Brawn: "Mercedes'in DRS Sistemi O Kadar Pahalı Değil"

yazar:

kategori:

Red Bull başta olmak üzere bir kaç takım Mercedes’in F-kanal tarzı sisteme sahip olan arka kanadını eleştiriyor ve bu sistemi geliştirmenin ekstra harcamalara sebep olacağını söylüyorlar.

Brawn “Bu sistem aslında çok ucuz. Çok basit ve ucuz bir sistem ancak aracınıza entegre değilse eklemesi o kadar kolay değil. Bu yüzden rakiplerimizin bazıları hayal kırıklığı yaşıyor olabilir.”

“İnsanlar çok fazla harcamadan bahsediyorlar ancak gerçekten öyle büyük harcaması yok. Hepiniz biliyorsunuz aracın altında bir kaç karbonfiber boru geçiyor ve yoldan geçen bir adam bunların bir kaç yüz dolara mâl olacağını söyleyecektir. Milyonlarca pounda mâl olmuyor.”

“Biz bu sistemi düşünüp aracımızı ona göre tasarladığımız için faydalı oluyor. Bunu başta düşünmeyenler için kolay bir şey değil ve bu nedenle rakiplerimizin bazıları bu konuda çok sertler. Baştan bu sisteme göre tasarlamadıysanız zor bir sistem. F1’in doğasında bu var.” dedi.

Rakiplerinin devam eden şikayetlerine rağmen Brawn, sistemin pasif olduğu için legal olduğu konusunda emin.

Brawn “Sistemin legal olduğundan eminiz. Başkaları farklı görüşe sahipse çok büyük ölçüde hayal kırıklığı yaşarız ancak FIA bu konuda çok istikrarlı oldu bu yüzden onların istikrarlı olmaya devam edeceklerine inanıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ucuz bi sistem ,tornacıya diyosun bi delik açıver abi, o da tak açıyor.

  2. 1 sn hızlı araçla pistte fink atarken herşey normaldi ve diğer takımlar sizi çekemiyordu.

    işte olayın özeti çekemiyordu..Evet öyle bir yara yapmışki sizde iyileşmesi çok zor.

  3. şu meşhur gri alanları meşrubatçılar 2 sene hatta 2009 devamında brawn gp devamında

    kullandımı kullanmadımı sonuç bir ingiltere sanırım gerisi yasal buna o endamlı ön kanat da dahil..

    şimdi sorun ne diğer takımlar bunu bulunca büyü bozuldumu hep bu içeceği içenlermi böyle dahiyane şeyler bulacaklar

    veya 1 sn hızlı araçla pistte fink atarken herşey normaldi ve diğer takımlar sizi çekemiyordu.
    şimdide durum aynı sadece bir başka takım o alanları kullanıyor gayet doğal.

  4. Takım zaten bunu düşünüyorsa şampiyonluk mücadelesi içinde olamayacağını biliyordur kesin olarak.Önde giden pilot zaten yarışta DRS kullanamıyor göreceksiniz Mercedes GP bu senede birşey yapamayacak olan Schumiye oldu sadece.

  5. Elbette. Hâlâ yarışta DRS bölgesinde F-kanaldan faydalanabiliyor olacaksın.

  6. Senin dediğin şekilde olursa yasaklanmış olmuyor yani değilmi 🙂

  7. Yasaklamaları şart değil. 2013'te sıralamada DRS kullanımını kaldırırlar, yasak olmamasına rağmen takımlar F-kanal kullanmaktan kendileri vazgeçer zaten.

    Bu dediğim gerçekten olursa kendinden son derece emin bir şekilde "yasaklanacak" diyen birilerinin ne diyeceğini çok merak ediyorum.

  8. Ben halen by-pass edilerek pilotun arkasındaki balık sırtı motor kapağının ordan (sağ ve soldan birer tane) delik açılarak (belkide drs kanadındakinden daha küçük çaplı) sürekli aktif olan bir sisteme neden dönüştürülmediğini merak ediyorum.
    DRS açıldığı zamanda ekstra DF üretmesi sağlanmış olur.

  9. Biyerden yasal biryerden yasal değil yani gri alan dedikleri olay burda devreye giriyor.Yasaklanacak diyorum herkes saldırıya geçiyor sezon içinde olmasa bile mutlaka yasaklanır sürekli böyle kalmaz.Redbull un testte yükseklik kuralını geçen ön kanadı nasılki kurala uymasına rağmen yasaklandı bu da gider.

  10. Evet, Mclaren'ın f kanalı kopyalanabilmişti, ama bazı takımlar çok zorlanmıştı ve Mclaren'den çok daha farklı yöntemlere gitmek zorunda kalmışlardı. Çünkü o tasarım şasi ile entegre bir tasarımdı. MGP'nin kanalında ise kopyalama çok daha zorlu gibi görünüyor. Bakalım, neler olacak.

    İşin yasallık kısmına gelince: Evet, sistem DRS butonu ile aktif oluyor, ama yarışta DRS dışı bir yerde kullanılamadığı için aktif aero kabul edilmiyor sanırım. Ama kurallarda bir sınır varsa, o sınırın üzerinde, tolerans bölgesinde bir icat olduğu kesin.

  11. Mclaren in F kanalı kopyalandığı gibi buda kopyalanabilir ama nekadar sağlıklı olur orası var.Örneğin R30 bunu çok iyi başarmıştı Redbull da öyle.Bundaki sistem arka kanada değil ön kanada baskı uygulaması F kanalla fark bu.DRS in gelmesi ile düşünülmüş güzel bir çözüm ama hala ben olaya farklı yönden bakıyorum madem elle kontrol yasaklandı DRS bluetoothlamı çalışıyor diye düşünüyorum.

  12. evet, sanırım kopyalanamayacak. fkanal da böyle olmuştu. ben, rbnin daha kapsamlı bir şey için kesin onay almak için zorladıklarını düşünüyordum, ama sanırım kopyalayamayacaklar.

  13. Ben çok önceden söylemiştim bu sistemin kopyalanması kolay bir şey olmadığını, her takımın aracına entegre edemeyeceğini ve bazı takımların bu nedenle sistemi yasaklatmaya çalıştığını. Dediklerim şimdi onaylanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir