Rossi: "Bu Motosikleti Süremem"

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan Rossi, Losail’deki hafta sonunda temponun çok gerisinde kaldı ve takım arkadaşı Nicky Hayden’a yaklaşamadı.

Katar’daki kötü sonuçta Hector Barbera ile olan temasın da etkili olmasına rağmen Rossi, asıl sorunun, motosikletin kendisine uymadığı olduğunu belirtti.

Rossi: “Yarışın başında büyük sorunlar yaşadım. Lastikler yeni iken frenlemede sorun oldu. Bunun ötesinde Barbera ile temasta 4-5 saniye kaybettim. Daha sonra bir parça gelişeyi başardım; hatta son turda aşınmış lastiklerle en hızlı turumu attım. Ama bu yine de yararsız; rekabetçi olmakta güçlük çekiyoruz”

“Bu motosikleti süremem; fark yaratamam. Hatta Hayden’in temposunu bile tutturamam ki ona karşı hızlı olmuşumdur. Teoride yeni lastiklerle daha hızlı olmam gerek. Nicky, diğer Ducati ile iyi bir yarış çıkardı ama yine de ancak 6. olabildi.”


Yorumlar

  1. MotoGP, Motosiklet yarışlarının Formula 1'idir. Yani motorlar sıradan seri üretim motorlar değiller. Tamamıyla yarış için geliştirilip üretiliyorlar. Böyle olunca, motorlar arasında fark oluşuyor.

    Ekstra bilgi:
    Ducati'ler hep sürüşü farklı motorlardır, ama MotoGP'de bunun etkili olacağını sanmam. Eskiden Monster M750 motosikletim vardı, sürüşü bambaşkaydı. Şimdi 2006 ZZR600 var, bambaşka bir motor sanki. Seri üretim motorlarda ducati V2 kullanırken, diğerleri sıralı 4 motorlar kullanır. Belki de budur farkı yaratan.

    MotoGP'de Honda ve Ducatiler V4, Yamaha ise sıralı 4 motor kullanıyor.

  2. rossi de mi bi aralar iyi motorla şampiyon olup sonra birilerine yenilenlerden? pek bilgim yok, motogp de motorlar arasında fark var mı? varsa ne fark var? aerodinami yok zaten başta, lastik, kanat ayarı da yok. fark ne?

  3. Electro_adu avatarı

    Bu nasıl bir yorumdur ya,komik olduğunu mu düşündün merak ediyorum. Bir de ufo ne demek biliyor musun kardeş

  4. hemen pes etmemeli bence biraz daha uğraşmalı daha önceki motorlarında da kendisi çok çalıştı yine çalışmalı ducatide şampiyon olup öyle veda etmeli valla çoluk çocuğa kaldık hiç zevk yok motogp de:(

  5. kim demiş topaloğlu kazanamz diye.gerekirse düşünce hızıyla ufala mesaj gönderir ufolarda uçan dairelerle adaya inerek şantaj yapar yine kazanır.

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Keşke Kalsaydın Yamaha'da 🙁

  7. rossiyle şumi yarışlar poller kzanabilirler ama şampiyon olmaları zor
    nasıl survivoru mustafa topaloğlu 1. bitiremiyecek oda bunu gibi bi şe
    yaşları çok fazla hadi onu geç otomobilleride kötü

  8. ah be rossi, küheylan gibi yamaha yı bırakıp kendin gittin ducati ye. umarım keyif alırsın. sadece lorenzo için de gidilmezdi, bir de italyan takımı diye tutturmasaydın keşke.
    aklımdan bırakcaksın devam etmeyeceksin gibi bir düşünce geçiyor ama bilmiyorum. bakalım diğer yarışlar ne olacak ..

  9. Milliyetçilik derim ben. Orada mutludur, ama hızlı olamayabilir. Buna katlanması gerekecek. Şumi gibi.

  10. Cal Crutchlow yakın zamanda Ben Spies'in yerini alabilir.

    Yamaha&Monster Yamaha ilişkisinden dolayı.Ayrıca Ben Spies geçen senede vasattı.Bu senede kötü geçerse Cal Crutchlow Yamaha da olabilir.

    Sevgili Marco yu anımsatıyor bana sürüş olarak Cal ama biraz daha temkinlisi.

  11. Ducati`yo Stoner dan baska kimse suremez, o bile olmadik yer ve zamanlarda dusuveriyordu 🙂

  12. Bizim de Kenan Sofuoğlu böyle mal gibi ortada kalıyordu kendisine uymayan bir motorla yarıştığı için. Bakalım Kenan'ı yolladıkları gibi Rossi'yi de yollayan çıkacak mı yoksa sıkacak mı onu yollamak

  13. rossi nin durumu schumacher e benziyor.belki schumi yaş faktöründen rossi ye göre bi parça kayıplar yaşıyor da olabilir ancak İkiside çok büyük yetenekler serilerinin efsane isimleri fakat teknolojinin ön plana çıktığı motor sporlarında araç herşey malesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir