Mercedes, Lastik Konusunda Ne Kadar İlerlediğini Çin'de Görecek

yazar:

kategori:

Özellikle Schumacher, ilk yarışa 4. ikinci yarışa ise 3. başlayarak podyum, belki de galibiyet mücadelesi verebilecek konumdaydı ama Alman takım, iki yarışın ardından sadece 1 puan alabildi.

Avustralya’da lastiklerin fazla ısınması, Malezya’da ise doğru aralıkta kullanamama dâhil karşılaşılan sorunlar ayrıntılı bir şekilde incelendi ve Çin GP öncesinde çözüm için çaba sarf edildi.

Şangay’daki yarış öncesinde neler hissettiği konusunda Ross Brawn: “İyi başlangıç yapmamıza rağmen beklediğimiz sonuçları alamadığımız iki hafta sonuna kıyasla daha başarılı olmayı umuyoruz.”

“Fabrikaya dönüşümüzden bu yana çok inceleme yaptık; çalıştık. Bu çabaların Pazar günü Şangay’da performans olarak geri dönmesi ve F1 W03’ün kapasitesini gösterebilmeyi umuyorum.”

Mercedes-Benz Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug ise, lastik sorunlarına karşılık takımın nasıl bir iş çıkardığını Çin’de göreceklerini belirtti.

Haug: “2012 Formula 1 sezonunun ilk iki yarışta, takımımız adına verilmiş sözler tutulmadı. Michael’ın Avustralya ve Malezya’da sıralamadaki ikinci çizgi sonuçları, ilk cepten yarım saniyeden az farkla alınmıştı. Bununla birlikte her iki etkinlikte sıralama hızımızı, asıl önemli olan Pazar günü istikrarlı yarış performansına dönüştüremedik”

“Malezya’daki son yarıştan bu yana takım, ilk iki ayaktaki lastik kullanımlarımızı inceledi ve nasıl gelişebileceğimize baktı. Hava şartları ve pist karakterleri, hem Melbourne hem de Malezya’ya kıyasla farklı olsa da Çin GP, lastik konusunda ne kadar gelişim gösterdiğimizi bize gösterecek.”


Yorumlar

  1. bence lastik mersedesin yada takımların sorunu deyil bu sorun pirellinin sorunu ve bu lanet lastikleri düzeltmesi gereken de onlar diye düşünüyorum, zımba gibi michelen ve bridgeston firmalarını yılların deneyimlerini bir kenara atıp f1 den uzaklaştırdılar ve aynı zamanda da takımların rekabetini de bitirdiler, şimdi bu sünger parçalarıyla yarış yapmaya calışıyorlar,,, trafik araçlarında bile hicbir profösyönel srücü pirelli kullanmıyor michelen ve bridgeston kullanıyorlar f1 gibi lastigin önem taşıdıgı bir noktada yıllarca f1 e ara vermiş olan pirelli firmasıyla nasıl anlaşma yapıldı çok merak ediyorum…

  2. Dandik Pirelli…
    Kontrolsüz Güç, Güç Değildir…
    Olmayan bir gücün kontrolü mü olurmuş? Az Bridgestone'yi örnek alsınlar beceriksizler

  3. Aynen öyle. Yarış heyecanını artırayım derken düşürdüler. Deli gibi süren pilotlar aman diyim lastik aşınmasın diye kuzuya döndüler. Ne bir aksiyon var, ne de zorlama. Yarışın yarısı olunca pilotlar önündekine atak yapmaya çalışmayı bırakıyorlar, amaç lastikleri en iyi koruyup finişe ulaşmak. Kısa stint atıp hızlı süren de avantaj sağlayamıyor, böyle olunca da bir anlamı kalmıyor.

    F1 yüzünden iki firmadan nefret etim: VW ve Pirelli. Bir daha mecbur kalmadıkça bu iki firmayı kullanmayacağım. Tavsiye de etmiyorum.

  4. Çenenmi düştü bırawın bugün 😛

  5. Al bendende okadar didem.Pilotlar savaşacağına lastikleri nasıl korurum diye düşünüyorlar,olanda Hamilton-Şumi-Kimi gibi agresif ve hızlı süren pilotlara oluyor

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çinde Ferrari hariç herkes bişey gösterecek anlaşılan..

  7. MGP sadece lastik parcalamiyor ayrica dolu depo performansiyla da geride… schumacher bazli live timingciler bunu malezya'da fark etmistir mutlaka… RBR veya McLaren ile Malezya'daki son 10 turu kiyaslayin, birde Avustralya'daki ilk 10 turu… Ama Cin GP MGP'ye uyacak… Pole beni sasirtmaz bahisci arkadaslar 13 oraniyla MSC pole'u degerlendirin 🙂

  8. Mercedes GP'nin lastik sorunu lastikleri fazla ısıtması değil tam aksine Pirelli lastiklerinin çalışma aralığı olan 90-100c aralığına çıkaramaması. bu aralığa lastikler çıkamayınca lastiklerde peltelenme ve ufalanma sorunu çıkıyor, lastik aşınma yerine ufalanarak çok çabuk şekilde parçalanıyor. Şahsi fikrime göre Mercedes GP'den ileriki yarışlarda yeni bir egsoz düzenlemesi göreceğiz, bu egsozun Redbull-sauber karışımı birşey olmasını bekliyorum çünkü araçtaki miniDDD yi hava ile besleyecek şekilde bir ayarlama ile aynı zamanda lastiklerle arka kanadın arasındaki difüzör bölgesine hava akımı sağlayacak şekilde bir egsoz ayarlanması yapılmasını bekliyorum. mayıs ayının başındaki Mugello testlerinde bu güncellemeyi görebiliriz.

  9. Yazık F1'in geldiği noktaya takımlar farklı alanlara yönelip aracı geliştirmekle uğraşacaklarına lastikleri nasıl koruruz,nasıl çalıştırırız derdindeler nefret ediyorum pirelli'den inşaallah anlaşmaları bittigi an defolup giderler!!!

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bence podyum uzak, Mclarenler ilk iki sırayı alsa Mercedes Red Bull'u geçebilecek mi ? En iyi sonuç bence 5-6 umarım şaşırtırlar beni..Artık umutlu konuşamıyorum bile..

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ross, Schumi'ye iyi bir araç ver de, Kimi Schumi kapışması görelim, eskileri analım. 2003 gibi…

  12. lastik sorununu hallederseniz podyum için savaşır Şumi…

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Herkes çin'e iyi paketlerle geleceğini söylerken bizimkiler sadece lastikler üzerine çalışıyor..Lastik sorununu düzelttiniz diyelim, araç ne kadar hızlı olacak ?

  14. Acaba sorun lastik aşınmasındamı, lastik ısıtmasındamı?
    Malezyada hava sıcak değilken, yağmurluyken tur zamanları yine kötüydü.
    Hatta rosberg lastiklerinin bittiğini düşünüp pite girmiş oysaki lastiklerinin yeni olduğunu görmüşler.
    Başka bir sorun var belkide ama henüz farkedemediler. Süspansiyon ayarları ile ilgili olabilir belkide!!!

  15. Çin GP bence lastik konusunda bize yeterince bilgi vermicektir. asıl ispanya Barcelona GP de görecez lastiklerini brawn baba 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir