Red Bull 2008 Çalışmalarından Memnun

yazar:

kategori:

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, bu sezon takımın ileri yönde attığı adımları övdü.

Horner: "Genel olarak, geçen seneye göre önemli bir adım attık, hem performans hem de dayanıklılık açısından."

Şampiyonada 4. bitirme mücadelesi çetin geçecek ve rakiplerimiz Renault, Toyota, Williams ve ara sıra da Honda olacak"

"Son 3-4 yarışta gördük ki, Renault takımıyla kıyaslandığında çok rekabetçiydik ve Mark (Webber) ve Fernando (Alonso), bazı iyi yarışlar çıkardı"

Red Bull, sezonun ilk 5 yarışında 10 puan topladı ve şimdiye kadar bütün hafta sonlarında düzenli olarak ilk 8’de yer aldı.

Takımın Avustralyalı pilotu Mark Webber daha şimdiden 2007’deki toplam puanını geride bıraktı.

Geçen sene takımı dayanıklılık sorunlarıyla uğraşan Mark Webber, bu sezon ilk yarış haricinde büyün yarışları tamamladı. Kendi evi Avustralya’da ise başlangıçta kaza yapmıştı.

Horner, dayanıklılığı geliştirmek için çok yol katetttiğini ifade etti.

Horner: "Dayanıklılık daima önemlidir. Ama motor ve vites kutusu ömrü ile ilgili yeni kurallar, bu sene önemi daha da arttırdı. İyi dayanıklılık genellikle iyi bir tasarımdan gelir ve geçen sene sıkıntıyaşadık. Çünkü araç, öncekine göre tamamiyle değişti."

"Ondan bu yana, grubu bir çok alanda kuvvetlendirdik, yeni proje müdürleri aldık ve dayanıklılık, kış boyunca bizim ana odak noktalarımızdan biri oldu. Şimdiye kadar, nazar değmesin, %100 mekanik dayanıklılık sağlayan bir kaç takımdan biriyiz"

"Vites kutusu, geçen sene bizim zayıf noktamızdı ve onun yüzünden bir çok puan verdik. Dört yarışlık vites kutusu konusunda olağanüstü bir iş çıkaran aktarma organı grubundaki çalışanlara şapka çıkarıyorum"

Takımın teknik sorumlusu Adrian Newey de, RB4’ün durumundan memnun olduğunu söyledi ama geliştirilecek daha bir çok noktasının da bulunduğunu kabul etti.

Newey: "Genel olarak aracımızın, ümitlerimizi hayatta tutmasından dolayı mutluyuz. Aracın biraz sıkıtı çektiği bir alan, çekiş ve nedenini bulmak için sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Bundan başka, genel paket, umduğumuz gibi fazla performans veriyor."

"Aerodinamik açından hedefimizdeyiz. Geçen sene rüzgâr tüneli ile pistte gördüklerimiz arasındaki uyumda sıkıntı yaşamıştık. Bu sene, bu konuda çok daha iyi durumda. Gidermek istediğimiz hâlâ bazı farklılıklar var. Ama geçen seneye göre çok daha az"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir