Schumacher Yerlerini Koruyup Koruyamayacaklarını Merak Ediyor

yazar:

kategori:

Cumartesi günü Şangay’da Nico Rosberg, hem kendisinin hem de Brawm GP’yi devraldıktan sonra Mercedes’in ilk sıralama birinciliğine imza atarken takım arkadaşı Schumacher, Hamilton’ın cezası yüzünden geri düşecek olması nedeniyle ikinci cepten kalkış yapacak.

Mercedes, sıralamalarda bu sezon büyük bir atılım gerçekleştirdi ama lastiklerle yaşadıkları sorunlar, bu performanslarını yarışa yansıtmada büyük bir engel olarak karşılarına çıktı.

Schumacher de yarının ne getireceğini merak edenler arasında.

Schumacher: “Sıralarımızı koruyup koruyamayacağımız soru işareti. Yarın neler olacak göreceğiz. Merak edilen, yüksek yakıt yükü ve lastik aşınması.”

Bununla birlikte Schumacher, ilk iki yarışta başına gelen talihsizliklerin ardından sorunsuz bir yarış geçirmek istiyor.

Schumacher: “Umarım ilk düzgün yarış olacak ve sonuna kadar gidebileceğim.”

Öte yandan Schumacher, takım arkadaşı Rosberg adına mutlu olduğunu belirtti.

Schumacher: “Sıralama birinciliği için mücadele edeceğimizi düşünmüyordum. Nico’nun (Rosberg) yapabildiklerini görmek hepimiz için büyük bir sürpriz oldu. Sıra dışı bir tur derecesiydi. İlk sıralama birinciliğini aldığı için onun adına mutluyum”

Rosberg’in başarısı karşısında Schumacher, telsizden şaka ile karışık “fena değil” demişti.

Alman pilot, yarış için ise soru işaretleri olduğunu kabul ediyor.

 


Yorumlar

  1. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    siz en iyi 4-5 bitirirsiniz.

  2. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    eger 291. yarışı çin ise 300. yarış spa da çok özel olacaktır schumacher için 🙂

  3. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Öncelikle şunu belirteyim: Takımlar arasında Mercedes GP'yi tutsam da pilot olarak Schumacher'i destekliyorum. 6 yıllık bir aranın ardından Schumacher'i sıralamalarda da olsa ilk üçte görmek beni sevindiriyor. Tabi ilk sevincimi Malezya'da yaşadım. Avustralya'daki sıralama performansı da iyiydi. Bütün bunlar yaşına rağmen Schumi'nin hala formda olduğunu gösteriyor. Onu azminden ve performansından dolayı tebrik ediyorum.

    Ama yarışlarda hayal kırıklığı yaşadık. Elbette bunda Schumi'nin bir hatası yok. Araç ile lastikler bir türlü uyuşmadı. Umarım bu yarışta büyük sorunlar çıkmaz. Schumacher'in, araç ayarlarıyla ve gelişimiyle ilgili büyük bir yeteneği ve tecrübesi var. Ama bunu kullanabilmesi için etrafında kaliteli yarış mühendislerinin olması gerekir. Biraz da zaman gerekir. Ben, bu sene bu şartlara yaklaşıldığını düşünüyorum. İyi bir teknik ekibin olması şart. Çünkü başta aerodinami olmak üzere, lastikler, şasi ve aklınıza gelebilecek her türlü parçanın birbiriyle uyum içinde ve sorunsuz çalışması gerekiyor.

  4. Bence Şumi yarışta Niko'yu kollamalı…

  5. benim şöyle bi fikrim var bilmem katılırmısınız. İlk viraji onde donen mercedes icin podyum şansi var diyorum. tamam elbetteki lastikler biticek yarısta felan ama arkadaki mercedes biraz olsun arkasindakileri tutmayi başarırsa ki bole bi pistte zor ama olursa eger bole bişey ondeki mercedes galibiyet olmasa bile podyuma cikabilicek kadar bi fark acabilir. ki insallah bu yarıssta schumiye bisey olmazda bakarız yarısın ilerleyen dakıkalarında ne yapıcak hafif benzi yukuyle cunku dikkat ettim ilerleyen turlarda rosbergten cok daha iyiydi hafif benzin yukuyle ama bişiyler oluyo hep.o vakte kadar dayanabilirlerse ki kabul ediyorum zor, ben bişiyler beliyorum acıkcası ozellikle schumiden

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    291. yarışı olması lazım.

  7. merhabalar. bu yarış schumi'nin kariyerindeki kaçıncı yarışı acaba?

  8. Yarışta umarım yağmu, kaza v.s olağan dışı bişey yaşanmazda hep herkesin yerini görürüz hemde keyifli bir yarış izlemiş oluruz.
    Efsaene bu pistte maximumu çıkaracaktır. Eğer herşey stabil olursa pitstop stratejileri sonucu belirleyici olacaktır.
    Ben 3 pit bekliyorum.

  9. Aracın max hızını 7. vites oranı belirler. 7. vites limitöre gelindiğinde iş bitmiştir. f-duct bu hıza hızlanmada işe yarıyor. ama yarışta pek kullanılamadığı için fark yaratmayacaktır.

  10. Mercedes GP avatarı

    iyi bir sistemmiş

  11. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Yarın mgp nin yarış performansı inş ilk 2 yarış gibi olmaz ve yarış sonuna dek sorunsuz geçer..

  12. Schumacher- avatarı

    Speedtrap ile ölçülen hızımız gayet makul yarışta drs çok az kullanıldığı için hızlanma açısından en iyisi gibi.
    Rosberg iyi tur attı birazda sıralama yönelik ayarda yapmış olabilir yarın herşeyi göreceğiz.

    Welldone Mercedes

  13. mesela uçaklarda hızını olması gerekenin altına düşürürsen kanatlar stall durumuna geçer ve uçağı kaldıramayacak duruma gelir. yani aerodinami çalışmamaya başlar,uçağun ağırlığı havanın kaldırma kuvvetinin altına indiği zaman stall olur. irtifa kaybetmeye başlarsın. F1 de kanatlar sadece üst yüzeyleri ile DF üretmezler arka yüzeyleride DF üretir.çünkü akışkanlar bir yüzeyi yalayarak yol alırlar.yüzeye kavis verdiğiniz zaman akışkanda dönme eğilimi gösterir.(bkn coanda effect) 2010 McLaren Fduct baktığınız zaman kanadın arka(alt) yüzeyinin stall edildiğini görürsünüz. bu sene mercedesin sisteminde ön kanat yine alt yüzeyden stall ediliyor. alt yüzeyden geçen hava, değişik açıdan verilen başka bir akımla yönü değiştirilerek etkisi azaltılıyor. sonuç olarak DF ve Drag azalıyor, düzlük hızı artıyor.

  14. Stall şöyle anlatılabilir, normal giderken kanatlar karşıdan gelen havaya karşı koyuyor ve sürtünme yaşanıyor bununla birlikte downforce oluşuyor. Normal DRS'li araçlarda DRS yi aktif edince kanat açılıyor ve stall durumu yani arka kanadın kısmen rüzgara karşı koyması devre dışı kalıyor. arka kanat yokmuş gibi yani. FDuct DRS de ise arka kanattaki yarıklardan içeri giren hava ön kanada ulaşıyor ve bunun sayesinde ön kanat ta devre dışı kalıyor yani stall oluyor.

  15. aracın kalkışta kalkamaması olayından mı bahsediyorsunuz

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Dostum, o konu hakkında hiçbir bilgim yok üzgünüm :/

  17. Mercedes GP avatarı

    anladım bide şu stall olayını anlatabilirmisin onu bilmiyorum ?

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    F Duct son hız değilde, Aracın hızlanmasına katkısı var..Yani araç daha çabuk hızlanıyor..

  19. Mercedes GP avatarı

    Bunu bize biliyoruz ama Çin pist karakterisliği bakımından Malezya gibi değil lastik aşınması daha az oraya oranla ve hava sıcaklığı düşük +1 mercedes için ve Speed Trap'ta Mercedes en hızlı değil yani S3 teki zamanı diğer takımlardan hızlı olmasının sebebi F-duct la alakası yok.artık kabullenin şunu Mercedes hızlandı daha stabil çalışan bir araçları var istikrarlıyız.yarın yarışta kazanamayız ancak podyumda bir tane pilotumuz olsa yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir