Lotus, F1'deki İsim Sponsorluğunu Bitirdi

yazar:

kategori:

Proton’un DRB-Hicom’a satışı ile Group Lotus’daki finansal belirsizlerin ardından Lotus F1’in sahibi Gerard Lopez, marka ile olan resmi ilişkisini sonlandırdı.

Anlaşılan o ki Genii sahibi Gerard Lopez, 2010’da yapılan isim sponsorluğu sözleşmesinin iptali konusunda yakın zamanda anlaşma sağlamıştı. Bu anlaşmanın yanında, Proton’un takımdan %50 hisse satın almak zorunda kalacağı opsiyon da iptal edildi.

Lopez: “Sponsorluk anlaşması ve Lotus’un yükümlülükleri ortadan kalktı. Group Lotus’un, artık F1’de hisse satın alması yönünde bir opsiyon yok; bu opsiyon bizim tarafımızdan alınmıştı. Bu bir opsiyondu ama şimdi biz aldık.”

Group Lotus ile sponsorluk anlaşmasının iptali, takımın planlarında değişiklik anlamına gelse de Lopez, Lotus ismine bağlı kalacaklarını söyledi.

Lopez: “Lotus adını taşımaktan memnunuz; F1 için iyi bir isim olduğuna inanıyoruz. Takımı geçen sene finanse ettik ve önceki sene ise kayıptı. Tam miktarı karşılayan sponsorlar olmasını tercih ederdik ama kendimiz finanse etmemiz gerekirse bunu yapacağız.”

“İsmimizi Lotus Renault’dan (bu sene) Lotus’a dönüştürdüğümüzde bu, isim sponsorluğu için kapı açtı. Bu sene F1’deki en büyük sponsorluk olan Unilever ile anlaştık; önceden hiç F1’de yer almamış Microsoft’un gelmesi de büyük bir haber. Bunları düşününce, çok geniş kapsamlı sponsorlarımız var.”

“Şimdi bir isim sponsoru ile anlaşma imzalasak bu takım, hiç olmadığı kadar iyi bir nakit akışına sahip olur.”

Daha önceden Lopez’in Group Lotus’u devralma planlarından bahsedilirdi ki Proton ile görüşmeler yaptığı söylenirdi ama Lopez, DRB-Hicom’a satışın ardından durumun belirsiz olduğunu ifade etti.

Group Lotus’ta hisse alma fikri için Lopez: “Henüz bilmiyoruz. Çünkü yeni sahipleri ne yapmak istiyor bilmiyoruz.”


Yorumlar

  1. Takıma Vodafone McLaren Mercedes demek ile Vodafone kelimesi öne çıksın diye McLaren'i silmek aynı şey değil. Burada eleştirilen şeyi yanlış anlamışsın.

  2. Ben anlatamıyorum galiba 🙂 diyorum ki bahsettiğim zaten Lotus'un ismi ilk yaptığınız yorumlara karşılık Lotus isminin kullanılmasının gayet doğal olduğunu reklam olarak kullanmanın mantıklı olduğunu söyledim ve sponsorlar ve para'dan bahsettim bu kadar, kendi fikrimi belirttim yani. Santander'de bir örnekti sadece bu McLaren Vodafone olur, Mercedes Petronas olur.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Dostum önyargılı olarak Santander'ı duyunca vs demişsin ama ortada konuşulan konu Lotus, Santander'ı çıkaran sensin, ayrıca benim belirttiğim konu, bu örnek ile bizim konuştuğumuz konunun alakası olmaması. Ama sen bunu da önemsemeden karşılık vermeye çalışıyorsun. Cevap yetiştirmeye çalışmak yerine yorumları okuyup anlamaya çalışmanı tavsiye ederim. Bu arada hakaret olarak algıladıysan senden özür dilerim, maksat hakaret etmek değil, mantığa dayanan yorumlar görmek. Sözlerimin sebebi biraz daha dikkatli okuman ve yorum yapmanı istemem. Çünkü aynı şeyleri konuşur ve birbirimizi anlarsak güzel bir F1 muhabbeti olur, yeri gelir fikir ayrılığı olur, konuyu tartışırız farklı fikirleri dinleriz, hatalarımız varsa düzeltiriz, senden sadece bunu isterim, dediğim gibi kişisel bir şey değil, F1 sever olarak biraz özen istiyorum, teşekkür ederim

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yok zaten anlaşmayı iptal eden Lotus Group değil, Genii Capital anlaşmayı iptal etmek istiyor, Group Lotus'un da bazı sorunları olduğu için onlara da mantıklı geliyor durum böyle olunca. Ayrılığın sebebi Group Lotus değil yani

  5. İstediğimi konuşurum arkadaşım, önyargılı bir şekilde Santander ismini duyunca direk konuya girmişsin ki bahsettiğim Lotus Renault'un ismi, sponsorluklar falan değil altta yapılan yorumlara Lotus isminin kullanılmasının çok doğal olduğunu söyledim. İsim, reklam ve sponsorlardan bahsettim sana sormayacağım değil mi? ne konuşacağımı, izin alayım istersen. Hakaret vari cevap vermende cabası, anlayana gayet zeki cevap.

  6. Lotus icin soyluyorum, Hayir madem birakacaktiniz Caterham Tony Fernandes ile niye ugrastiniz o kadar.. Bu takim icin iyi bir haber degil, finansal destek olmazsa arac oldugu yerde sayiklayacak demektir, bunu hepimiz biliyoruz.. Keske cimri Carlos Ghosn gitsede Renault tekrar alsa takimi..

  7. bu kadar saçma bir takım görmedim ben.

  8. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Dostum sen burada konuşulan konuyu kaçırmışsın, konu sponsorluk değil, tüm takımların sponsorları var, biz takımın isminden bahsediyoruz, sen Santander diyorsun. Ferrari adını mı değiştiriyor sponsor değiştirince? Santander para ödüyor diye Ferrari takımı adını Santander olarak değiştirmiş gibi konuşuyorsun. Ayrıca anlamadığım bir konu var, herkes Santander diye papağan gibi konuşup duruyor ama Santander'ın ödediği paradan kimin haberi var? Santander Ferrari'nin major sponsorlarından sadece biri, ama ne ana sponsoru ne de isim sponsoru. Ferrari'nin ana sponsoru Marlboro, ikinci büyük sponsoru da Shell, Santander 3. sponsoru. Herkes Santander diye sayıklıyor ama kimse Marlboro'yu sorgulamıyor. İşte düşünmeden konuşmak böyle bir şey. Biz burada takım isminden konuşurken Santander'ı örnek göstermek biraz akıl yürüten kişiden çıkmayacak bir yorumdur, yorum yaparken biraz sağduyu biraz mantık biraz zeka istiyorum, umarım çok şey istemiyorumdur

  9. Arkadaşlar şu an f1 gridindeki en güçlü takımlardan birisi Lotus finansal açıdan ilk 5 içinde yer alır, bende Genii'nin sahibi olsam aynı şeyleri yapardım diye düşünüyorum reklamsa reklam empati yapın, kullanmasında da hiç bir yasal problem yok diye biliyorum. Reklam konusunda ise Rai'yi reklam için getirdiklerini sanmıyorum, az da olsa bir payı var ama amaç başarı bunu zaten yaptıkları yatırımlarla gösteriyorlar, Enstone'da çok güzel fabrikaları var eski şampiyonlar. xtrabit racing (Cadillac XTS) tabii ki amaçları para kazanmak Ferrari bu işi bedava mı yapıyor 🙂 gelirleri ile giderlerini denk tutmaya çalışıyorlar, yeni Concorde anlaşmasıyla ne kadar alacaklar? Santander F1 gridinin en pahalı pilotlarından birisi olan Alo'nun yıllık ücretlerini karşılıyor mu? bundan doğal birşey yok.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yedim bile:)

    güler misin? ağlar mısın?

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    genii gp, niye kendi adından utanıyor ki, kullan kardeşim ne isim arayıp duruyorsun.

  12. Habere bakın kafayı yiyin diyorum, başka bir şey demiyorum 🙂 Link

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    gerçekten aydınlattın beni teşekkür ederim.

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    gazete ilanı verdim şimdi teşekkürler..

  15. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yerel bir gazeteye ve "hükümsüzdür" ilanı verdir. Sonra gidip muhtarlıktan yeni kimlik başvurusu yap.

    Başka da bir şey yok yapılacak.

  16. Dostum Şimdi Babamla da konuştum pazartesi günü muhtardan belge yaptırıp yeni bir kimlik alman gerekiyormuş Sistem otomatik olarak eski Nüfus cüzdanını iptal ediyormuş ve geçersiz olduğu için bir zararı olmazmış.

  17. Babam Nüfus müdürlüğün de çalışıyor dostum Böyle durumlara denk geldim bulunduğun yer de bir gazeteye İlan verdirmen gerekiyor düşürdüğün tarihi ve saatini Bulan kişi yada alan kişi kötü amaçlıysa bir yerde hırsızlık yapar senin kimliğini atar çıkar soygunu yaptığı yere ve başın ağrır ama Elin de gazete deki ilanın olursa çok faydası olur. Emniyete de bildirmen iyi olur Muhtarına bildirmen yine iyi olur benim bildiklerim bunlar.

  18. Bu takıma Genii GP densin artık.

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    içinde kimlik,akbil ve 100 tl gibi bir para vardı..Para önemli değilde kimlik işte sorun o.

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Konu Dışı : Beyler bugün cüzdanım kayboldu, Düşürdümde yada çalındı tam olarak hatırlamıyorum..Karakola gittim, burdan değil diyor..Muhtarlığa git diyor ne yapmam lazım..bilgisi olan varmı.

  21. aynen öyle. Bu sene değişmiş gibi bir görüntü veriyorlar ama geçen seneye göre hiçbir şeyin değişmediğini düşünenlerdenim. Tek amaçları para kazanmak olan birkaç motorsporuseverin firmasıdır GENII.

    Raikkonen'i de reklam için getirdiklerini düşünüyorum ve Kimi'nin geleceği için endişe ediyorum. Bekleyip göreceğiz, neler ortaya çıkacağını.

  22. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Genii Capital takımı satın aldığında buradaki haberlerde bile isim olarak Renault geçiyordu takım, kaç defa uyardım. Sonra nasıl olduysa takımın adı Lotus Renault oldu ama Lotus'un hissesi yok, takımın yönetim kurulunda yer alıyorlar ve sponsorlukları var dedim, takım Lotus'un denildi, anlatamadık gitti. Şimdi Genii Lotus'la anlaşmasını bitiriyor ama ismi koruyacağız büyük bir sponsor çıkana kadar diyorlar. Bu ne arkadaş, takımın adı hep takımla alakası kopmuş yada alakası olmayan markalarla mı anılacak sürekli. Başka marka üzerinden reklam, parası olan markasını takımın ismi de yapsın. Takımı orta malı gibi pazarlamak bu, resmen … yani bu

  23. pardon yanlış habere yazdım yorumu.

  24. daha çok erken yarış kazanmanız lazım gecen sene sezon basında da iyidiniz sonra egzos sistemi yüzünden geridekaldınız bu sene daha güclü gibisiniz ama ilk önce yarış galibiyeti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir