Massa: "Artık Şu Sıfırdan Kurtulma Zamanı Geldi"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, Şangay’daki yarışa 12. sıradan başlayacak ama sıralama performansını geliştirmesi kendisine ümit verdi. Massa, ikinci seansta takım arkadaşı Fernando Alonso ise aradaki farkı 0,3’ün altında tutabildi; yine de elenmekten kurulamadı.

Ferrari pilotu, puan mücadelesi için umutlu konuştu.

Massa: “Bir tarafta S3’e kalamadığım için açıkçası mutsuzum ama diğer tarafta, sabah 3. antrenmanda bulunduğumuz yeri göz önüne alınca (sıralamadaki) konumumdan memnun olmam gerekiyor.”

“Öğleden sonra durum gelişti; araç daha fazla tutunmaya sahipti ve daha rekabetçiydim. Ama nedenini tam olarak söyleyemem. Muhtemelen pist koşulları, bize uygun bir hale döndü”

“Yarın öğleden sonra da bu şekilde devam edip evimize iyi bir sonuç götürmeyi umuyoruz. Şu anda buna gerçekten ihtiyaç var. İşimi yapıp puanlar alabileceğim normal, sakin bir yarışı çok fazla istiyorum. Henüz öyle bir yarışım olmadı ve artık puan tablosunda sıfırdan kurtulma zamanı geldi.”

Teknik Patron Pat Fry, bu hafta sonu lastiklerin en uygun çalışma aralığının inanılmaz derecede dar olduğunu; sıralama öncesinde Massa’nın aracındaki ayar değişikliklerinin derecede gelişim sağladığını ifade etti.

Fry: “İlk incelemelerimize göre Pirelli’nin buraya getirdiği lastiklerinin en uygun kullanım aralığı çok dar ki sıcaklıktaki ufak bir değişiklik, aracın davranışlarında büyük fark yaratıyor.”

“Zor geçen üçüncü serbest antrenmandan sonra Felipe’nin aracında bazı ayar değişiklikleri yaptık. Bununla birlikte sıralamada gördüğümüz gelişim, sadece bu değişiklikle izah edilemez. Bunun yanında, özellikle lastikler üzerine zorlu geçecek bir yarışa mümkün olduğunca iyi hazırlamamız gerektiğini düşünmeliyiz.”


Yorumlar

  1. 2009'da raikkonen sonradan açıldı, ilk birkaç yarışta geride kaldı diye massa daha üstündü diyemezsin. aracın geliştirmesini durdurmalarına rağmen sezon sonu hamiltondan 1 puan arkadaydı. 4 kez üst üste podyuma çıktı son yarışlarda 1'i birincilik olmak üzere. monaco'da brawnlardan sonra 3. oldu.

    aynı alonso gibi dandik araçla harika işler yaptı ama diğer pilotlar gibi yarış dışı kalınca pek sinirlenmediği, çok konuşmadığı sessiz sakin olduğu için görülmedi yaptıkları.

  2. Kimi' nin hakkını yemiyorum. Anlamak istediğin gibi anlamışsın, yani yine fanatiklik ile önyargılı bir yaklaşım sözkonusu. Sadece yukarıda ilk mesajda ima edildiği gibi Massa ile ciddi bir fark yaratacak bir pilot olmadığını söylüyorum. Bunu söylerken tabi operasyon geçirmeden önceki Massa' yı ele alıyorum. Şu an Massa' nın zihinsel olarak bitmiş olduğu zaten açık. Bunun nedeni kendisinin de artık eskisi gibi olmadığının artık farkına varması. Moral olarak eski seviyesine gelse bile üstün performans verdiği dönemlere döneceğini sanmıyorum ben. Beyin bedenimizdeki en hassas organ ve Massa' nın kafatasına aldığı şok öyle hafife alınacak bir şok değil. Dile kolay, kafatasını yaran ve kıran bir darbeden bahsediyoruz.

  3. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    massada haklı.Kendinizi onun yerine koyun ilk başta şampiyonluğu kıl payı kaçır sonra ağır bir kaza geçir ölümden dön ve senden alonsoyu geçmeyi beklesinler.Yazarken bile bi şekil oldum.

  4. Yalniz birşey eklemek istiyorum; 2008 de sezon baslangicinda takım yine kimi üzerine yoğunlaşmıştı ve sonradan massa nin yaptığı isleri gorunce massaya ağırlık verdiler ama geç kaldılar. Ve ayrıca o sene massa ya en buyuk darbeleri yapan pit ekibiydi bence.

  5. Sen Kimi'nin epeyce hakkını yemişsin ama olsun. Massa'nın 2009 daki kazasından sonra kalan yarışlarda Ferrari aracı Kimi'ye göre ayarlamaya onun verilerine göre şekillendirmeye başladı. Ve Ferrari sezonun ortasında gelişimi durdurmasına rağmen sezon sonunda Mclaren'e 1 puanla geçildi. Kimi olayı bambaşkadır ona dikkat et yalnız. Şuan hala Massa'ya tahammül eden zihniyet onu şampiyon yapmak için 2008 de çok uğraştı ama yeteneği yetmedi.

    Ben Massa'nın yarışlara odaklanmadığını düşünüyorum. Malum bu yarış sürekli tam konsantrasyon istiyor ve arada ufak kopukluklar işte Massa'nın geri kalmasını açıklıyor. Alonso zihnini tamamen yarışa odaklarken Massa geri kalıyor ve sonucu ortada 35 – 0. Bende Alonso'nun yanında başka takım arkadaşı olsa bu şekilde olmayacağını düşünsem de bu durum karşısında ne Alonso'nun nede bir başkasının suçu var belki kazanın etkisi belki de 2008 Brezilya'daki o çöküş bir şekilde bu adam psikolojik olarak şu an bitmiş seviyede.
    Hani herhangi bir bağımlılık yüzünden terapilere katılması gereken kişiler iyi olduklarını iddaa edip katılmazlar ama zamanla bunun eksikliğini yaşarlar ben Massa'da ona benzer bir durum seziyorum. Bir de takım 2008 yılında ki gibi %100 onun arkasında olmayınca Massa hepten çuvalladı…

  6. Massa Kimi'ye sadece ilk yılında kaybetti ama performansları çok uzak değildi.(110-94)

    İkinci sene Kimi' den daha üstündü.(97-75)

    Üçüncü sene o talihsiz sakatlık olan yarışa gelene kadar yine Kimi' den daha üstündü. (22-10)

    Yani açıkça sakatlanmadan önce Kimi' den daha üstün bir performansa sahipti. Massa' yı kafatasına saplanan ve kafatasını kıran o yay, o kaza bitirdi. O adamın öyle bir darbeden sonra hayatta kalması zaten bir mucizeyken, bir de tekrar geri dönüp hala yarışıyor olabilmesi bile takdire değer bir başarıdır. Burdan sallayıp duran adamların hepsi öyle bir ölümkalım savaşından sonra değil bir daha öyle bir araç üstüne çıkıp yarışmak, parkta bisiklete binecek cesareti bulamazlardı eminim.

    Fanatiklik bu kadar iyi birşey değildir. Yiğidi öldür hakkını yeme derler eskiler ama yeni nesil pek bir hazımsız, pek bir hoşgörüsüz.

  7. internetten siralmalari nerden izleyebiliriz

  8. Bence mesele bu değil sürekli kural değişikliği yapmaları takımları bu hale getirdi.Biri birşey buluyor ikinci sene üzerine birşey koyamadan yasaklanıyor yani her sene farklı bir uğraş verme zorunda kalıyor takımlar doğal olarakta araçlar hızlanacağına daha çok alçalan yükselen grafik şeklinde performans gösteriyorlar bu yasaklamaların mantıklı bir sebebi yok bence.

  9. Tamam Alonso Massa dan daha iyi bir pilot,Ferrari ninde suyunu çıkarıyor doğrudur ama ben Massa ile Alonso kıyaslaması yanlış diyorum verin Alonso nun yanına Kimi-Hamilton-Şumi ayarında pilotlar olsa ozaman kıyaslama yapabiliriz…

  10. şimdi yaş tartışması yapmayacağım ama senin 16-17 civarı olduğuna kesinlikle eminim. 18 olman imkansız

  11. hada git işine parka 7 kiremit oyna yaşım 18 den büyk dedik ya uzatma

  12. massa hepimize yerini kabul ettirdi, Alonso'ya yaklaştıysa iyidir:d

  13. 18 yaşından küçüklere mi ergen diyorduk, hmm ilginç

  14. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    şuraya bak ya ferrari ne hallerde q3 e kalamıyor artık nerden nereye hey gidi ferrari tamda alonsonun zamanına denk geldi uln varya

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    13 den yukarı çıkmaz diyorum, bakalım görecez.

  16. çok komiksin benm yaşım 18 i geçeli baya oluyo görüyosunuz değilmi kendileri bulaşır küçük görür lakap takar cevap verincede suçle ben olurum

  17. Ferrariciyim#1 avatarı
    Ferrariciyim#1

    Massa bu yarista en azindan bence 8ci olsa yeter
    Daha iyi olsa ama zor ne kazanirsa starta iyidir kazandigi sirayi korumali
    Yagmur olursa Alonsoyu podyumda gorebiliriz

  18. Ömer_Massa avatarı

    of be massa yeter artık kendine gel ne bu ya.nerede o eski massa.nasıl canımı sıkıyorsun ya sadece benim değil bütün sevenlerinin.Her zaman söylediğim gibi İnşallah yarın iyi bir sonuç alırız…

  19. bugün massa iyiydi açıkçası. 2. seansta alonso ile aralarında 0.3 sn vaardı ve alonso vettelin başaramaması ile kılpayı son seansa kaldı. yoksa 11 12 başlayacaklardı

  20. Schumacher- avatarı

    Barrichello 😀

    Şaka bir yana Massa bence yarışmayı bırakmalı döndüğünden beri berbat.

  21. Şakaya bir sınır koysak 😉

  22. 6 senedir ferraride yarışıp şampiyon olamayan başka biri daha var mıdır acaba

  23. bugün idman tv de sıralamayı izlerken sunucu tam olarak anladığım kadarıyla ispanyada massanın yerine perez gelecek felan diyordu bence çok zor bi ihtimal ama olursada iyi olur hani 😀

  24. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Massa Ferrari' de yarismis en basarisiz pilot olma yolunda emin adimlarla ilerliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir