Raikkonen: "E20'nin Temposu Hayal Kırıklığı Yarattı"

yazar:

kategori:

Fin pilot, Lewis Hamilton’ın alacağı ceza nedeniyle yarınki yarışa bir sıra yukarıdan, 4. cepte başlayacak. Buna rağmen Raikkonen, Şangay’a getirilen güncellemelerin istenilen sonuçları vermediği belirtti.

Raikkonen: “Griddeki yerimiz iyi ama derecelere bakınca bugün aracın temposu beni hayal kırıklığına uğrattı. Lewis’in cezası nedeniyle bir sıra kazandık ama hızımız, olması gerektiği gibi değil; özellikle de birincinin derecesine bakınca. Bu hafta sonu bazı güncellemeler denedik ama istediğimiz gibi çalışmadı. Bu yüzden öncekine geri döndük”

“Son iki yarışa kıyasla araç içinde kendimize daha az güvenerek bu yarışa giriyoruz ama gridde daha üst sıralardan başladığımızı da biliyoruz. Yarın neler yapabileceğimize bakalım. Elimizden gelenin en iyi yapmaya çalışacağız. Umarım gridde olduğumuz yerden daha yukarıya çıkabiliriz; bu da podyum anlamına geliyor.”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise daha iyimser.

Grosjean: “Bugünsü seansların ardından karışık duygular içindeyim. Dün bir parça sıkıntı yaşadıktan sonra her iki aracın da S3’e kalması harika. Ama ne yazık ki S2’deki korkunç ilk çıkışın ardından son seans öncesinde bütün yeni yumuşak lastiklerimizi kullanmak zorunda kaldık. Bu da demek oluyordu ki sıralama birinciliği için rekabetçi bir tur atma denemesinin anlamı yoktu ki bu üzücüydü; tempomuz S2’de iyiydi.”

“Araç içinde kendimi daha rahat hissediyorum. Bunun bugün tur derecelerinde de göründüğünü düşünüyorum. Takım, işleri tersine çevirip bizi tekrar olmamız gereken zirveye yakın yere taşımakla harika bir iş yaptı. Yapılacak hâlâ bazı küçük ince ayarlar var ama yarın 56 turluk yarış kesinlikle buna yardımcı olacak.


Yorumlar

  1. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    bunların yaptıgı güncellemeler işe yaramıyor galiba geçen senede böyleydi sezon başı iyi sonra kötü oluyorlar.

  2. Lovely_F2008  avatarı

    Rai nin birkaç turunu izledim , turların çoğunda hata yaptığı olmuş , hatta bazı turları batırmış resmen . Malezya daki sıralama turuyla beraber bakınca şu sıralar anormal olarak fazla istikrarsız gözüküyor . Yakında düzelir inşallah .

  3. bu yarışı izlemek güzel olurdu. nerden izleyebiliriz arkadaşlar? bilgisi olan varmı_

  4. bu yarışı izlemek güzel olurdu. nerden izleyebiliriz arkadaşlar? bilgisi olan varmı_

  5. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    kobe yarın ortalıgı karıştıracak 🙂

  6. arabanın olan gücünün bu oldugunu sanıyorum, rai nin konuşmalarından ve q2 ile q3 zamanlarına bakınca da bu anlaşılıyo…

  7. Lotus`un pit duvarinin yarin cok iyi calismasi lazim, eger hata yapmazlarsa Kimi podyuma cikar diye dusunuyorum. Bu arada Kimi, Schumi ve Kobe bu sene cok kapisacaklar gibime geliyor 🙂

  8. kimi çok öenmli bir fırsat bu fırsat umarım yarın herşey yolunda gider

  9. olsun olsun kimi iyi kalkarsa en azından kamikazeyi gecerse podyuma cıkması kesin gibi.
    lotusun pit duvarı stratejiyi çok iyi ayarlaması lazım son 2 yarışta hiç iyi deyillerdi.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Neden memnun kalmadi bilmiyorum bir bildigi var elbet yorum yapamam ama 1 ve ikinci bolumlerde tur zamanlaru cok yakindi.3.bolumde ise rosber gi saymassak yine fena degil.

    lastiklere iyi davrandigi soylenen lotus un onunde iki adet lastik katili mercedes var.eger startta bir aksilik olmazsa bence rai kamui ile galibiyet icin yarisir.tabi burda stratejininde onemi cok buyuk.avusturalya ve malezyadaki pite digerlerinden cok erken yada cok gec girmemesi gerek.normal sartlarda bana gore en buyuk favori kimi olacaktir.

  11. Bu yarışı kazanması gerçekten mümkün ama şimdi şu lastik koruma muhabbeti yüzünden pite geç girecektir muhtemelen bu normalde avantaj olmakla beraber mercedesler yeni lastikler sayesinde yine yakın kalırlarsa arkada Button ve Hamilton tehlikesi var ki yaklaşmalarını istemiyorum şahsen eğer ilk başta Kobayashi'yi geçerse mercedeslerden önce pite girip taze lastiklerle hızlı tur atmasını ve pitlerden sonra önde kalmasını isterim tabi yarışa senaryo yazılmaz ama en azından isteğim bu yönde eğer bu isteklerimi yapabilirse büyük avantajı olur…

  12. rahat olun kimi bu herseyi yapabilir..iyi bi startla mercedesleri avlayabilirse yada ilk 2 turda avlarsa galibiyet mümkün ben kimi ye sonuna kadar güveniyorum..kimi geçen sene ferraride alonsonun yaptığı gibi cebindeki extra saniyelerle bu iş kotarır rahat olun kimi bu borumu

  13. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Ben bu yarışın favorisi olduğunu düşünüyorum.Yeni paket çalışmamış olabilir.Buna rağmen 4.lük iyi.Lastikleri iyi kullanırsa Mclaren pilotlarını arkasında tutabilir.Tutamazsa yine podyumda olacağını düşünüyorum.Bütün bunları söylerken Kobayashi hala bir soru işareti.İyi yerlerde sıralamaları bitirdiğinde hep kötü startlarını gördük.İyi start alırsa oda podyum mücadelesinde olacaktır.Kobayashi demişken birde Perez var.Bu sefer daha iyi bir yerden kalkıyor.Heleki iyi start alırsa ondanda ilginç birşeyler bekliyorum.Kuru hava koşullarında,en az Malezya kadar açık bir yarış.

  14. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    sene basindan beri aracin iyi bir potansiyele sahip oldugu ve gelisime acik oldugundan bahsediyorlar umarim bir an once yeterli seviyeye gelirler.kimi'nin agresif yarisacagini dusunuyorum her ne kadar umutsuz konussa da

  15. Tolga Soydan avatarı

    en geç ispanyada çalışması gerek bu güncellemenin.burda çalışmadıysa belki sıcak olan bahreynde çalışr

  16. Anlaşılan buraya getirilen 0.2 saniyelik paket çalışmamış. Bu sorun geçen seneden beri devam ediyor umarım bundan sonra getirilen Güncellemeler çalışır. Geçen sene muazzam bir arka kanat söylentisi vardı ve geldi de ama istenilen sonucu vermedi. Bu ekip değil miydi 2010 da Spa da F duct sistemini takıp tur başına 0.5 saniye kazanan yine aynı ekip geçen seneden beri güncellemeler de sorun yaşıyor umarım en kısa zaman da arabaya her eklenen parçadan maksimum performansı alırlar aksi taktir de sezon ilerledikçe durum geçen senekine benzer olur.

    Mclaren ile yapılan simülasyon anlaşması Rüzgar tünelinin %60 çıkartılması ama henüz göremedik bu da üzücü.

  17. Bu kötü oldu … umutlu konuşmadı… paket işe yaramamış, bence savunma modunda olcak.. bekleyip görelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir