Schumacher: "Alıştığım Sürüş Şeklime Geri Döndüm"

yazar:

kategori:

Alman pilotun takım arkadaşı Nico Rosberg, Şangay’daki hafta sonunda baskın bir performans ile hem sıralama hem de yarışta zirveye çıktı.

43 yaşındaki Schumacher, 2010’dan beri Mercedes GP’de ama sonunda artık istediği aracı bulmuş gibi; ilk iki sene zayıf kaldığı sıralamalarda hem Malezya hem de Avustralya’da takım arkadaşını geride bırakmıştı.

Schumacher: “Basit. Hayatım boyunca nasıl sürmüşsem şimdiki daha çok o tarzda”

“Bugün (Pazar günü) sürüş şeklime bakın ve 10 sene öncesi ile kıyaslayın; çok fazla fark yok. Ama 2010 ve 2011’e bakın; kollarım sürekli çalışıyor”

“Benim sürüş şeklim o değildi”

Alman pilot, yarışın ilk bölümünde takım arkadaşı Rosberg’in arkasında ikinci idi ama o sırada pite girdi ve takılamayan lastik nedeniyle yarış dışı kaldı. Schumacher, yarışta devam etseydi de galibiyet kovalayacak temposunun olmadığını kabul etti.

Bununla birlikte Mercedes pilotu, en azından podyumun kokusunu alıyor.

Schumacher: “Benetton ve Ferrari ile ilk defa podyuma çıktığımdakine benzer bir duygu olacak.”

“O takımlarla çalışmaya başladığımda bunu (podyumu) düşünmenin çok uzağındaydık. Ama büyük çabanın ardından -şimdi Mercedes ile olduğu gibi seneler diyebilirim- bunun için mücadele edecek konuma ulaştık”

“Çoğu insanın ne kadar şeyin değişmesi; ne kadar çaba gösterilmesi; ne kadar yatırım yapılması gerektiği hakkında hiçbir fikri yok. 43 yaşında bunları tekrar yaşayacağım; bunu da gerçentek bu işe aşık olduğum için yapıyorum”

Schumacher’in Mercedes ile anlaşması sene sonunda bitiyor.

Schumacher: “Buna inanmayabilirsiniz ama bu aracı geliştirmeye odaklandım; (Anlaşmayı) düşünmüyorum”

“Sezonun daha sonraki evresinde elbette (görüşmeler) kaçınılmaz”

“Tabi ki büyük gayretin sonuçlarını aldığımız görmek bana büyük bir memnuniyet veriyor. Formula 1’de hâlâ kazanma kabiliyetine mükemmel derecede sahibim”


Yorumlar

  1. Spa da schumi kariyerinin 300.yarışına çıkacak yanlış hatırlamıyorsam

  2. İlk podyumu hangi yarışta alacağız bakalım.. Asıl istediğim Alman Ulusal Marşı ile Schumi'yi en tepede görmek.

    Her ne kadar sakin davransa da, içinde fırtınalar kopuyordur.. Buna adım gibi eminim. Mercedes GP'i umarim yanlis kişiye oynamaz. Rosberg'den ziyade takım için Schumi'nin değer vermesi lazım. Düşünsenize Schumi Mercedes ile geri dönmeseydi. MGP bu kadar konuşulur muydu ?

    Neden bilmiyorum aklım hep 2006'daki zorunlu emekliliğe gidiyor, efsanem emekliliğini açıklarken "At the end of this year, I decided together with the that I am going to retire from Formula One Racing". diyordu.. Ferrari o gün efsaneyi emekli etmekle zorunlu bıraktı, benim de bu spora bakış açım, ilgim değişti.

    İçinde bu kadar yarışma aşkı olan bir tane daha kişi bu sektöre gelir mi bilmem ama Mercedes Gp ve ekibi bu efsaneye şu son yıllarında elinden gelenin en iyisini yapmalı. Takımda hak ettiği yeri vermeli ve artık üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmeli.

    Ross Brawn ile 90'lı yılların başından gelen samimiyeti sanki göremiyorum.. Bilmiyorum belki ben yanılıyordurum. Umarım öyledir..

    Rosberg'in 2. yarışını kazanmasından çok ama çok daha değerli 43 yaşındaki efsanenim 92. yarışı kazanması..

    Biliyorum konudan konuya atladım ama çok dertliyim be TRF1 🙁

  3. Mercedes bu seviyesini geliştirmeye devam ederse, Spa'da piste favori olarak Schumacher çıkacaktır. Orada kazanmasının yaratacağı sükse'yi düşünün.. Muhteşem bir olay olur.

    Spa'da ilk önce Schumacher'e , daha sonrada Kimi'ye dikkat etmek gerekecek.

    Monza'dada alacağı bir galibiyet ile Tifosilerle dolu ortamda nasıl bir ambians yaşanacak bunuda çok merak ediyorum, umarım gerçekleşirde merakımızı gideririz.

  4. Bencede ilk kazanan Schumi olmalıydı ama şanssızlıklar yakasını bırakmıyor.
    Şu lans meleklerini yeniden çağırma vakti geldi.
    Sanırım onlarda bir podyum bekliyorlar. Onu görünce hepsi gelecektir.

  5. Hala demek istedi diyorsun:D şaka mısın arkadaş?Aşşağıda demişim rosberg lastikleri daha iyi ısıtmış diye.

    Olay tamamen senin içindeki kompleks ve bu yüzden sende oluşan sığ düşüncelerden kaynaklanıyor.

    Sen kocaelinde pistlerde turlamaya devam et:D

    AYrıca yaş konusunda beni senin nüfus cüzdandaki yaşın ilgilendirmiyor beni senin yorumlarda verdiğin izlenim ve seviye ilgilendiriyor.Emin ol çok kötü durumdasın.

  6. Harika bir analiz, ve video.

    Görüntüdende açıkça gördüğümüz gibi, Schuminin aracının dengesiyle alakası yok farkın.
    Nico çok iyi bir tur atmış. Kerb'lere agresif bir şekilde saldırmış her virajda. Videonun durdurulan viraja giriş noktalarına dikkat edin. Görülen o ki, Nico bu hafta sonu inanılmaz motive olmuş. Attığı tur ulaşılamaz mı ? Tabi ki değil. Schumi'de böyle bir tur atabilirdi. Ama bu işte kilit nokta, ''motivasyon'' .. O gün ne durumdaysan psikolojik anlamda, pisttede o derece motive olabilirsin. Nico çok iyi iş başardı. Galibiyetin kokusu burnunda bakalım devamı gelecek mi. Ama en çok mutluluk veren şey ise, Mercedes yarış kazanabilen bir araç çıkarttı ortaya ve Schumacher bu yıl kazanacak.

  7. Yahu arkadaş sen yorumumda schumachere kötü araç vermiş dediğimi nereden çıkarabiliyorsun.BU kadar kompleksli olmayın ne kadar boş adamlar bastı bu siteyi.
    "
    Bak altta ne yazmışım "rosberg daha iyi ısıtmış lastikleri" yazmışım daha ilk yorumda.Hala iddia ettin diyorsun.BU senin kompleksli birisi olduğunu ve bu şekilde gözünün önündekilerini kendi sığ düşünce yapınla yoğurduğunu ve buna göre çıkarım yaptığını kanıtlar.

    Sen git kocaelinde pistinde turla:D

  8. deniz aydın avatarı

    Bu ayar değişikliğide işin ayrı bir rezillik boyutu…

  9. birincisi bana 2. hesap açmışsın diye iftira atma, site yöneticilerine sor ip adresime baksınlar bakalım 2. hesap varmı.

    ikincisi, lastikleri rosberg iyi ısıtabildiyse bu yine de rosbergin yeteneğidir, ki sen olayı tamamen lastiğe bağlamadın. schuminin aracı kötüymüş gibi iddia ettin.

    üçüncüsü pistte araç sürmüşlüğüm var kocaeli tütünçiftliğe gel sana da öğretirim bir iki trick.

    dördüncüsü, daha yaşımı bilmeden bana çoluk çocuk deme tükürdüğünü yalarsın.

  10. Arkadaş sen niye dediklerimin tamamını yazmıyorsun.Son cümlemi neden yazmıyorsun.Rosberg lastikleri daha iyi ısıtmış diyorum.

    Yukarıda yazdığım yol tutuşunun kötü olmasını zaten son cümlemde yazıklarıma dayandırıyorum.Hatta o cümledede lastikleri daha iyi yol tutuyor diyorum zaten.Hayatında pistte araç sürmediğin için anlamassın.O görüntülerde bariz rosbergin aracı daha iyi yol tutuyor.Bu kadar basit.

    Senin gibi çoluk çocukta burada 2. hesap açıp kendini tatmin ediyor."jetman" olmalısın büyük ihtimalle.Değilsende farketmez aynısınız hepiniz zaten.

  11. Geçen günlerde bir mesajın altına yorumda bulunmuştum.. Suzuka 2006 yarışından sonra "Schumi'nin şans melekleri kendisi ile birlikte emekli oluyordu" diyordu yabancı bir yazar.. Kendim bile artık bu duruma inanmaya başladım demiştim. Artık daha da bu durum pekişti.

    Schumacher'im efsanem… Ne diyeyim ki sana, bunca talihsizlik, sıkıntıdan sonra bile böylesin ya.. İnsan taş olsa çatlardı.. Helal olsun ne diyeyim.

    Her ne durumda olursa olsun, MGP'nin ilk yarışını Schumacher kazanmalıydı.. Yine olmadı 🙁

  12. hakıslzık bu

  13. admin neden yorumlar yayınanmıyo yuh be

  14. Schuminin geri bildirimleriyle geliştirilen aracın kaymağını rosberg yiyor bence takımda schumiye çoğu zaman haksızlık yapılıyor geçen 2 seneyi hatırlayın schumi birçok kez rosbergden sonra pite alındı ve çoğunda da yarış temposu rosbergden daha iyiydi bu adam açıkça kayırılıyor herkes de bunu biliyor schumi takımın ilk yıllarında ilgiyi başka yöne çekmek reklam gelirlerini artırmak için getirildi takım için kendini vermesi de cabası işleri bitince kontrat yenilemeyeckler görürsünüz ama schumi olmayınca mercedesi kim takar o ayrı mesele sonları BMW gibi olacak bence 1 galibiyetle bitirecekler
    formula 1 i üzüldüğüm nokta f1 tarihinin en iyi pilotunun böyle Ali Cengiz oyunlarına maruz bırakılması umarım kontrat falan da yenilemez schumi yeter artık her yarış kahrolmaktan bıktık usandık Haug efendide çok sevdiği DTM serisinden uyduruk bir pilot getirip yarıştırsın çok doluyum kusura bakmayın biraz uzun oldu

  15. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Haydi şumi artık sevindir bizi eskisi gibi,seni yarış dışı gördükçe valla nefesim daralıyor artık,bu son sanşsız yarışımız olur umarım,araç ilk iki yarışa göre çok iyidi,bahreyn de mgp nin lastik durumu ne olucak bakalım..

  16. bak dostum biri ''ayarlarda bir fark yok rosberg daha iyi sürmüş'' diyor, ve cevap olarak şunu yazıyorsun:

    SChumacherin aracının yol tutuşunun daha kötü olduğu ortada.LAstikler rosbergde daha iyi yol tutmuş.Çünkü apexleri yakalama ve viraj çıkışlarında rosberg burada görüldüğü gibi avantajı yakalamış.

    sonra da lastikleri ısıtamamış dedim ben diyorsun, kendinle çelişiyorsun. bahane görmekten bıktık artık sabrımız kalmadı. rosberg iyi sürdü tebrikler de geç yahu ne bu bahane arama kasıntısı?

  17. BU site hakikatten seviyesini yitirdi.Daha okudukalrını anlayamayan adamlar burada yorum yapıyorlar.Bak orada ne demişim güzel kardeşim.ROsberg orada lastiklerini daha iyi ısıtmış ve "o anlık" yol tutuşu çok daha iyi rosbergin aracının.Yani ben videodaki turlara o andaki yol tutuşa bakarak söylüyorum.Schumacherin 2 kere kontra vermesindende anlayabilirsin.

    Yeni kurallarla birlikte çok çabuk değişebiliyor herşey,anlık olaylar fark yaratabiliyor özellikle lastikler konusunda…

  18. ben royal hunt a cevap verecektim yanlış oldu heralde sana birşey dediğim yok.Arkadaş benim yazdıklarımdan schumachere kötü araç veriyorlar dediğimi çıkarmış

  19. Schumacher- avatarı

    Yarışı kazanmak varken neden böyle yapsın ?
    Schumacher burada bir parça yavaştı Rosberg'e göre Rosberg geçen senede burada çok hızlıydı diğer pistlerde böyle olacağını sanmıyorum .

  20. Bazı arkadaşların da sizin söylediğiniz gibi Schumi'nin Rosberg'in iyiliğini düşünüp diğerlerini arkasında tutup onun farkı açmasını sağladığına dair bir düşüncesi var. Ben kesinlikle buna katılmıyorum. Sezon öncei yapılan uzun röportajda galibiyet ve şampiyonluk haricinde hiçbir sonucun kendisini mutlu edemeyeceğini söyleyen bir adam var karşımızda. Bu adam 2. pilot mu ki takım arkadaşının 1. liğine yardım etsin…

  21. O mühendisin alnından öpmek lazım.Bi ayarda Schumacherin aracına yapsa ya.Ama bu bilgilendirici mesajın iyi oldu şunda hemfikiriz yani sadece benim kanaatim değilmiş araç ayarlarından kaynaklı bir performansı gerçekleştirdiği.

  22. mehmet ceviz avatarı

    üzmeyin arkdaşlar kendinizi.artık zafer kokusu MERCEDES AMG PETRONAS garajına doldu.artık tüm fırsatları değerlendirirler.doğru şumi ilk 3 yarış şanssızlık yaşadı.ama yarış bittiğinde yüzündeki tebessümü herkes görmüştür.o gülümseme iyi günleri gördüğü için gelmiştir.merak etmeyin siz kimse şumiyi ikinci plana atmaz vede atamaz.ayrıca her pilotun sevdiği ekstra performans sergilediği pistler olabilir.birde startta şumi ilk viraja saldırmadı sanki rosberg için takım için savunma yaptı gibime geldi zaten yarışın başındaki 4-5 saniyelik fark(ilk pitlere kadar)rosberg için stratejisini uygulama şansı verdi gibime geldi.

  23. Bu pist Rosbergin en sevdiği pistlerin başında geliyor, Schumi için ise tam tersi denilebilir. 2006 yılındaki yarış hariç Schuminin burada işi hiç yolunda gitmemiştir. İkinci bir neden de Rosberg Q1 'den hemen önce Schumi ile aynı olan araç ayarlarını mühendisiyle birlikle risk alarak değiştirmişler. Ve dediğine göre de daha iyi sonuç almış.

  24. Sen niye bu kadar sinir yaptın ki.Bende koyu Schumacher taraftarıyım.Rosberg daha başarılı tur atmıs derken bunun içine lastik ısıtmasıda girer.Rosberg heralde lastikleri iyi ısıtmıs bu da temiz tur atmasına yardımcı olmus.Benim demek istediğim aracın ayarlarıyla ilgili olmadığı.Lastikleri iyi ısıtamadığı için kontra vermesi doğal.Burada görünen o ki Rosberg Schumacher'e göre lastikleri daha iyi kullanıyor.Schuminin bu sorunu çözmesi lazım.Yoksa Efsanenin yeteneğini tartışacak halim yok.Tarihin gelmiş geçmiş en iyi pilotudur Schumacher

  25. BU site hakikatten seviyesini yitirdi.Daha okudukalrını anlayamayan adamlar burada yorum yapıyorlar.Bak orada ne demişim güzel kardeşim.ROsberg orada lastiklerini daha iyi ısıtmış ve "o anlık" yol tutuşu çok daha iyi rosbergin aracının.Yani ben videodaki turlara o andaki yol tutuşa bakarak söylüyorum.Schumacherin 2 kere kontra vermesindende anlayabilirsin.

    Yeni kurallarla birlikte çok çabuk değişebiliyor herşey,anlık olaylar fark yaratabiliyor özellikle lastikler konusunda…

  26. off of her taraf bahane. sürüşle alakalı o dediklerin. ne alakası var kötü araç mı verecekler 7 dünya şampiyonuna

  27. SChumacherin aracının yol tutuşunun daha kötü olduğu ortada.LAstikler rosbergde daha iyi yol tutmuş.Çünkü apexleri yakalama ve viraj çıkışlarında rosberg burada görüldüğü gibi avantajı yakalamış.Bİrde son düzlükte schumi drs yi açmamışya da geç açmış.

    Rosberg lastikleri iyi ısıtmış turdan önce.

  28. Şumi o an tesadüf eseri de orada olmayabilir. Altında kasıt aramaya gerek yok bence.

    Yarış bitince haug'dan sonra nico'ya çok güldüm. O şampanya şişesini fotoğraf çekiminde bile bırakmadı ve tören bitiminde yanında götürdü. Eminim şişesini nico veya mgp saklayacaktır.

  29. deniz aydın avatarı

    Son 3 yıldır mgp'nin tüm Çin yarışlarında rosberg üstündü. Ben ikili arasında rekabeti görmek için Barcelona'nın sonucunu beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Bana göre Bahreyn kıstas olamaz…

  30. http://www.youtube.com/watch?v=RdnvkyhyNgw

    Rosberg'in cok daha iyi bir tur attığı ortada.Rosberg acıkca daha başarılı sürüş gercekleştiriyor.Ayarlarla pek alakası yok gibi.

  31. Ben bu yarışı baz almıyorum açıkçası.Çünkü ilk iki yarış schumi daha baskındı.Ve beklenmedik şekilde nicoyu geçti sıralmalarda.Genel olarak bi son 2 yılın çin gp sine bakın nico ne kadar başarılı görceksiniz.Şimdi bundan sonra aynı görüntü yani bu haftaki görüntü tekerrür eder ise şumi şapkayı koysun önüne gitsin takımdan.Yakıştırmam şahsen.Ama bu önümüzdeki bahreyn yarışı hayati derecede önemli.Kim baskın gelirse o mercedesle seneyi götürür.

  32. Araci gelistir bu gunlere takimi getir essek binerken at binmeye baslasin rosberg
    brawni kurtar haug efendiyi ziplat havalara ama adamlar sana yaristan sonra gonderme yapmasin essekler iste hosaftan ne anlasinlar neyse bir sonra ki yarista gostereceksin ne de olsa…

  33. Gerçekten orada olmaması çok manidar…

  34. O soru işereti inan bir çok kişinin kafasını kurcalıyor.Bir takım aracını 0.5 sn lik bir farka çıkaracak mükemmel ayarı yapabiliyorsa diğer araç neden bundan mahrum kalıyor?Bu fark kesinlikle Rosbergin pilotajından değil öyle bir pilot olsaydı bu güne kadar düzinelerce kez şapkadan tavşan çıkarmayı başarırdı.Bir şey süreklilik arzetmediği sürece o şey mutlaktır diyemezsiniz.Yani kariyerin boyunca bi çok kez ( istisnalar elbet olabilir ) şapkadan tavşan çıkartabildiysen o şeye sahipsin denilir.Bu bütün pilotlar için geçerli.Onca senede bi fark atmayı o yüzden kesinlikle pilotaja bağlamıyorum.Evet şu da var hata yaptı mı yarışta?Hayır temiz bir yarış çıkardı bu noktada tebrik edilecek bir sürüş gerçekleştirdi.Starttı izlemeyip tur derecelerinden takip etseydim ve araçların bilgisi gözükmeseydi öndeki aracın büyük bir ihtimal Mclaren olduğunu düşünürdüm.Sanki rosberg tam performans veren bir Mclaren yada geçtiğimiz senelerin Redbulunu kullanıyor gibiydi.Dedim Schumacherdiki Mercedesse Rosbergteki ney?İnanın bariz bir performans farkı zaten vardı.Schumacher gayet iyi start alan bir pilottur.Son iki startı nerdeyse o startlarını aratır performansta ve zaten yarışa devam etseydide Rosbergin aracını yakalayacağını zannetmiyordum.Burda böyle afaki bir farkın olması artık ne oluyor?hakikaten bazı arkadaşların dediği gibi takım en baştan zaten Rosberge mi odaklanmıştı?Schumachere sadece gelişim misyonunda mı rol biçmişler sorusunu aklıma getiriyor artık.Bu işte bir terslik var….

  35. "Bugün (Pazar günü) sürüş şeklime bakın ve 10 sene öncesi ile kıyaslayın; çok fazla fark yok. Ama 2010 ve 2011'e bakın; kollarım sürekli çalışıyor"
    "Benim sürüş şeklim o değildi"

    Efsane sonuna kadar haklı ama Hiç bir pilot kollarının sürekli çalışmasını istemez. Kolların sürekli çalışması demek elinde ki paketle boğuşması demek.

  36. deniz aydın avatarı

    Bu arada efsane, anlaşmasını uzatacağının çok net sinyallerini de vermiş oluyor… Hayırlı olsun adamım…

  37. Şumayer değil, Schumacher diye yazılıyor. Öyle yazmak zoruna gidiyosa Kısaca Schumi diyebilirsin.

  38. Açıkcası hepimiz biliyoruz ki bu yılki aracın bu noktaya gelmeside en büyük pay senin.
    Aracıda eski günlerdeki gibi sürdüğünü hepimiz görüyoruz. Bazı talihsizlikler yaşandı ama bunları artık hepimiz geride bırakmak istiyoruz. Müslüman olsan git bir kan akıt kurban kes diyeceğim ama sizlere farz değil maalesef.

    Yalnız yarışta tempo olarak neden rosbergden geride kaldığını bilmiyorum. Kendi ifadesiylede yarış dışı kalmasada birincilik mğcadelesi veremeyeceğini söylemiş.
    Niconun tüm h.sonu tuhaf birşekilde 0,5 saniye daha hızlı olmasına anlam veremedim.

  39. hsn_schumfan avatarı

    "Bugün (Pazar günü) sürüş şeklime bakın ve 10 sene öncesi ile kıyaslayın; çok fazla fark yok. Ama 2010 ve 2011'e bakın; kollarım sürekli çalışıyor"
    "Benim sürüş şeklim o değildi"

    "Çoğu insanın ne kadar şeyin değişmesi; ne kadar çaba gösterilmesi; ne kadar yatırım yapılması gerektiği hakkında hiçbir fikri yok. 43 yaşında bunları tekrar yaşayacağım; bunu da gerçentek bu işe aşık olduğum için yapıyorum"

    abi budur ya daha ne denirki… yürü be efsanem.

  40. schumi bu törene katılmamakla beden diliyle çok güzel bir mesaj vermiş umarım mercedes yetkilileri bu mesajı doğru algılayabilir.

  41. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    He ya şumayer neden yok zafer fotosunda.Bu zafer sadece rosberkin değil mercedesinde ilk zaferi.Şumayer katılmamakla ayıp etmiş.

  42. İyi bir araçta zaten pilot çok fazla mücadele etmez. Geçen senelerde ki sorunların en büyüğü stabil değildi araç, şimdi güzel bir paketleri var lastik sorununu da çözmüşler ise önlerde mücadele edeceklerdir. Ancak Çin GP hava şartlarının etken olduğunu düşünüyorum daha sıcak pistlerde sorun yaşarlar gibi gözlemledim.

  43. Adamım peki bu fotoda neden yoksun . Kullandırma kendini , Bu takıma çok şeyler kattığın ortada , zamanında benetton ve ferrariye kattığın gibi , Bu yaptıklarına karşılık maaşını aldığında doğru ama senin maaştan daha çok haketiğinde gün gibi ortada .

  44. —————————————
    Bununla birlikte Mercedes pilotu, en azından podyumun kokusunu alıyor.

    Schumacher: "Benetton ve Ferrari ile ilk defa podyuma çıktığımdakine benzer bir duygu olacak."

    "O takımlarla çalışmaya başladığımda bunu (podyumu) düşünmenin çok uzağındaydık. Ama büyük çabanın ardından -şimdi Mercedes ile olduğu gibi seneler diyebilirim- bunun için mücadele edecek konuma ulaştık"
    —————————————

    Bu bile başlı başına 3.senede Mercedesin geldiği noktada kimlerin payı olduğunu en çok payın kimde olduğunun göstergesidir.(Tabiki tek başına değil ama geri bildirimleri ve deneyimleri takım içerisinde azımsanmayacak bir derecededir.Özellikle Ferrari yıllarında Fabrikada mühendis ekipleriyle az fikir alışverişinde bulunmamıştır.Bunu Mercedes tede alışılmış bir düzende yapmaktadır.)

    Her zaman derim "Bazıları iyi yapılan bir aracı sürer,bazıları ise kötü aracı iyi araca döndürerek sürer"

    Schumi ilk 3 yarışta şansızlıklar talihsizlikler yaşamış olabilir.Ama Mercedes bu süreçte problemlerini en minimum noktaya çektiğini görebiliyoruz.Mercedesi bir köpekbalığına benzetirsek eğer bu konularda Köpekbalığı nasıl kan kokusunu aldığında vahşileşir avını kovalar.Mercedeste artık zaferin kokusunu aldı ve bu kokuyu takip ederek sezonu iyi bir süreç zarfında geçirebileceğini en azından Rosberg ve Schuminin podyumlarını görebileceğimiz bir sene olacağı aşikardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir