Yeni Ferrari, Sauber'den Esinlenilmiş "Ferrauber" Mi Olacak?

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Malezya’daki galibiyetinden sonra “Şüphe yok ki bizden daha hızlıydılar” demişti.

İtalyan dergi Autosprint, F2012’nin B uyarlamasının Sauber’in C31’ine çok benzeyeceğini iddia etti ve yeni aracı Ferrauber olarak isimlendirdi.

Sezon öncesi test döneminin tam bitiminde Red Bull, RB8’in arka kısmında Sauber’in çözümüne benzer bir düzeni denemişti.

Egoz beslemeli difüzörlerin artık yasaklanması ile Sauber’in düzeninin, kuralların sınırlarında olduğunu ama dışına taşmadığı söyleniyor. Bu ifade McLaren’ın egzoz çözümü için de söylenmişti.

FIA Teknik Delgesi Charlie Whiting: “Her bir sistemin ne kadar aerodinamik etkide bulunduğunu söyleyebilecek konumda değiliz”

“Dolayısıyla ‘Bu çok fazla veya bu tamamdır’ dememiz imkânsız. Yeni kuralların amacı, bunu yapmak zorunda kalmamayı sağlamaktı.”

Bu yüzden Ferrari’nin de, aynı motoru ve vites kutusunu kullandığı Sauber’in çözümünü kopyalayacağı öne sürülüyor.

İnanılan o ki yeni 2012 Ferrari vites kutusu, geçen senekine kıyasla daha dar.

Öte yandan Autosprint, Ferrauber’in sidepodlarda da Sauber’e çok benzeyeceğini yazdı.


Yorumlar

  1. görüyorum ki meşrubatçı fanlarına iyi malzeme çıkmış

    ama dünya işte aynı durum bizim içinde geçerli polden başlayamayınca işlerin nasıl gittiğini görme fırsatını yakalıyoruz ve yakalamaya devam edeceğiz

    ve daha neler bekliyor bizleri sormayın

    parmaklar çalışıyor hemde farklı yerlerde ve farklı şekillerde.

  2. o sene vettel teknik arızalar yaşamasa ben görürdüm alonsoyu adam habire motor patllattı yok buji soruu çok sansızlıkttı

  3. Bu soruyu soran zaten bu sporun motordan ibaret olduğunu falan sanıyordur.Bu motor kısıtlaması bir bakıma iyi oldu çünkü bu spor sadece motor ve dört tekerlekten ibaret değil.Jet motoru takıp kutu şeklinde bir aracıda daha hızlı götürebilirsiniz ama amaç o değil tabiki.Bu kurallar sayesinde kimin gerçekten bir takım olabildiği kim daha farklı şeyler ortaya çıkarabileceği daha net gözüktü.Buzamana kadar takım diye geçinenlerin çoğu motor üreticisiymiş aslında yarış ruhu farika takımında yoktur garaj takımında vardır.

  4. Diğer sitede bir yorum okudum:

    Bir takım motor verdiği takımdan nasıl daha kötü olabilir acaba ya ?

    "trandual" nickli bir arkadaşın yorumu. Cevabını buradan vereyim.

    Mercedes GP ve Renault?

  5. ne alaka arkadaşım ikimizde farklı kişileriz sadece KEKO kardeşimizin objektif ve tarafsız yorumlarını begeniyorum bunu daha önce başkalarınada yapmıştınız nese olur böle şeler

  6. en iyisi ferrari tüm teknik kadrosunu sauberle değiştirsin yoksa sauberi kopyalama işide fiyaskoyla sonuçlanacak…

  7. Hangi takım olursa olsun eğer araç için iyi birşey yapıyorsa buda diğer takımlar tarafından kopyalanabiliyorsa kopyalanır,isterse bu özellik HRT de çıksın farketmez yeterki kopyalayan araçta işe yarasın.F1 in doğasında var bu.

  8. Bence Sauber Ferrariyi kopyaladı ama Sauber Ferrarinin aracında olan bişeyleri aracına koymadığı için yani macera aramadığı için Ferrariden hızlı oldu…Bence Ferrari Sauberi kopyalamak yerine kendindeki gereksiz fazlalıkları Saubere bakarak atsa daha güzel olur:D ilk olarak ondekı pullrod saçmalığından vazgeçerek başlayabilirler..!!!!

  9. yaşım 28 sen kaç yaşındasın hacı?

  10. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Fikir beyan eden insanlara karsi ergen misin, yeni mi izlemeye basladin gibi kucumseme ifadelerini kullananlarin F1 deki bu gibi haberlere itibar etmesi ironik olmus gercekten 🙂

  11. sana yakışmıyor ferrari sauber nadirki onu kopyalıyorsun … yazık çok yazık…

  12. Lovely_F2008  avatarı

    Gerçek F1 muhabbeti … Saygılar …

  13. redbuluda beyaza boyasınlar sauberin egzosu diyorum anladın sen onu

  14. redbuluda beyaza boyasınlar hani sauberin egzozunu kopyaladı !!!

  15. Samimi cevaplar: Bu, daha hiç soru sorulmadan: 'Yanlış ata oynamışız beyler; halbuki öyle şahlanınca falan sandık ki.. meğer ata öcü göstermişler o da ürkmüş öyle bi poz verivermiş; bizi yemişler annayacağınız'… E peki sonraki at? 'Ha, o da şahlanınca sandık ki bu sefer tutturduk, meğer kırbaçlan öyle bi şey olmuş…' Netice? 'Ne bileyim işte, tuttuk beyler, dağılın..'

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bu İyiydi ScuderiaFM =)

  17. perezede kırmızı tulum giydirsinler

  18. o mühendisleri de ferrari kendi bünyesine alıyor, yine olmuyor:d

  19. bu ikisi aynı adam galiba, kendin pişir kendin ye modunda…

  20. Twitterda soru cevap şeklinde bir oturum yapmış Alonso ve gelen soruya dikkat:
    “What can we do to help Ferrari win?" ahahha.. İngilizce seviyesi benim gibi çok iyi olmayanlar için "Ferrari'nin kazanması için yapabileceğimiz bişey var mı?"
    -Zaten desteklerinizle yapabileceğiniz herşeyi yapıyorsunuz,iyi günde kötü günde biz bir bütünüz vs.. şeklinde devam eden bir cevap vermiş Alonso.

    Adam resmen dalga geçmiş.Benim anladığım şöyle diyor:Yapamıyorsanız bari biz evde kendi çabamızla ön kanat,difüzör felan yapalım,gönderelim de biraz gelişsin araba.

  21. bunun bir Ferrari olmakla falan alakası yok, diğer takımlarda da mühendisler çalışıyor, rüzgar tüneli var, işini iyi yapan insanlar var. Takımlar isimleriyle değil içindeki insanlarla başarıya ulaşıyor… Ayrıca şuan harikalar yaratan Newey'in senelerce Mclarende şampiyonluk kazanan bir araç yapamadığını hatırlatalım. Yani her zaman en iyiler en iyisini yapacak diye bir şey yok.

  22. Eyv kardeşim sen de dikkat et ortalıkkarıştırıcılarının galeyanına gelme

  23. Ama hocam ferrariden bahsediyoruz ya bu kadar da olmazki ben son bir kaç senedir ferrarininde şununu kopyalıyalım diyen takım görmedim haksızmıyım.

  24. Yo yarışmayın demiyoruz Ferrarisiz f1 mi olur ama fazla uçmaya gerek yok hele sizde bu dominicli ali varken, yoksa ferrari ferraridir yani ölüsü yeter…

  25. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2010 da da Alonso 50 puan gerideyken aynı tutumu sergiliyordunuz, ne oldu sonra ?? Tamam yarışmayalım o zaman, alın kupayı gidin..

  26. KEKO adamım döktürmüşsün gene helalllllllllllllllll

  27. rocco junior avatarı

    Evet Onur bundan bahsettik beraber.Her neyse inşallah başarıcaz.Olmadı ona en yakın sistemle aracı toparlamaya çalışırız.ArcadiA'nın da dediği gibi sistem sorunsuz hale geldiğinde bir baş belası olabiliriz.Umarım çok geç olmaz.Massa konusuna gelince,ona şu an bir Mclaren bile verseler yapamaz hocam ama bizi utandırmasını ondan çok istiyorum. 🙂

  28. başarılı olduktan sonra kopyalamaların da hiç bir olumsuz bir şey göremiyorum.

  29. Bu takım ferrarayi ya bu nasıl iş anlamadım adamlar raikonenden sonra resmen düştüler ferrari kopyalayan değil kopyalanan olmalı bu sporun başından beri olan bir takımın düştüğü duruma bak içler acısı, taşıma suyla değirmen dönseydi şimdiya kadar çoktan şampiyon olmuşlardı bunların yaptığı artık samanlıkta iğne aramak gibi bişey olmuş bence ferrari bu senede çöpe atabilir acı ama gerçek, ferrari taraftarları ferrari çalışıyor diğerleri yatıyor modunda yine anladığım kadarıyla hadi hayırlısı……

  30. Adamın Nick İne Dikkat Ettinmi Ergen demişsin ya Ben10 Benim Çocuk Çok Severdi Çizgi Filmdi…Bu arada f1 hakkında yorumlar nerelere düşmüş çocuk 1sn geride olan takı sene sonunda şampiyon yaptı helal olsun daha bişey diyemiyorum…

  31. Ferrari nin bir takım akışkanlar prensiplerinden aşırı yararlanmış olmanın kayıplarından faydalanmış olması ve çalışmayan sistemle birlikte aşırı kaybı yaşamışdır.Araç belkide Coanda dan dolayıdır ki zemine yakınken (depo doluyken) önündeki araçlarla benzer hızları yakalayabilirken hafifleyip yükseldikçe hız kazanacağına kayıp yaşıyor.Ferrari çalıştırmayı düşündüğü sistemi başarabilirse gerçek bir başbelası olacakdır.

  32. C31 abartıldığı kadar iyi bir araç değil,bu takımda pilotlarıda biliyor Çin de herkes görecek,ben eğer bu söylenti doğruysa ki sanmıyorum ferrari sauberi kopyalaması f1 severler için tam bir fiyaskodur.

  33. Durun bakalım… daha dün orta sınıf takımdınızda ne çabuk üst lige çıktınız.Doğrusal olduğunu sandığınız elektrik enerjisi dahi iniş ve çıkışları olan sinüzoidal hareketler içerir.Yaşamda hiçbirşey doğrusal bir görüntü veremez.Bakarsınız bu sezon sizin takımda orta sınıfların arkasına yetişmiş olduğu bir aracın sahibide olabilirsiniz.Büyük takımlar aşağıya inebilirler ama yukarıyada kolay çıkarlar.
    Bu sırada… Newey aracın hızında sıkıştımı motora yüklenmeyi seven bir tasarımcıdır.Williams dan çıkan dumanların sizide endişelendirip endişelendirmediğinide bilemiyoruz.Bence sezın sonunu bekle… ya daha büyük kahkaha atarsınız yada daha mülayim tavırlar gösterebilirsiniz.Sezon sonunda üstünüze kahkahalarla gülmelerinden daha iyi bir sonla karşılaşırsınız.

  34. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Burak, bildiğin gibi bu sistemin üzerinde biraz çalışmış ve teknik analizini paylaşmıştım, geçenlerde sen de benzer şeyler söylemiştin. Ağzı olan konuşuyor ama ortadaki senaryo şöyle; Ferrari Sauberin egzozunu kopyalarsa yarış kazanacak hıza kavuşur, orijinal sistemi çözer ve doğru egzozu bulurlarsa, Ferrari sezonu domine edecektir büyük bir ihtimalle. Çünkü en iyi egzoz sistemi şu an Sauber'de ama Ferrari'nin egzozu hem difüzör etkinliğini arttırıyor, hem sidepod sayesinde arka lastiğin dragı azalıyor, hemde sidepod altında hava tüneliyle koanda etkisi sayesinde df kazanılıyor, yani egzozdan kazanılan sürenin yanında ekstra 0.4 – 0.5 sn daha kazanımla gelecektir. Sonuçta Ferrari bir anda 1 sn hızlanırsa -ki bu yüzden gelişimi durdurmayacaklar tabii ki- diğer takımların her zaman önünde yer alırlar. Gelişimler açısındanda yeni bir araç olduğu düşünülürse fark gittikçe açılır ve sezon sonu Ferrari 1.5 sn fark açmış olabilir. Tabii sorun çok karmaşık, önce bunun çözülmesi ve bir an önce yapılması lazım. Kimbilir, belki Massa ikinci bile olabilir, hahahaha 🙂

  35. ne içtin acaba 1 sn yavaslar.. ferrari gelişirken diğer takımlarda onları seyredecekler zaten.. komiksiniz… yada yeni ergen…

  36. aracı kırmızıya boyamasalar bari

  37. Ferrari bence sauberi kopyalamaz ama super bir araç nasıl olsa eninde sonun çıkaracaklar ve ALONSO bu yeni araçla muhtemelen sene sonunda şampiyon olur araç iyi olursa Massa'da gelişebilir sıralamalarda zirvede olur ilk 1 ve 2'ye oynarlar

  38. rocco junior avatarı

    Autosprint sürekli Ferrari hakkında böyle iddaalarda bulunuyor ama çıkmıyor.O yüzden haberin başlık ve içeriğine hemen kapılan taraftarlar gaza gelmişçesine yorum yazmış.Ferrari için önce push roda dönecekler dediler çıkmadı,sonra b şasi dediler kesin dille yalanladılar.Şimdi ise bunu söylüyorlar gerçekten komik.Hangisi tutarsa artık.Ferrari zaten fabrikada 2 ekip çalıştırmakta;birisi orijinal çözüm diğeri ise gridde en etkili olduğuna inanılan ve rakiplerin sahip olduğu geçici çözüm.Mugello da sanırsam ayrı ayrı test edilip sonuçlarına bakılacak ve ne yönde gidilmesi gerektiğine karar verilecek.Son olarak lider takımın kopyalanmanası (RedBull) sadece Ferrari tarafından yapılmamıştır.

  39. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    redbulu kopya etme işi fiyaskoyla sonuçlanınca, agresif bir araç üretelim dediler o daha beter fiyasko oldu. şimdi yeni hedef sauber. bu takım çok işlerine yarayacaktır, rüzgar tüneli verilerine kadar paylaşırlar kendi aralarında. kurallar elverse arkadaşın dediği gibi sauberi kırmızıya boyayıp çıkarır bunlar.

  40. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu kazaylan 1 yarış iyi gitti diye kalkıp da bunu kopyalamaz herhalde ferrari. Hava kuru olsaydı anca son puanları toplardı sauber.

  41. Ferrauber vay be isme bakın haberde çok hoşuma gitti.Geçmişi olan takım nerelere kadar düşmüş taraftarları adına gerçekten üzülüyorum onları bu hale sokanlar utansın orta sınıf bir takımın aracını kopyalamaktan bahsediyorlar vah vah vah ki ne vah

  42. Sauberi alsınlar direk kırmızıya boyasınlar hiç uğraşmasınlar zaman kaybı olur.Zaten onların takımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir