Türkiye Karting Sporunda Dünyaya Açılıyor

Dünyanın önde gelen uluslararası karting şampiyonalarından biri olan ROTAX MAX CHALLENGE, İKOK tarafından Türkiye’ye getirildi. 80’in üzerinde ülkede düzenlenen ve FIA tarafından onaylı bir şampiyona olan ROTAX MAX CHALLENGE’da kategorilerinde birinci olan pilotlar ülkemizi bu yıl Portekiz’de yapılacak Grand Final’de temsil edecek.

Öncelikli hedef pilotlarımızın, sayısını çoğaltmak ve derece almak. İKOK’un hedefi ise daha önce Mısır, Dubai, Malezya ve İtalya gibi pek çok farklı ülkede düzenlenen Grand Final’i Türkiye’ye getirmek, dünyanın en iyilerini Türk motorsporları tutkunlarıyla biraraya getirmek.

Ana organanizatör olan Avusturyalı ROTAX BRP de Türkiye’deki yarışlara büyük önem veriyor.

Bu amaçla hem incelemeler yapmak hem de İKOK’a destek vermek amacıyla Rotax BRP pazarlama direktörü Robert Gumpenberger İstanbul’a geliyor. 


Yorumlar

  1. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    aynen bende 19 yasındayım, benim içimde kalcak hep bu yarışma duygusu 🙁 f1 için yas gecti ama diger dallar için olsa bile isterim cok… bu arada ben izmirdeyım, bos bi zamana gelirse yaparım karting bende buradaki arkadaslarla 😉

  2. Çalışmadan önce çok nadir giderdik. Şimdi istediğim zaman gidebiliyorum karting e. Ama bir yere kadar sonuçta. Aynen katılıyorum. Para bu sporda herşey demek. Özellikle bizim gibi ülkelerde.

  3. Bu işi yaş ortalaması değil babanızın cep doluluğu belirler. 🙂

    Bir yetenek tespit mücadelesinde seçilebilirsiniz fakat babanızın size harcayacak çok parası yoksa oradan öteye geçemezsiniz. Bu coğrafyada. 🙂
    Geçmişte ve bugün kendileri veya oğullarını bu işlerle meşgul edenlerin ortalamanın üzerinde gelire sahip insanlar olduğunu araştırdığınızda göreceksiniz.
    Yaş kariyer planlamak istiyorsanız önemli olur aslında. 20-25 yaşında da yarışılır. Hatta supercart getirsinler 30-35 yaşında bile yarışılır, zevk alınır, çok şey öğrenilir.

  4. Ben Bilkent e gidiyorum go cart a .sen nerdesin?

  5. Aynen yapacak bir şey yok tabi.

  6. olmadı o zaman 🙂 bi umut ışığı vardı ama, cık.

  7. istanbul

  8. ankarada mısın kardeş

  9. Yaş ortalaması kaç olucak peki bilmek istiyorum. Pilotlarımızın sayısını çoğaltmak denmiş. Ben varım. 89 luyum. İddalıyım bu arada.

    Ben olmasam kardeşim var 97 li. oda çok iyidir. Boş zamanlarımızda gideriz kartig e.

    Bu arada iddalıyım diyen varsa pazar günleri boşum çok da iyi olur tanımadıklarımla yarışmak. Ciddi ciddi söylüyorum dalga geçmiyorum yanlız.

  10. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Çok geç atılmış adımlar bunlar… Aramızda bu spora girmek için yanıp tutuşanlar vardır kesin. Mesela ben 19 yaşımdayım benim için çok geç bir çok yetenek de böyle kaybolmuş olmalı….

  11. güzel haber diye buna derim ben, f1 de bir türk pilot görmek umuduyla 🙂

  12. HELAL OLSUN bizim çocuklara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir