Katar'da Sezonun İlk Cebine Lorenzo Kondu

yazar:

kategori:

Seansın büyük bir bölümünde lider yine Honda motoru ile Stoner’dı ve bitime 11 dakika kala ilk sırada yer alıyordu.

Daha sonra Lorenzo, 1:54.993 ile zirveyi devraldı ama Stoner cevap verdi ve 1:54.855 ile yerini geri aldı. Bu derecesi Avustralyalı sürücünün son yarım dakikaya kadar zirvede kalmasını sağladı ama Yamaha’sı ile Lorenzo, bu dereceyi 0,221 saniye daha geliştirerek ilk cebi kaptı.

Cal Crutchlow, antrenmandaki performansını sıralamaya taşıdı ve kendisinin en iyi MotoGP kariyer sonucuna ulaştı; yarınki yarışa 3. başlayacak.

Seansın bitimine 4 dakika kala kaza yapan Yamaha’dan Ben Spies 4. sırada kalırken Ducati’den Nicky Hayden, temponun 1 saniye gerisinde 5. oldu. Takım arkadaşı Valentino Rosso ise kendisine ancak 12. sırayı kazandırabildi.

 

Sıra Sürücü            Takım/Motor           Derece     Fark
 1.  Jorge Lorenzo     Yamaha                1m54.634s
 2.  Casey Stoner      Honda                 1m54.855s  + 0.221s
 3.  Cal Crutchlow     Tech 3 Yamaha         1m55.022s  + 0.388s
 4.  Ben Spies         Yamaha                1m55.512s  + 0.878s
 5.  Nicky Hayden      Ducati                1m55.637s  + 1.003s
 6.  Andrea Dovizioso  Tech 3 Yamaha         1m55.858s  + 1.224s
 7.  Dani Pedrosa      Honda                 1m55.905s  + 1.271s
 8.  Hector Barbera    Pramac Ducati         1m55.983s  + 1.349s
 9.  Stefan Bradl      LCR Honda             1m56.063s  + 1.429s
10.  Karel Abraham     Cardion Ducati        1m56.198s  + 1.564s
11.  Alvaro Bautista   Gresini Honda         1m56.521s  + 1.887s
12.  Valentino Rossi   Ducati                1m56.813s  + 2.179s
13.  Colin Edwards     Forward Suter-BMW     1m57.644s  + 3.010s
14.  Randy de Puniet   Aspar Aprilia         1m58.266s  + 3.632s
15.  Aleix Espargaro   Aspar Aprilia         1m58.520s  + 3.886s
16.  Yonny Hernandez   Avintia FTR-Kawasaki  1m58.795s  + 4.161s
17.  Michele Pirro     Gresini FTR-Honda     1m59.085s  + 4.451s
18.  Mattia Pasini     Speed Master Aprilia  1m59.195s  + 4.561s
19.  Danilo Petrucci   Ioda-Aprilia          1m59.664s  + 5.030s
20.  Ivan Silva        Avintia FTR-Kawasaki  2m00.493s  + 5.859s
21.  James Ellison     Paul Bird Aprilia     2m00.757s  + 6.123s


Yorumlar

  1. Hüseyin Günaydın avatarı
    Hüseyin Günaydın

    Beyler bu motogp yayınını D smart dışında, uydudan yabancı bir kanal canlı vermiyormu, bilgisi olanın cvp yazarsa sevinirim….

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Lorenzo bu sporda en çok desteklediğim pilot Rossi ile çekiştiği son iki sene gerçekten harika sezonlardı umarım Rossi'de üst sıralara geri döner ve Lorenzo-Rossi-Stoner çekişmesi yaşanan sezonlar görürüz… Aynı dileğim Alonso-Raikkonen-Hamilton-Button-Vettel için de geçerli…

  3. fazla lagaluga yapma olurmu?

  4. ducati çok kötü yapacak bir şey yok.. kendisi istedi maalesef. yamaha da ne güzel şampiyonluklarına devam edecekti..

  5. http://www.firstrowsports.eu/sport/motosport.html

    var.izliyorum.Fenati lider.Vinales ikinci.

  6. solberg sana benden dostça bir tavsiye lütfen formula 1 haberlerine yorum atma
    moto gp de ciddi söylüyorum çok daha başarılısın burda takıl bence

  7. solberg adamsın moto gp nin gelmiş geçmiş en iyi sürücülerinden biridir rossi belkide o bir efsane 9 tane dünya şampiyonluğu var kimse rossiye laf edemez ne stoner nede lorenzo rossi tırnağı etmez bende moto gpyi izliyosam rossi içindir ve rossi nin çok büyük hayranıyım rossi benim için belki bir hayat felsefesi oldu diyebilirim son olarak VALENTİNO ROSSİ <3 bu sevda bitmez…..

  8. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Moto2 var Moto3 yok

  9. marc marquez avatarı

    evet ilk 3 yarışta alamadığı puanlar da şampiyonluğun kaçmasında engeldi. yeni 1000 cc motorlarda bildiğim tek şey yamaha takımının mühendislerinin çok fazla çalışmaları. zaten dünkü tabloya baktığımızda yamahalar ın iyi derecelerini görünce bunu daha da iyi anladım. bu yüzden lorenzo nun bu yıl stoner ı geçebileceğini düşünüyorum

    bu arada bbc yayın haklarını almış belki onlar verirle tüm yarışları diye umut ediyorum. d-smart ım yok bbc den de bulamazsam nete bakınacağım.

  10. yayın akışında smartspor da akşam 20:00 de moto 2, 22:00 dede moto gp canlı yayınlanacak.hatta az önce kanalda frangmanını yayınladı yani bu söylediğim içerik ve zaman doğrudur beyler.

  11. D smart sadece Moto gp yimi verecek.Yoksa Moto 3 moto 2 izleyebileceğimiz bir link varmı Moto gp den önce?

  12. D smart sadece Moto gp yimi verecek.Yoksa Moto 3 moto 2 izleyebileceğimiz bir link varmı Moto gp den önce?

  13. Doğru elbette.Ancak yinede Marco benim Rossi den sonra en sevdiğim pilottu.Sonrada Cal Crutchlow gelir.(Eskiden Vermeulen-Hopkins ikiliside muhteşemdi)….

    Marc Marquez i 2006 dan beri takip ediyorum.Repsol tarafından destekleniyor.Terol,Faubel,Corsi gibi isimleri 125 cc de yenmiş ve sonrasındada şampiyon olmuş bir isim.

    Geçen sene Moto2 dede şampiyon olabilirdi.İlk 3 yarışı 0 puan la geçtiğinide hatırlatmak lazım.Tartışmasız moto2 deki en iyi pilot.Bu senede güçlü bir motoru var.

    Seneyede Pedrosa nın yerini alacaktır.Pedrosa 2006 dan beri gelişmediği gibi sürekli olarak gerileyen bir pilot.Beklentileri asla karşılamadı.Stoner ın Lorenzo yu yine yeneceğini düşünüyorum.

    D smart sadece Moto gp yimi verecek.Yoksa Moto 3 moto 2 izleyebileceğimiz bir link varmı Moto gp den önce?

  14. marc marquez avatarı

    vaay be marc marquez sempatizanı görmek çok sevindirici. geçen sene bradl şampiyon olduysa bu marc marquez'in kaçırdığı yarışlar vesilesiyle oldu. gelecek yıllarda marx marquez yeni motogp fenomeni olacaktır. marc webber redbull'da ne kadar başarılıysa pedrosa da aynı çizginin motor ayağını oluşturuyor. bence de yerini marc marquez'e kaybedecek.

    bu arada simoncelli'nin kazası elbette şok ediciydi. ama bu adamlar gladyatör gibiler ve bu tür kazaları göze alarak 350 km hıza gaz veriyorlar. motor sporları olduğu sürece bu tablolara göz yummak zorundasın.

    son not: bu yıl lorenzo stoner'ı geçecektir.

  15. Hiç sanmıyorum.Bizim için o ismin varlığı yeter.Öte yandan ha Spies kazanmış ha Lorenzo-Stoner-Pedrosa.Ne en ufak bir tebessüm olur,ne en ufak bir sinir.

    Benim için Moto gp %70 oranında Marco nun ölümüyle bitti.50dk boyunca tv nin başında bir ümit Marco kurtulacakmı diye beklerken kız arkadaşının nasıl ağladığını gördüğümde yaşadığım ''şey'' i sana anlatmayacağım….

    Babasının oğlunun sedyeden düştükten sonra ''öldüğünü anladım ve ona güle güle Marco'' dediğini okuduğumda ne hissettiğimide söylemeyecğim.

    Şimdi Moto gp nin sitesine giriyorsam bu sadece ''bütün motorsporları tarihinin'' tartışmasız en büyük ismi Rossi içindir.

    Bazıları Rossi nin başarılarıyla sevinir.Bazıları ne yazıkki onun başarısızlıklarıyla.

    Bu arada Dani Pedrosa taraftarlarınada bir haber.Moto2 deki Marc Marquez de repsol tarafından destekleniyor.Artık crasher-pedrosa bu senede Stoner'a yenilirse takımdan gönderilecektir.2006 dan beri hiç bir şekilde gelişmeyen Pedrosa nın sonu budur.Aslında bu,bu sene bile olabilirdi.Ne yazıkki Marc Marquez 2 yarış kaza gözünde meydana gelen sorundan dolayı çıkamadı yarışalara ve Bradl şampiyon olur.Repsol Moto gp ye geçmeyi tavsiye etti.O ise en 125cc den sonra Moto 2 şampiyonluğunuda alıp Moto gp ye geçme taraftarı.

    Nede olsa orda koltuğu hazır.VR46 düşmanları artık LCR Honda da izler Pedrosa yı.Stoner olduğu sürece Lorenzo asla şampiyon olamaz.Burda en büyük isimlerden biri olma adayı Marco ydu.Şu andada Cal var.

    Ve evet ben zaten Moto gp izlemeyi Rossi emekli olunca bırakacam.Tıpkı %40-50 oranındaki Moto gp kitlesindeki insanlar gibi.Ama büyük gurur ve mutluluklarla.Başkasının başarızlığıyla kendi pilotumu öne çıkararak değil.

    İllaki bir moto gp taraftarı olmak istiyorsanız,Marquez ve Cal'ı takip edin.Yıllar sonra ben bu adamı alt serilerdeykende desteklerdim dersiniz.

    Rossi yi motoruyla yendi diye bazı pilotları öne çıkarmaya çalışmazsınız.

    Rossi gidince Moto gp biter.Tıpkı Loeb gidince WRC biteceği gibi.Çünkü bu adamlar çıtayı yükselttiler.Gerçi bu Rossi karşıtı olanların bir diğer türüde WRC-Loeb kombinasyonu olarak karşımıza çıkıyor.

    Ne diyelim >:)

  16. Moto GP izlemeyi bırakmana sebep olabilir !
    >:) ©

  17. Valentino rossi bu sıralama sana yakışmıyor ama olsun bu sene çok şey bekliyoruz senden inşallah diğer yarışlarda daha iyi olcak… FORZA 46 SEMPRE ROSSİ…….

  18. Kenan Sofuoglu`nun denk rakibi Stefan Bradl Motogp de yarismaya basladi Kenan bir alt kategoriye gitti, yazik diyorum..

  19. üzülüyoruz artık yaa

  20. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Rossi 🙁

  21. enayi mi adam moto 3 bile vermeyecek ki sen sıralama diyorsun.bizim medyada şöyle … bi düşünce var.
    eee biz bu şeyin yayın hakkını aldıkmı? aldık nasıl olsa az bişey gösteririz. miami ve indian wells tenis turu yayıncısı kim diye düşünüyordum.yabancı kanalda kupa seronomisi gösterilirken bizim ntvspor 1.ci setin başını gösteriyor.bu maç 1.ci tur maçıda değil üstelik final maçı.
    ntvsporun yayın haklarını ihlal ettiğinden dolayı yetkili merciye uyarımı bildireceğim.görsünler bakalım bant yayıncılığını.

  22. Way bee adamım. 🙂 D-Smart göstermedi sıralamaları yarışı verecek gözüküyor yayın akışında. neden sıralamaları vermiyorlar anlamıyor NTV'de vermiyordu.

  23. vay anasını sayın seyirciler. normal motora sahip sürücüler içerisinde en yavaşı rossi… yazık oldu cidden

  24. çokmu sevindin?Resital sevmezmisin

  25. Rossi devri bitti o yüzden >:)

  26. DreamOfWinD  avatarı

    Rossi niye bu kadar gerilerde ya Haydenla aynı motoru kullanmıyormu bunlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir