Raikkonen: "Sorunlara Rağmen Başlangıç Umut Verici"

yazar:

kategori:

İki senelik ayrılığın ardından Formula 1’e Lotus ile geri dönen Fin pilot, Avustralya’daki ilk yarışta birinci sıralama seansında elenmişti. Melbourne’daki yarışa geriden başlamasına rağmen iyi performansla puan alabilmişti.

Sonraki hafta sonu Malezya’da ise sıralamada ilk 5 içine girdi ama vites kutusu değişikliği ile 5 sıra grid cezas aldı; yarış günü de yağan yağmur, Lotus’un gerçek temposunu bir anlamda maskeledi.

Raikkonen: “Ümit verici bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum (ama) bazen moral bozucu şeyler de oldu: Testlerdeki şasi meselesi, Avustralya’daki sıralama karışıklığı ve Malezya’daki vites kutusu. Ama bütün sorunlarla başa çıkıp geriye daha güçlü dönebildiğimizi gösterdik”

2007 şampiyonu, önümüzdeki yarışlarda daha şanslı olmayı umduğunu, aracın ön gruptakilere kafa tutacak seviyede olduğunu belirtti.

Raikkonen: “Hiç ayrı kalmamış gibiyim. Takım iyi bir iş çıkardı. Onlarla iyi bir şekilde çalışıyorum; bu da işleri daha kolay hale getiriyor. Araç iyi hisler veriyor; önde olacak tempoya sahibiz. Sadece daha iyi şansa ihtiyacımız var”

Lotus pilotu, takım içindeki atmosferin kendisini evinde gibi hissettirdiğini ifade etti.

Bununla birlikte Raikkonen, 2009 öncesindekine farklı biri olmadığını da ilave etti.

Raikkonen: “Önceden ne isem şimdi de öyleyim. Birçok insan beni daha rahat görüyor ki bunun takımla ilgili olduğunu düşünüyorum. Önceden tecrübe ettiğime kıyasla farklı bir atmosfer var. Herkes çok açık ve rahat; ama aynı zamanda aşırı derecede sıkı çalışıp bütün ayrıntılara özen gösteriyor”

“Kendimi rahat hissediyorum; bu da yarışlara odaklanmama yardımcı oluyor. İşte bu yüzden insanların, benim farklı biri olduğumu söylediklerini düşünüyorum ama önceki gibi odaklanmış ve motive durumdayım”


Yorumlar

  1. Pistin yapısına göre değişir, yani hangi pist olduğuna göre değişir. Fakat genellikle F1 araçları daha hızlı olacaktır özellikle bol ve zorlu virajlı pistlerde Suzuka gibi misal arada ciddi farklar olur.
    Mantık izahı ise MotoGP gibi yarış motorları hızlanma yönünden dolayısıyla düzlüğü daha kısa sürede aşma, daha yüksek hıza ulaşma bakımından F1'in üzerinde olmakla birlikte 4 teker serilerin hepsinden iyi durumdadır fakat zaafları viraj yaklaşım ve dönüş hızlarındadır. Şöyle ki bir çok kolay virajı yarış motorları 70-90 km gibi hızlarla ancak dönebilir. Aynı noktada MotoGP'nin 70 ile döndüğü bir virajı F1 makinesi 160 ile dönebilir zaten tur sürelerinde ki fark da buradan ortaya çıkmakta. F1 araçları zaten viraj kabiliyeti bakımından şuan en üst seri noktasında yer alıyor. Düzlük hızı konusunda en iyi denemez. F1 dereceleri tüm serilerden düşük çıkar buda viraj yetenekleri sebebiyledir. Monza da işler değişir misal.
    Konunun cevabı yani teknik izahı bu bağlamda yapılabilir.

  2. teşekkür ederim yardımınız için

  3. uzunca bir açıklamaya gerek bile yok.. 1- f1 motorları daha güçlü, 2- ve en önemlisi: motorda neredeyse hiçbir aerodinamik parça yokken f1 aracının hertarafı aerodinami için tasarlanmış.

  4. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hızlı olan, virajların yapısına göre değişebilir ancak bir çok durumda Formula1 aracının daha hızlı olduğu görüldü. 1. ve 2. viteslere kadar düşülen kücük açılı keskin virajlarda motosiklet daha hızlı olabiliyor. Aancak xtrabit racing (Cadillac XTS)'in de dediği gibi hızlanmada geride kalıyor. Daha geniş açılı virajlar ve hızlı virajlarda Formula 1 aracının gözle görülür bir üstünlüğü var.

  5. motorsikletlerin viraj dönüşleri daha hızlı sanırsam, ama hızlanmada fark oluşuyor.

  6. jerez testlerini örnek alırsak f1 aracı çok daha hızlıymış.

  7. yarış motoru derken (MotoGP) deki motoru kastetim

  8. arkadaşlar konuyla alakası yok ama ! bir f1 aracımı,yoksa yarışmororu mu ?
    hangisi bir pisti daha kıza zamanda alır.

  9. Geçmişteki şansızlıklar adamın yakasını bırakmıyor bir türlü… Vites kutusu arızası gerçekten de ilginçti demek ki Avustralya da sorunlu araçla yarışmış… yada sorun ihtimaline karşı %100 zorlayamamış ama iyi ki sorun yolda kalmasına sebep olmadı.Yoksa gerçekten çok zor bir başlangıç olacaktı Kimi için.Lotus adına üzülsem de Romain'in yaşadığı kazalar Kimi'nin sezon başında ki alışma sürecinde kötü görünmesini engelledi ilk yarışta Romain podyuma çıksaydı herkes ooo araç yarış kazanacaktı ama pilotlar da sorun diyecekti bu bir yandan iyi oldu bizim için

  10. arcadia bu sana cevap olsun ben anlatamadım oku anla bir zahmet. bu haberi!

  11. kimi şampiyonlıuğun en kuvvetli adayıdır.

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Lastiklerin Kimi'nin yarıştığı dönemlerden farklı olması, Kimi ve benzer tarzda pilotların aslında temel güçlerini gösterememesine neden oluyor. Yorumlarda temkinli sürdüğüne dair eleştiriler görmüştüm. Bu lastiklerle böyle temkinli sürmekten daha doğal başka birşey olmaz sanırım. Bu onu etkileyen en büyük durum. Alıştıkça daha da iyi performans sergileyecektir. Podyum göreceğine inancım tam.

  13. Senna,Schumi,Kimi, F1 dünyasının gelmiş geçmiş en hızlı adamları heralde bunda tartışma olmaz 🙂

  14. Kesinlikle

  15. Konu dışı:en yeni haber bu olduğu için buraya yazıyorum,site yönetiminden bir ricam olucak:lütfen üyelere günlük belirli bir yorum yazma kotası verilsin,saçma sapan tipler neredeyse her haberin altına ergence yorumlar yazarak gereksiz yer işgal etmekte.Buna bir çare bulunması gerektiğini düşünüyorum.

  16. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    Safkan.

  17. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bu adam gerçekten f1'in en değerlilerinden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir