Button: "Ayarlar Konusunda Dengeyi Bulmak Önemli Olacak"

yazar:

kategori:

 

Malezya yarışını kötü bir yarış olarak adlandırdınız. Bu Şanghay’daki yarış öncesi hazırlıklarınızda değişikliğe neden oldu mu?

Tam olarak değil, bu sadece kokpite dönmek için daha istekli olduğunuzu ifade eder çünkü her zaman geçmişten çok geleceğe bakarsınız. Ancak dediğim gibi bir fark olmadı. Aslında 3 haftalık tatilde oldukça rahatladık. Uzaklaşıp rahatladım ve antrenmanlarımı sürdürdüm. Uzun sezonun henüz başındayız bu yüzden zinde kalmak ve ara sıra yenilenmek lazım. Şanghay’da genel olarak iyi işler çıkardım, orası gerçekten çok sevdiğim bir pist ve  yarış için sabırsızlanıyorum.

Burada 2010’da kazandınız. Sizin için özel bir pist mi?

Oradaki tesisler harika ancak orası çok iyi ve moder bir pist. İlk 2 sektör oldukça tekbik ve çok ilginç kombinasyonlarda virajlar var. Orada iyi tepki veren bir araca ihtiyacınız var. Ardından pist açılıyor ve düzlük Formula 1’deki en uzun düzlüklerden birisi.  Orada gitmeye devam ediyorsunuz ve ardından U viraj ile son viraja geliyorsunuz. Her iki yerde geçiş için iyi fırsat var. ORadaki gibi bir başka viraj daha yok ancak bu iyi çünkü tüm pistte iyi iş çıkarmışlar.

Eğer yağmur yağarsa bir başka tahmin edilmeyen yarış olabilir çünkü hâlâ araçları ve lastikleri ıslak koşullarda öğrenme aşamasındayız. Ne olursa olsun ilginç bir yarış olacak.

2012’de iyi yarış performansı için kilit nokta nedir?

Her zamanki ayarlarda ödün vermeler olacak. Hızlı virajlarda iyi yere basma gücü ayarlamak ve düzlük hızından çok fazla bırakmamak lazım. İlk 2 yarışta bu denge konusunda farklı yollar deneyen takımlar gördük bu yüzden Avrupa’dan bir kaç hafta öncesinde bu hafta sonu işlerin normale nasıl döndüğünü görmek ilginç olacak.

 


Yorumlar

  1. "ney"

    önce kelimelerin nasıl yazıldığını öğren, sonra seviyeden bahset. sokak ağzıyla konuşup, yazamazsın burada.

  2. "ney"

    önce kelimelerin nasıl yazıldığını öğren sonra seviyeden bahset. sokak ağzıyla konuşulmaz burada. azıcık öğren nerde nasıl konuşulması gerektiğini.

  3. yuh be şu at gözlüğünü çıkar 3 senedir webberi sıralamalarda ezdik geçtik sene daha yeni başladı dur bakalım

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bu Haberle Ne Alakası Var Şimdi Bunun ?

  5. nike bak ya bak arkadaş öncelikle ben ve keko kardeşe neden böyle bir tavır aldın bize düşman olmanın sebebi ney nikini değiştirsen iyi olur kaliteyi düşürüyosun

  6. Anti RAMBO - KEKO avatarı
    Anti RAMBO – KEKO

    Yorum yapmadan önce haberi okusaydın keşke.

  7. FERRARI_*-# avatarı

    WOOOOOW…………., vay ne s.vetel'miş yahu araç çok çok hızlı degil'ken sıralamalar'da gördük Webberi bile geçemiyor heycandan HRT'ye çarpıyor (maşallah)

  8. kimi pilotlar vardır analarının karnından yetenekli doğarlar
    kimileri vardır en genç yaşta poller zaferler kazanırlar
    kimileri vardır en genç yaşta şampiyon olurlar
    işte o kimileri sebastian vettel dir

  9. yok be button ne gerek var:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir