Arjantin 2013'te Kore'nin Yerine Mi Geliyor?

yazar:

kategori:

Bu ifadenin sahibi Autosprint dergisi, Arjantin Hükümeti’nin gelecek ay 3 yıllık bir anlaşma imzalayacağını da öne sürdü.

Başkan Cristina Fernandez de Kirchner, en son 1998 senesinde yapılan Arjantin GP’nin Mar del Plata caddelerinde yapılacağını söylemişti.

Autosprint’in haberinde ise Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Mayer: “Ulusal Hükümet, ülkemizi dünyaya tanıtmak için Arjantin GP’i organize etme girişimini kabul etti.”

“Mayıs ayında ilgili bütün taraflar arasında 3 senelik anlaşma imzalanacak.”

Habere göre 5 km.’lik pistin tasarımı Hermann Tilke tarafından yapılacak.

Bununla birlikte Autosprint, 2013 takviminin yine  20 yarışlık olacağını; Arjantin ve New Jersey’nin eklenmesi ile bu seneki takvimden iki yarışın kaldırılacağını öne sürdü.

Bu pistlerden birisi İspanya’da dönüşümlü sisteme geçilmesi ile ortaya çıkacak ve diğerinin de Kore olması bekleniyor.


Yorumlar

  1. Shade Burak kaya avatarı
    Shade Burak kaya

    aaa

  2. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    bırakın arjantini veya fransayı ,türkiye yi geri alın…;(

  3. Suzuka'nın üstüne pist yok zaten bana kalırsa.

  4. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Ama iki pist de yeni.Ayrıca bence Kore fena değildi.Türkiye de. Ben xtrabit racing'e katılıyorum.

  5. Şimdikilerden daha çok para verdikleri için olabilir mesela ?

  6. formula 1 siz hafta sonları ne kadar sıkıcı offffffff…

  7. Şimdikilerden daha iyi pistlere sahip oldukları için olabilir mesela ?

  8. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Neden antipati duyduğum ülkeler dönmek zorunda?Fransa'dan sonra Arjantin.

  9. Bence Bernie Tilke ile ortak ve her pisti ona veriyor. Başka açıklaması olamaz bu işin. Tilke resmen TOKİ gibi çalışıyor. Yaptım oldu 🙂

  10. :)))

    Tilke pistlerinin hepsi de kötü değil canım, adamın hakkını yememek lazım. Kafandaki pist projesi nedir bilemem ama, iyi pistleri de var adamın 🙂

    Çin, Malezya ve Türkiye gayet güzel pistler bence. Pist dediğin, olur olmaz hız ve yön değişimlerine ve bazen zorlu, bazen tatlı yükseklik değişikliklerine sahip olmalıdır bence.

    En sevdiğim pistler Laguna Seca, Interlagos ve Suzuka desem bahsettiğimi çok daha iyi anlatmış olurum 😉

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Arnavutkoy tarafinda bos bir araziye hic dokunmadan karayollari ekiplerine suraya suray ve suraya ordan donecek buraya gelecek diye asfalt doktursem helman in pistlerinden daha iui pist cikmassa ne olayim.dogal arazi uzerone organik pist.:))

  12. <A_L_O_N_S_O>01 avatarı
    <A_L_O_N_S_O>01

    Arjantinin yerinede ISTANBUL PARK gelir belki.

    Değişiklik olur Korenin yerine Arjantin:

    Ama (VALENCIA'nın) yerine gelse 100% çok daha iyi olurdu !!!!!!!

  13. Serhan Acar 2013 için bizimde şansımız var diyordu. Bakalım. Ee madem dünyada en çok büyüyen 2.ülkeyiz adamlara istedikleri parayı verinde girelim takvime.

  14. 2005'i hatırlıyorum da İstanbulpark yapıldığında herkes öve öve bitirememişti bu adamı. Tabi o zaman insanlar bu kadar sıkıcı olabileceğini bilmiyordu. Şimdi gerçekten sıkıcı ötesi olmaya başladı 250 km'yle dönülen bir virajdan sonra şikan koyuyor gelde atak yap tabi şikan da koymayı unutabiliyor arada sırada ama…

  15. Spa güzel bir pist çünkü Tilke dizayn etmedi.

  16. yanlış mı anladım yoksa cadde pistinden mi bahsediyor bunlar. yeter ya tahammül ettiğim tek cadde pisti monaco. o da f1 katkılarından sahip olduğu ününden dolayı. seyir zevki yok ki cadde pistlerde.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    McLaren eski renklerine dönmeli.

  18. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Milyonlarca dolar harcanarak yapılmış pistlerin bu kadar kolay harcanması pist yapmayı düşünen ülkeleri iki kez düşünmeye itecektir.. Diyeceğim ama valla biri bitiriyor biri başlıyor ülkelerin pist yapmaya…

  19. Hindistanı beğenmezler Koreyi beğenmezler Abudhabiyi beğenmezler İstanbul Park ı kim yaptı ali ağaoğlumu.Pistler güzel zevkini çıkarmaya bakın.Ben senelerdir aynı pistlerde yarışılmasına karşıyım birkaç sabit pist dışında hepsi dönüşümlü olsa her yıl karışık pistler olsa daha eğlenceli olur olayda oraya doğru gidiyor zaten.

  20. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Formula 1= Bernie – Tilke A.Ş

    Başka Adam Mı Yok ?

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    yeni bir pist yapılsaydı iyiydi. her ne kadar tilke pistleri genelde kötü olsa da bu da kötü be kardeşim. bir nürburgring ile abu dhabi'nin gözümde bir farkı yok.

  22. salih yildiz avatarı

    Her konu da olduğu gibi insanoğlu bir kahraman çıkartmaya o kadar istekli ki, Formula 1 için de pist deyince akla başka bir şey gelmiyo, Tamam tecrübe iyidir ama teknik bilginin yanında pist tasarlamak farklı bir bakış açısı ve azıcık da sanat da ister. Hep aynı ressamın tablolarına bakmak gibi belli bir yerden sonra Sırf Herman Tilke tasarımı bu demek bile sıkıcı oluyor. Ha bazıları da sırf o tasarladıysa sorun yok bakmadan mükemmel bile diyebiliyorlar… Bence de artık farklı insanlar olmak zorun da…

  23. Tolga Soydan avatarı

    Hermann Tilke olmasaymıs pistsiz kalıcaktık.adammı yok baska anlamadım gitti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir