Williams, BMW'den Ayrıldıkları İçin Pişman

yazar:

kategori:

Sir Frank Williams, BMW’nin etkileyici başarısını gördükten sonra Alman üretici ile yollarını ayırdıkları için pişmanlıkları olduğunu söyledi.

BMW, 2000-2005 seneleri arasında Williams’ın motor tedarikçisi oldu ve bu dönem içerisinde 10 kez yarış kazanıldı ancak şampiyonluk mücadelesi gerçek anlamda 2003’te verilmişti.

Bu birliktelik 2005 sezonunda BMW’nin kendi takımını kurmak için Sauber’i satın almasıyla son buldu. Williams ise önce Cosworth ile anlaştı, daha sonra Toyota ile.

BMW, Sauber’i aldıktan sonra sürekli gelişimi gösterdi ve geçen seneyi markalarda 2. sırada tamamladı. Bu sene ise Ferrari ve Mclaren’e oldukça yakın durumda. Williams ise orta grupta mücadele verebiliyor.

F1 Racing ile röportajında Frank Williams pişman olup olmadığı sorulduğunda "Evet, öyle düşünüyorum. Bizim partnerimiz olduklarında onlarla çalışmak zordu ancak mükemmel bir markaydılar ve motorları da çok iyiydi."

"Birbirimize daha yumuşak yaklaşabilseydik aramızdaki ilişki daha iyi olabilirdi." dedi.

BMW ile olan pişmanlığa rağmen Williams mevcut motor tedarikçisi Toyota ile oldukça iyi olduklarını da belirtti.

Williams "Her şeyi kontrol edemeyiz ancak her zaman sağlıklı motor partneri arıyoruz. Şu anki ile oldukça mutluyuz ve uzun yıllar bu birliktelik devam edebilir." dedi.


Yorumlar

  1. sinan bozok avatarı

    Eee son pişmanlık neye yarar sir.Akıllı olup Bmw yide aerodinami ve şasi üzerinde çalışmalarınıza izin verseydiniz bunlar olmazdı.

  2. vega_nitro haklısın. ama son pişmanlık çare etmiyor sir. ama bir BMW taraftarı olarak williams desteklediğim 2. takım umarım başarılı olurlar yabancı adreslerde ise tekrar BMW motoru kullanabileceklerini açıklamışlar ama ilk hedefleri toyota ile devam etmekmiş toyota ile anlaşamazlarsa BMW ile görüşeceklermiş.

  3. Williamsın şu anda yapabileceği en iyi şey Toyota motoru ile devam etmek. Cosworth motorlarından daha iyi Toyota motoru, ama BMWnin yerini ikisi de tutmuyor tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir