Alonso'nun Çin GP'de Sürpriz Beklentisi Yok

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, üç haftalık aranın öncesinde Sepang’daki yarışı kazandı ve Ferrari, Çin için aracında bazı güncellemeler hazırladı.

Bu nispeten uzun süren aranın gelişim için değerlendirilmesine rağmen Alonso, bu hafta sonu mucize olacağını düşünmüyor.

Alonso: “Yarışta Avustralya’da ve Malezya’dakine kıyasla herhangi bir sürpriz beklemiyorum”

“Neredeyse üç hafta geçtiği doğru ama bu demek değil ki bu kadar kısa zamanda aracı tamamıyla tersine çevirmek için yeterli.. Bazı güncellemelerimiz olacak ama özellikle önemli olan bir şey yok. Ötesinde, diğer takımların da bir şeyler getireceğini bekleyebiliriz.”

“Dolayısıyla bu hafta sonu yaklaşımımız değiştirmeyeceğiz: İyi bir sonuç almak. Kendimize yoğunlaşmamız, mükemmel olmamız ve hafta sonu boyunca önümüze çıkacak her fırsatı değerlendirmemiz gerek.”

Şu anda şampiyonada lider konumda yer alan Ferrari pilotu, Çin’de özel bir hedefinin olmadığını; mümkün olan en iyi sonucu almak istediğini ifade etti.

Alonso: “Yarışı şu veya bu sırada bitirmeyi hedefliyoruz gibi bir açıklama yapmak istemiyorum. Bu yöndeki konuşmalara zaman harcamaya değmez.”

“Azamisini yapıp evimize mümkün olduğunca fazla puan getirmek zorunda olacağız; tıpkı bir gün bir işe başlayıp bunun gelecekte değer kazanacağını bilen karıncalar gibi.”


Yorumlar

  1. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikonen'in test pilotluğu dönemi pek faydalı geçmedi ve uzun sürmedi Peter Sauber'in Lisans sıkıntısı yüzünden . Bunu da dipnot olarak düşeyim çünkü Raikkonen'in de Test Pilotluğu kariyeri var .

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ferrari'de Alonso olmasa durumun çok vahim olduğu herkesçe kabul edilicekti ama Alonso'ya güven fazla . Ferrari'yi bu durumdan yine Alonso çıkaracaktır , Massa sezonun bir an önce bitmesi için dua ediyordur.

    Alonso'nun diğerlerinden en büyük farkı şu : Test Pilotluğu. Koca bir sezon Renault takımı ALonso'nun geribildirimlerine göre bir araba yaptı . Sonrasındaki başarı ise malum ..

    Mesela Raikkonen için durum aynı değil . Raikkonen'e rekabetçi bir araba verirsen onu ilk çizgiye oturtur ama Alonso ilk sırayı alacağı otomobil hemen hemn kendi yaratır . (Test Pilotluğunun Avantajı)

    Yine geribildirimleriyle Ferrari'yi bu Kaostan kurtarıcağına inanıyorum

  3. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Vettel bu yorumu görse ne derdi acaba =) "HIYAR"

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bak ite adam hemen yazmıs Vettel'dir falan filan diye =) Bunlar bitmiycek herhalde. Grid'İn en iyi Pilotu "KARTIKHEYAN"dır diyen adama bile saygı gösterin ya ne gerek var düşmanlığa . O dönemde Schumi'nin Varisi olarak bi takımdan Raikkone diğerinden ALonso çıkmasaydı , Schumi bıraktığında F1 Tepetakla olurdu. Iyı ki çıktılar da yeni fan kitleleri doğdu

  5. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    NE demek . Umarım Milat olur da birilerine örnek olabilrim

  6. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Teşekür Ederim

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla bende kendi adıma senin geçirdiğin tramva ne diye düşünür oldum artık.. Üzüldüm bak..

  8. direk yorum olarak yazacaktım, yanlış yere yazmışım

  9. malezyada yağmur yağdı, alonso-perez iyi strateji ile öne çıktı, birden alonso yağmur pilotu olmuş. benim bildiğim yağmur pilotu, schumacherdir, hamiltondur. çinde 20dk'lık yağmur bile yeter bize diyen yorumlar falan var. valla iyi komedyen olur sizden.

  10. aslına bakacak olursak en öndeki takımlar tahminimce 0.3 saniye civarı gelişecektir. Yani Ferrari'nin yakalaması için 0,8 e değil, 1,1 e ihtiyacı var. hadi düz hesap 1 diyelim, 0,1'i boşverelim.

    ufak tefek güncelleştirmelerle 1 saniye kazanılması imkansız. Beklentimiz yepyeni bir egzoz sistemi ile ciddi performans kazanımı. Ayrıca downforce seviyesini azaltmadan drag'ı azaltacak bir kaç güncelleme düzlük hızını iyileştirecektir. Çekişi arttırmak içinse arka amortisör geometrisinde, debriyajda ve motor haritasında gelişimler olacağını tahmin ediyorum. Bunların hepsi ama hepsi olumlu sonuç verse 1 saniye kazanırsın. Çok iyimser olmamak gerek.

    Bu arada herkes ön amortisöre yükledi zamanında, fakat sorun aracın arkasında genel olarak. Çekişin düşük olması, egzoz'un istenilen şekilde çalışmaması vs. vs.

  11. Not bad for a secondary driver.

  12. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Demek istediğim kurallar aynı olduğu için bu sistem izlenmeli bana göre.Mercedes'in 2010'da aracı geliştirmeyi bırakıp 2011'e odaklanması pek faydalı olmamıştı.

  13. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Açıkçası bir sezonda iki ayrı araç yapan takım her zaman kaliteli ve sağlam temeller üzerine kurulurdur.Örneğin Ferrari 2009 dayken İspanya'ya F60B ile gitmişti.Massa 4.olmuştu takım strateji hatası yapmasa Raikkönen'de 17.sırada kalmazdı.Aynı şekilde McLaren'de mp4-24'ün şasisi tamamen değiştirilmiş yep yeni parçalarla Almanya'ya gelmişti.Meyvesi Macaristan'da olmuştu.Bir sezonda iki araç yapmak aslında büyük bir avantajdır.McLaren 2009'daki aracı geliştirmeseydi 2010'da ne halde olurdu bilemeyiz

  14. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Bende çok özledim nerde o günler

  15. ya rambo bırak şimdi o lafları yediririm felan diye.çok ayıp oluyor ama.üye oldugundan beri sana saldırı varsa kendine bi bak kimlere sataşıyorum diye

  16. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ağlak bebe , meşrubatcı laflarını kullanmayın diyene bakın hele mc ca cılar mış . sen böyle yaptıkça insanlar meşrubatçı,ağlak bebe laflarını kullanmaya devam edecekler,anti rambo nicklerini kullanmaya devam edecekler.birazcık kendine çeki düzen versen,insanlara lakap takmasan şimdiye bu tepkilerin hiçbirini çekmezdin.karthikeya mış , mc ca cılarmış 😀 dünkü meşrubatçı adam oldu da dünkü ağlak bebe adam oldu da başımıza kakmaya mı çalışıyorsun ? rambo vs terminatörrrrrrr

  17. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    kardeş anti ramboya gerek yok adam gibi terminatörümüz var şunun şurasında değil mi ama ? 😀

  18. zayıf kalıyor marş motoru tek başına. komşumla meraktan değişmiştik bir hafta, onda fortwo var micro hybridli. trafiğe girince motor stop ediyor, santim santim ilerlemelerde oldukça tatlı götürüyor. tam Dur-kalk trafik işi. brabus ise sistemi modifiye edip motoru stop etmeden marş motorunu ana motora destek yapıyor. benimki doğuştan brabus olduğundan farkını anlayamıyorum tabi.

  19. Aslında micro hybrid sistemi 30 km hıza kadar aktif olsa daha verimli olurdu diye düşünüyorum.

  20. Adamlar diyorlarki beklenti içinde olmayın oysa taraftarları yok üçüncü olsa yok birinci olsa… oralarda olma şansı doğduğunda zaten değerlendiriyorlar.Ferrarideki kadar büyük değişim geçiren takım hangisi? Adamlar pitlerin kötü çıktığını görünce bu sezon şimdiye kadarki pit seramonisini bile en iyi idare eden takımların başında yer alıyor.Başarı adına… Ferrari büyük mesafe kaydetmiş ama taraftarlar çok sabırsız.KOnuşmalara bakarsanız… Barselonada deneyecekleri şeye hazır durumdalar(İşe yarasın yada yaramasın). Üstelik başarmışlar gibi bir tavır seziyorum.
    Fry diyorki; biz en üstte olmayı düşünürken 0,8 sn gerideyiz.Aslında yaptıkları aracın verileri 0,8 sn den daha hızlı ki verilere wovvvw çekilmesinin sebebide o dur. Düşündüklerini yapabilirlerse o hızı görmek istiyorum ( rakip taraftar olarak). Alonso o hıza sahip olursa yarışlardaki mücadelesinide izlemek istiyorum.Zaman…

  21. Sen en başta kimseyi kışkırtmasaydın kimse senin üzerine böyle gitmezdi. Ayrıca burada konulan lakaplardan sanki Vettel'in haberi var (hoş olsa da umursamazdı) O yüzden boşuna uğraşıyorsun. Benim için sadece eğlence kaynağısın.

  22. Çin Yarışında 20 dakikalık yağmur bile galibiyet getirebilir.. Araçta 5 yeni güncelleme var ama bu 5 güncelleme İspanya'ya götürülecek olan güncellemenin kaynağı bir başka değişle parçası ..
    Ferrari asıl sezonu İspanyada açmış olacak bu bir gerçek ama bazı dedikodularda olmuyor değil…

    Çinde son 6 yarışta 5 kere yağmur yağmış sanırsam . Hava tahminlerini daha görmedim ama umarım yağmur yağar.. Yağmurlu yarışta Mclaren ve RBRden daha iyi performans gösteren Ferrarinin galibiyete yakın olduğu ihtimali yüksek.. Formula 1 bu ;
    Son virajda bile çok şey değişebiliyor..

  23. +1…

  24. noluya yaaa sen ne ayaksın anlamadım gitti siteye üye oldum olalı bna karşı hem face sayfasından hem de normal sayfadan ha bire saldırıyolar bak olafları sana yediririm benle böyle konuşamazsınız
    ayrıca doğanlar mahallesinde oturduğumu nerden çıkardın napacan dövecen mi beni bu işin b. konu çıkardınız artık bi anti rambo çıkar bi sen hedefte olmaktan hiç bi zaman çekinmedim çekinmemde

  25. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bizim Süper Kahramanımız 🙂

  26. ben senin pilotuna malonso ******* paralı ve şikeci pilot gibi unvanlar kullansam hoşuna gidermi kışkırtıcı yorum budur ben böle yorumlar atıyom mu benm işim de gücüm de vettel onun haberlerinew atarım yorumlarımın çoğunu

  27. Sizin gibiler yüzünden alonsodan millet soğudu biraz da kendinize bakın yaa.. Gözü kapalı savunuyor gözü kapalı eleştiriyorsunuz… alonso en iyiymiş Vettel kötüymüş de şanslıymış yok arabası hızlıymış bir sürü yalan dolanın hepsi sizde…

  28. Şumi hariç diğerleri tartışmaya açık sana göre öyle

  29. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    kelebek noldu arı mı oldun bi anda?koçum rambo sen ve kekon saygı duymayı öğreneceksiniz.sakın beni isim degiştirmiş de burada yazıyor zannetme.ben seni epeydir takip ediyorum daha bugun üye oldum.sitede holiganlık yapan sadece ikiniz varsınız.doğanlar mahallesinde mi oturuyon sen :-))

  30. kapak olmuş keko ile ramboya 😀

  31. sayın admin rambo ve keko adlı bu üyelerin kışkırtıcı yorumlarına daha ne kadar tahammül göstereceksiniz ya arkadaşım git parka arkadaşlarınla 7 kiremit saklanbaç felan oyna büyü öyle gel

  32. Sana ne oluyor şimdi? "Senin pilotunun" adının yanından bile geçmeyen bir yorumda millete saldırma.

  33. *1 Massa_ferrari avatarı
    *1 Massa_ferrari

    Alonso sıralamalarda 7sırada olsa start'ta 3 sıra kazansa kim tutar Alonso'yu
    Ferrari zaten ispanya'ya bomba gibi gidecek
    (Massa'da belki birşeyler yapar bu yarşta)

  34. Tartışmaya gerek yok derken bilgili F1 izleyicilerini kastetmiştim.Benim hatam kusura bakma.

  35. senin düşüncen bna göre formula 1 deki en yetenekli en hızlı ve en başarılı pilot sebastian vetteldir
    ferraricilere göre alonso
    mc ca cılara görede hamiltondur

  36. sayın admin abuziddin damdagezer adlı bu üyenin kışkırtıcı yorumlarına daha ne kadar tahammül göstereceksiniz ya arkadaşım git parka arkadaşlarınla 7 kiremit saklanbaç felan oyna büyü öyle gel

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu fotoları da , senin gibi düşünenleri de özledik….+1

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güzel benzetme…Karıncalar gibi..Akıllıca ve çalışkanca, üstelik ileriye dönük..

    Şampiyona uzun, ileride neler olur bilinmez.Şimdilerde alınacak güzel sonuçlar ileride çok lazım olacaktır.Aracı ona buna çarpmadan ve başladığı pozisyonun gerisinde kalmadan yarışı bitirmek ileride fayda verecektir.

    Eve mümkün olduğunca fazla puanla dönme isteği ve bu puanların ileride değer kazanacağını söylemesi , Ferrari'nin giderek hızlanacağının da bir işaretidir.Elinde hızlı bir aracı olan pilot bunları söylemez.Aynı zamanda elinde hızlanmayacağı belli olan bir araç bulunan pilot da bunları söylemez.Bunları ancak aracının ileride daha iyi olacağına inanan biri söyleyebilir.

  39. Sürüşü çok farklı bir araç. İstersen biraz anlatayım, canlandır.

    Motor arkada, ama küçük olduğundan Porsche'ler gibi understeer durumu yok. neredeyse 50-50 dağılımı var sanki. 2.5-3lt motorlu bir araç gibi hızlanıyor 700cc turbo motorla. Düşünülen kadar hafif bir araç değil. Epey oturaklı. Max hız 200'ü zor görüyor, tork eksiği diyelim. Ama sorun değil. Ne zaman 200+ hıza çıkıyorsun ki zati.

    Bol virajlı pistlerde çoğu benim diyen aracı alaşağı eder brabus olanlar. (suzukada sürmek isterdim) Genelde tırmanma yarışlarında kullanılıyorlar. 2006 (son) modellerinde micro hybrid var, 8km'nin altına düşünce marş motoru aracı götürüyor, motor stop ediyor. brabus bu marş motorunu düşük devirlerde hızlanma için kullanılacak şekilde programını değiştiriyor, düşük devirdeki turbo lag olayı filan olmuyor. KERS gibi düşün 🙂

  40. Griddeki en iyi 3 pilot.Tartışmaya gerek bile yok.

  41. İnsanı Hakkinen'den soğutuyorsun,farkında değilsin.

  42. Beklentileri düşük tutmayı amaçlıyorlar takım olarak hem pat fry hem takımdaki diğer mühendislerde bu yönde demeçler vererek bunu yansıtıyorlar taraftarlara.Aslında bu şekilde kendilerinede bi fayda sağlıyorlar.Yarışlara daha rahat stressiz çıkıyorlar ama ferrari gibi bir takımında bu gibi demeçlere hiç alışık olmadığı aşikar…

  43. resimde hepsi takımları değişmiş. Raikkonen, Reno, Alonso Ferrari, Şumi Mercedes olmuş 🙂 (O zamanın Mclaren-Mercedes'ini Mercedes sayabiliriz)

  44. herkez senin gibi olsa zaten çoluk çoluk yuvası olmaz haber altı yorumlar. sevmiyo olabilirsin ama saygı duyman gerek duymuyosan zaten holigandan farkın yok… enes adam gibi yorumundan dolayı tbrk ediyorum seni…

  45. Kesinlikle Alonso şu anda en iyi F1 pilotlarından bende nefret etmiyorum kendisinden hatta saygı duyuyorum ama aynısını bazı Alonso fanları için söyleyemeyeceğim çünkü Alonso dan soğutmak için milleti elinden geleni yapıyorlar…

  46. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    diaz: F2012, Guiletta'dan hızlı.
    diaz: F2012, Messi ve Iniesta seviyesinde değil.

    diaz: Azamisini yapıp evimize……………………… kazanacağını bilen karıncalar gibi. karıncalar gibi. karıncılar gibi. (tifosiler bu görkemli benzetmeyi çok beğenecektir)

    ————————–
    cümlelere bakıyorum, bu tarz kopukluklar yaşamasını sağlayacak tek travma eşinden ayrılmak diye görüyorum.

  47. Malezya içinde bunu demişti 😀

  48. thelolz - avatarı

    No estoy diciendo otra cosa que Alonso es el mejor <===este trabajo google translate xD

  49. örnek Formula 1 fanları siz ikiniz olsanız gerek 🙂

  50. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    Senin mükemmel bir araca ihtiyacın yok Fernando 🙂

  51. Enes Yanlız Değilsin (:

  52. donnie darko avatarı

    yalnız değilsin arkadaşım ben de nefret etmiyorum :)) ama işte herkesin düşüncesi bir olmuyor maalesef 🙂

  53. Maalesef bir sensin sanırım.Bu arada resim muhteşem.

  54. Her sene akıl yaşını büyütmek yerine geriye götüren bir birey için ilginç bir yorum.

  55. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sen Yaparsin yigidim 🙂 . Ya Su Alonso'dan nefret etmeyen bi Raikkonen'ci ben miyim ? 🙂

    EN COK ISTEDIGIM SEY :
    McLaren + Ferrari + Renault yillarinda oldugu gibi podyumda
    Kimi +Schumi+Alonso 'yu gormek :/ Insallah Cin"de Nasip olur .

  56. Bu Smart ın Hayabusa takviyelisi var ki Zaptedemiyorsun 14,000 devir çeviriyor !
    Bu arada sendeki Brabus Smartı test etmek isterdim sürüş hissi direksiyon tepkileri nasıl çok merak ediyorum

  57. Alonsonun süpriz beklentisi yok ama Alonsocuların var garip bi durum

  58. Smart işte. Bence efsane araçlar.

  59. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    evet micheal foto güzelmiş dostum 😀

  60. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    En azından Alonso yarışı ilk 6 içinde bitirecektir..

    Konu dışı : bu fotoğraf gerçekten güzel 😛

  61. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    karınca gibi çalış sen boşver alonso işine bak aracını geliştir şampiyonaya ortak ol.yoksa mıdı gılli(bu italyanca galiba ağlak bebe demek) olursun ki Allah korusun

  62. en azından ilk 3 içinde bitireceğine inanıyoruz tabiki yağmur fayda sağlıcak

  63. Fernando Alonso Ferrari avatarı
    Fernando Alonso Ferrari

    tahriklerin ne zaman son bulacak diye sabırla bekliyorum.

  64. "Azamisini yapıp evimize mümkün olduğunca fazla puan getirmek zorunda olacağız; tıpkı bir gün bir işe başlayıp bunun gelecekte değer kazanacağını bilen karıncalar gibi."

    Her sene bir sezon sonrası için araç hazırlayan bir ekip için oldukça ironik bir açıklama.

  65. "Azamisini yapıp evimize mümkün olduğunca fazla puan getirmek zorunda olacağız; tıpkı bir gün bir işe başlayıp bunun gelecekte değer kazanacağını bilen karıncalar gibi."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir