hakkında bilgin varsa Dünyanın günlük teknolojik gelişimine paralel olarak değişiyor buda demekki 2 yıl çok büyük reaksiyona uğramak demek. Kimi'de böyle bir şikayet nerede? yaptığı işte başarılı olmayı amaçlayan ve istikrar sahibi akıllı bir Kimi var bunada lotus hızlı kimi hızlı değil diye konuşuyorsun… bu nasıl bir mantıktır? daha toplasan 10000km mesafe kat etmedi hala bişeylere yabancı ve hala alışma aşamasında ve kalitesini konuşturuyor otomatik pilot felan mı var ben mi bilemiyorum? yağmur altında tanımadığı lastiklerle istikrarlı turlar atan lotus aracı felan mıydı yoksa Kimi mi? <benim fikrim Kimi>. Grosjean la kıyaslayalım adam 2 yarısta şanssızmıdır yoksa kendi pilotaj hatası yüzünden mi yarış dışı kalıyor sonuçlar belli… fakat senin mantığın şu şunu demek istediğini 5 yaşındaki çocuk bile anlar lotus renault'u alonso kullansa pole alır yarış kazanır bende sana diyorum kimi podyum mücadelesi verebilecek pota'nın hemen arkasında harika işler yapıyor sen buna kör gözle bakıyorsun bu gelişim sürsün çok yakında podyuma'da çıkacaktır pole'de alacaktır yarışta kazanacaktır…. sen bunu lotus'a bağla dur…. mantığın bu işte… önemli olan aracın içindekidir ÖRNEK! Massa nerde? Alonso nerde? yalan mı….

  3. Ben kışkırtma amacı gütmeden karşılıklı münazara şeklinde konuşur cevaplarım ne ekmeğimi verirsin ne de suyumu anlıyorsan anlarsın! bil hassa sen bir alonsocusun başta bunu söyleyeyim kimi'ye karşı muhalif olduğunuzu dünya biliyor bir ben değil. senin çifte şampiyon 8 günde şampiyonaya hazırlanmalarını eleştirmiş kendi ağzınla diyorsun? 2 yıl olmuş ara vereli Formula hakkında bilgin varsa Dünyanın günlük teknolojik gelişimine paralel olarak değişiyor buda demekki 2 yıl çok büyük reaksiyona uğramak demek. Kimi'de böyle bir şikayet nerede? yaptığı işte başarılı olmayı amaçlayan ve istikrar sahibi akıllı bir Kimi var bunada lotus hızlı kimi hızlı değil diye konuşuyorsun… bu nasıl bir mantıktır? daha toplasan 10000km mesafe kat etmedi hala bişeylere yabancı ve hala alışma aşamasında ve kalitesini konuşturuyor otomatik pilot felan mı var ben mi bilemiyorum? yağmur altında tanımadığı lastiklerle istikrarlı turlar atan lotus aracı felan mıydı yoksa Kimi mi? <benim fikrim Kimi>. Grosjean la kıyaslayalım adam 2 yarısta şanssızmıdır yoksa kendi pilotaj hatası yüzünden mi yarış dışı kalıyor sonuçlar belli… fakat senin mantığın şu şunu demek istediğini 5 yaşındaki çocuk bile anlar lotus renault'u alonso kullansa pole alır yarış kazanır bende sana diyorum kimi podyum mücadelesi verebilecek pota'nın hemen arkasında harika işler yapıyor sen buna kör gözle bakıyorsun bu gelişim sürsün çok yakında podyuma'da çıkacaktır pole'de alacaktır yarışta kazanacaktır…. sen bunu lotus'a bağla dur…. mantığın bu işte… önemli olan aracın içindekidir ÖRNEK! Massa nerde? Alonso nerde? yalan mı….

  4. Ben kışkırtma amacı gütmeden karşılıklı münazara şeklinde konuşur cevaplarım ne ekmeğimi verirsin ne de suyumu anlıyorsan anlarsın! bil hassa sen bir alonsocusun başta bunu söyleyeyim kimi'ye karşı muhalif olduğunuzu dünya biliyor bir ben değil. senin çifte şampiyon 8 günde şampiyonaya hazırlanmalarını eleştirmiş kendi ağzınla diyorsun? 2 yıl olmuş ara vereli Formula hakkında bilgin varsa Dünyanın günlük teknolojik gelişimine paralel olarak değişiyor buda demekki 2 yıl çok büyük reaksiyona uğramak demek. Kimi'de böyle bir şikayet nerede? yaptığı işte başarılı olmayı amaçlayan ve istikrar sahibi akıllı bir Kimi var bunada lotus hızlı kimi hızlı değil diye konuşuyorsun… bu nasıl bir mantıktır? daha toplasan 10000km mesafe kat etmedi hala bişeylere yabancı ve hala alışma aşamasında ve kalitesini konuşturuyor otomatik pilot felan mı var ben mi bilemiyorum? yağmur altında tanımadığı lastiklerle istikrarlı turlar atan lotus aracı felan mıydı yoksa Kimi mi? <benim fikrim Kimi>. Grosjean la kıyaslayalım adam 2 yarısta şanssızmıdır yoksa kendi pilotaj hatası yüzünden mi yarış dışı kalıyor sonuçlar belli… fakat senin mantığın şu şunu demek istediğini 5 yaşındaki çocuk bile anlar lotus renault'u alonso kullansa pole alır yarış kazanır bende sana diyorum kimi podyum mücadelesi verebilecek pota'nın hemen arkasında harika işler yapıyor sen buna kör gözle bakıyorsun bu gelişim sürsün çok yakında podyuma'da çıkacaktır pole'de alacaktır yarışta kazanacaktır…. sen bunu lotus'a bağla dur…. mantığın bu işte… önemli olan aracın içindekidir ÖRNEK! Massa nerde? Alonso nerde? yalan mı….

  5. Ahmet Kara ya nadirde olsa katılıyorum… güzel bir analiz ve yazı olmuş. Pirelli lastikleri ile yaptığınız atakla bir sonraki tur ve turlarda çok şey kaybedebiliyorsunuz. DRS bu yıpranmayı biraz azaltıyor.Artı; aracınız ve pilotunuz çok hızlı olsa dahi lastikleriniz iyi olsa bile önünüzdeki aracı zor geçebileceğiniz bir lastik segmenti ile yarışırken adeta takımların bir yöntem bulması gibi bir seçenek gibidir DRS. Bir yarış hiç DRS açtırmasalar ne kadar sıkıcı olan yarışları izlemek zorunda kalacağımızı anlarız. Kısıtlanmış araçlarla bazı şeyleri yapabilmek çok zor. Eskiden MSC bir tur yerdi ama turunu geri alıp öndeki araçların çoğunuda geçerdi . Şimdi bu kısıtlanmış araçlarla birlikte sürüş sitili ve kullanma şekli seçen lastiklerde var.Hanilton geçen sene ilk yarışını fazla bir pit yapıp bir set yeni lastik takarak daha hızlı olan bir araçla kazandı.Yoksa McLaren in hızı RBR ye değil yetişmek 3 sn hızlı turlar attıracak mesafede dahi değildi.

  6. özür diliyorum… yazının yayımlanma yerini yanlış seçmişim.

  7. Bilfassa kışkırtmacı cevaplar yazanlara cevap vermek pek alışkanlığım olmasada… Raikonenin yavaş birisi olduğunu yazdığım yazıyı buraya' paste' yaparmısın.Şu anki Lotus un hızını net olarak söylemesemde şüphe olarak yazdım ki;Grosjean ile yakın pozisyonlar alması onun başarısından öte aracın başarısı gibi gözüküyor.İddia ediyorum… eğer Lotus,aracı geliştirmeye devam edip öndeki takımlarla geliştirme ritmini yakalarsa pilotlar birazdaha ortama alışırsa bu aldıkları puanların daha fazlasını alacaklarını ima ettim.Şu anda ortaya çıkan Raikonen in hızı değil Lotus un hızıdır.Raikonen kendi hızına ulaşabilmiş değil… Testlerin azlığı araç değiştiren yada Raikonen gibi tekrar geri dönen pilotların ortama alışmasını zorlaştırıyor.2010 da ALonso Ferrariye başladığında ; 8 gün araca binerek bir şampiyonaya hazırlanmamızı bekliyorlar diyerek eleştirmişdir.Raikonen şu anda kendi hızını verecek kadar araca ve sürüş sitillerine alışamadı.Şu anda çoğunluk olarak görünen Lotus un hızıdır.
    Bu yazdıklarımı çözmeye kapasiten yetermi yetmezmi okudukdan sonra karar ver ve bu kadar açıklamadan sonra ister anla istersen anlama…

  8. Bilfassa kışkırtmacı cevaplar yazanlara cevap vermek pek alışkanlığım olmasada… Raikonenin yavaş birisi olduğunu yazdığım yazıyı buraya' paste' yaparmısın.Şu anki Lotus un hızını net olarak söylemesemde şüphe olarak yazdım ki;Grosjean ile yakın pozisyonlar alması onun başarısından öte aracın başarısı gibi gözüküyor.İddia ediyorum… eğer Lotus,aracı geliştirmeye devam edip öndeki takımlarla geliştirme ritmini yakalarsa pilotlar birazdaha ortama alışırsa bu aldıkları puanların daha fazlasını alacaklarını ima ettim.Şu anda ortaya çıkan Raikonen in hızı değil Lotus un hızıdır.Raikonen kendi hızına ulaşabilmiş değil… Testlerin azlığı araç değiştiren yada Raikonen gibi tekrar geri dönen pilotların ortama alışmasını zorlaştırıyor.2010 da ALonso Ferrariye başladığında ; 8 gün araca binerek bir şampiyonaya hazırlanmamızı bekliyorlar diyerek eleştirmişdir.Raikonen şu anda kendi hızını verecek kadar araca ve sürüş sitillerine alışamadı.Şu anda çoğunluk olarak görünen Lotus un hızıdır.
    Bu yazdıklarımı çözmeye kapasiten yetermi yetmezmi okudukdan sonra karar ver ve bu kadar açıklamadan sonra ister anla istersen anlama…

  9. Herkesin belli bir görüşü var fakat bazı gerçekler var.Bazı arkadaşlar uyuyor gibi araba kullanıyor demişler.Ben onu şu şekil açıklayabilirim.

    Ben işim gereği;mecburen anlatacağım duruma sürekli maruz kaldığım için çok çok az da olsa anlayabiliyorum.Siz deneyin siz de anlarsınız. 🙂

    Şimdi,şayet arabanız varsa (yok ise kendinize ait bir odanız veya eşyanız vardır kullanılabilen onu bir başkasına verdiğinizi düşünün) 2 yıl değil 2 hafta binmeyin.Sizin yerinize babanız abiniz veya herhangi biri kendisi için kullansın.Sonra siz ondan devralın ve sürün.Sürüşünüz de pek bir şey değişmeyecektir ama araba normal tepki verse bile siz onu farklı algılarsınız hatta bu farklı algılamayı sizden önce kullanana bağlarsınız.Sizin yerinize kullanan kimdiyse onunla tartışacağınıza dair bahse girerim. :)) ''Yaw koltukla oynamışsın oysa ben kendime ayarlamıştım.Pas pasları da yanlış koymuşsun.Sağ dikiz aynasını kim çizdi,bir şey göremiyorum.O bagajda ki pijamalar kimin :)))''

    Bir deneyin valla ürün aynı ürün değişeni yok 🙂 motor aynı koltuk aynı lakin kafa aynı değil. Adamı yermeyin anlayışlı olun.

    Şimdi size bir soru.Sezon başlamadan önce Kimi'nin Red bull da yarışacağını söyleselerdi sizin beklentiniz ne yönde olurdu?Yine uyuyor aracın içinde diyebilecek miydiniz?Bence temkinli olmakla uyumak arasında baya bir fark var.Uyuyan pilot için en iyi örnek Mark Webber'dir.

    Siz Kimi'nin Hamilton gibi önde ki aracın arkasında salsa yapmasını mı bekliyorsunuz 🙂 Daha çok beklersiniz.

  10. Drs nin tek amacı geçiş yapmak için.2008 sonrası geçişleri kolaylaştırmak uğruna yapılan araçlardaki aero temizliğinin ve kersin bi işe yaramaması üzerine son çare olarak geldi.Ama ben 2010 da da kers in sporda kalmasını isterdim herkesin kullanması şartı ile.Herkes farklı alanlarda kersi kullanabilirdi ve sonuçlarını görmekte oldukça ilginç olurdu.
    Yarış içerisinde herkesin kullanacağı Drs nin bi anlamı yok bana göre.Ama sıralamalarda kullanılıp kullanılmaması sorgulanabilir.

  11. Bence mevcut kullanim sartlari gayet uygun, Drs`nin amaci hizli olanin yavas olani gecisini kolaylastirmak, ama bu cok kolay olmamali cunku suni gosteriyor. Drs oncesi arkada ki aracin ondeki araci gecmesi icin minimum 1 saniye hizli olmasi gerekiyordu, ama simdi 0,5 sn yeterli oluyor, zaten farkindaysaniz Drs acip gecen adami diger adam 1 tur sonra gecemiyor degilmi? yani hizli olan geciyor ve farki acmaya baslayip sonraki hedefi yakalamaya basliyor, tekrar soyluyorum cok kolay olmamali suni gosteriyor ama gecisleri arttirmak icin bu gerekliydi. Iki tarafinda kullanmasi ise Kers gibi olur bir fark yaratmaz, bence Fia iyi ayarladigi surece Drs cok faydali bir sistem..

  12. Raikkonen farki diyorum, adam anasinin karnindan hiz makinesi olarak dogmus 🙂

  13. sen ne kadar muhalefet bir adamsın koskoca formula 1 şampiyonları adamın iyi olduğunu söylüyor sen hala aksini konuşuyorsun daha mı iyi biliyorsun? formula'da şampiyon mu oldun haberimiz mi yok yoksa sana mı danışıyor takımlar pilotların nasıl olduğunu? bu iyiliği lotusa bağlıyorsun? romain grosjean 1. olduda benim mi haberim yok? yoksa pole mü aldı? kimi lastiklere yabancı takıma yabancı 2 yıl ara verdi geldi doğru dürüst test yapamadı bunlardan bahsetsene adamda istikrar var akıllı hareket ediyor yetenekli ve hızlı düzenli puan alıyor sen hala neyi konuşuyorsun bırak allah aşkına ya sen gerçi kimi lotus ile anlaşma imzalandığında'da boş konuşup eleştiriyordun hızlı değil felan diye çok şükür daha 2 yarıs oldu ve gösterdi kalitesini sezon sonuna doğru bakarız lotus kendini geliştirirse eğer! hala aynı şeyi yapıyorsun. hala aynı şey kimi sanki ben drs yi çalıştırıp atak yapmam yada aracdan söktürürüm demiş gibi konuşuyorsun aç haberleri oku bu adam 2002 yılından 2009'a kadar drs siz formula 1 aracı kullandı bileğinin hakkıyla ataklar yaptı yani pilotajla! öndeki aracın savunma yapma şansını zayıflattığını ve arkadaki araca avantaj sağladığını söyledi bunun bir buton ve pilotajla çok ta alakalı olmadığını söyledi doğru mu doğru! daha ne konuşuyorsun?

  14. sen ne kadar muhalefet bir adamsın koskoca formula 1 şampiyonları adamın iyi olduğunu söylüyor sen hala aksini konuşuyorsun daha mı iyi biliyorsun? formula'da şampiyon mu oldun haberimiz mi yok yoksa sana mı danışıyor takımlar pilotların nasıl olduğunu? bu iyiliği lotusa bağlıyorsun? romain grosjean 1. olduda benim mi haberim yok? yoksa pole mü aldı? kimi lastiklere yabancı takıma yabancı 2 yıl ara verdi geldi doğru dürüst test yapamadı bunlardan bahsetsene adamda istikrar var akıllı hareket ediyor yetenekli ve hızlı düzenli puan alıyor sen hala neyi konuşuyorsun bırak allah aşkına ya sen gerçi kimi lotus ile anlaşma imzalandığında'da boş konuşup eleştiriyordun hızlı değil felan diye çok şükür daha 2 yarıs oldu ve gösterdi kalitesini sezon sonuna doğru bakarız lotus kendini geliştirirse eğer! hala aynı şeyi yapıyorsun. hala aynı şey kimi sanki ben drs yi çalıştırıp atak yapmam yada aracdan söktürürüm demiş gibi konuşuyorsun aç haberleri oku bu adam 2002 yılından 2009'a kadar drs siz formula 1 aracı kullandı bileğinin hakkıyla ataklar yaptı yani pilotajla! öndeki aracın savunma yapma şansını zayıflattığını ve arkadaki araca avantaj sağladığını söyledi bunun bir buton ve pilotajla çok ta alakalı olmadığını söyledi doğru mu doğru! daha ne konuşuyorsun?

  15. sen ne kadar muhalefet bir adamsın koskoca formula 1 şampiyonları adamın iyi olduğunu söylüyor sen hala aksini konuşuyorsun daha mı iyi biliyorsun? formula'da şampiyon mu oldun haberimiz mi yok yoksa sana mı danışıyor takımlar pilotların nasıl olduğunu? bu iyiliği lotusa bağlıyorsun? romain grosjean 1. olduda benim mi haberim yok? yoksa pole mü aldı? kimi lastiklere yabancı takıma yabancı 2 yıl ara verdi geldi doğru dürüst test yapamadı bunlardan bahsetsene adamda istikrar var akıllı hareket ediyor yetenekli ve hızlı düzenli puan alıyor sen hala neyi konuşuyorsun bırak allah aşkına ya sen gerçi kimi lotus ile anlaşma imzalandığında'da boş konuşup eleştiriyordun hızlı değil felan diye çok şükür daha 2 yarıs oldu ve gösterdi kalitesini sezon sonuna doğru bakarız lotus kendini geliştirirse eğer! hala aynı şeyi yapıyorsun. hala aynı şey kimi sanki ben drs yi çalıştırıp atak yapmam yada aracdan söktürürüm demiş gibi konuşuyorsun aç haberleri oku bu adam 2002 yılından 2009'a kadar drs siz formula 1 aracı kullandı bileğinin hakkıyla ataklar yaptı yani pilotajla! öndeki aracın savunma yapma şansını zayıflattığını ve arkadaki araca avantaj sağladığını söyledi bunun bir buton ve pilotajla çok ta alakalı olmadığını söyledi doğru mu doğru! daha ne konuşuyorsun?

  16. şu anda sadece arka taraftaki bundan faydalanıyor. özellikle çift drsli pistlerde ilkinde açıp geçen 2.de de açıp fark atıyor bu nedenle daha da büyük dezavantaj ortaya çıkıyor. drsden ziyade madem öyle nitro gibi bir şey olsun, herkese eşit kullanım hakkı verilsin isteyen kullansın. superleague formulada buna benzer bir şey vardı. bir turda belli sayıda kullanılıyordu. bu tür geçişlerin arttığı doğru ama savunma hakkı yok.

  17. DRS sistemi, DF mantığı üzerine kurulu araçlarda düzlük hızı sorununun önüne geçecek en iyi çözüm durumunda. Sorun, pilotların adil olmayan bir şekilde birbirini geçmelerinde kullanılmasında. Bence DRS sıralamalarda ve yarışta belirli bir bölgede her zaman ve herkes tarafından aktifleştirilebilmeli. F1 bu yönde ilerlese daha iyi olacak sanki?

    Siz ne diyorsunuz buna?

  18. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kiminin donus haberi resmen aciklandiginda ki yorumlar sayfalarda duruyordur.hep kimiden suphem yok ama yetrki lotus hizi ve dayanikligi ile rekabetci olsun yeter demistim.kimi zaten fiziksel oark azir cunki vrc gibi f1 kadar zor bir seride yaristi.hatta eskisinden iyi bi kimi gorebiliriz.ferrariye. bir meydan okuma ile arti motivasyonla gelecektir diye hep yazmistim.

    daha once yazdiklarimin cikmis olasi beni elbettw mutlu ediyor.evet kimi hic ayrilmamis gibi dondu ama bunda lotusun rahat kullanilabilmesi lastiklere nazik olmasi ve tabiki hizininda etkisi var.ama kimide bir temkin bir aman abi sakata gelmiyelim halleri var.nerde spa2009 un son 5 6 turu nede 2010 un ilk iki yarisi.ee buda normal .pratik yaptikca araca alisacak alistikca acilacak tabi.

    drs yi bende sacma olarak gorenlerdenim.hep yazdim durdum.drs cikti mertlik bozuldu diye.aa drs var sacma dedik diyede f1 i seyretmemezlik yapmiycaz heralde.crasher in dedigi gibi kimi sacma bulmustur fikrini soylwmistir.ama bu bir kural ve kimi icinde gecerli.elbette kullancak herkes gibi.

  19. Eee adam DRS saçma sapan dedi ama bunu ben asla kullanmam dedi de ben mi kaçırdım yapma lütfen elbette kullanacak ayrıca şöyle bir gerçek var karşımız da DRS geldiğinden beri pilotların atak yapma düşünceleri değişti.Eskiden pilot turun içinde en yakınında kalmaya çalışır turlar boyu orada kalır öndekini bunaltırdı şimdi öyle mi adam 1 saniyenin altına inince hoooppp uçup gidiyor e herkesin kullandığı sistemi Kimi'nin saçma diye kullanmamasını beklemek ne derece doğru tartışılır…

    Ben şahsen yarışlarda ki durgunluğunu 2 nedene bağlıyorum;
    1- Lastiklerle ilgili endişesi var hala sonuçta anlatılanlara göre bu lastikler 2-3 tur aşırı zorlandığında çok hızlı performans kaybediyorlar
    2- Şu anda mümkün olduğunda mesafe katedip aracı ve takımı tam olarak anlamaya çalışıyorlar

    Ayrıca ralli de kendi başınıza uça zıplaya gidilen bir seri de 2 sezon geçirdikten sonra birden yeniden önünde arkasında sağında solunda araç olması da bir nebze etkiliyor olabilir.Ama bunların kısa zamanda tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum

  20. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    aynen dostum gene canı sıkıldı aldı en hızlı turu 😀

  21. Kimi yarışırkende motor sınırı vardı,yanlış bilgilendirme yapmayalım.

    DRS konusunda haklısın artistlik yapmıştı en başta 😀 ama şunu da unutmamak gerek lastikler hakkında hiçbir bilgiye sahip değildi sezon başlarken,geçen yarış ilk defa yağmur lastiklerini takma fırsatı buldu.Hiçte kötü değildi bence.
    Zamanla daha iyi olacaktır belki kendini bulunca Lotusu daha ileriye taşır ama şimdilik iyi bir geri dönüş yaptığını söyleyebiliriz.

  22. donnie darko avatarı

    Avrupa yarışlarında üzerindeki ölü toprağını atacağına inanıyorum. İlk birkaç yarışın bu şekilde gitmesi gayet normal. Aracın neler yapabileceğini keşvettikçe, özgüveni daha da artmış bir şekilde hırçınlaşacaktır atak yapma konusunda. Ama ne yalan söyleyeyim, Sepang'da hızlı tur zamanını elde ettiğinde eskisi gibi hissettim 🙂

  23. Raikonen i iyi gösteren formu ve uyumuda olabilir ama unutmayın ki Lotus un aracının çok iyi olduğunu gözden kaçırmayın.Romain 2009 da altlarda yarışıyordu bu sene sürekli q3 e kalıyor.Lotus çok iyide Kimi bu halde ise övmek yerine temkinlik yaklaşmakda gerekebilir.Bazı şeyler tabiiki iyi olacak çünkü bu adam zaten F1 in iyi pilotlarından ama uyum -başarı konusu iredelenmesi gerek.Lotus çok hızlıysa ve pilotlar bu seviyedelerse ayrıca gözden geçirmek gerekli.MSC ,geri döndüğünde daha kötü bir aracı vardı ve yaşı Raikonenden daha fazlaydı … bunlar aradaki farkı iyi yada kötü yönde değerlendirmemizi sağlamaz.Bir gerçek varsa… Raikonen ayrıldığında F1 in iyi pilotlarındandı geldiğinde de farklı bir seviye ile beklenilmedi.Şu anda iyi göründüğü yer Lotus un hızıdır ve henüz üst dizey bir çabası görülmedi.
    Bu sırada… saçma bir buton dediği DRS butonu sanırım çok işine yaradı. O kadar hızlı bir araçla dahi ancak o buton sayesinde geçişlerinin tamamını yapabildi.Eskiden en hızlı iki takımdan birisinin aracına binerdi ve patlatacağı kadar çok motoru vardı.Şimdi artık motor sayısı belli ve araçlar arasında müthiş hız farkları yok.

  24. 2 yarıştır tek araçla devam ediyorlar buyuzden de risk almak zorlaşıyor en iyi yerde bitirme ve puan almak için çabalıyorlar. bu da normal bence ama 2 araçta yarışa devam edebilse ozaman takımın stratejisi değişir bence.

  25. bende onu farkettim, bence finish görmeye başlarda ihtiyacı var, o yüzden beladan uzak kalıyor yeterince .. yagmurda o lastikle ilk deneyimini yaşadı sonuçta.. ilerleyen yarışlarda o agresiflik gelecektir.

  26. kimi tek eksiğin aracın içinde uyuya kalmış gibi sürmen. biraz daha canlılık biraz daha agresiflik hadi dostum.. biraz montoya + hamilton hamuru katmak lazım sana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir