FIA, Mercedes'in F-Kanalı Konusunda Fikrini Değiştirmedi

yazar:

kategori:

Sezon başından beri devam eden konu, Çin GP’ye de taşınacak gibi görünüyor ve dünkü haberlerde Red Bull’un hâlâ cevap beklediği belirtilmişti.

DRS destekli bu sistemden Red Bull’un yanı sıra Lotus’un da rahatsız olduğu biliniyor. Hatta Çin’de Teknik Patron James Allison’ın FIA’dan Charlie Whiting’e, bu sisteme karşı bazı kanıtlar sunacağı söyleniyor.

Christian Horner da sadece Red Bull’un endişeli olmadığını ifade etti.

Horner: “İnanın bana sadece Red Bull değil. Padoğun yarısının bu durumu incelediğini düşünüyorum”

Red Bull takım patronuna göre Whiting, bu konuyu düşünmek istiyor.

Konu hakkında son gelişme, Charlie Whiting’in geçen ay Avustralya’da muhabirlere verdiği teknik bilgilendirmenin düzenlenmiş halinin FIA internet sayfasında yeniden yayımlanmış olması.

İnanılan o ki şikâyetçi takımlar, Mercedes’in F-kanal sisteminin pilot kontrolünde olduğunu; çünkü DRS’nin pilot tarafından açılıp kapandığını öne sürüyor.

Yenilenen bildiride “DRS butonuna basmak ve pilot müdahalesi meselesi” başlığında Whiting: “Buna kesinlikle izin verilmiştir.”

BBC’ye konuşan Mercedes GP Patronu Ross Brawn: “Buna DRS diyoruz. Çünkü hepsi bu. DRS’nin amacı, geçişi arttırmaktır. Biz de bunun için çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. yapma üstad biz ne yaptıkk asla durduk yere kışkırtıcı yorumlar yapmadık dikkat ettiysen hep rakip fanlar vettele saldırdı biz de onların uslubundan -cevap verdik suçlu biz mi olduk siz vetteldeki yeteneği göremiyosanız biz ne yapalım sözümün tek turda vettel alonsodan da hamilton da daha hızlı

  2. anti vettelcilere yukarıdaki tablo kapak olsun ey hamiltoncular sizden bi yetkili demedimi geçen sene sonlara doru mc laren red bulll dan daha hızlı diye yalanmı vettel sezonun 2. yarısındaki pollerin çoğunu son dakkada kendi yeteneği ile almıştır

  3. Seninle tartışmam için uslubunu değiştirmen gerekir önce.Terbiyeli konuşan insanla herzaman tartışırım.Hala araç muhabbeti yapabiliyorsun ben olaylara senin düz mantığınla yaklaşıyorum.İlk mesajında Hamiltonun daha iyi olduğunu kabu ettiğimi söyledin ne alaka onlar senin iç arzuların ama öyle değil işte.Dereceye bakarsan Button Hamiltondan daha iyi dedim bende ozaman.Olaylara saniye faktörüyle yakşaırsan herzaman yanılırsın.Sürekli 30 sn fark açıyormuş açar niye açmasın sen hiçmi izlemedil helmet cam den adam gözlerini kırpmadı 2 dakika boyunca bırakta açsın farkı.Webber kime açtı okadar fark başka araçmı sürüyordu ? Şimdi yok webberi engellediler yok o bu şu muhabbetleri sakın yapma ben sizi anlamıyorum sürekli bir komplo teorileri geliştiriyorsunuz nedeni ne onuda çözemedim her konuya kötü yönüyle yaklaşmaktan zavgeçersen tartışırız sıkıntı yok.Ben savunduğum konuların arkasındayım.

  4. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    sinan konuştukça batıyon

  5. ordan oraya kurbağa gibi sekerek cevaplamazsan düzgün bir tartışma olur. bir öncekinde nerdeydin şimdi nerdesin. köşeye sıkışınca öyle bir bulamaç yapmışsın ki 1 paragraf bulamaç. bence kendin bile anlamadın son yazdığın paragrafı. dediğim gayet açık ve net. bir pilot 30 saniye farkla birçok yarış bitiriyorsa, araçtadır mucize, pilotta değil.

  6. E ozaman demezlermi Mercedes sıralamalarda Redbull a 0.5 0.6 fark atarken neden geriye düşüyor ? Sıralama ölçüt değil yani hızda Herkes Redbull 1 sn farkından bahsediyor kimse demiyorki acaba benim yarış performansımmı kötü lastiklerimi kullanamıyorum tek turda dereceler yakın 1 sn fark falan yoktu geçen sene.Bir araç 15 turda yer lastiği diğeri 10 turda yer kayıp yaşar mesele bu.Kimse bunları düşünmüyor hep kötü tarafından yaklaşıyorsunuz nedense Vettel ve REdbull konusunda lafa gelince Button lastik saklıyor onu yapıyor buun yapıyor geçen senede Vettel bunları yaptı ama olaylara başka yönden bakmaktan başka işleri olmayanlar görmedi.Yani olay kabiliyetli pilot araç ve şans tan ibarettir.Kimse burda hikaye okumasın kim oturursaymış mış mış boş laflar.

  7. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Sizin yüzünüzden çoğu kişi bence anti vettelci oldu arkadas,ben ve burdakı cogu kişi inanamıyor suanda bu cocugun SUMİ,ALONSO,KİMİ,HAMILTON dan daha hızlı olduğuna,diyorumya daha 40 fırın ekmek gerek,görelim hadi bu sezon limitleri ne kadar zorluyormuş vettel..O gun gitmiş rambo AYRTON SENNA vettel kıyaslaması yapıyordu,şok oldum valla,siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz,objektif olun biraz arkadslar,kabullenın artık,bu çocuk bu araçla şampiyon olsun,yada limitleri ne kadar zorluya biliyormuş göstersin bakalım…

  8. evet kimi destekliyorum ben. ama hamilton'un vettelden daha iyi bir pilot olduğunu kör bile görür. bak, geçen seneki fark gidince bir anda vettel bocaladı, ona buna sataşırken görüyoruz.

    +sinan'a unutmuşum yazmayı, vettelin polden başlayıp ilk 10 turda 2. hamiltona 15 saniye fark attığı, 20-30 saniye farkla kazandığı yarışları biliyoruz. buna göre ya vettel insanüstü bir pilot, ya hamilton çok kötü, ya da vettelin aracı çok iyi. tabiki 3. seçenek doğrusu.

  9. bak dostum dediğin şu: vettel – redbulla 1.23 yapmış, hamilton mclaren ile 1.23.200 yapmış 1 saniye fark yok araçlarda diyorsun.

    ben de sana diyorum ki: mclaren'de hamilton ve button olmasaydı, karthikeyan olsaydı 1.25 derece yapsaydı, 2 saniye fark var mı diyecektin? her pilot aracı aynı sürmez, çok iyisi var, iyisi var.

    veya dünyanın en iyi yarış pilotu gelip 1.22 yapsaydı mclaren ile, sen bu sefer mclaren daha hızlı diyecektin, ve pilotların performansına göre karar vermiş olacaktın.

    yarış temposu denen olay kalmadı artık. yarış temponu çok iyi yaparsın 4-5 tur sonra pite girersin. button da tin tin 25 tur gider, 1 pit yapıp yarışı kazanır, sen de button iyi pilot. alkııış! dersin.

  10. Sende artık kimi destekleyeceğine bir karar ver buda dööööööööööööööööööööört

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ispanya sıralamalarında ise 0,980 fark atmış redbull.Bunlar bir ölçü değil.Avustralyada 0,778 ve çinde de 0,715 fark var.
    spada ferrariye 2 saniye fark atarken hindistanda 0,3 atabilmiş.
    senin anlayacağın istisnalar kaideyi bozmaz.bu farklar sadece pistin takımlara uygunluğu ve lastik durumu ile alakalı.bazı yerde çok fazla bazı yerde çok yakın.

  12. O yorumu sen yapmışsın ben kapasitelerden bahsetmedim onu nerden çıkardın Button un derecesi daha iyi ozaman Button dahamı hızlı Hamiltondan yani ? Ben araçların arasında fark olmadığını gösterdim sen nasıl anlamak istiyorsan anla artık.Sıralamada hiç bir zaman 1 sn fark olmadı sezon başı hariç.Yarış temposu düşük olan takımlar vardı sadece u olay bu senede geçerli Mercedes istediği kadar pole için uğraşsın yarış temposu kötü olduktan sonra Hamilton gibi 1 başlayıp 3 bitirir en fazla.

  13. lewis hamiltonun ve sebastian vettelin aynı kapasitede olduğu varsayımıyla yorum yapmışsın bu bir.

    redbull'un 1 saniyelik hızı yarışlarda çok daha fazla etkisini gösteriyordu bu iki.

    lewis hamiltonu redbulla, vetteli mclaren'a koyup turları tekrar attırırsan 1 saniye farkı göreceksin. bu da üç.

  14. 1 Sn hızlı araçla kim otursa şampiyon olurdu diyenlere şunu bir inceleyin nerdeymiş bu 1 sn hızlı araç

    Belçika 2011 Sıralamalar

    Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:48.298
    Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:48.730

    Malezya 2011 Sıralamalar

    Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:34.870
    Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:34.974

    Japonya 2011 Sıralamalar

    Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:30.466
    Jenson Button McLaren-Mercedes 1:30.475

    Özellikle Sezon başı ortası ve sonlarından derledim.1 saniye fark görebilen var mı ? Bana inanmıyan varsa formula1.com/results/season/2011/ adresinden baksın derecelere.Şimdi susun ve işinize bakın iki yarış geçti şampiyon oldunuz sanmayın sezon daha şimdi başlıyor.

  15. burdan nasıl indireceğim? yarışın yayını var, link falan yok indirmek için?

  16. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    brawn doğru konuşmuş, mercedes sıralamarda önde olmasa arkadakiler kimi geçecek. 🙂

    teşekkür ediyoruz geçişi artırmaya çalıştıkları için 🙂

  17. Çok ince bir nokta ayarı ile muhtemelen araç silkelenip kendine gelecek ama önemli olan o noktayı tespit etmek. Sanırım henüz onu bulamadılar ama araç geçen yılkine oranla aslında temel olarak daha iyi.
    Sıralama performansını daha az kayıpla yarışa aktarabilseler (ki bunu anlamak ve yapmak bu kadar zor olmamalı iksi arasındaki farkın oluşması için nasıl ayar yaptıklarını kendileri biliyor) podyum için mücadele edebilirler.

  18. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    2 sezondur olduğu gibi malesef hep hayalkırıklığı,diyorum ya mercedes umrumda değil benım, şumi ye üzülüyorum,biliyorum efsane hala hızlı ama araç teneke arkadas..

  19. Konu dışı;
    Geçen yılki Çin gp yarışını tekrar izleyim dedim arşivimden, seslerde karışma falan olmuş, abuk subuk konuşmalar sürekli başa sarıyor.
    Bu yarışın Trt Hd yayınını nerden bulup indirebilirim yardımcı olacak varmı?

  20. Haklısın dostum bu senenin şuanda en büyük hayalkırıklığı Mercedes.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    🙂

  22. DRS'nin amacı, geçişi arttırmaktır. Biz de bunun için çalışıyoruz"

    Geçişi artırmayı başardıkları doğru aslında. f-duct ile sıralamalarda önde olup, yarışta lastik muhabbetinden dolayı takır takır geçiliyorlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir