Alonso: "Aerodinamide Büyük Sorunlarımız Var"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Malezya’daki sıra dışı zaferinin ardından Pilotlar Şampiyonası’nda lider konumda ama bugün Çin’de sıralamaların son seansına kalmakta zorlandı; S3’te de temponun yaklaşık 1,5 saniye gerisinde kaldı.

Ferrari pilotu, şu anda şampiyonluğu düşünmediğini; çünkü zaferler elde etmek için aracın durumunun yeterli olmadığını belirtti.

Alonso ayrıca aerodinamik anlamda büyük sorunlarının olduğunu, bunları çözmeleri halinde rekabet seviyelerini arttırabileceklerini ifade etti.

Alonso: “Şu anda hepimiz gelecek yarış için odaklanmış durumdayız. Şampiyonluğun, takımın tarihi ve kazanma arzusu ile yarışma şekli nedeniyle Ferrari için her sene hedef olduğunu düşünüyorum ama açıkçası aptal da değiliz”

“Çok geride olduğumuzu ve çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bir saniye, telafi edilmesi büyük bir fark. Ama aracın aerodinamik anlamda bazı büyük sorunları var. Doğru çalışmayan bir iki şeyi düzeltirsek belki bir saniye değil ama fazlasıyla zaman kazabileceğimiz konusunda iyimseriz”

“İlk önceliğimiz bu. Araçtan memnun kaldığımız zaman aradaki (zaman) farkın ne olacağını göreceğiz. Şu anda çok büyük; çünkü (araç) iyi çalışmıyor”

Ferrari pilotu, Malezya’da arkasından 2. olan Sauber’in Çin’de de güçlü görünmesine şaşırmadığını söyledi.

Alonso: “Kış testlerinde en hızlılardan birisiydiler. Avustralya’da en hızlılardan birisiydiler ve belki de Malezya’da galibiyeti onlar hak etti.”

Öte yandan Alonso, son iki senenin şampiyonu Sebastian Vettel’in önünde yer aldı.

Alonso: “Red Bull’un artık herkesin bir saniye önünde olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden sıralama ve yarışlar daha zor. Her şeyde mükemmel olmanız gerek. Eğer bir şeyler yolunda gitmezse, dereceler birbirine çok yakın olduğu için S3’ün dışında kalabilirsiniz. Belki de bu, o durumlardan birisiydi.”


Yorumlar

  1. Çok iyiydi 🙂

    Ama nod32 olsaydı da o zaman finish pek göremezlerdi

  2. Bol d'Or başladı Cal Crutchlow kaçıncı sırada ?
    >:)

  3. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    aero mühendisleri bitik olduğu için senelerdir bir halt yapamıyorlar zaten. f1 de aero üst düzey artık montezemelo her defasında aerodan şikayet edeceğine aerodan anlayan adam alsın takıma yoksa lafla aero kurallarını çürütemez.

  4. Q3'e te yeni lastikle mi tur attık bilen var mı ?

    bir de artık farkın sıralama turlarında 0,65 civarı olduğunu tahmin ediyorum öndekilerle. Olay artık egzoz güncellemesine kaldı.

  5. mühendislikle alakalı bir fikriniz olmadığını farz ederek aşırı tepki vermiyorum bu cevaba. Hani bu yazılanları yazana yakıştıramadım onu belirteyim

  6. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Valla artik elinden ne geliyorsa yap yine Fernando, ne diyelim sana da yazik. Bence bizim teknik ekibin ne olup bittigiyle ilgili en ufak fikri bile yok, deneme yanilma yontemi uyguluyorlar.

    Isin ilginc yani Montezemolo' dan hic ses cikmiyor, sanirim firtina oncesi sessizlik.

  7. O kadar zor. Ayrıca aerodinaminin etkisi o kadar fazla ki F1 artık motor sporundan çok aerodinami sporu. İş kanatla bitmiyor. Bu işin en zor tarafı diffuser ve taban.

  8. Sende bu kafa olduğu için bu nici seçtin herhalde:)

  9. Aerodinamide nasıl sorun olur anlamadım eskisi gibi Aerodinaminin etkisi olsa tamam diyeceğim.artık araçların hepsi aynı tip fabrikasyon bir ön kanat ile arka kanadı tasarlamak bu kadar mı zor ya.

  10. sanırım alonso da havlu attı..hemde daha üçüncü yarışta şampiyonluğu düşünmüyorum demeci bize çok acı veriyor..

  11. etusch atosch avatarı
    etusch atosch

    bence gayet güzel espiri idi

  12. Üşüttün be adam,bu kadar soğuk espri mi olur 🙂

  13. alonso daha dünkü çocuk 2001 i hatırlıyorum montoya ile raikkonen harikalar yaratırken alonso minardisi ile arkalarda boş boş otomobilini sürüyodu

  14. Bence Ferrari'nin birkaç yıldaki yavaşlığı Kaspersky'dan dolayı. Kurulduğu sistemi yavaşlatıyor 🙂

  15. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Aslında hiç birşey anlamadık.Q2 de Fernando Alonso'nun derecesi +0,292 şeklindeydi.Diğer pilotlar zamanlarını geliştirse 0.500 gibi olurdu.Fakat Q3 te 1.5sn oldu.Bu tamamen pistin soğumasıyla alakalı bir durum.Yine Q2 dekini yakıt yüküne bağlarsanız dedikleri 0.800 lik fark çıkar ortaya.Dolayısyla kendilerine uymayan bir pistte araçtan daha fazlasını alabilecekken alamadılar.Yinede pek iç açıcı değil.

    Bugünün olayı ise,gridin ikinci en iyi aracıyla (genel kanı) elenen çifte şampiyonun,zaman zaman Williams'ın bile gerisinde gösterilen Ferrari'nin çifte şampiyonuna geçilmesi dahada ötesinde Alonso referans noktasıyken Vettel'in elenmesine vesile olması oldu.Demekki F1 de hala pilot faktörü önemliymiş.Alonso'nun yarın en fazla 7. olacağını düşünüyorum.

  16. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Sende bu şans olduktan sonra takma kafaya hiç öndekiler muhakkak bi sorun yaşar podyuma bile çıkabilirsin yani.

  17. Mercedes GP avatarı

    Ferrari bu sezonu çöpe attı bence 1.5sn lik fark ve anormal bir teknik ekip.bu sene şampiyonluk ve galibiyet zor.(baldan olanı saymıyorum)..Allah yardım etsin

  18. Ferrari%100  avatarı

    Alonso çok dogru söylemiş
    Yarın ki yarışta super bir start bekliyorum senden

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tam da söylediğim şeyi demiş Alonso, Aero mühendisleri bitik ferrarinin. Sauberden birilerini alsınlar bari..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir