Raikkonen: "Lastik Stratejimiz İşe Yaramadı"

yazar:

kategori:

İki pitstop stratejisi tercih eden Fin pilot için bu seçim işe yarıyor gibi görünüyordu ama bir anda sıra kaybetmeye başlayınca kendisini 14. olarak buldu.

Raikkonen: “En hızlı strateji gibi göründüğü için iki pitstopla yarışmayı denedik. Son 10 tura kadar iyi görünüyordu ama sonunda lastik performansı tükendi.”

“Uzunca bir süre Felipe’nin (Massa) arkasında takılı kaldım ve geçemedim; çünkü bir hamle yapabilme adına pistin doğru yerinde yeteri kadar hızlı değildim.”

“Onu geçmiş olsaydım da nihai sonuçta büyük bir değişim göremezdik. Yarışta iyi bir tempom vardı. Farklı bir strateji denedik ve bugün karşılığını alamadık. Bu kadar basit.”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise bugün sezonun ilk puanlarını aldı.

Grosjean: “Çok iyi bir yarıştı; gerçekten keyif aldım. Ne yazık ki Mark (Webber) ile mücadelede küçük bir hata yaptım ama genel olarak iyi bir performanstı”

“Araç harikaydı ve takım, Cuma’dan bu yana bana büyük bir gelişim sağlamama yardımcı olan takım inanılmaz bir iş çıkardı. Bu yüzden yarışı bitirebildiğim ve puan alabildiğim için çocuklar adına özellikle mutluyum”

“McLaren ve Red Bull’larla mücadele edebilmek harika bir duygu. Sezonumu başlattığım için mutluyum. Melbourne’de gridde 3. sırada olmamızdan bu yana beklentilerimiz yüksekti ve birkaç geri adımın ardından şimdi yüksekleri amaçlama zamanı”


Yorumlar

  1. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    3haftalik arada 0.2 saniye hızlandıracak paketin çalışmamasının kiminin performansına doğrudan etki ettiğini düşünüyorum

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Lotus a inancim bu yaristan sonra dibe vurdu.
    mercedes te ros lastikleri calistirdik diyor rai strateji tutmadi diyor.yaris oncesi bakildiginda durum tam tersi idi.mercedes lastik katili lotus lastik asigiydi ama oyle olmadi.
    rai yaris oncesi e20 nin temposundan memnun degilim haberide ben bir bildigi var ama dereceler. cok yakin yarista iyi birseyler yapar diye dusunuyordum ama o derceer anca siralamalar icinmis.hele pit stratejileri berbatti.

    Avrupaya kadar ne kada cock puan alinirsa o kadar iyi ama biz kumar oynadik kaybettik.3 pitle nerede olurdu.5 6 fenada olmazdi hani.

  3. sagolasın, bende drs arızalandı sanmıştım diğer araçları arkasında tutuyordu ve yavaştı, lotus aracı mutlaka düzlüklerde daha hızlı hale getirmeli……

  4. Evet calisiyordu ben gordum..

  5. ya arkadaşlar rai nin drs çalıştımı yarış boyunca , grojanın drs nin açıldıgını görüyodum ama rainin drs sinin açıldıgını hiç görmedim , bilen varsa söyleyebilirmi ? …

  6. Yanlışın var. Grosjean Q3 te yeni set yumuşak lastiği olmadığı için tur atmadı ve yarışa kullanılmış yumuşak lastiklerle başladı. Yani şartlar ve strateji ikisi için de aynıydı diyebiliriz

  7. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hala farklilik diyor . Yetmedi mi ? Vettel 'M' , Raikkonen 'S' lastikle basladi . Biraz bilincli olun once , 'M' ve 'S' nin farkini biliyorsundur umarim

  8. Yanlış strateji ile birlikte 2. sektör de Kimi'nin yarışını berbat eden etkenlerden biriydi. Yarışın başında Button'ı kovalarken 1 ve 3. sektör 0.3 çalıp, 2. sektör 0.4 yiyordu. Massa'nın arkasına takılmasının, Webber'i geçememesinin nedeni de buydu. İlk sektörde kapadığı fark, 2. sektör açılıyor ve düzlükte geçme şansı da kalmıyordu. Malesef, Grosjean bile bu sektörde Kimi'den 0.2-0.3 hızlıydı.

  9. Ozan bey, bu Raikkonen düşmanlığınızdan uzaklaşıp yorumlar yapsanız iyi olacak. Yorumlarınızın taraflı olduğu sürekli göze batıyor. Schumacher önünü neden tıkasın Button'ın 2.5-3 saniye önündeydi.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Mesajin yarisi gitmis yarisi gitmemis hayret.devaminin bir kismi.

    ama alah olmayacak duayi kabul etmiyior.bu yarisi hafizamdan silmek ve yasanmamis kabul etsemde nafile.yazik oldu kimiye yazik oldu biz kimicilere;((

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bu yarisin hakki 3pitstoptu kimi icin.birkere yarisa yumusaklarla basliyorsan 3 yapmak zorundasin.ha kumar oyniycam diuorlarsa kumarda kaybetmekte var.zira yumusaklarla aksimim 13 14tur gidersin.sertlerle 30 tur on gurupta mucadele edemessin adin kimi olsa bile.
    massa pite girip kimi nin onu acildiginda arkasinda 3dunya sampiyonu veber ve sauberler ip gibi dizilmisti..ondan sonra kiminin dayanamayacagini dusunup dua ettim

  12. Bu yarisin hakki 3pitstoptu kimi icin.birkere yarisa yumusaklarla basliyorsan 3 yapmak zorundasin.ha kumar oyniycam diuorlarsa kumarda kaybetmekte var.zira yumusaklarla maksimim 13 14tur gidersin.sertlerle 30 tur on gurupta mucadele edemessin adin kimi olsa bile.
    massa pite girip kimi nin onu acildiginda arkasinda 3dunya sampiyonu veber ve sauberler ip gibi dizilmisti..ondan sonra kiminin dayanamayacagini dusunup dua ettim dayansin diye ama allah olmayack duayi kabul etmiyor iste.
    Zaten startta yer kaybettik sonra pitlerde arkasi geldi.e birde kabus strateji berbat etti herseyi.bu gunu yasanmamis kabul etmek isterdim

  13. bu royal hunt kendini türkiyenin kamer genci saanıyo ha adam her şeye muhalefet alonso gilles ten yeni yeni kurtulduk bide başımıza bu çıktı bi bitmediniz gittiniz adam her şeye muhalafet
    kendi pilotunun en hızlı olmadığını söylüyo

  14. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Edebilirdi.Malezya dada çok fark yoktu.Hep Schumacher tıkamıyorduki.Rosberg hariç herkes aynı tempodaydı.Sonuçta Raikkonen yarış sonuna kadar mücadelenin içindeydi.

  15. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Schumacher,öndekileri tıkamasaydı Raikkonen sence Mclarenleri takip edebilir miydi ?

  16. alonso gilles vardı.şutladılar onu bir de bu çıktı başımıza…

  17. Raikkonen06  avatarı

    Ah be Kimi biraz iyi kullansaydın keşke şimdi 2. olmuştuk ama olsun canın sağolsun yinede önümüzdeki yarışlara bakacağız artık Bahreynde iyi bir sonuç bekliyorum podyum gibi.Ben yanlış hatırlamıyorsam Grosjean'ın birtane adam geçtiğini görmedim start dışında onun lastikleri dayandı sonuna kadar çünkü o Kimi gibi zorlamadı adamın son 10 turda arkasında 3.dünya şampiyonu vardı ve birbirlerine çok yaknlardı mecbur zorlamak zorunda kaldı ve lastikler dayanmadı ama yinede her zamanki gibi Forever Kimi.

  18. su yorumlarımı yayınlayın artık nasıl bır sacmalık bu adamlara bak neden yayınlamıyorsunuz resmen pılot fanatıklıgı yapıyorsunuz sıte yonetımı olarak

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    royal, arkadaş bu stratejiyi sadeece rai yapmış gibi gösteriyor.peki vettel sert lastiklerle kaç tur gitti.İlk pitlerden sonra bu üçlünün stratejisindeki farklılık nedir?.ilk pitlere kadar hangi pilotun ne kullandığını bırak ilk pitlerden sonra olanlara bak.vettelde grocanda bu lastiklerle startta yer kaybetti.

  20. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Bence muhteşem yarıştı.Ha ikinci olmuş ha ondördüncü.Hiç birşey bugün Raikkonen'in en azından Mclarenler kadar iyi yarıştığı gerçeğini değiştiremez.Bugün Button,Raikkonen ve Rosberg ayrı boyuttaydı.Öte yandan Schumacher ve Raikkonen için günün en büyük iki hayal kırıklığıda diyebiliriz.İkiside Rosberg'in yanında duruyor olabilirlerdi.

  21. vettel q3'e kalamadı sertle başladı, grosjean q3'de tur atmadığı için o da sertle başladı. raikkonen q3te tur attığı için yarışa attığı turdaki lastiklerle başlaması zorunluydu. kuralları öğren öyle yorum yap milleti boş yere yorma.

  22. az önce yazdığım yorumu oku, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ben izledim sen izledin mi.vettel 10.turda pite girdi raikkonen 11.turda girdi.İkisi de 2 şer pitle bitirdi.??groscan da 12 de pite girdi.sonuç ?
    ben bunu alonso haberinden kopyaladım.birisi oraya alonso mazerete başladı çünkü birçok kişi için trafik vardı demiş.kimse tepki vermemiş.rambunun şubesi felan dememiş.ben buraya yazınca hakaretler başlıyor.yanlış bişey varsa tepkiyi heryerde gösterin.

  24. bazı arkadaşlar grosjean da 2 pit yaptı neden onun lastikler bitmedi demiş, bazıları da raikkonen ilk pitini neden o kadar erken yaptı demiş,

    raikkonen Q3'te yumuşak lastiklerle tur attı, ve Q3te hangi lastiği kullandıysan yarışa da onla başlamak zorundasın, raikkonen hırpalanmış yumuşak lastiklerle başladı ve grosjean sert lastiklerle başladı, o yüzden raikkonen erken pite girdi, ve aynı sebepten dolayı grosjeana 2 pitstop yeterli oldu.

  25. Sorma ya insan biraz tarafsız bakmalı olaylara bu nasıl bir düşmanlık yada fanatikliktir anlamadım gitti,hayır bu Rai ne yapmış bu adamlara.belkide şu F1 tarihinde spor dışında hiçbirşeyle uğraşmayan birkaç pilottan birisidir.Araç kötü olsa çok fazla söylemez çok çok hızımız iyi değil der,çekişte eksiklik yaşıyoruz der ama asla sitem etmez 2009 Ferrari yılında o berbat araca bile tek kelime kötü söz söylememiştir.

  26. şuan lastikler çok kötü evet ama o eski iğrenç sıralama turlarını hatırlamak istemiyorum. şuan turu en hızlı tamamlayana, yani hakedene veriyorlar polü. eskiden yok 15 turluk benzini varmış, yok takım arkadaşını geçememiş, şuan herşey daha açık, kim kimden daha hızlı belli. bu sistem lastikler dışında gayet güzel.

  27. Rambo'nun B şubesi 😉

  28. çok doğru tespit ..

  29. yarışı izledinmi,Lotus taki felaket pit stratejisini iyi bak 2 pist stop yapan araçların hangileri 10.turda pist stop yapmış yada hangisi sert lastiklerle 27-28 tur gitmiş.Tamam Rai düşmanısın ama bukadarda belli etme

  30. mazeret? o iki pitstop yapanlardan kaç tanesi orta sertlikteki lastiklerle 30 tur gitmiş bak bakalım hadi onu gecelım tum aracların lastige davranısı farklı.illaki yorum yapmıs olmak ıcın yapıyorsan altına not düş bir dahaki sefere

  31. ahh ahh nerde o eski yıllar sıralamaların ardından kim ne kadar ağır kim ne kadar hafif diye tahmin etmeye calısırdık.bir an önce ağırlıklar açıklansında görelim diyorduk.

    simdiki kurallar berbat lastikler 15 tur zor gidiyor daha sonra performans düsüyor.

  32. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    yarışı izleyemedim nereden izleyebilirim tekrarını

  33. iki pit iyide ilk piti neden o kadar erken yaptınız onu anlamadık

  34. benim anlamadığım olay yanlış olan 2 pit stop yapması deildi pitstopları yanlış turlarda yapmasıydı birinci ve ikinci bölümü çok kısa tutup son bölümde neredeyse 30 tur aynı lastiklerle gitmeye çalıştılar böyle strateji belirlerseniz bu sonuç kaçınılmaz olur. pirelli lastiklerinin dayanıksız olduğunu bizden çok daha iyi bilmeniz gerekiyor buda lotusa ders olsun. olan ben gibi kimicelere oluyo. sene sonunda inşallah kafamızda saç kalır

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    raikonende mazerete başladı yoksa bugün birçok pilot bu strateji ile önlerde yer aldı.

  36. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    yazık oldu yaaa offfffffffffffffffffffffffff

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir