Brawn: "Doğru Ayarlarla Aracımızın Potansiyelini Ortaya Çıkarabiliriz"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher ve Nico Rosberg, bu sene sıralamalarda oldukça iyi işler çıkarmalarına rağmen 2 yarışta ancak 1 puan toplayabildiler ve araç yarış içerisinde sıralamalara göre yavaş göründü.

Brawn “Sorunları çözmede ayarlarla büyük yol alabiliriz.  Açıkçası bu durumu nasıl yöneteceğimize bakıyoruz ancak Malezya ilginçti çünkü kazanan ve ikinci olan araçlar cuma günkü antrenmanlarda lastikler üzerinde çok sertlerdi. Ve yarışta durum onların lehine döndü.”

“Ancak optimum kullanma seviyesinin her iki yönde 15-20 derece farkından bahsediyorsunuz ve bu oldukça kritik. Bu oldukça hassas bir pencere. Sürücüler bu aralığa girdiklerinde lastiklerin aşırı baskı altına girdiğini hissediyorlar ve kontrol edebilecekleri aralığa dönüyorlar ancak o aralığın dışı onlar için çok zor oluyor.” dedi.

Brawn, Mercedes’in iyi bir analiz yaptığı ve iyi gelişme göstereceği konusunda iyimser.

Brawn “Cuma günleri aracı yarış temposunda kullanıyoruz ve yarış koşullarına uygun yakıt yükleri konusunda kararlı davranıyoruz. Ve diğer insanların bizden daha fazla yakıtla çalıştıklarını düşünmüyoruz çünkü onlar için bizden daha fazla yakıtla çalışmaları zor olur. Bu yüzden rekabetçi tur zamanlarına baktığımızda iyi görünüyoruz.” 

“Melbourne’deki yarışta iyi iş çıkarmadık. Diğer yarışta ise olağan dışı koşullar ortaya çıktı ve bunun yanında Melbourne’de ters giden bazı şeyleri denedik ve düzeltmeye çalıştık. Bu yüzden hâlâ güveniyorum.”

“Yorum yapabileceğimiz temiz bir hafta sonu geçirmedik ancak şunu söylemeliyim ki araçlar farklı koşullarda çalışabilecek durumda olmalı ve aracın ideal çalışma aralığını daha da geliştirmeye bakmalıyız.”

“Bu konuda bir çıkmaz yaşıyorsunuz. Aracın tüm performansını mı kullanmalısınız yoksa biraz yavaşlayıp daha geniş temelli halini mi? Aracın çalışma aralığını biraz genişletmeye ihtiyacımız olabilir ancak bunu yapabiliriz. Oluşturmak istediğimiz şeye göre karar vereceğiz.”

“Ancak bir kaç temiz hafta sonu görmek istiyorum. İstikrarlı koşulların olduğu hafta sonunda nerede olduğumuzu görmek istiyorum. Pozisyonunda olmayan bir kaç takım var ve belki istediği durumda olmayan en ekstrem takım biziz.  Hepimiz Pirelli’den aldığımız bu yeni lastik ailesine alışmaya çalışıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Schumacher.. Mercedes GP’nin, Brawn’ın ardından emekleme dönemi yaşayacağını anlayabilecek kadar tecrübeli, sadece yarışmaktan eğlendiğini söyleyecek kadar kötü durumda. Arkanıza bir yaslanın ve düşünün; Michael Schumacher’den bahsediyoruz! İki senedir sezonun yarısında havlu atıp gelecek yıl için mükemmel bir araç üretmeye çalışıyor Mercedes GP. Sonuç? Belki bu yıl o da çok ama çok az bir ilerleme. Yeterli mi? Kesinlikle hayır. Schumacher ne kadar eğleniyorum derse desin, Mercedes GP’nin kısa vadede şampiyonluk yaşayacak bir takım olduğunu ben artık düşünmüyorum. Michael Schumacher bundan sonra ne yapar ne eder farketmez ama 2012’de herhangi bir yarışta, Malezya’daki Alonso gibi şansı dönüp bir podyum görmesi onu seven/sevmeyen herkesin arzuladığı bir manzara bana kalırsa.

  2. Şu doğru ayarda nerde kaldı, garsoooon bakarmısınız….!!!

  3. Bira an önce doğru birşeyler yapmak gerekiyor.Bizlerde şu anda yarış kazanan hatta arkasında kalanlara fark atan aracın peşinde değiliz ama yarışın turları devam ettikçe gerilere kalan ve puan kısmı dışında kalmayla yüzyüze olan kısıma kadar düşen bir aracı istemiyoruz.16 başlayabilir ama 11 den aşağıdada bitirmesin.Araç henüz keşif konumunda tabiiki iyi verilere ve sonucundada iyi sonuçlara ulaşılacak ama bu takım artım büyük bir takımken bunu yapabilmeli.Almanya nın etkinliğini arttığı her sezon biraz daha iyi oluyoruz yada Almanya nın destek verdiği kısımlarda dahada ilerliyoruz ama yarış sırasında kaybedilen performansın ne açıklaması nede kabül edilebilen tarafı kalmadı.Bizim aracımız her sezon çok ilginç uygulamaların düzenek haline getirildiği bir yapı ama bu yapıya bir süreklilik içeren performans ekleyemediler.Bizim aracın arka kısmında yapılmış olan çalışmalar herkesin merak konusu ama aracının yola yatışıyla meşhur olan Mercedes F1 e yola yatan bir aracı yapamadı.Mercedes hala süspansiyon sistemini dahi aktif hale getiremedi.Lastikleri çalıştırma çoğunluk etken olarak etkilediğinden Ferrari dahi tanıdığı şasisini terk etti… bizde boğuşuyoruz.Beklentilerimiz çok yüksek… sile süpüre kazanmanın peşinde olmuyoruz ancak önündeki araçları zorlayan ve birazdaha önlerde yer alan araç ihtiyaçlarımızın cevabıdır.

  4. Şu cumleye dikkat

    "Ancak optimum kullanma seviyesinin her iki yönde 15-20 derece farkından bahsediyorsunuz ve bu oldukça kritik. Bu oldukça hassas bir pencere. Sürücüler bu aralığa girdiklerinde lastiklerin aşırı baskı altına girdiğini hissediyorlar ve kontrol edebilecekleri aralığa dönüyorlar ancak o aralığın dışı onlar için çok zor oluyor."

    Ros amacanın yukardaki analizinde kısaca şunu demek istiyor. Elimizdeki araçla ve lastiklerle hızlı olmanız için, yeternekli ve risk almanız gerekli diyor ve bu sene schuminin neden rosbergcikten hızlı oldugu açıklanmış oluyor 🙂 Adam hala aracın limitlrini zorluyor, helal olsun…

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Brawn çok konuşuyor yine inş artık haklı çıkar!!!!!!

  6. Mercedes GP avatarı

    Artık bulun şu doğru ayarı bide ince ayar denemelerini yapmak için neden bu kadar çok zaman gecirdilerki bence Barcelonada en iyi ayarla çıkarız çünkü kaç test günü orda geçti artık iyi şeyler ortaya çıkar ve sezon avrupada başlar benim gözümde

  7. Onur  Çakıcı avatarı
    Onur Çakıcı

    Umarım bu sefer doğru ayarlar yapılmıştır artık çinde şumi nin birşeyler yapmasını bekliyorum.

  8. "Sorunları çözmede ayarlarla büyük yol alabiliriz. Açıkçası bu durumu nasıl yöneteceğimize bakıyoruz"
    "Ancak optimum kullanma seviyesinin her iki yönde 15-20 derece farkından bahsediyorsunuz ve bu oldukça kritik. Bu oldukça hassas bir pencere. Sürücüler bu aralığa girdiklerinde lastiklerin aşırı baskı altına girdiğini hissediyorlar ve kontrol edebilecekleri aralığa dönüyorlar ancak o aralığın dışı onlar için çok zor oluyor."

    Bu cümlelerden ve benimde kişisel tahminime göre aslında aracın birinci sorunu lastik aşınması değil, lastiği optimum seviyede tutacak süspansiyon veya diğer ayarları.
    Bir şekilde ince bir ayarla bu sorunu minimize edeceklerine bende inanıyorum ama doğru noktayı henüz bulamadılar. bu bir nevi "G" noktası gibi bişey heralde:))

    Çünkü lastikler aslında bitmemiş olmasına rağmen pilotlara bitmiş hissi veriyor ve tutunma neredeyse yokmuş hissi yaratıyormuş.

  9. Hepimiz Pirelli'den aldığımız bu yeni lastik ailesine alışmaya çalışıyoruz.

    "Bu rezilliğe alışmaya çalışıyoruz" ile aynı anlamda söylemiş sanırım.

    Ross Brawn bende Hakkinen ve Button'ı çağrıştırıyor. "Sakin, oturaklı."

  10. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Üç Senedir Çıkacak.

    Schumi'ye Ayıp Ediyor MGP

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ne potansiyelmiş bu..Geçen senede araçta potansiyel var diyorlardı, eski haberlere bakın..Sonuç ne oldu ? galibiyet yok podyum yok..Bu sene yine biraz umutluyum.Lastik sorununu çözseler kaç senedir uğraşıyorlar bir çözemediler şu sorunu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir