Montoya, Busch'un F1 Testini Önemsemedi

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu ve yarış galibi Jaun Pablo Montoya, F1’de test yapacağı için çok heyecanlanan NASCAR rakibi Kyle Busch’a uyarıda bulundu.

Busch, geçtiğimiz günlerde bu senenin sonlarına doğru Toyota ile test yapmak için uğraştıklarını söylemiş ve Formula 1’e geçişi tamamen reddetmemişti. 2006 sezonunun ortasında Formula 1’den daha fazla keyif almayan ve NASCAR serisine geçiş yapan Montoya, Busch’u Formula 1 testinin göründüğünden daha karışık olduğu yönünde uyardı. Kolombiyalı pilot gösteri testi ve gerçek test arasında büyük fark olduğunu söyledi. 2003 sezonunda Amerika’daki yarış öncesi NASCAR pilotu Jeff Gordon, Montoya’nın Williams’ı ile tur atmıştı.

Montoya: "Aracın devirleri yoktu. Onlara bunu yapamayacaklarını söyledim ve normal devirleri koymaları yönünde ikna ettim."

"Jeff gerçekten iyi iş çıkardı. çok etkilendik. Ancak gösteri şovundan gerçek teste geçiş çok farklı." dedi.

Montoya ayrıca direkt olarak NASCAR yarışından F1 testine geçişin zor olacağını da ekledi.

Montoya "Öncelikli sorun boynunuz. Ortaya çıkan kuvvete karşı koymanız için aylarla çalışmanız gerekiyor. Size bir ya da bir buçuk gün verirler ancak hiç bir şey yapamazsın, kimse size bakmaz." dedi.

Aynı zamanda ilk F3000 ve F1 günlerini hatırlayan Montoya "Hiç durmadan 2.5 ay çalıştım. Yatağımın yanında ekipman vardı ve yatağımı boynum ile yönlendirebiliyordum."

"Formula 1 aracını ilk kullandığımda ise beş tur üst üste yapamıyordum." dedi.


Yorumlar

  1. Bridgestone daha geniş lastik üretmedi. Yarış esnasında genişleyen Michaelin lastiklerinin kullanımı durduruldu.

  2. Bridgestoneun daha geniş lastik yaptıklarını hatırlamıyorum ben.Fia michelinin gerektiğinden fazla genişlediği için bu tarzda ürettiği lastiklerin kullanılmasını yasakladı diye hatırlıyorum.Acaba ben mi yanlış hatırlıyorum bu konuyu bilen birisi aydınlatsın beni.

  3. Ha birde Schumacher gibi kötü, araba sürmekten anlamayan, çirkef bir pilotla yapıyolar bunları.

  4. Doğru biz anlamıyoruz F1 den. Senden öğreniyoruz işte napalım =)
    Ne Ferrariymiş arkadaş her sene bi ayrı dolap. Bu adamlar bu kadar kötü otomobiller (!) yapıp şampiyon olabiliyo hala. İlginç.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    siz ne anlarsınız yarış ruhundan,çılgınlıklardan ve heyecan verici bir adamdan.daha kariyerinin ilk ayında brezilyada schumiye yaptığı geçiş bile herşeye yeter.ki pol leri galibiyetleri saymıyorum.2003 yılındaki o dolaplar olmasaydı ve biraz daha profesyonel bir takımda olabilseydi çok rahat şampiyon olabilirdi,ki olmasa da olur zaten sadece basarıya dayalı bir taaf olma durumum hayatım boyunca olmadı,hatta fazla kazananlardan hazzetmem pek.yeterince iz bıraktı f1 de.

  6. Sinan Şahin avatarı

    başarılı olamayınca çamur atmakta kolay oluyor. montoya bence gösteri pilotu yani tek yarışlık bir pilot. ondan şampiyonluk beklemez mantıksız.

  7. Evet o yarıştan sonra Ferrari lastiklerden şikayet etti ama FIA ile bi alakası yok. McLaren Renault ve Williams Michelin kullanıyordu o yıl ve sıcak havalarda Michelin Bridgestone a göre açık ara hızlıydı. Üstelikdaha genişti kerbleri kullanmadan hızlı sürebiliyordu pilotlar. Ferrari Bridgestone a baskı yaptı daha iyi lastik hazırlamaları için. Zaten daha sonra onlarda geniş lastikler yaptılar.

  8. Erhan sanırım hatırlıyorsundur ama Macaristanda Alonsodan tur yiyince Ferrari lastikleri şikayet etti Fiaya ve lastiklerin değiştirilmesi sağlandı o yıl lastikler yasaklanmasaydı Montoya şampiyon olabilirdi hatta en güçlü adaydı 73-71-70 şeklindedi puan yanlış hatırlamıyorsam.Şu ingiliz basını hakkındaki yorumlara katılıyorum bir pilotu tututrlar ve diğerine savaş açıyorlar.Geçen yılda Lewis ingiliz olduğu için onu tuttular ve savaş açtılar Alonsoya.McLarenciyim ama Ronun Çinde Biz Kimiyle değil Alonsoyla yarışıyorduk demeside bazı gerçekleri ön plana çıkarıyor bence.

  9. Kimse kimsenin şampiyonluğuna engel olmadı. Schumi-Ferrari ikilisi en güçlü kombinasyondu o yıl. Williams-BMW taraftarıydım o yıl üstelik. FW 25 o sezonun en iyi otomobiliydi ama ona rağmen ne Ralf ne de Montoya şampiyon olamadı. Çünkü abi Schumacher kadar iş bitirici değillerdi.

  10. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Ferrarinin hüküm sürdüğü 2000'li yıllarda izlenesi tek durum Montoyanın çılgınlıklarıydı. Belki aracı yeteri kadar iyi değildi dayanıksızdı ama herşeye rağmen Schumacher ile mücadele edebilen tek pilottu. Bazen fazla agresif hamleler ve aptalca hatalar yapıyordu ama yaptığı geçiş manevraları hatalarından daha fazlaydı.

    2003 yılında FIA'nın kırmızı parmağı olmasaydı herşey farklı olacaktı. O dönemlerde MSin başka bir rakibi mi vardı ? Kimi yağmurlu indy yarışından sonra Montoyanın şansı kalmadığı için son yarışta ön plana çıkmıştı. Şu gazeteci kazasından sonra zaten herşey Montoya için ters döndü. İngiliz basını kurtarıcı ilan edilen Montoyaya resmen savaş ilan etmişdi başarılıda oldular aslında. Tıpkı geçen sene yaptıkları Alonsonun şampiyonluğuna engel oldukları gibi.

  11. Bi kere Schumiye kafa tutamadı. Montoya hiç bir zaman Schumi ye şampiyonluk için bir tehdit olamadı. Sadece bir kaç yarışta parladı. Kişilik olarak zaten hiç haz etmediğim bir adamdı. Kafasına kamera çarptığı için kameramanı dövmeye çalışması küfürler savurması, ondan kat kat daha fazla emek veren takım çalışanlarına telsizden küfür etmesi, takım arkadaşını yarış dışı bırakmaya çalışması vs. Umarım hiç geri dönmez…

  12. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    zora gelemeyip kaçan bir pilottan başkası değil montoya..boş konuşuyor..attan inip eşeğe binmek onun yaptığı herhalde..

  13. Montoyanın takım arkadaşını yarış dişı bırakmaya çalışması bile onun ne kadar değişik bir pilot olduğunu gösterir.

  14. fatih kardeşim çok haklısın montoya kısa f1 kariyerinde inanılmazdı hatalarıyla,geçişleriyle en önemlisi schumacher e kafa tutmasıyla

  15. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ya senin force indiada bile olsa yarısman lazım montoya.ama boyle mutluysan biz seni gerekirse d-smart alıp da takip ederiz..pistte oldugun her aktiviteyi izlemek heyecan verici hala.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir