Sauber'in Güçlü Performansı Üzerine Mercek Tutuluyor

yazar:

kategori:

Sergio Perez ile Sepang’da galibiyete yaklaşsalar da ikincilikle yetinen Sauber, önümüzdeki Çin GP’de de gelişim gösterip momentumu sürdürme amacında ve diğer takımlar da İsviçreli takımın farkında vardı.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Bütün lastikler ve bütün şartlarda sadece tek bir takım istikrarlı iyi tur zamanları elde etti; o da Sauber’di.”

Auto Motor und Sport’a konuşan Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “(Sauber) bütün lastiklerini her nasılsa mükemmel bir şekilde çalıştırdı ki şu anda bu, başarı için kilit etken”

“(Lastik çalışma) aralığı çok küçük ve o alanda yer almak kolay değil”

Sepang’ın galibi Fernaqndı Alonso: “Hiç şüphe yok ki bizden daha hızlılardı”

Bazıları ise Sauber’in C31 aracının bu kadar öne çıkmasında sadece hava durumunun etkili olduğuna inanıyor ama takım Avustralya’da da hızlıydı.

Sauber’den Matt Morris: “Araçlarımız (Melbourne’de) kalkışta ciddi şekilde hasarlar aldı. Perez’in ön tarafında, Kobayashi’nin ise arkada”

Yine de bu iki pilot, Avustralya’da puan alabilmişti.

Peter Sauber: “Malezya’daki yarış, aracımızın ne kadar hızlı olduğunu gösterdi.”

“İki farklı pistin ardından C31’in başarılı bir ürün olduğuna dair güvencemizi aldık”

Şimdi merak edilen, Hinwil kökenli takımın nasıl bu kadar öne çıkabildiği.

Buna muhtemel bir cevap, egzoz beslemeli difüzör döneminin “kapanmış” olması. Geçen sene bilindiği gibi Sauber, bu konuda gelişim göstermeyip başka alanlara yatırım yapmıştı; sezon sonunda da bazı sıkıntılar yaşamıştı. Bu sene ise Red Bull, Sauber’in tasarımına benzer bir düzeni tercih etmişti.

İtalyan Autosprint, Ferrari’nin de Sauber’i takip edeceğini; Ferrari’nin F2012’sinin “Ferrauber”e dönüşeceğini öne sürdü.

FIA’nın yeni kurallarla egzoz kısıtlaması konusunda Morris: “Rakiplerimize göre kaybımız daha az oldu.”

Peter Sauber: “Red Bull’un, bizimkine benzer bir yol izlediğini görünce, doğru yaptığımıza emin olmuştum”

C31’in temposu için bir başka potansiyel sebebin, pilotların serinlemesi için burunda açılan yarık olduğu söyleniyor.

Morris: “Maçı kazandıracak bir şey değil ama (tur) zamanında yardımı oluyor”

Autosprint’e göre Sauber’deki bir başka numara, kurallardaki gri alanlardan yararlanmak suretiyle arka tekerleğin ön kısmında yer alıyor.


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Güçlü bir yarış performansları var,sıralama arttırıldığı taktirde çok işler yapabilirler.RRA yı destekliyorlar ve büyük takımlar kadar olmasa bile güncellemelerle adım atabilirler.Ekonomik olarak aldıkları her puan,yeni bir sponsor ve maddi destek sağlayabilir.Sauberin başarısına ve Williamsın çıkışına(her ne kadar sonuca yansıma bile) şaşırmamak lazım.Zaten gridin yaklaşacağı ve ufak bağımsız takımların öne doğru ebd yasağı ile geleceği öngörülüyordu.Ayrıca 2011de İngiltere'den beri bu alanda gelişimi durdurup haberdeki gibi farklı alanlara yönelmişler.Haliyle 2012 aracında fazlaca vakitleri oldu.Ferrari den iyi bir motor ve vites kutusu aldıklarına inanıyorum.Yarıştaki en büyük artıları lastiklere herkesten nazik davranmak.Bu sene lastiklerin yumuşaması ile beraber aslında 2011de yanlış yaptıkları süspansiyon seçimi doğru sonuç veriyor.En az egzoz kadar hayati bir durum bu.Sıralama perforfmansını süspansiyonlarla oynayarak lastikleri 1 tur önce ısıtmayı başarmaya çalışacaklar.İnşallah hakkından gelirler

  2. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Çin'de göreceğiz bakalım ne yapacaklar. Fazla abartmaya gerek yok. Lotus ve Mercedes'in şansı çok daha yüksek Sauber Çin'de 1-2 puan anca alır.

  3. Lotus ta iyi bir pilot olduğu sürece ve güncellemelerle birlikte ilk 4 için(takımlar sıralamasında) muhakkak yer bulabilir çünkü ne Sauber nede Williams pilotlar konusunda Lotus kadar iyi değil.

  4. MGP lastiklerini nasıl kullanması gerektiğini Sauberden öğrense halen şampiyonluğa ortak olabilir.
    Adamlar tek pitle yarış bitiriyorlar. MGP ise 5. turdan sonra yarımşar saniye kaybediyor.
    Gerçekten tuhaf…

  5. Çin Gp her şeyi açıklayacak bekleyip görelim. Sepang yarışını Live Timing den sektör sektör takip etmiş biri olarak pist ıslakken en hızlı isim Sauber pilotu Perezdi ve sonra Alonsoydu ama pist kurumaya yüz tuttuğun da lastikler değişildiğinde en hızlı isim Wark Webber ve Kimi Raikkonen di bir o alıyordu hızlı turu bir o. Keşke kuru bir yarış olsaydı da tam olarak görseydik durumu. Ben biraz da Sauberin Sponsor için durumu abarttığını düşünüyorum Çin de önlerin de iki Redbull Renault pilotları 2 Mclaren pilotları 2 Lotus pilotları iki Mercedes pilotları kesin olacaktır işte o zaman ne yapacaklar hep birlikle göreceğiz. Sauber geçen sene de lastiklere en iyi davranan takımdı unutmamak gerek sadece aldıkları bu ikincilik sezon sonun da Williamsa- Force İndiaya- Tororosoya karşı avantajlı olacaklardır hepsi bu.

  6. Bırakın allah aşkına yağmurlu bir yarışta sıralamanın en önündeki araçlar kötü giderken sen iyi gidiyorsan bu aracınında, ayarlarınında yanlış olduğunu gösterir. Bundan sonraki 18 yarışta sauber pilotları ilk 5 e girsin ben hiç bişey bilmiyorum…

  7. zannetmiyorum lotusun güçlü olacagını takımlar lastikleri anlamaya basladıkca geride kalacaklardır aynı gecen sezon oldugu gibi ama williams ve sauber ikilisine katılabilirler bu süre içinde…

  8. Lotus nerde sence dostum? F1 çevreleri bile Lotus'un 3.yada4. en iyi takım olduğunu kabul ederken senin Lotus'u bile saymaman ilginç.

  9. Sauber sepang ta rekabtçi bir görüntü sergiledi,ama onunkadar iyi performans veren takımlarda vardı,lotus, ve hatta williams avustralyada moaldonado son turda alonso yu zorlarken gördük,sepangta motor arızasıyla yarış dışı kaldı bütün bunları değerlendirince yukarıdaki büyük çocuklara kafa tutacaklarını sanmam ama şu anki tempoları puan almaya yakın görünüyor.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sauber C31'in sırrı; aracı İsviçreli bilimadamları tasarlamış 🙂 İşin şakası bir yana Sauberin de bu yıl şampiyonluk için yarışması yarışlara heyecan getirecektir, şampiyonluk adayı takımların çok olması seyirci için ve spor için iyi haber, umalım da böyle devam etsinler

  11. bencede hava sartlarından kaynaklanan bir durum.. kararsız sartlarda iyi çalıştı sauberin paketi bundan ibaret … çinde temiz bir yarıs olursa ben williamslarla yarısacaklarını düşünüyorum yarısta …

    bence rbr ve mclaren hala önde arkalarından williams ve sauber bunlarında arkalarından mercedes ve alonso (massayı saymıyorum bile artık torro rossolarla yarısır) geliyor… (yarıs hızı olarak konusuyorum yoksa mercedesin tek tur performansı gayet iyi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir