Dodge SRT Viper GTS – 2013

yazar:

kategori:

Endüstride simge haline gelmiş Viper’ın 5. neslinde üstün performansın yanı sıra gelişen ergonomi ve bir dizi teknoloji sunuyor.

Chrysler Group LLC, Street and Racing Technology Brand and Motorsports CEO’su ve Başkanı Palph Gilles: “Belirsizlikle geçen sancılı dönemin ardından Street and Racing Technology takımı, Detroit’te el yapımı, amiral gemisi spor otomobilinin, tekrar performans otomobilleri dünyasına geri dönmesinden fazlasıyla gurur duymaktadır. Yeni SRT markasının amiral gemisi olmasının ötesinde 2013 Viper’ın piyasaya sürülmesi, Chrysler Group’un performans simgesinin yok olmasına izin vermeyeceğimizin kanıtıdır.”

2013 model el yapımı Viper’da iki model olacak. Hem SRT Viper hem de SRT Viper GTS modeli, birinci sınıf malzemelerle yeni iç ve dış tasarıma sahip; aerodinamik fonksiyonlar, karbon fiber ve alüminyum kaplamayla etkili bir şekilde bütünleştirilmiş.

Otomobilde tamamı alüminyum V10 motoru, 8.4 litre hacminde ve 600 HP. 6 ileri manuel vitesli şanzıman, daha kısa aralıklarla geçişi sağlıyor ve vites oranları da düşük tercih edilmiş. Son vites oranı 3.55’ten 3.07’ye çekildi. Devir göstergesinde kırmızı çizgi 6.200’ü gösteriyor.

 


Yorumlar

“Dodge SRT Viper GTS – 2013” için 23 yanıt

  1. Chapparal i unutmayalım 2J modeli Öncü araçlardan biridir

  2. Firebird'ü çıkar; arka aksa dikkat derim..

  3. Ferrarini çinde yarışacağı arabanın resimleri basına sızdı
    http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/04/07/

  4. Aynen. Halef selef işleri biraz karıştı Ferrari de.

  5. hmm en başından beri F458 diyordum ben. F430'dan alışkanlık dikkatli bakmamışım halefine heralde 🙂

  6. bu da SRT Viper GTS-R LeMans

    şimdi oldu 🙂

  7. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Eski Viper'ın üretimi yasal sebeplerden ötürü sona erdirildi. Amerika'da seri üretim araçlarda traction control sisteminin olması zorunlu hale gelince üretimden kaldırılmak zorunda kaldı, hatta son Viper'ın üretimini National Geographic belgesel yaptı, izlemiştim. Şimdi SRT Viper'ın tarihe karışmaması için böyle bir girişimde bulundu

  8. GT40, Cobra amerikanın gururudur. Buna Corvette'i de ekleyelim (C6 kasa sonrası tabi) hadi.
    Ford GT sevimli, özel bir makineydi erken bıraktılar yav üretimi pahalı bile olsa iyi yüklüyorlardı.

  9. Rahatlıkla katıldığım güzel bir ifade ediş biçimi olmuş 🙂
    Viper güzel bir düzlük makinesidir. ACR bu işi iyi götürenlerdendir.

  10. Şöyle sevimli, tatlı bakışlı bir düzeltme yapayım. 458'in başında F yok.
    Aynı 550 Maranello gibi.

  11. Bu hafta içi ben de aynı yorumu yapmıştım.

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    eski kalıplar iyiydi. olmamış.

  13. Zaten Chrysler yapmıyor artık. SRT kendisi üstlendi üretimini. Biraz daha supercar kıvamına getirecekler zamanla.

  14. Evet GT40 epey başarılı olmuş zamanında. Hala da kullanılıyor. Böylesine evrensel bir tasarım yapmış adamlar zamanında.

    Harhangi bir amerikan supercar, en ucuz avrupa supercar'ın 1/3 fiyatı civarı. Ben bu yüzden seviyorum. Hem çok daha dayanıklılar. 10m km yapabilecek araçlar bunlar. Dile kolay.

  15. 4. Nesil Viper da sadece face-lift yapılmış gibi geldi yan görünüş hava girişleri aynı kalmış Bakalım Team Oreca nın Viper LM edition yorumu nasıl olacak ?

  16. bir MP4-12C, F458, Aventador değil

    F1'ci adama amerikan gelmez 😀

  17. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Evet Muscle carlar için geçerli, onu da belirtmek lazım, Viper'da okuduğum kadarıyla biraz zorlu bir sürüşe sahip ama Trans-Am çok başka bir şey deniliyor, sürüşü bir çok avrupa aracına bile pabucunu ters giydirecek cinstenmiş, ah bir kullanabilme imkanım olsa

    Bu arada Amerikan otomobilleri arasında Ford GT40 diye bir araç var ki, amerikan karakterinden çok kopmuş bir araç, Ferrari tarafından geliştirilmesi sebep gösteriliyor, Le Mans başarılarını bilirsin zaten. Tabii uzun boylular için biraz problem var 🙂

  18. Muscle Car denilen Camaro, Mustang, Challanger gibi modeller dediğin gibi, arkayı çok bırakıyor. Ama Corvette, Viper ve Pontiac Firebird Trans-Am WS6 gibi makinelerde avrupa gibi bir sürüş var, çok dengeli.

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben de geçenlerde Top Gear'da görmüştüm 🙂

    Amerikan arabalarını hiç sevemedim ben, inanılmaz motorları var ama şasileri o motorları taşımak için çok dengesiz geliyor bana, sonuç savrulma problemi. Dengeli olarak da savrulmuyorlar, biraz zorlamak intihar etmek demek, drag makinesi olarak görüyorum amerikanları

    Tabii bazı istisnalar var, onları ayrı tutuyorum 🙂

  20. Güzel makina. Ne de olsa Amerikan.

    Bunun fotoğraflarını çeken adamı uzun süredir deviantart'dan takip ediyordum, 2-3 gün önce paylaşmıştı fotoları.

    http://notbland.deviantart.com/#/d4v8zon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir