Sauber Daha Fazla Podyum İçin Sıralamada Gelişmeyi Hedefliyor

yazar:

kategori:

İsviçreli takım, C31 ile bu sene daha fazla podyum görebileceklerine inanıyor ama bunun için sıralamalarda da iyi performans göstermeleri gerektiğini biliyor.

Sauber Şef Tasarımcısı Matt Morris, geçen seneye kıyasla sıralama temposunda gelişim gösterdiklerini ama yine de ilerleme kaybetmeleri gerektiğini belirtti.

Morris: “Sıralama ve yarış arasında daha iyi bir dengeye sahibiz ama yine de sıralamada daha fazla performans bulmalıyız. Çünkü aracın temposunun hak ettiği yerde sıralanamıyoruz. Bu, kabul edip üzerine yoğunlaşmamız gereken bir konu”

Morris, hem araca getirilecek güncellemeler hem de ayarlar ile durumu geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Morris: “Ayarlar açısından yapılacak çok şey var. Şangay’a test için gelecek parçalarımız da olacak; orası, Malezya’ya kıyasla çok daha serin”

“Rekabetçi bir aracımız olduğu açık. Şimdi momentumu korumalıyız. Zorlamalı ve daha fazla puan almalıyız. Çünkü ilk iki yarışın ardından sahip olduğumuz şeyler, bizim için bir hayalin başlangıcı”

Malezya’nın uzun düzlüklerinin C31’e göre olmadığını söyleyen Morris, kendilerine uygun pistlerde daha iyisini yapabileceklerine inanıyor.

Morris: “Piste bağlı bir durum var. Malezya’daki pist bizim araca çok uymuyordu. Bu yüzden oradan o sonuçla çıkmak harikaydı. Orada rekabetçi olmak iyiye işaret”

“Takım ve fabrikadaki adamlar harika bir gayret gösterdi. Melbourne’de biliyorduk ki bu sene rekabetçi bir aracımız var ve bunun üzerine koyabiliriz. Şimdi araca daha fazla performans eklemeli ve daha fazla puan, daha fazla podyum elde etmeliyiz.”

Sauber, İspanya GP için büyük bir güncelleme paketi planlıyor; bunun yanında DRS konusunda bazı girişimlerde bulunmayı hedefliyor


Yorumlar

  1. Malezyada bir araç iyiyse genel olarak iyi demektir.
    Havanın yağmurlu olması bunun ne denli olumsuz etkilemiştir bilmiyorum ama mgp nin kötü, lotusun ise iyi olduğunu gösterdi malezya bize.
    Sauber ve williamslarda gayet iyi durumdalar.
    Çinde sauber, williams ve lotus üçlüsünden en az birini ilk 5 içerisinde göreceğimize şüphem yok.

  2. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bunlarda iyice havaya girdiler haa 😀
    1 yarışta galibiyeti kovaladılar açıklamalarda bir o kadar arttı ve iddalı 😀
    hayırlısı bakalım boybgm'nin dedikleri çok doğru 😀

  3. Kesin olan bir şey var ki Lotus ve Mercedesin dördüncülük baskısına dayanamayacaklar diye düşünüyorum. Mercedes ve Lotus ilk iki yarıştan istediğini alamadı.

  4. yağmurlu bir yarışta sürpriz bir 2.lik alan bir orta sınıf takımının bu şekilde konuşması çok aptalca

  5. Ne çabuk havaya girdi bunlar da…Aklıma bir söz geldi ama yazmam çok doğru olmayabilir o yüzden ilk kısmını yazayım….Hızlı giden atın…….İnşaallah öyle olmazlar…

  6. Çok çabuk havaya girdiler. Geçen yıl Renault'da Ferrari'yi geçmekten bahsederken puan almakta zorlanmıştı.

  7. umarım düşündüğünüz gibi gider işler ama öyle 1 yarış baskın olmakla fazlada hayale kapılmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir