Rosberg: "Takım Olarak İleriye Gittiğimizi Gösteriyoruz"

yazar:

kategori:

Alman pilot, Şangay’da sıralamalarda en yakın rakibi Lewis Hamilton’ın yarım saniye önünde zirvede yer aldı. Bu aynı zamanda üretici takım olarak Mercedes’in, 1955 İtalya GP’de Juan Manuel Fangio’nun başarısından bu yana ilk sıralama birinciliğiydi.

Rosberg: “Gerçekten işler yolunda gitti; bu, çok özel bir duygu. Şimdi açıkçası ilk sıradan başlamayı ve yarışı dört gözle bekliyorum”

“Pist çok soğuyordu; sıcaklık düşüyordu. Bu yüzden arka lastikler daha iyi çalışıyordu. Son çıkışım öncesinde ayarda değişiklik yaptık ve mükemmel bir tur attım”

Mercedes’in Çin’deki sıralamalarda güçlü olması zaten bekleniyordu ve Rosberg, uzun sürüşlerde lastiklerine zarar veren W03’ün yarış performansından endişe ettiğini kabul etti.

Rosberg: “Yarışta, sıralamadaki kadar hızlı olmadığımız ortada ama ilerleme kaydediyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız; gece çalışacağız ve elektronik olarak ayarlarda neler yapabileceğimize bakacağız; sonrasında ise durumdan en iyisini çıkarmaya gayret edeceğiz”

“Bu harika bir duygu; sonunda iyi bir tur atmak. Takım olarak ileri gittiğimizi gösteriyor. Yarışta henüz o noktada değiliz ama yaklaşıyoruz. Bir iki haftada büyük bir sıçrama yapmayacağız; bu biraz zaman alacak ama o noktaya yaklaşıyoruz”

“Yarın nasıl bir iş çıkaracağımızı bilmek zor. Bu yüzden bekleyip görelim”

26 yaşındaki pilot, son seansta ilk turunda iyi bir derece elde edince ikinci şansını denemeden kaskını çıkarmıştı.

Rosberg: “Lastik saklamaya karar verdik. İyi bir turdu ve bir set lastik saklamak, yarış için iyi oldu ki puanlar sıralamada değil yarışta veriliyor.”


Yorumlar

“Rosberg: "Takım Olarak İleriye Gittiğimizi Gösteriyoruz"” için 16 yanıt

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Yes baby Yes , mesela 🙂

  2. Genellikle şöyle oluyor. Ellerinde ki tüm yazılımsal setup'ı tekrar tekrar gözden geçiriyorlar karar verdikleri son hali yarış öncesi araca bağlayıp cihazları aktarıyorlar.

  3. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Rosber ve takım sanırım ' ulan yarış da bir şey yapamıyoruz bari polü alalım hanemize ilk polümüzü yazdıralım yarış da bakarız çaresine' gibisin den bir düşünce ile piste çıkmış olabilirler 🙂 Ama yarın galibiyet falan da alırlarsa her türlü yemeye hazırım bu sözleri :))

  4. Rosberg de şeytanın bacağını kırdı sonunda ve dilerim yarışta da iyi bir yerde (İlk 3'te) bitirir. Egosu büyük demiş bazı arkadaşlar ben bu görüşe katılmıyorum. Ona sıra gelene kadar nice egosu tavan yapmış pilotlar var.

  5. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ben öyle düşünmüyorum rosberg efendi ileriye dönük bir adımınız yok sizin en büyük avantajınız tartışılan f-kanal sistemizin ve rakiplerimiz bu sistemi kopyaladıktan sonra bütün avantajınızı kaybedeceksiniz

  6. Takım nerede ileriye gitti anlamadım. Yarışta dökülecekler yine, lastiklerden dolayı. Podyuma çıkamayacakları kesin de, ne kadar gerilerler, tartışılır.

  7. Kesinlikle Rosberg te egosu tavanlarda olan bir pilot ve bende sıralama ayarlarına yöneldiğini düşünüyorum…

  8. katılmıyorum rosberg çok egolu bir pilot kesinlikle eminim ki sıralama ayarı yaptı pol almak icin yarın dökülecek yarısta görürsün bunu kızgınlıkla söylemiyorum mantıken durum bu mgp hızlıda olsa mclaren lere yarım sn atacak kadar sıralamada hızlı değil hadi schumi nin turu mantıklı.

  9. İnsan düşünmeden edemiyor,f1in en sempatik en beyefendi pilotu Rosberg,ilk polünü alırken,Parmak çocuk,iki şampiyonluk almış,umarım yarın ilk yarışını ve sezon sonunda da şampiyonluğu alır.

  10. bende live timingden bakabildim ama sürekli olarak 8. turu geçmişlerdi benden önceside vardır heralde

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    parc ferme kuralları hala geçerli olduğuna göre araç zaten fia'nın elinde oluyor bu gece, bilgisayar üzerinden kontrol yapacaklardır muhtemelen. yalnız bu fark bana biraz anormal geldi, şumi yarış ayarı yapmış olabilir, yarışta rosberg sapır sapır dökülürse şaşırmam.

  12. Mercedes GP avatarı

    antremnları tam takip edemedim ama kaç turluk bir stint yaptılar acaba ?

  13. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız; gece çalışacağız ve elektronik olarak ayarlarda neler yapabileceğimize bakacağız

    Gece çalışacağız derken ne demek istedi acaba ? Geçen yıl RedBull ile ilgili bi haber çıkmıştı. Ayarlardan memnun değillerdi de bu yüzden c.tesi gecesi çalışmışlardı.Singapur gp'siydi galiba. Sezonda 4 tane hakkı vardı sürücünün hani.Ondan mı bahsediyor acep ?

  14. Eray Parlak avatarı

    Cuma günü yarış simülasyonunda Rosberg ve Şumi arasında ilginç farklar vardı Rosberg turlar ilerledikçe Şumi ile farklar yarım saniyeye kadar varıyordu ilk başlarda kafa kafayaydı Schumacher 0,1 kadar iyi turluyordu bazende Rosberg geçiyordu ama Rosberg gittikçe yavaşladı Schumacher bu noktadan sonra rosberge oranla çok hızlıydı sonundada Rosberg pite girdi schumacher istikrarlı olmaya çalışıyordu ama oda yavaşladı 2 tur sonra oda dayanamayıp pite daldı fakat diğer yarışlara oranla daha istikrarlıydı mercedes ayrıca lastikleri koruyup istikrarlı tur atmada schumacher rosbergin önünde bu konuda

  15. 26 yaşında ilk pole u alması büyük başarı tebrik ediyorum.

  16. Mercedes GP avatarı

    gayet temkinli konuşmuş helal olsun Rosberg'e iyi bir turdu gerçekten yarın Schumacher'in yarış temposuna güveniyorum.iyi bir iş çıkartacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir